Jump to content

[IDS] [FM20] Boerenverstand


Recommended Posts

knerfm.png

 

 

 

René Botje is al jaren een van onze steunpilaren

 

Hij schopt je neer, hij breekt je been

 

Niemand kan om Botje heen

 

 

 

Als er de afgelopen decennia één leus is blijven hangen op de Vijverberg, dan is het wel het loflied aan het adres van René Bot, rechtsback en zaagmachine in hart en nieren. Ironisch genoeg komt hij uit het in de Achterhoek soms zo verafschuwde ‘westen’, maar daar had iedereen maling aan. De mouwen werden opgestroopt, de tegenstander werd aangekeken en één blik was voor een linksbuiten voldoende om te weten dat het geen frivole wedstrijd ging worden. Met 262 officiële duels in de benen is Botje een icoon geworden in Doetinchem en omstreken.

 

 

Ook hij moet, wanneer hij in het stadion is, met weemoed terugdenken aan de tijd waarin het voetbal niet altijd goed was, maar minstens zo spectaculair. De Graafschap hopte deze eeuw heen en weer tussen de Eredivisie naar de Eerste Divisie. De supporters maken daar geen groot punt van; dat is het leven van een Superboer. Waar men echter genoeg van heeft, is het beleid vol loze beloftes. Trainers komen en gaan, nemen in de tussentijd bevriende spelers mee die weinig tot niets toevoegen, en laten niets terechtkomen van het door hen beloofde aantrekkelijke voetbal. Nee, de koude wind die af en toe door de Vijverberg jaagt, is zelden onopgemerkt gebleven dankzij hartstochtelijk spel.

 

 

Met rouwdouwer Bot als nieuwe stuurman moet er een nieuwe tijd gaan aanbreken in het oosten. De Graafschap moet weer een club van en voor de supporters worden. Het credo ‘doe maar normaal, dan doe-j al gek genoeg’ zal als lijfspreuk door de catacomben spoken. Strijd in de thuisduels; met opgeheven hoofd ploeteren op vreemde bodem. Dat is wat De Graafschap typeert; dat is wat René Bot er weer in zal moeten slijpen. De pijlers zijn duidelijk:

 

 

1. Binding met de regio

 

Gekscherend werd De Graafschap de afgelopen jaren een Amsterdamse enclave genoemd. Met het vertrek van een aantal spelers is het aantal hoofdstedelingen inmiddels afgenomen, maar de consequentie was reeds aanwezig: supporters voelden zich minder verbonden met de spelers. Dit doet terugdenken aan de periode in de jaren 90, toen de club een samenwerkingsverband aanging met Udinese. De ene vreemde vogel na de andere landde in de Achterhoekse wei en de fans voelden zich steeds meer vervreemd van hun jongens. Om een dergelijke tendens te voorkomen, worden de volgende stelregels nageleefd:

 

 

·         Van de 23 spelers op het wedstrijdformulier komen minstens 7 spelers uit een straal van 50 kilometer rondom Doetinchem.

·         Maandelijks maakt minstens één speler uit de jeugdopleiding zijn debuut in het eerste elftal.

·         De oefencampagne wordt grotendeels in de regio afgewerkt. Slechts één oefenduel mag verder van huis zijn. Tijdens de open dag wordt er geoefend tegen een aansprekende, internationale naam.

·         De jeugd- en trainingsfaciliteiten worden, wanneer mogelijk, geüpgraded.

 

 

2. Financiële stabiliteit

 

De eenentwintigste eeuw heeft veelal in het teken gestaan van het ontdekken van financiële lijken in de kast. Af en toe moest worden gevreesd voor het voortbestaan van de club, al is een definitief faillissement nooit daadwerkelijk aan de orde gekomen. Door (wan)beleid is er echter steeds minder waarde op het veld komen te staan: vanuit de jeugd breekt nog sporadisch een speler door, spelers tekenen vaak jaarcontracten en het aantal huurlingen dat de revue passeerde, vertegenwoordigde eveneens geen waarde. Om een financieel gezonde toekomst te garanderen, worden de volgende stelregels nageleefd:

 

 

·         Met uitzondering van de al aanwezige spelers worden er geen voetballers meer gehuurd.

·         Jeugdige talenten die doorbreken, worden voor meerdere jaren aan de club verbonden.

·         Spelers die worden aangetrokken, worden voor minimaal twee jaar gecontracteerd.

·         Jaarlijks dient er een positieve transferbalans overlegd te worden: er wordt niet meer uitgegeven dan dat er binnenkomt.

 

 

3. Herkenbare transferactiviteiten

 

Het zou te makkelijk zijn om met een georganiseerd scoutingsteam half Europa af te reizen en zo goede spelers voor een zachte prijs te contracteren. De eigen afkomst zou daarmee worden verloochend en de vraag is hoe realistisch sommige transfers zijn. De binding met het publiek staat, zoals eerder genoemd, voorop. De heeft geleid tot de volgende stelregels die zullen worden nageleefd:

 

 

·         Om de cultuur te bewaken wordt er elk jaar minstens één oud-speler aangetrokken als actieve voetballer of als staflid.

·         Binnenkomende spelers hebben de Nederlandse nationaliteit, waarbij er een voorkeur is voor spelers uit een straal van 50 kilometer rondom Doetinchem.

·         Spelers uit een ander land worden alleen aangetrokken wanneer en sprake is van een realistisch samenwerkingsverband met een club uit het buitenland.

 

 

4. Sportieve zekerheid

 

Het pendelen tussen de twee hoogste divisies van het Nederlandse professionele voetbal is iets wat in het DNA van De Graafschap zit. Toch moet het, met realistisch en degelijk beleid mogelijk zijn om hier afscheid van te nemen. De potentie om een stabiele eredivisionist te worden is aanwezig. Een aantal doelen zal worden nagestreefd:

 

 

·         Binnen één jaar afscheid nemen van de Keuken Kampioen Divisie.

·         Binnen vijf jaar meestrijden om de Europese tickets.

 

 

 

 

Spoiler

De afgelopen week heb ik een aantal posts in United geplaatst met resultaten van De Graafschap. Dit was een andere game waarin ik FM20 uitprobeerde. Hier ben ik niet zozeer bezig geweest met realistische transfers, etc. Deze game zal dus totaal verschillen. Per speelmaand maak ik een update.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Edited by Marius
Link to post
Share on other sites
  • Replies 976
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Mei 2023 Een maand die in eerste instantie in het teken staat van één wedstrijd: uit tegen Frankfurt. De competitie is beslist, dus de twee resterende duels kunnen met een half B-team worden afg

Seizoen 2027-2028: KNVB-beker en Champions League (Deel 1) Dat de Eredivisie meer dan voortvarend is gestart en een volgend kampioenschap al vrijwel zeker is, moge duidelijk zijn, tenzij De Graa

Mei 2024 Het is gezien. Het is niet onopgemerkt gebleven. Woorden die René Bot in zichzelf herhaalde toen hij terugkeek op zijn eerste vijf jaar als hoofdcoach van De Graafschap. Hoe de laatste

Posted Images

Heel erg leuke opzet, zelf deed ik iets vergelijkbaar in FM19 met Lierse en dat is een game die me heel goed is bevallen. Jouw vorige novelles in gedachten verheug ik me in ieder geval ook al op deze! Succes!

Link to post
Share on other sites

knerfm.png

 

 

De aanloop naar het seizoen 2019-2020

Met een waslijst vol spelregels is René Bot begonnen aan zijn eerste klus als manager. Vanaf de eerste training werd duidelijk dat zijn kwaliteiten als speler zijn overgeslagen op zijn manier van coaching: direct, motiverend en krachtig. Tactisch laat het misschien nog te wensen over, maar daar moet de technische staf in de toekomst maar op ingericht worden – het gaat in eerste instantie om de mentaliteit. Tijd om een blik te werpen op de voorbereiding.

 

 

Spelerspresentatie: bestaande selectie

 

Een van de pijnpunten van de afgelopen jaren was de samenstelling van de selectie. Zelden was deze in balans en te vaak werd er op een of spelers geleund. Het doel is om een evenwichtige selectie te creëren, waarin ruimte is voor aanstormend talent.

 

 

Doelmannen A-selectie

 

54wbm8wb.png

 

 

Beide doelmannen uit de A-kern zijn afkomstig uit de Achterhoek. Sterker nog, zowel Jurjus als Rondeel zijn afkomstig uit de eigen opleiding. Na een sterk seizoen in de Eredivisie nam PSV Jurjus over, maar het is duidelijk geworden dat hij de kwaliteiten ontbeert om in de top mee te kunnen draaien. Op huurbasis is hij weer terug in Doetinchem, waar hij ook na dit seizoen hoopt te kunnen spelen.

 

 

Doelmannen Jong De Graafschap

 

0cd80qvqvvd.png

 

 

Ook hier twee spelers uit de regio. Van Guus Vaags wordt verwacht dat hij over een aantal jaar in de wedstrijdselectie van het eerste elftal zit.

 

 

Doelmannen U19

 

3zzx9cb2ddch.png

 

 

Wederom twee streekgenoten. De kans is klein dat deze spelers het eerste elftal gaan halen, maar vooralsnog is niets onmogelijk. Wat betreft de doelmannen is de club in ieder geval goed voorzien; deze linie behoeft de komende tijd geen zorgen.

 

 

Verdediging A-selectie

45csp17l.png

 

Ted van de Pavert, kind van de club, is na uitstapjes naar Zwolle en Nijmegen weer teruggekeerd op de Vijverberg. Ondanks de degradatie uit de Eredivisie is hij de club trouw gebleven voor het huidige seizoen. Op de flanken is de spoeling dun; gehoopt wordt dat Tutuarimi en Owusu niet te veel geblesseerd zullen zijn.

 

 

Verdediging Jong De Graafschap

blu5ljxia.png

 

De drie centrale verdedigers zijn afkomstig uit de Achterhoek en zullen dit seizoen ongetwijfeld de kans krijgen zich te bewijzen. Dit zullen zij echter eerst in het B-elftal moeten doen. Rida Azzouz zal de vaste back-up zijn in het geval van blessures in de A-selectie.

 

 

Verdediging U19

 

sz5nesap16es.png

 

 

Opvallend is ook hier de beperkte middelen op de flanken. Het is tekenend voor het jeugdbeleid van de afgelopen jaren. Zonder visie en oog voor de spelers is er eigenlijk maar wat aangeklooid. Overigens wordt van de 16-jarige Milan Hilderink veel verwacht voor de toekomst.

 

 

Middenveld A-selectie

 

zzb2164to.png

 

 

Met Branco van den Boomen heeft De Graafschap een absolute uitblinker aan weten te trekken. Ook het contracteren van Gregor Breinburg is een lichtpunt; de middenvelder keerde na vijf jaar terug op de plek waar zijn carrière begonnen is. Jeremy Helmer is op huurbasis overgekomen van AZ. Uiteraard zal hij de nodige wedstrijd meepakken, maar aan het einde van het seizoen wordt er hoe dan ook afscheid van hem genomen.

 

 

Middenveld Jong De Graafschap

 

ncpl5usid1ez6.png

 

 

Een stevig aantal Doetinchemmers op het middenveld van de beloften. Jonathan Vergara Berrio sluit naar aller waarschijnlijk aan tijdens de voorbereiding en zal zich mogen gaan opmaken voor zijn eerste minuten in het profvoetbal. Voor op de zijkanten kan deze groep echter nog wel een extra speler gebruiken. In de regio zal hiernaar gezocht worden.

 

 

Middenveld U19

wi4cm925ns044.png

 

 

Liefst vijf Achterhoekers maken hun minuten in het jongste elftal van De Graafschap. Gezien hun nog jonge leeftijd hopen de trainers dat deze jongens zich nog goed kunnen ontwikkelen. Van A-Kum en Hoekman hebben zij daarentegen de hoogte pet op.

 

 

Aanval A-selectie

n8dnbffr.png

 

 

Op papier ziet het er aardig uit, maar deze linie is toch het zorgenkindje van De Graafschap. Zowel Nijland als Seuntjes staan niet bekend om hun snelheid, terwijl Thomassen maar niet lijkt te kunnen aarden in Doetinchem. De jacht op een iets beweeglijker speler is geopend en wordt gezien als topprioriteit. De transfervrije vijver waaruit gevist moet worden is klein… Kan er vanuit de twee andere elftallen iemand worden doorgeschoven?

 

 

Aanval Jong De Graafschap

 

czi35tjzz7tf.png

 

 

Zie hier het toonbeeld van de puinhoop die er van de jeugdopleiding gemaakt is. Hoe kunnen negen centrale aanvallers zich voldoende ontwikkelen? De concurrentie is in dit geval te groot en spelers worden belemmerd om genoeg speelminuten te kunnen maken in de beloftencompetitie. In ieder geval mag Gian Luco van der Wulp meedoen tijdens de voorbereiding van de A-selectie.

 

 

Aanval U19

gsdocmm5ovw.png

 

 

Ironisch genoeg is er in deze afdeling van de vereniging maar één spits aanwezig. Lever mag zich gaan opmaken voor veel speelminuten tussen zijn leeftijdsgenoten. Wie weet wat dit met zijn ontwikkeling gaat doen.

 

 

Inkomende transfers

 

Door het opgelegde beleid is de transfermarkt beperkt voor De Graafschap. Er is op zoek gegaan naar spelers met een verleden bij de club en Nederlandse spelers (met een voorkeur voor spelers uit de regio). Bovendien mocht er niet meer worden uitgegeven dan dat er binnen zou komen uit de transferactiviteiten. Aangezien er niemand is verkocht, is er dus gekozen voor de transfervrije opties.

 

 

·         Sjoerd Overgoor. Deze controlerende middenvelder speelde tussen 2009 en 2012 38 wedstrijden voor de Superboeren en werd transfervrij overgenomen van Top Oss, waar hij op amateurbasis speelde in het seizoen 2018-2019.

·         Mike de Beer. Jong De Graafschap kon een speler op de flanken gebruiken. De 20-jarige De Beer is afkomstig uit Apeldoorn (straal van 50km rondom Doetinchem) en speelde in het verleden dertig wedstrijd voor Jong Vitesse. Sinds dit seizoen zat hij zonder club.

·         Jari Oosterwijk. Met deze 24-jarige speler is de gewenste versterking gevonden voor de aanvallende linie. De uit Lettele (straal van 50km rondom Doetinchem) afkomstige spits heeft bij FC Twente de nodige ervaring opgedaan in de Eredivisie en Eerste Divisie. In het seizoen 2014-2015 scoorde hij zelfs vijftien doelpunten in de Eerste Divisie namens Jong Twente. Ook Oosterwijk is transfervrij aangetrokken.

 

 

Voorbereiding

 

Om aan klantenbinding te doen is het beleid opgesteld om de oefencampagne in de regio af te werken. Veel jeugd- en proefspelers hebben de kans gekregen in wedstrijden die werden gekenmerkt door eenrichtingsverkeer en veel gemiste kansen. De IJsselmeervogels lieten gelukkig iets van de defensieve zwakte zien. Diezelfde defensie weerde zich tijdens de open dag vervolgens kranig tegen een fysiek en voetballend superieur Fulham. Op naar de eerste competitiemaand!

 

 

bjnn79sffm.png

 

 

 @Fantasy@komodo25@Marius@RubenS2@delichris

@FlyD@Kavinos

Bedankt voor jullie reacties/likes/hartjes! Ik beloof plechtig dat de volgende updates korter zijn. Dit gedeelte wilde ik er in één keer doorheen hebben!

 

 

 

 

Edited by Titan
Link to post
Share on other sites

Heerlijke start zeg, mooie en duidelijke visie.

Zie echter bij de spelerspresentatie dat de verdediging 2x een screenshot van Jong De Graafschap is geplaatst in plaats van de A-kern.

Edited by neva
Link to post
Share on other sites

Mooi overzicht. Het ontbreekt wel aan een rechtsback in je selectie? De voorbereiding verliep in ieder geval meer dan prima. De verdediging lijkt te staan als een huis, en ook de overwinning tegen Fulham is best knap.

Link to post
Share on other sites

knerfm.png

 

 

Augustus 2019

 

Je kunt oefenwedstrijden spelen tot je een ons weegt. Je kunt speculeren over de eerste wedstrijd tot die voorbij is. Je kunt geld inzetten op een goede afloop tot je geld op is. Uiteindelijk zijn het de officiële wedstrijden waar het echt om gaat. De Graafschap kon, na de verrassende 2-0 oefenzege op Fulham, met vertrouwen het seizoen aftrappen in Velsen.

 

Met de beweeglijke Oosterhuis in de spits en de fysiek sterke Seuntjes hangend op de flank hoopte Bot het de verdediging van Telstar lastig te maken. Het plan werkte, maar in de voorbereiding was geen rekening gehouden met het heldhaftige optreden van goalie Swolfs. Gelukkig voor debuterende manager kon Ted van de Pavert al in de eerste helft binnen knikken uit een hoekschop van Gregor Breinburg. Telstar zette hier weinig tegenover, waardoor de eerste wedstrijd drie punten opleverde voor De Graafschap.

 

Voor aanvang van het eerste thuisduel werd bekend gemaakt dat dit jaar ruim 7.000 seizoenkaarten waren verkocht. Het publiek was de Superboeren redelijk trouw gebleven na de zoveelste aftocht uit de Eredivisie. Tegen Excelsior zat de Vijverberg vervolgens bijna vol. De massale toestroom werd beloond met een vijftal treffers. Vlak voor het duel was doelman Hidde Jurjus geblesseerd geraakt; hij zal minstens vijf wedstrijden van de zijlijn toe moeten kijken. Zijn vervanger Jordy Rondeel moest dit duel één keer vissen na een kiezelhard schot van Caepeneel.

 

Tegen Jong PSV was alle lof over het spel direct verdwenen. Er werden amper kansen gecreëerd tegen een berekenend en creatief leger jongelingen. Met hangen en wurgen werd er een punt over streep gesleept: 0-0.

 

Ook in de uitwedstrijd tegen Almere City was het spel niet om over naar huis te schrijven. Waar een walk-over werd verwacht, bleef het duel op en neer golven. Uiteindelijk bleek de defensie van De Graafschap stabieler, want in de tweede helft liet de achterhoede van Almere een steekje vallen, waardoor jeugdproduct Gian Luca van der Wulp zich tot matchwinner kroonde. De aanvaller mocht deze wedstrijd in de basis beginnen vanwege een lichte blessure van Jari Oosterhuis.

 

De maand augustus werd afgesloten met een 1-0 zege op Roda JC. Het duel met de Limburgers bleef, ondanks een overwicht van de thuisploeg, lang spannend, mede door een gemiste strafschop van Oosterhuis. Een droge knal van rechtsachter Leroy Owusu was echter voldoende voor de dik verdiende zege.

 

 

x7kqxoy0pfnew.png

 

 

Tussenstand

Ondanks het matige spel tegen PSV en Almere beleefde De Graafschap een prima maand op de ranglijst. De titelfavoriet won van twee medetitelkandidaten (Excelsior en Roda) en heeft na vijf wedstrijd een klein gat geslagen met het eerstvolgende team dat op een promotieplek staat: NAC Breda. Aan het einde van het seizoen promoveren twee teams rechtstreeks naar de Eredivisie; B-elftallen dingen niet mee naar deze beloning. 

 

 

 

pjdp1o.png

 

Jeugddebutant van de maand

 

Zoals in de statuten is opgenomen, krijgt elke maand minstens één product uit de jeugdopleiding zijn eerste speelminuten in het hoogste elftal. Tijdens de eerste competitiemaand was deze eer voor aanvaller Gian Luca van der Wulp. De 19-jarige, felle spits viel in de slotfase van de wedstrijd tegen Excelsior in, mocht ook tegen Jong PSV een halfuur meespelen en beloonde zijn basisplaats tegen Almere met zijn eerste treffer als profvoetballer. Mocht hij zijn sterke ontwikkeling doorzetten, dan ligt er binnenkort een nieuw contract op hem te wachten.

 

 

f41q6ezbwbq76.png

 

 

@neva@Marius@Kavinos@Fantasy@GAE EAGLES@FlyD@delichris@Vlonkie@RubenS2

Wederom voor jullie reacties en hartjes! Daarnaast een dankwoordje voor de oplettende lezer Neva, die mij wees op een foutief geplaatste screen. Als antwoord op de vraag van FlyD: ik zoek zelf in de database op basis van geboortestad. Voorafgaand aan deze game heb ik in de FM editor bij alle Graafschap-spelers hun geboorteplaats ingevuld.

Edited by Titan
Link to post
Share on other sites

Prima start van de competitie. Scorend nog niet heel effectief, met uitzondering van het duel tegen Excelsior dan. Voor alsnog een prima begin, als het zo door gaat voldoe je in ieder geval aan de doelstelling om binnen een jaar te promoveren richting de Eredivisie!

Link to post
Share on other sites

Nou, dit is wel een prettige start! Zonde van die 0-0 tegen Jong PSV, maar je kan niet alles hebben natuurlijk. Ook erg fijn dat Gian Luca zijn debuut maakte én zijn eerste goal er in heeft liggen. Jammer van zijn sprongkracht en evenwicht, maar verder ziet het er uit als een prima spits voor de toekomst.

 

Link to post
Share on other sites

knerfm.png

 

 

September 2019

 

Na de voortvarende maand augustus trok het seizoen de uitlopers van de zomer en de eerste bladeren van de herfst in. Alle vier de tegenstanders waren afkomstig uit Noord-Brabant – de topper tegen NAC Breda vormde het belangrijkste duel van de maand.

 

 

Keuken Kampioen Divisie

 

In thuiswedstrijden lijkt De Graafschap nog steeds moeite te hebben om het spel te maken en de kansen om te zetten in doelpunten. Helmond Sport kwam er in Doetinchem regelmatig gevaarlijk uit, maar wist de thuisploeg geen pijn te doen. Leroy Owusu deed dit aan de andere kant wel en kroonde zich daarmee voor de tweede wedstrijd op rij tot matchwinner.

 

 

Dat de Nederlands-Ghanese rechtsback in een uitstekende vorm verkeerde, liet hij zien door in het derde duel op rij de score te openen tegen het favoriete NAC Breda. Met back-up Jordy Rondeel nog altijd onder de lat als vervanger van de geblesseerde Jurjus liep De Graafschap via Hamdaoui vlak voor rust uit naar een 2-0 voorsprong. In de tweede helft klopte NAC nadrukkelijker aan de deur, maar met een reeks goede reddingen voorkwam Rondeel de gelijkmaker, nadat Stokkers als voor de aansluitingstreffer had gezorgd. Met een krachtige kopstoot besliste de in Breda geboren Ralf Seuntjes de strijd.

 

 

De volgende Brabantse ploeg die aan de Achterhoekse zegekar werd gebonden was TOP Oss. Mede dankzij een hattrick van Branco van den Boomen kenden de blaluw-witten een kinderlijk eenvoudige avond in Oss. Helaas kon Hidde Jurjus in de slotfase niet voorkomen dat hij zijn rentree opfleurde met een clean sheat.

 

 

Wederom een thuiswedstrijd en wederom een moeizame zege. FC Eindhoven mocht dat niets in te brengen hebben, toch bleef het tot het laatste fluitsignaal spannend. Na de laatste actie van de scheidsrechter gingen de bloemen naar Stef Nijland: 1-0.

 

 

xahn2j6dgb.png

 

 

Tussenstand

Met een score van twaalf uit vier heeft De Graafschap zijn koppositie verstevigd. Vooralsnog weet alleen Jong AZ te volgen; een elftal dat geen kans maakt op promotie. Dat maakt dat het reële gat met de concurrentie is opgelopen tot negen punten. Als deze reeks zich voortzet, dan kan de platte wagen al in het voorjaar van stal worden gehaald. Het is aan René Bot om zijn spelers bij de les te houden.

 

 

1zpy6qp2o.png

 

 

Transfers en contracten

 

Vlak voor het sluiten van de internationale transferdeadline werd er plots flink getrokken aan de mouw van Leroy Owusu, wiens uitstekende start van het seizoen was opgevallen. Zowel 1. FC Nürnberg als Fortuna Düsseldorf brachten een bod uit, maar Bot was resoluut: zelfs voor €750.000,- mocht Owusu niet vertrekken. De rappe verdediger kon zelfs verleid worden tot het tekenen van een nieuw, 5-jarig contract. De afkoopsom van 2,6 miljoen moet geïnteresseerde clubs voorlopig afschrikken.

 

 

Jeugddebutant van de maand

 

September werd een maand om niet snel te vergeten voor de 20-jarige Jonathan Vergara Berrio. Nadat hij in de voorbereiding al de nodige speelminuten mocht maken, liet zijn officiële debuut nog even op zich wachten. Met drie invalbeurten tegen respectievelijk NAC, Oss en Eindhoven heeft het Doetinchemse publiek kennis mogen maken met de centrale middenvelder uit dezelfde stad. Vergara Berrio heeft nog veel te leren, maar tot nu toe heeft hij door zijn achtergrond een klein streepje voor en blijft hij het volledige jaar deel uitmaken van de selectie.

 

 

owyjeb.png

 

Vooruitblik oktober

 

Oktober belooft een pittige maand te worden. Het begint met drie thuiswedstrijden op rij tegen achtereenvolgens rivaal Go Ahead Eagles, promotiekandidaat FC Volendam en het bij vlagen sprankelende Jong Ajax. De enige uitwedstrijd deze periode vindt in Utrecht plaats. Dat is echter niet waar alle fans reikhalzend naar uit kijken: oktober wordt namelijk afgesloten met een wedstrijd in de eerste ronde van de KVNB-beker. En wat voor één. Het lot koppelde De Graafschap in eigen huis aan het door de supporters zeer gehate Vitesse.

 

@delichris@Fantasy@neva@GAE EAGLES@RubenS2@Marius@komodo25@Niejo101@Kavinos

Volgers, bedankt voor al jullie reacties! Thuis loopt het af en toe nog stroef, maar moeilijke wedstrijden moeten inderdaad ook gewonnen worden om de kans op succes te vergroten. Helaas, Niejo101, hoe zeer ik het Eindhoven ook gun: ik ben toch blij dat de drie punten in eigen huis gebleven zijn. ;) 

Edited by Titan
Link to post
Share on other sites
  • Marius unpinned this topic

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...