Jump to content
Srangaman

Forza San Marino, Forza Murata

Recommended Posts

Afbeeldingsresultaat voor Murata san marino

 

Samenvatting 2018 - 2021

 

Nadat ik eerder in FM15 met San Marino het WK wist te winnen ga ik nu iets nog lastigers beginnen. Ik wil opnieuw het WK proberen te winnen, maar nu ga ik een club uit de San Marinese competitie managen. Minder inkomsten uit tv-gelden, minder snel groeien en dus een grotere uitdaging.

 

Inmiddels heb ik het derde seizoen afgerond. Met het nationale elftal behaalden we in 2018 een tweede plaats in onze groep van de Nations League, achter Wit-Rusland, maar voor Moldavie en Luxemburg. In 2020 werden we derde, achter Moldavie en Cyprus. De EK Kwalificatie voor 2020 eindigden we met 0 punten laatste, al wisten we wel 3x te scoren in Zweden (5-3). Progressie zit er nog niet in, maar dat zal de komende jaren hopelijk wel komen.

 

Murata, de club waar ik trainer ben, is aan een opmars bezig. Nationaal valt er nu al weinig eer meer te behalen. We zijn de eerste ploeg die zojuist een full-prof status heeft. De faciliteiten worden langzaam geüpgraded en Europees maken we stapjes. Na het kampioenschap in het eerste seizoen speelden we de voorrondes voor het kwalificatietoernooi van de Champions League. Jawel, de voorrondes. We wonnen van FC Europa uit Gibraltar (7-0) en Santa Coloma uit Andorra (5-0). In de eerste kwalificatieronde versloegen we Zalgiris (Litouwen) met 2-1 over twee wedstrijden. Ludogorets bleek vervolgens te sterk, thuis deden we goed mee en verloren met 2-3. Uit lieten de Bulgaren geen spaan heel van ons en werd het 6-1. FH uit IJsland versloeg ons vervolgens in de derde kwalificiatieronde voor de Europa League.

 

Ook in het tweede seizoen werd ik kampioen en moesten we eenzelfde traject bewandelen. Opnieuw was de tweede kwalificatieronde van de CL het eindstation, al boden we Cluj aardig partij. Uit verloren we met 4-2, thuis werd het 1-1. In de derde kwalificatieronde van de Europa League stuntten we tegen Rijeka. Na de 2-0 thuisoverwinning volstond een 3-3 gelijkspel in Kroatie. In de play-offs waren we uit kansloos tegen Partizan. We verloren met 4-1, thuis wonnen we knap met 3-2 en dus lieten we zien hoe dichtbij we bij een plekje in de groepsfase van een clubtoernooi zijn.

 

De vele inkomsten van deze kwalificatietoernooien zorgen voor een mooi saldo. We zijn vanaf heden dus full-prof en we upgraden de faciliteiten zodra het kan. Ook in het seizoen 2020/2021 pakten we de dubbel en dus mogen we komend seizoen opnieuw de kwalificatierondes voor de Champions League spelen.

 

Vanaf het komende seizoen meer updates met screens. Verzoekjes kan ik aan voldoen. Forza Murata! Forza San Marino!

Edited by Srangaman

Share this post


Link to post
Share on other sites

Damn, dat is echt een hele opgave. De uitdaging ligt voor de club zeker alleen nog op Europees gebied en het zou een enorme stunt zijn als je de groepsfase van de Champions League of Europa League weet te halen.

Ben wel erg benieuwd naar de kwaliteit van de spelers overigens.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Afbeeldingsresultaat voor Murata san marino

 

Seizoen 2021/2022 - deel 1

Competitie
De nationale competitie is verdeeld in drie fases. In de eerste fase worden de vijftien ploegen verdeeld over twee groepen. De beste vier plaatsen zich voor groep 1 in de tweede fase, de overige ploegen spelen in groep 2. De beste zes ploegen uit groep 1 kwalificeren zich - samen met de beste twee uit groep 2 - voor de eindfase. In de play-offs maken de ploegen uit wie er gekroond wordt tot landskampioen. Hier worden ook de Europese tickets verdeeld. Zonder problemen bereikten we de volgende fase:

 

ag0iCMZ.png

 

Europees

Het overgrote deel van de inkomsten wordt behaald uit de Europese voorrondes. Toch komen we ieder jaar een stapje dichterbij het behalen van de groepsfase. Elk seizoen komen we een ronde verder. Zo ook dit jaar.  Door de prestaties van de afgelopen jaren zijn we geklommen op de coëfficientenranking. Dit betekent dat we geen voorrondes meer hoeven te spelen en rechstreeks instromen in de eerste kwalificatieronde. Hierin werden we gekoppeld aan Lincoln (Gibraltar). We waren een aantal klasses te groot. Vervolgens troffen we het niet met de loting, want Steaua uit Roemenië bleek de volgende opponent. Thuis wonnen we - niet eens onverdiend - met 1-0.  Helaas lukte het ons niet om de voorsprong te verdedigen, want uit bleken de Roemenen veel sterker en kwamen we goed weg met een 2-0 nederlaag.

 

Door deze uitschakeling stroomden we door naar de derde kwalificatieronde voor de Europa League. Ook hier troffen we het niet met de loting. BATE Borisov was de tegenstander. Uit wisten we echter knap bij te benen en gingen we tegen de verhouding in met 2-1 ten onder. Thuis waren de rollen omgedraaid. Ditmaal domineerden de gasten, maar bleken we uiterst effectief en wisten we met maarliefst 4-1 te winnen. De tegenstander in de play-offs kwam uit Bosnië. Siroki Brijeg was thuis met 2-1 te sterk, maar door twee doelpunten van Riccardo Bettini in de terugwedstrijd plaatsten we ons voor het eerste in de clubhistorie voor de groepsfase van de Europa League. Het lot koppelde ons aan Sevilla, Fiorentina en Viktoria Plzen. De penningmeester is er blij mee!

 

4yOtTkS.png

 

Overige

Het niveau van de San Marinese competitie stijgt. Nadat wij de eerste ploeg waren die semi-professioneel werden (inmiddels zijn wij professioneel), zijn nu ook Folgore en La Fiorita semi-pro. Ook de Europese prestaties werpen zijn vruchten af, want volgend seizoen zullen er vier ploegen Europa in gaan. Eentje naar de eerste voorronde van de CL en de overigen naar de eerste voorronde van de EL. Inkomsten gegarandeerd.

 

En die inkomsten hebben wij al een aantal jaren gebruikt om onze faciliteiten te upgraden. Inmiddels beschikken wij over een matig trainings- en jeugdcomplex (ja, dat zijn al een aantal upgrades!) en zijn de verbouwingen alweer begonnen voor een volgende upgrade. Deze is aan het begin van het volgende seizoen voltooid.  De eerste binnenlandse speler waar geld voor betaald was Nicolo Guidi. Wij namen deze speler voor €12k over van La Fiorita. Ons grootste talent (en waarschijnlijk al onze beste speler) is Giorgio Arena. Van beide spelers heb ik een screentje in de spoiler gezet.

 

Spoiler

Yw6qOLC.png

 

azx5bIF.png

 

@Mordurette; @Kavinos; @Makalakalane; @nasje92; @Rach; @Marius;

 

Bedankt voor jullie reacties! 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mooi om de groepsfase te halen van de Europa League. Dit worden zes prachtige wedstrijden en elk punt is een overwinning.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Toch wel een klein mirakel om de groepsfase van de EL te halen! Hopelijk kan je dit een paar keer na mekaar herhalen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Afbeeldingsresultaat voor Murata san marino

 

Seizoen 2021/2022 - deel 2 

Competitie

Nadat we ons eenvoudig hadden geplaatst voor de tweede fase van de competitie hadden we het hier wat lastiger. We speelden redelijk vaak gelijk en kregen veel tegendoelpunten. Toch wisten we tijdig onze rug te rechten en met een mooie reeks halverwege waren we twee wedstrijden voor het einde verzekerd van een plek in de play-offs.

 

In de kwart finale speelden we tegen Cailungo. Uit werd met 0-1 gewonnen door een doelpunt van Pieri. In de thuiswedstrijd werd Riccardo Bettini de gevierde man met een hattrick in de met 3-2 gewonnen wedstrijd. In de halve finale troffen we Juvenes Dogana, dat verrassend wist te winnen van Cosmos. Uit zetten we een hele grote stap door met 3-1 te winnen, thuis volstond een 1-1 gelijkspel om ons te plaatsen voo de finale. In de finale speelden we tegen La Fiorita, die de tweede fase ruimschoots wist te winnen. Finales zijn gelukkig wedstrijden op zich, zo ook deze. We waren opnieuw kampioen en mogen weer deelnemen aan de voorronde van de Champions League.

 

tqqxkU0.png

 

Europees

Meedoen was in de groepsfase van de Europa League belangrijker dan winnen. Een pittige loting zouden we sowieso krijgen, maar de groep die we nu hadden was vooral aantrekkelijk voor de recettes. Aan het einde van het seizoen konden we €1,7 miljoen aan tv-gelden bijschrijven.

 

Een resultaat bleef uit in de groepsfase. Vrij kansloos gingen we er in elke wedstrijd af, al kwamen we uit tegen Viktoria Plzen (1-0) nog dichtbij. Hoogtepunten waren de doelpunten die we maakten uit bij Sevilla (5-1) en Fiorentina (4-2).

 

bxMWFHK.png

 

Nationaal team

Met het nationale team deden we mee aan de kwalificatie voor het WK. We deden het niet eens onaardig. We scoorden al een aardig aantal doelpunten en wisten zelfs een wedstrijd met 4-2 te winnen van Azerbeidzjan. Uit deden we aardig mee, maar konden we niet voorkomen dat we met 2-1 verloren. Toch gaat deze kwalificatiereeks de boeken in als de eerste waar San Marino niet als laatste in zijn groep eindigt.

 

3RG94hR.png

 

Cijfers en statistieken

Meeste wedstrijden: Herve Diedhiou & Michele Pieri – 40

Meeste doelpunten: Michele Pieri – 17

Meeste assists: Nicolo Neri – 10

Meeste man van de wedstrijd: Michele Pieri – 6

Hoogste rating: Alessandro Golinucci – 7,25

 

Coëfficienten ranking San Marino: 37e (1x 1e voorronde CL, 3x 1e voorronde EL)

Wereldranglijst San Marino (land): 182e

Europese competitieranglijst San Marino: 153e (+18, snelste stijger)

 

Trainingsfaciliteiten: Matig trainingscomplex

Gegevensanalyse faciliteiten: Slechte gegevensanalyse faciliteiten
Jeugdaccommodatie: Matig jeugdcomplex

Jeugdopleiding: Redelijke jeugdopleiding

Jeugdwerving: Bescheiden jeugdscoutingsnetwerk

 

Balans: €5,4 miljoen

Winst afgelopen seizoen: €7,2 miljoen

 

@Mordurette; @nasje92; @Marius: dank voor jullie reacties!

Edited by Srangaman

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nationaal is natuurlijk de titel het enige wat telt, en die heb je ook netjes behaald. In de EL zoals verwacht geen punten. Erbij zijn zal de komende jaren al voldoende zijn. Met het nationaal elftal zal het waarschijnlijk nog even wachten zijn op grotere successen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vrij kansloos nog in de EL, maar dat was wel te verwachten. Hopelijk kun je over een paar jaar iets meer meedoen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dat je kansloos zou zijn in de Europa League was te verwachten, helaas zat een puntje er ook niet in. Nu weer richten op komend seizoen en de kwalificatie voor de Champions League. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Leuke uitdaging . Ook al poulefase gehaald wat zeer knap is . Dat je dan laatste wordt is zeker geen schande 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Afbeeldingsresultaat voor Murata san marino

 

Seizoen 2022/2023 - deel 1

 

Transfers

Afgelopen zomer werd onze selectie flink versterkt. Door de regelgeving van de nationale competitie (er mogen maximaal zeven buitenlanders in de wedstrijdselectie zitten) hebben we ons vooral gericht op San Marinese spelers. Voor het eerst waren we in staat om een aantal internationals aan ons te binden. Zo haalden we onder meer reservedoelman Simone Benedettini, verdediger Juri Biordi (19 interlands), Nicola Nanni (26 interlands/15 doelpunten), Thomas Rosti (11 interlands/1 doelpunt), Fabio Tomassini (28 interlands/8 doelpunten) en Michele Cevoli (11 interlands). Vlak voor de winterstop wisten we ons ook eindelijk te versterken met de transfervrije spelers Lorenzo Capicchioni (3 interlands) en Alessandro D'Addario (35 interlands/1 doelpunt). De buitenlandse spelers die een meerwaarde kunnen zijn kunnen nog niet overgehaald worden om de stap naar de San Marinese competitie te maken. Maar daar gaat verandering in komen..

 

Competitie

Doordat we de beschikking hebben over vele internationals zijn we nationaal de absolute topploeg en favoriet. Als enige ploeg met een professionele status was de eerste fase geen enkel probleem. Kunnen we voor de vierde keer op rij ook domineren in het tweede (en derde) deel van de competitie?

 

DJkvcBm.png

 

Europees

Ik was erg benieuwd of we ons met deze versterkingen konden meten met de Europese ploegen in de voorrondes. Hoewel we ons wel degelijk versterkt hebben, blijven het de beste spelers van de nummer 180 van de wereldranglijst. Hoe goed kunnen we dan zijn.

 

De eerste kwalificatierond was geen enkel probleem, maar het lot was zeer ongunstig in de tweede kwalificatieronde. We troffen de sterkst mogelijke ploeg in Dinamo Zagreb en verloren beide keren vrij kansloos, al werd het krachtsverschil niet echt in de score uitgedrukt. We moesten verder in de derde kwalificatieronde voor de Europa League en hier hadden we het lastig. Na de 1-1 tegen Apollon in eigen huis had ik er al een zwaar hoofd in, maar een schitterende uitzege bracht ons in de play-offs. Ook hier speelden we thuis met 1-1 gelijk, maar door een 3-3 gelijkspel bij Honka kwalificeerden we ons voor de tweede achtereenvolgende keer voor de groepsfase van de Europa League.

 

WNYg1Aj.png

 

Het lot koppelde ons aan Partizan, Valencia en oude bekende Viktoria Plzen. We hoopten nu op minimaal een gelijkspel. Uit bij Valencia gingen we ruim ten onder, al maakten we in de blessuretijd wel een eretreffer (5-1). Thuis tegen Partizan leken we dat punt al te pakken, maar een laat doelpunt deed onze dromen in duigen vallen: 2-3. Op bezoek bij Plzen verloren we met 1-3, maar in de thuiswedstrijd kwamen onze dromen uit: 1-1! Thuis tegen Valencia verloren we door twee doelpunten in het laatste kwartier met 1-3. De laatste wedstrijd werd in Belgrado opnieuw met 3-2 verloren. Slechts één puntje, maar wel de eerste in de historie. De uitslagen worden kleiner, we komen dichterbij!

 

0vjgtmT.png

 

Nationaal team

Nationaal speelden we in de Nations League. Na onze tweede plaats in de groep hoopten we nu mee te doen om de groepszege. De eerste twee wedstrijden tegen Luxemburg (3-0) en Moldavie (3-2) werden gewonnen. Litouwen bleek met 1-3 te sterk, maar doordat we ook de terugwedstrijd wonnen van Moldavie (2-1) en Luxemburg (3-2) speelden we de laatste wedstrijd om de groepswinst. Litouwen had twee punten laten liggen bij Moldavie, dus een overwinning was voldoende. We speelden de beste en mooiste wedstrijd uit de geschiedenis van het nationale voetbal en na 90 minuten stond er 1-4 op het scorebord in Vilnius: San Marino promoveert naar divisie C!

 

PcpIE2l.png

 

 

@Marius; @nasje92; @oblomov; @Mordurette; @komodo25: Bedankt voor jullie reacties

Edited by Srangaman

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alles even gelezen en wat ben jij lekker bezig zeg met San Marino en Murata. Langzaam aan komt er succes.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mooi aan de weg aan het timmeren zeg! Oppassen voor een dipje nu even zou ik zeggen, maar vooral de lijn proberen blijven door te trekken.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Afbeeldingsresultaat voor Murata san marino

 

Seizoen 2022/2023 - deel 2

 

Transfers

Ook in de winterstop wisten we ons te versterken. Opnieuw werden er enkele San Marinese internationals transfervrij binnengehaald. Edoardo Colombo (voormalig Juventus) is wellicht de belangrijkste aanwinst. Hij gaat onze nieuwe doelman worden. Naast enkele San Marinese internationals versterkten we ons ook met een buitenlandse speler. Vitalie Damascan tekende transfervrij. De 25-jarige Moldaviër voorziet ons van een flinke kwaliteitsimpuls in de aanval. Hij kwam in 45 interlands tot 14 doelpunten.

 

Competitie

Slechts een keer verloren we in de tweede fase van de competitie. Het gat met de andere ploegen wordt groter, hopelijk het gat in Europa steeds kleiner.

 

4M6iOKZ.png

 

Ook in de play-offs hadden we geen enkele moeite met onze tegenstanders.

 

w4JEEZ8.png

 

Beker

Nadat we afgelopen jaar in de halve finale werden uitgeschakeld is de beker weer in ons bezit.

 

ZymJFCa.png

 

Cijfers en statistieken

Meeste wedstrijden: Juri Biordi (42)

Meeste doelpunten: Nicola Nanni (41 in 36 wedstrijden), Vitalie Damascan (25 in 17 wedstrijden)

Meeste assists: Thomas Rosti (30 in 32 wedstrijden)

Meeste man van de wedstrijd: Nicola Nanni (10)

Hoogste rating: Vitalie Damascan (8,25)

           

Coëfficienten ranking San Marino:  36e (+1)

Wereldranglijst San Marino: 174e (+8)

Europese competitieranglijt San Marino: 139e (+14. snelste stijger)

           

Trainingsfaciliteiten:  Adequate trainingsaccommodatie

Gegevensanalyse faciliteiten: Basisgegevensanalyse faciliteiten

Jeugdaccommodatie: Adequate jeugdaccommodatie

Jeugdopleiding: Goede jeugdopleiding

Jeugdwerving: Gemiddeld jeugdscoutingsnetwerk

 

@oblomov; Het was al de tweede keer. Wel de eerste keer dat we een punt pakken in de groepsfase.

@Mordurette; @delichris; @Marius: Dank voor jullie reacties!

Share this post


Link to post
Share on other sites

De faciliteiten worden ook ieder jaar beter en beter, de jeugdopleiding is al op een behoorlijk niveau. Zal alleen nog weinig bruikbare spelers doorkomen, maar dat heeft echt heel veel tijd nodig. Heb je eigenlijk nog wat aan San Marino Calcio qua spelers of zijn die ook vaak bagger?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...