Jump to content
Isco22

[FM19] Arsenal - A new era

Recommended Posts

Veel succes met The Gunners. Elke FM editie weer een aanlokkelijke club om een save mee te starten.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Een club die wel een opsteker en wat nieuwe prijzen kan gebruiken. Maar het potentieel is er wel. Succes met de Gunners!

Share this post


Link to post
Share on other sites

1472941672_BannerArsenal.png.1bdfcee68c2a782b1b981fdb8eb27e16.png

Thanks @r4vje

 

A new era – Wenger out

 

Na een dienstsverband van ruim twintig jaar is er een eind gekomen aan de periode van Arsène Wenger bij Arsenal. Met een 6e plaats, uitschakeling in de 3e ronde van de FA Cup, een verloren League Cup finale (3-0) en de halve finale van de Europa League was dit het veruit het slechtste seizoen onder de Fransman. Het einde van de 69-jarige manager hing al een tijd in de lucht want de onvrede in het Emirates Stadium groeide per seizoen, niet eens zozeer door de mindere prestaties maar vooral door de manier waarop. The Gunners zagen elk seizoen de achterstand met de kampioen(en) groter worden en ook op financieel vlak kon de Londense club niet meer mee met de concurrentie.

 

Was het dan allemaal slecht wat Wenger heeft gedaan? Nee natuurlijk niet. Hij is als enige manager ooit in de Premier League 49 wedstrijden op rij ongeslagen gebleven en dat heeft Arsenal in het seizoen 2003/04 tot het kampioenschap geleid. Door deze ongeslagen periode kreeg de ploeg de bijnaam The Invincibles die eerder alleen aan Preston North End was gegeven na het seizoen 1888/89. Ook werd Arsenal recordkampioen van de FA Cup, het meest prestigieuze bekertoernooi van Europa, met 13 eindzeges. Wenger won zeven van die FA Cups, werd driemaal landskampioen en won ook zeven keer de Community Shield. In zijn lange dienstverband bij de club is het hem niet gelukt om een Europese prijs te winnen en kwam hij in 2006 het dichtstbij met een finaleplaats (2-1 verlies tegen Barcelona).

 

De onvrede van de fans werd niet alleen geuit op de manager maar ook op de groot aandeelhouder Stan Kroenke. Voor de 70-jarige multimiljardair is Arsenal pure business, de fans betalen de duurste (seizoens)kaarten van Engeland en prijzen winnen is geen must, hij wilt dat de club zich weet te plaatsen voor de Champions League (want Champions League = geld). In het seizoen 2016/17 lukt dit voor het eerst niet onder leiding van Arsène Wenger en begon zelfs Kroenke te twijfelen aan de manager die hij tot dan toe de hand boven het hoofd hield. Op 10 april 2011 kreeg de Amerikaan 63% van de aandelen in handen en moest elke beslissing die de club maakte in overleg zijn met Kroenke. Alisher Usmanov deed in 2017 een bod van 1,5 miljard op de aandelen van Kroenke zodat de Rus de grootste aandeelhouder van de club zou worden maar dat bod werd afgewezen. Een jaar later verkocht Usmanov zelfs al zijn aandelen aan de Amerikaan voor bijna 675 miljoen euro waardoor Kroenke de volledige aandelen in handen had.

 

Tips zijn altijd welkom!

@Vlonkie @komodo25 @r4vje @Mordurette @delichris @mattihamstra @Jotew @Marius

Bedankt voor de reacties en succeswensen!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wenger heeft natuurlijk zeker ook goed werk geleverd bij Arsenal, maar het is/was gewoon tijd voor verandering.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wenger is en blijft gewoon een legende. Het is kroenke die de club kapot maakt. Als ik troopz in arsenal fan tv moet geloven

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wenger heeft te weinig prijzen gepakt. Tijd dat daar verandering in gaat komen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mooie terugblik. Wenger was een beetje gepasseerd, of dat je gevoel kreeg je wel, maar het is en blijft een legende natuurlijk. Een haast onmogelijke opdracht om al die records te breken.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Die finale tegen Barca was natuurlijk al gespeeld na die snelle rode kaart

Share this post


Link to post
Share on other sites

69729873_BannerArsenal2.png.f7bd960a08e41c39f679fcfa2acfbf3e.png

 

 

 

A new era – Kroenke’s charmeoffensief

 

Het Wenger-tijdperk is dus ten einde en hiermee is de eerste wens van de Arsenal aanhang in vervulling gegaan. Elke fan staat achter het standbeeld dat de Fransman heeft gehad van de club maar hoopt ook op een frisse wind en daardoor betere tijden. Het vertrek van Stan Kroenke zien de fans van Arsenal ook liever vandaag dan morgen gebeuren en ook hier houden de fans geen blad voor de mond. De bezoekersaantallen worden minder en minder, fluitconcerten zijn meer regel dan uitzondering en de spandoeken met ‘Kroenke out’ vliegen je om de oren. In tegendeel tot de onvrede over Wenger zit er in deze situatie weinig schot in de zaak. Zoals eerder aangegeven heeft Kroenke bijna alle macht in handen en zal hij over iedere beslissing mee vergaderen en zal hij dus nooit zichzelf uit het bestuur stemmen.

 

1831af6f187d49e2f520e905cdea4d19.png

 

Het vertrek van Wenger geeft wel een klein beetje hoop aan de fans. Tot voor kort was het ondenkbaar dat de Franse manager ooit zou vertrekken bij de club maar daar is dus verandering in gekomen. De optimistische supporter vangt hieruit op dat de Amerikaanse zakenman eindelijk gaat luisteren en zelf ook begint in te zien dat het zo niet verder kan bij The Gunners. De aanstelling van de nieuwe manager zal de volgende beslissing zijn waar met een vergrootglas naar gekeken zal worden. Welke managers zijn er beschikbaar? Wie ziet het zitten om in Arsenal te stappen? En wie voldoet er aan de eisen van de supporters? Dat zijn allemaal vragen die door de hoofden van de directie zullen gaan want dat er druk op deze beslissing staat is duidelijk.

 

Vooral die laatste vraag zal voor krakende hersenen gaan zorgen want de eisen van de supporters zijn niet mals. De nieuwe manager moet een grote naam zijn, leuk voetbal spelen en prijzen pakken. Eigenlijk moet de manager niet veel anders zijn dan dat Arsène Wenger was maar moet hij wat moderner zijn dan de Fransman was. Hij moet tactische verrassingen kunnen toepassen, spelers durven aan te trekken en niet te lang vasthouden aan middelmatige spelers. Als het vertrek van Wenger gezien mag worden als het begin van een charmeoffensief van Stan Kroenke richting de fans zal hij goed moeten nadenken welke manager aan de eisen van de fans voldoet.

 

Tips zijn altijd welkom!

@Rossi @Mordurette @mattihamstra @r4vje @Marius @komodo25 @delichris

Bedankt voor jullie reacties!
Inderdaad, Wenger heeft geweldig werk geleverd en is zeker niet als enige schuldig aan de negativiteit rond de club. Stan Kroenke is de hoofdschuldige maar is het vertrek van Wenger een stap in de goede richting?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mooi stuk inderdaad. Een gepaste vervanger voor Wenger vinden is inderdaad een serieuze opdracht!

Share this post


Link to post
Share on other sites

698348152_BannerArsenal.png.9301870c91d2d1bfccd81d46d834419c.png

 

A new era – Kandidaten

 

De zoektocht naar een nieuwe trainer is in Londen vol aan de gang en waar we laatst wat dieper in gingen op de eisen voor de nieuwe trainer gaan we nu bekijken wie er als kandidaat gezien kunnen worden.

 

Mikel Arteta

 

De 36-jarige Mikel Arteta is volgens de bookmakers een grote kanshebber om trainer te worden van Arsenal. De Spanjaard is momenteel assistent-trainer van Pep Guardiola bij Manchester City en leert daar al bijna drie jaar van hem en zijn filosofie. Arteta speelde vier jaar bij Arsenal, was aanvoerder en was erg populair bij de fans van Arsenal.

 

Unai Emery

 

De tweede Spaanse kandidaat in dit gezelschap is Unai Emery. De momenteel werkloze trainer staat bekend om zijn aanvallende voetbal wat hem bij Paris Saint-Germain en Sevilla een aantal mooie prijzen heeft bezorgd. Bij de Spaanse club won hij driemaal op rij de Europa League en mag gezien worden als ‘Mister Europa League’ wat ideaal zou zijn voor Arsenal die volgend seizoen in dit toernooi zal uitkomen. Voor The Gunners zal dat een belangrijk toernooi gaan worden omdat zij zich op die manier waarschijnlijk makkelijker kunnen plaatsen voor de Champions League.

 

Patrick Vieira

 

Tien jaar speelde hij in het 1e van Arsenal en won verschillende prijzen in het shirt en was in 2004 onderdeel van The Invincibles. In 2011 stopte de middenvelder met voetballen en werd een paar jaar later trainer van het reserve team van Manchester City. Via Manchester City kwam hij bij New York City FC terecht en dingt nu behalve de baan bij Arsenal ook mee als opvolger van Favre bij OGC Nice.

 

7182de1d8b298dcb3d6e48e398b25adc.png

 

Zinedine Zidane

 

Hij won drie keer op rij de Champions League met Real Madrid en toen vond Zinedine Zidane het wel mooi geweest bij de Spanjaarden. Hij won als speler 15 prijzen en timmert als trainer ook hard aan de weg, de drie bovengenoemde Champions Leagues is maar een deel van de in totaal 9 prijzen. Zidane liet bij Real Madrid aanvallend voetbal zien, werkte met jonge spelers en ontpopte zich in korte tijd als prijzenpakker.

 

Ronald Koeman

 

Hij is nog geen half jaar bondscoach van het Nederlands elftal maar volgens de geruchten is hij een kanshebber om manager van Arsenal te worden. Ronald Koeman heeft in korte tijd bij Nederland iets kunnen doen wat zijn voorgangers niet konden, namelijk een team smeden. Onder zijn leiding straalt het Nederlands elftal weer vertrouwen uit en werd er onder meer al gewonnen van Portugal (3-0). Koeman gebruikt veel jonge jongens en dat is iets wat de fans van Arsenal graag willen zien, ook is de Nederlander uit op revanche in de Premier League na zijn mislukte periode bij Everton.

 

Thomas Tuchel

 

Na een sabbatical is de kans groot dat Thomas Tuchel aankomende zomer weer bij een club aan de slag gaat. De Duitser werd vorig jaar bij Borussia Dortmund ontslagen vanwege onenigheid met bestuursleden en een aantal spelers, jammer want de trainer liet Dortmund altijd aanvallend en risicovol voetbal spelen. De DFB Pokal is de enige prijs die hij in twee jaar wist te winnen in Duitsland maar eindigde in het eerste seizoen vlak achter Bayern München op de tweede plaats in de competitie. Arsenal is niet de enige club waar hij aan de slag kan, Paris Saint-Germain is de andere kaper op de kust en hoopt de Duitser te contracteren.

 

Luís Enrique

 

Nog een trainer die na een sabbatical dreigt terug te komen in de voetbalwereld. Luis Enrique nam vorig seizoen afscheid van Barcelona na een tweede plaats in de competitie en een gewonnen bekerfinale. Als trainer van Barcelona pakte hij negen prijzen.

 

93ffc30c7d063f00a59c44eb9e2eeda8.png

 

Thiery Henry

 

Een Arsenal-legende, zo mogen we Thierry Henry wel noemen. De Fransman speelde in twee periodes voor de Londense club en was net als Patrick Vieira onderdeel van The Invincibles. Henry heeft buiten het Emirates Stadium een standbeeld staan en daar is te zien hoe hij zijn doelpunt vierde tegen Tottenham Hotspur. Ook is hij all-time clubtopscorer van Arsenal met 228 goals in 376 wedstrijden. Momenteel is Thierry Henry assistent-trainer van Roberto Martinez bij België waarmee hij binnenkort aan het WK zal gaan deelnemen.

 

Carlo Ancelotti

 

De Italiaan is de grootste naam in dit rijtje en heeft eigenlijk geen uitleg nodig. Ancelotti won 20 prijzen als trainer van onder meer AC Milan, Chelsea en Real Madrid. Zijn laatste klus was in Duitsland waar hij in het eerste seizoen de dubbel pakte en aan de start van seizoen twee ontslagen werd. Ancelotti is ondanks zijn verleden bij Chelsea een grote favoriet bij de supporters van Arsenal vanwege zijn velen prijzen. Echter zijn er ook bij Ancelotti meerder kapers op de kust want Napoli ziet hem als opvolger Maurizio Sarri.

 

Xabi Alonso

 

De laatste kanshebber in dit rijtje is Xabi Alonso. Arsène Wenger was in zijn periode als manager van Arsenal erg gecharmeerd van de 37-jarige Spanjaard en heeft hem meermaals proberen aan te trekken. “Alonso is een zeer slimme voetballer en staat voor het voetbal dat ik wil spelen” zijn woorden die de Fransman had over de middenvelder. Xabi Alonso is vorig jaar gestopt met voetbal en is nu al een jaar trainer in de jeugd van Real Madrid.

 

17c3d7e28e2096a25e33b487231a5a13.png

 

Tips zijn altijd welkom!

@delichris @Mordurette @Marius @komodo25 @mattihamstra

Bedankt voor jullie reacties!

Hier zijn de kanshebbers om Arsène Wenger op te volgen bij Arsenal, wie zal het worden?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...