Jump to content
delichris

[FM20] Die Roten

Recommended Posts

5dcc413e71138-Hannoverbanner.png

 

Daar is dan mijn novelle. Ik wilde eerst met Manchester United spelen maar helaas liep er al een novelle met deze geweldige club. Ik zal vast nog wel eens een novelle maken. En daarom heb ik moeten uitwijken. Ik dacht eerst aan Feyenoord, maar ik heb onlangs nog met PSV gespeeld. Toen bedacht ik me iets. Waar heb ik nog nooit gespeeld. Italië, Spanje, Frankrijk, Portugal, Engeland zijn allemaal eens voorbij gekomen. In Duitsland heb ik nog nooit gespeeld. Dat wordt mijn nieuwe competitie, maar dan niet de Bundesliga, maar ik ga spelen in de 2. Bundesliga. Daar zitten veel mooie clubs. Ik heb gekozen voor Hannover 96. Ik zal eerst wat over de club vertellen de lopende tijd voordat ik echt met FM ga spelen. Aangezien ik weiger de BETA te spelen zal ik moeten wachten tot dat de postbode langs komt.

 

Van de oprichting tot aan de Tweede Wereldoorlog

 

De club werd opgericht op 12 april 1896 als Hannoverscher Fußball-Club von 1896. Ondanks het feit dat in de naam voetbalclub stond werd er aanvankelijk rugby gespeeld. In 1899 nam voetbal dan de rol van het rugby over. Op 1 juli 1903 was de club een van de oprichters van de Hannoverse voetbalbond. De club werd voor het eerst kampioen van Hannover in 1904/05 en nam hierop deel aan de eindronde om de Duitse landstitel. De club verloor in de eerste ronde van Eintracht Braunschweig. Vanaf het volgende seizoen moest de kampioen van Hannover eerst langs de Noord-Duitse eindronde. Van 1906 tot 1913 werd de club zes keer kampioen en telkens werd de club door Braunschweig uitgeschakeld, meestal in de eerste ronde. Op lokaal vlak was SV Eintracht Hannover de enige concurrent van de club.

 

In 1913 fuseerde de club met BV Hannovera 1898 en werd Hannoversche Sportverein (HSV) von 1896. BV Hannovera 1898 was zelf al een fusieclub ontstaan in 1905 door fusie van FV Hannovera 1898 Hannover en BV Hannover dat zich in 1902 afgesplitst had van HFC 1896.

 

Na de Eerste Wereldoorlog speelde de club in de Bezirksliga Südkreis, de hoogste klasse in Duitsland die in die tijd nog verdeeld was over regionale kampioenschappen. In deze tijd was Arminia Hannover de grote club van de stad. In 1926/27 kon de club Arminia voor het eerst van de troon stoten en plaatste zich zo voor de voorronde van de Duitse eindronde om de landstitel. De club werd laatste in zijn groep. Hannover 96 nam de rol van Arminia helemaal over en werd tot 1930 kampioen, maar kon zich nooit plaatsen voor de eindronde om de landstitel. Vanaf 1931 speelde Arminia opnieuw eerste viool en eindigde 96 in de middenmoot.

 

In 1933 werd het hele voetbalsysteem veranderd nadat de nazi's de macht grepen in Duitsland. De Gauliga werd ingevoerd als hoogste klasse, maar was nog steeds over regionale kampioenschappen verdeeld. Hannover 96 speelde in de Gauliga Niedersachsen. In 1934/35 werd de club kampioen en plaatste zich zo voor de eerste keer voor de eindronde om de landstitel. De regionale kampioenen werden in vier groepen van vier ingedeeld en Hannover werd tweede achter Schalke 04, de latere landskampioen. Het volgende seizoen werd Werder Bremen regionaal kampioen net voor Hannover en het seizoen erna eindigde rivaal Arminia ook nog voor de club.

 

In 1937/38 eindigde de club samen met VfL Osnabrück op de eerste plaats en werd kampioen door een beter doelsaldo. In de eindronde won de club al zijn wedstrijden in een groep met 1. FC Nürnberg, Alemannia Aachen en 1. Hanauer FC 1893. In de halve finale, die in Dresden gespeeld werd, kwam de club tegenover Hamburger SV te staan. Na de eerste helft stond het 0-2 voor HSV, maar in de tweede helft kon Hannover terugkomen tot 2-2 en in de verlenging werd het 3-2. In de finale in Berlijn kwam de club tegenover Schalke te staan. Schalke domineerde de competitie en werd de voorgaande vier seizoenen drie keer landskampioen en trok dus op 26 juni 1938 was favoriet als favoriet naar de finale. Na de eerste helft stond het 0-2 voor Schalke, maar in een wervelende tweede helft kwam Hannover voor de 90.000 toeschouwers terug tot 3-3. Na verlengingen bleef het 3-3 en in die tijd waren er nog geen strafschoppen die een wedstrijd beslisten. Op 3 juli speelden de clubs voor 94.000 toeschouwers de replay en na 90 minuten stond het opnieuw 3-3, deze keer scoorde Hannover wel nog in de verlenging en het werd 4-3. De club zorgde voor sensatie in Duitsland en kroonde zich voor de eerste maal tot landskampioen.

 

De volgende seizoenen moest de club steeds zijn meerdere erkennen in Osnabrück, maar in 1940/41 werd de club opnieuw kampioen en plaatste zich weer voor de eindronde en werd geplaatst in een groep met Schalke en SC Borussia 04 Fulda. Schalke werd groepswinnaar. De volgende jaren eindigde de club in de middenmoot.

 

 

Edited by delichris

Share this post


Link to post
Share on other sites

Succes met Hannover96. Heb daar enkele FM edities eerder zo'n super leuke game mee gehad. En natuurlijk mag onderstaande nooit vergeten worden!

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Leuke originele clubkeuze! Hoort gewoon thuis in de Bundesliga en daar zal jij hen vast ook wel naar toe brengen. Iets uitdagender ook dan je eerste keuze, Man U, zonder twijfel en daarom kijk ik wel extra uit naar deze. Succes alvast!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hannoverbanner.png.1de9ab3813a0158865d78eae81a5f7c4.png

 

Seizoen 2019 - 2020

 

Dan nu de tweede update. Ik ben blij dat een aantal jullie mij alweer gevonden hebben. In deze update gaan wij het over de geschiedenis in de Oberliga en de Bundesliga hebben.

 

Oberliga

Zoals alle Duitse clubs hield de club na de Tweede Wereldoorlog tijdelijk op met bestaan, maar in augustus 1945 speelde een team bestaand uit spelers van Hannover 96 en Arminia Hannover hun eerste wedstrijd tegen een Brits militair elftal en in 1946 werd de club officieel heropgericht. In 1947 werd de club toegelaten tot de Oberliga Nord. De Oberliga was de nieuwe hoogste klasse en bestond nog maar uit vijf reeksen, een heel verschil met de Gauliga. Duitsland was nu ook veel kleiner dan voor de oorlog. Hannover werd voorlaatste en degradeerde voor het eerst in haar bestaan uit de hoogste klasse. Holstein Kiel werd het volgende seizoen na enkele speeldagen uitgesloten omdat ze in het voorgaande seizoen een niet speelgerechtigde speler opgesteld hadden. Als deze fout eerder ontdekt werd had Hannover niet moeten degraderen. Ze kregen meteen een startplaats voor het volgende Oberliga seizoen en de club trok zich terug uit de competitie om de rest van het seizoen vriendschappelijke wedstrijden te spelen.

 

In 1952 werd Helmut Kronsbein trainer en van dan af ging het beter met de club die de voorbije seizoenen aanmodderde. In 1953/54 werd de club kampioen in de Oberliga en plaatste zich opnieuw voor de eindronde om de titel. In een groep met VfB Stuttgart en Berliner SV 92 won de club beide wedstrijden en speelde de finale tegen de andere groepswinnaar 1. FC Kaiserslautern. De finale werd gespeeld in Hamburg voor 80.000 toeschouwers en Kaiserslautern was torenhoog favoriet omdat ze enkele internationals opstelden, die kort daarna wereldkampioen zouden worden met het nationale elftal terwijl Hannover geen enkele international had. Hannover walste echter over Kaiserslautern heen en won met 5-1 de tweede landstitel in de geschiedenis.

 

Twee seizoenen later plaatste de club zich opnieuw voor de eindronde, en verloor in de voorronde van Schalke, en plaatste zich nog voor de groepsfase na een winst tegen TuS Neuendorf. In de groepsfase met Karlsruher SC, Schalke en Kaiserslautern werd de club laatste. Hierna zou de club zich nooit meer plaatsen voor de eindronde. De volgende jaren eindigde de club in de middenmoot.

 

Bundesliga

In 1963 werd de Bundesliga opgericht. Door een negende plaats in de Oberliga Nord kwalificeerde de club zich niet op sportief vlak, maar ook op economisch vlak voldeed de club niet voor de Bundesliga en moest het afleggen tegen buur Eintracht Braunschweig. Dit zorgde voor een jarenlange vijandschap tussen beide clubs. Hannover begon in de Regionalliga Nord, toen de tweede divisie. De club dwong meteen promotie af naar het hoogste niveau. Tien seizoenen vochten ze vooral tegen degradatie, toen het onvermijdelijke gebeurde. Maar de club promoveerde meteen weer, waarop ze echter ook meteen weer degradeerden. Dit keer verbleven ze 17 van de daaropvolgende 20 seizoenen in de tweede divisie.

 

De club had zowel eind jaren zeventig als begin jaren negentig financiële problemen, maar in 1992 had de club een uitstekende serie in de DFB-Pokal, die ze uiteindelijk zelfs wonnen. Door de winst kwam de club uit de financiële problemen. De club was de eerste club die de DFB-Pokal won, terwijl ze niet in de Bundesliga speelden.

 

Tussen 1996 en 1998 kwam de club uit in de Regionalliga Nord, het derde niveau in Duitsland. Dit was het dieptepunt van de club, maar in 1999 kwam de club weer terug in de 2. Bundesliga en in 2002 promoveerde de club zelfs weer naar de Bundesliga. In 2016 degradeerde de club naar de 2. Bundesliga maar slaagde erin om het seizoen erop meteen weer in de Bundesliga terug te keren. Het was echter niet van lange duur want in 2019 moesten de Hannoveranen opnieuw de gang naar de 2. Bundesliga maken.

 

Op 10 november 2009 pleegde Robert Enke, keeper van het eerste elftal, zelfmoord door bij het plaatsje Neustadt-Eilvese voor de trein te springen. De voetbalwereld reageerde geschokt, en een interland van het Duitse elftal tegen Chili werd afgelast. Enke werd 32 jaar.

 

Antwoorden op posts van users

@mattihamstra Ik weet het niet ik heb er nog nooit gespeeld. Ik ben zeer benieuwd.

@Mordurette Daar ben ik ook zeer benieuwd naar vooral omdat deze competitie helemaal nieuw voor mij is.

@Isco22 Dankje.

@r4vje Het is zeker een mooie club. En Enke was toch een goede keeper.

@Marius Het is voor mij ook een verrassende keuze. Ik zat lang op United vooral hoe het nu met de club gaat. Maar met Hannover lijk ik een mooie uitdaging  gevonden te hebben.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Recentelijk lang in de Bundesliga gespeeld dus. En daar horen ze dus volgens mij ook gewoon thuis. De faciliteiten hebben ze er in ieder geval voor.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik ga af van wat ik nog wel eens op das erste kijk op zaterdag avond heb je daar ook de samenvattingen van die wedstrijden. Je hebt er echt wel een aantal leuke teams tussen zitten die echt niet in de eredivisie zouden misstaan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Leuk kijkje in de geschiedenis van de club. Zoals sommige hierboven ook al zeggen; zo snel mogelijk terug naar het niveau waar de club thuishoort!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hannoverbanner.png.1de9ab3813a0158865d78eae81a5f7c4.png

 

Seizoen 2019 - 2020

 

De derde update ga ik nu plaatsen voor dat ik met FM20 ga spelen. Dit zal vanaf dinsdag het geval zijn dus de volgende update zal ergens volgende week plaats gaan vinden. In deze update gaan we de eindklasseringen, de erelijst en hoe in het in Europa ging bekijken van Hannover. Zo krijgen jullie een kleine overzicht van deze club.

 

Eindklasseringen

5dd129ed464c8-eindklasseringen.png

 

Erelijst

5dd12a02e51d1-erelijst.png

 

Hannover in Europa

5dd12a18876e1-europahannover.png

 

Antwoorden op posts van users

@Marius Hannover is een club die wel thuis hoort in de Bundesliga. En ze behoren zeker in de top 10 thuis.

@True_Legend Ik heb nog geen idee hoe het gaat worden. Ik wil wel meteen promoveren. 

@komodo25 Dankje. Dit vond ik zelf ook.

@mattihamstra Ik kijk nooit meer naar de Duitse tv. Ik weet dus ook niet wat de verhoudingen zijn. Ik vermoed dat HSV de favoriet is voor de titel.

@TheRedOne Ik zelf ook.

@r4vje Promotie is een must voor ons. En dan gaan bouwen en dit wil ik ook meteen doen dit seizoen. Ik heb al wel wat spelers in gedachten om die te gaan scouten en eventueel te gaan halen.

@Isco22 Deze club heeft een mooie geschiedenis en hoort thuis in de Bundesliga.

@FM_Lesly Daar ben ik zelf ook wel erg benieuwd naar.

@Daniell Dankje. Ik ga die speler die jij zo hypt ook even bekijken in FM20. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Als je dat plaatje met eindklasseringen bekijkt lijkt het een beetje op een grijze muis, maar eerlijk gezegd vind ik toch dat ze meer uitstralen. Hopelijk laat je ons ook kennis maken met de huidige spelerskern.

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 minuten geleden zei Marius:

Als je dat plaatje met eindklasseringen bekijkt lijkt het een beetje op een grijze muis, maar eerlijk gezegd vind ik toch dat ze meer uitstralen. Hopelijk laat je ons ook kennis maken met de huidige spelerskern.

 

Dit zal ik pas in FM20 doen. Omdat er vast wat wisselingen plaats gaan vinden.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Stuttgart en HSV zijn inderdaad wel de 2 grote namen inderdaad maar op dit moment staat arminia bielefeld boven aan. Hopelijk doe je het beter in fm met de club want irl staan ze net boven de streep.

 

verder zitten er wel een aantal clubs in die bij veel mensen wel een belletje doet rinkelen. Bochum en Nürnberg bijvoorbeeld.

 

kijk uit naar het begin de game in dit verhaal

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hannover is een mooie club om onder je hoede te nemen, en in Duitsland is er veel mogelijk wat spectaculaire groei betreft. Jouw managerskwaliteiten kennende, gaat dit een succesverhaal worden. Veel plezier!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...