Jump to content
r4vje

[FM19] Amsterdamse Bluf: #tenhagball

Recommended Posts

5xzaPAk.jpg

 

In Amsterdam is men begonnen met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Na een ongekend sterk voorgaand seizoen onder leiding van Erik Ten Hag staat men bij Ajax voor een flinke uitdaging. Door het succes van de club staan er veel spelers in de belangstelling van diverse Europese topclubs. Hierdoor staat technisch directeur Marc Overmars voor de vrij onmogelijke taak om weer zo'n sterke selectie bij elkaar te krijgen als die er vorig seizoen op het veld stond.

 

Waar Frenkie de Jong al voor vele miljoenen de overstap naar FC Barcelona heeft gemaakt is er onder meer intense belangstelling voor Hakim Ziyech, Donny van de Beek, Neres en Matthijs de Ligt. Daarnaast zijn er ook nog spelers als Klaar-Jan Huntelaar, Lasse Schöne, Jöel Veltman en Zakaria Labyad waar aangetrokken zal gaan worden. Marc Overmars zal verwoede pogingen ondernemen om de kern van vorig seizoen zoveel mogelijk bij elkaar te houden. Dit was namelijk één van Erik Ten Hag zijn eisen waardoor de hoofdtrainer uit Haaksbergen besloten heeft om niet in te gaan op onder meer de avances van Bayern München. Aangezien men Alfred Schreuder al is kwijtgeraakt aan het Duitse Hoffenheim wil men niet ook nog eens Erik Ten Hag kwijtraken.

 

In Eindhoven en Rotterdam worden de verrichtingen in Amsterdam met enige angst en beven gevolgd. Door vooral het Europese succes in de Champions League zijn er flink wat zakken geld in Amsterdam bijgekomen. De verwachting is dan ook dat AFC Ajax de komende seizoenen de Nederlandse competitie zal gaan domineren. In de media wordt de club uit Amsterdam al gekscherend het 'Bayern van Nederland' genoemd. Of het daar ook daadwerkelijk ook op uit zal gaan draaien is iets wat met de tijd moet gaan blijken. Wel is het duidelijk dat de financiën in Amsterdam zeer rooskleurig zijn en dat Marc Overmars ook groen licht heeft gekregen van de Raad van Commissarissen om een deel van het geld weer te herinvesteren in de spelersgroep. Onlangs is er ook een duidelijke boodschap vanuit Amsterdam richting Eindhoven gegaan, AFC Ajax heeft interesse in Steven Bergwijn en naar verluidt wil men heel ver gaan om de speler terug te laten keren op het oude nest. De bedragen rondom deze transfer lopen in de media op tot richting de 50 miljoen euro echter lijkt het erop uit te draaien dat PSV niet mee zal werken aan een binnenlandse transfer. Wel verwacht met name 'Ajax-watcher Mike Verwij' dat de Amsterdammers zich flink zullen gaan roeren op de transfermarkt. Welke spelers er komen en welke er gaan vertrekken zal over enkele dagen tot weken duidelijk worden. Tot die tijd kan men genieten van het succes van vorig seizoen!

 

(voor deze save heb ik het eerste seizoen via vakantie modus overgeslagen, ik begin nu dus in FM19 in seizoen 2019-2020)

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Een andere invalshoek door het eerste seizoen over te slaan, leuk hoor! Benieuwd hoe je het gaat aanpakken en gaat presteren! Succes alvast.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Leuk om bij Ajax in te springen als het eerste seizoen al gespeeld is. Benieuwd wat je ervan kan maken in Amsterdam.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik ben benieuwd of je een exodus kan voorkomen en net als in het echt vooral benieuwd welke selectie er zal staan aan het begin van het nieuwe seizoen. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Gepost (edited)

 

 

5xzaPAk.jpg

 

Marc 'Netto' Overmars voorlopig de held van Amsterdam

Waar men aan het einde van het vorige seizoen enorm bang was voor een leegloop heeft technisch directeur in grote lijnen de selectie in tact weten te houden. Na goed overleg met onder meer hoofdtrainer Erik Ten Hag is de selectie geanalyseerd en daarna heeft men gekeken naar de biedingen die er binnen zijn gekomen voor diverse spelers. In plaats van dat er diverse speler zijn vertrokken heeft Overmars onder meer de contracten van Hakim Ziyech, André Onana, Donny van de Beek, Dusan Tadic, David Neres en Daley Blind weten te verlengen. Dit houdt in dat de succesvolle kern van het vorige seizoen in grote lijnen bij elkaar zal blijven. Ook Matthijs de Ligt voor wie er hevige interesse was is er geen enkel serieus bod binnen gekomen. De aanvoerder heeft nog geen nieuw contract ondertekend maar men verwacht in Amsterdam dat dit ook binnen afzienbare tijd zal gaan gebeuren.

 

Frisse wind binnen de club en selectie

Met het nieuwe seizoen voor de deur zal er toch een frisse wind door zowel de club als de selectie gaan waaien. Want waar men de kern in tact heeft weten te houden zijn er toch een aantal spelers vertrokken. Deze spelers hadden geen vooruitzicht op een basisplaats voor komend seizoen waardoor zij besloten om Amsterdam achter zich te laten. Zo vertrokken onder meer Jöel Veltman (OGC Nice), Daley Sinkgraven (NAC Breda), Klaas-Jan Huntelaar (PAOK) en Kasper Dolberg (uitleenbeurt Napoli) uit Amsterdam. Daarnaast werden er een x aantal talenten uitgeleend aan diverse clubs en tekende Siem de Jong een contract bij het Franse Bordeaux. De grootste aderlating was de welbekende transfer van Frenkie de Jong naar FC Barcelona. Ook is het handig om te weten dat Lasse Schöne tijdens de winterstop van seizoen één de overstap heeft gemaakt naar het Engelse Burnley voor ruim zeven miljoen euro. Al met al betekend dit dat er genoeg ruimte is om nieuwe talenten te laten doorstromen en om ook een aantal nieuwe spelers naar Amsterdam te halen.

 

Daarnaast was er ook een wisseling in de technische staf waar Alfred Schreuder de overstap maakte naar het Duitse Hoffenheim en de Deen Christian Poulsen voorlopig de nieuwe assistent zal zijn van Erik Ten Hag bij Ajax.

 

Spoiler

JLsWywk.png

 

Nieuwe gezichten en kansen voor talenten

Om de selectie weer op peil te brengen heeft Erik Ten Hag ervoor gekozen om Ryan Gravenberch, Jurgen Ekkelenkamp, Carel Eiting, Lassina Traoré, Hassane Bandé en Kaj Sierhuis bij het eerste elftal te halen. Deze talenten zijn overgeheveld naar het eerste elftal en mogen gaan knokken voor een plek in de basis. Daarnaast werden er ook negen nieuwe spelers naar Amsterdam toe gehaald waarvan Christian Rasmussen (U19), Robin Schoonbrood (JAJ), Shayne Pattynama(JAJ), Luis Pérez(U19), Nicolás Galesio(U19) en Carlos Prado(U19) zich gaan melden bij Jong Ajax en het Ajax Onder 19 elftal. Alleen Razvan Marin, Lisandro Martinez en Kik Pierie zijn gehaald als directe versterkingen voor het eerste elftal. Tijdens de afgelopen winterse transferperiode waren Brian Ocampo(U19) en Matías Pellegrini ook al naar Amsterdam gekomen.

 

Spoiler

VwDqugl.png

 

De ploeg voor het komende seizoen

Erik Ten Hag heeft het komende seizoen weer de beschikking over een selectie die bulkt van het talent en de routine. Met Dusan Tadic en Daley Blind als echte routiniers met daar vlak achter een vijftal spelers van 25 jaar en ouder is de balans in de selectie weer zeer goed te noemen. Het komende seizoen zijn de verwachtingen van de fans van Ajax weer zeer groot en het is dan ook maar te hopen dat Ten Hag en zijn spelers aan die verwachtingen kunnen voldoen.

 

Spoiler

r3DH4VH.png

 

PJncSO4.jpg

 

Bedankt voor de reacties! @Marius@Isco22@harm778@delichris@Mordurette@ROEMM

In de volgende update ga ik meer inzoomen op de spelers uit het eerste elftal. Verdere vragen en suggesties zijn van harte welkom!

 

 

 

Edited by r4vje

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sierhuis is officieel voor 1,5 jaar verhuurd . Met optie tot koop . Geen idee of je hem dan zomaar terug kunt halen . Wel een prima selectie om mee te werken zeg . En knap om de kern te hebben weten te behouden 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aparte keuze om beide spitsen weg te halen en te kiezen voor de jeugd. Voor de rest is het een goede selectie

Share this post


Link to post
Share on other sites

Speel denk ik met een oudere database. Marin was wel een geregelde transfer maar de rest klaarblijkelijk niet :cab:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sierhuis was al eerder geregeld dan Marin . Is in de winter gehuurd van Ajax voor 1,5 jaar met optie tot koop . Ach ja maak je niet druk . Lekker doorspelen 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mooi dat je toch zo veel namen weten te behouden. Met de versterkingen, en de jeugd, zou je op zich niet zwakker voor de dag mogen komen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Leuke invalshoek, ik ga deze  volgen, tag mij maar.

Ga je nog op zoek naar vervanger voor Benjamin van Leer?  Die is mi te zwak voor het eerste

Share this post


Link to post
Share on other sites

LFSkzt6.jpg

 

Nieuwe doelman voor Ajax op slotdag transfermarkt

In Amsterdam kwam er vandaag op het laatste nippertje nog transfernieuws naar buiten. Marc Overmars en Erik Ten Hag presenteerden namelijk de 24-jarige Tsjechische doelman Ondřej Kolář. De doelman komt over van Slavia Praag voor een bedrag van om en nabij de vier miljoen euro. Dat er een nieuwe doelman aan zat te komen was de laatste dagen al vrij duidelijk geworden. Volgens 'Ajax-watcher @Copywriter' voldeed Benjamin van Leer niet aan de verwachtingen van de technische staf. Hierdoor was Marc Overmars druk bezig om een nieuwe doelman naar Amsterdam te halen.

 

Spoiler

jnqSOdz.png

 

Marc Overmars over het aantrekken van Ondřej Kolář: 'Het aantrekken van Ondřej was geen simpel karwei. Door zijn zeer sterke optredens in met name de Europa League van afgelopen seizoen stond hij in de belangstelling van veel Europese (top)clubs. Gelukkig hebben wij deze doelman over weten te halen om bij Ajax te tekenen. Al enkele seizoenen stond hij bij ons op de radar waardoor we van deze speler wisten wat we weten moesten. Zeker nu André Onana heeft laten weten aan zijn laatste seizoen bezig te zijn zijn wij zeer content dat wij een doelman als Ondřej Kolář hebben weten binnen te halen.'

 

Erik Ten Hag over het aantrekken van Ondřej Kolář: 'Aan het einde van vorig seizoen hebben we een grondige analyse gemaakt van alle spelers die Ajax onder contract heeft staan. Daaruit is naar voren gekomen dat wij als technische staf nog twijfels hebben of Dominik Kotarski en Issam El Maach het wel in zich hebben om het eerste elftal te gaan halen. Als je dan weet dat Onana na dit seizoen gaat vertrekken en Benjamin bij NAC niet heeft weten te overtuigen is het niet meer dan logisch dat je een extra doelman in huis haalt. In eerste instantie hoopten wij om Bruno Varela te kunnen overtuigen om nog een seizoen te blijven maar hij wilde niet als tweede viool aanblijven. Daar hadden wij intern respect voor waardoor we Ondřej Kolář naar de club toe hebben gehaald.'

 

Ondřej Kolář heeft bij Ajax een contract getekend voor vier seizoenen en zal in Amsterdam de opvolger gaan zijn van André Onana die aan zijn laatste seizoen op de Nederlandse velden bezig is. Op de vraag waarom men bijvoorbeeld niet aan Kjell Scherpen heeft gedacht was Marc Overmars kort maar krachtig, 'geen enkel Nederlands talent is twintig miljoen euro waard'. Daarmee lijkt de technisch directeur aan te geven dat FC Emmen de absolute hoofdprijs voor de jonge doelman wilde hebben die nu zijn droomtransfer naar Amsterdam in rook ziet opgaan.

GDjCnIh.png

 

Bedankt voor alle reacties! Zoals reeds aangegeven lijkt deze database niet compleet te zijn maar speel ik toch verder. In de volgende update nemen we een kijkje in de keuken bij de elftallen van Ajax. Hierin ga ik enkele talenten uitlichten en ook aangeven waarom er bijvoorbeeld geen nieuwe spits is gehaald maar er wordt gekozen voor Traoré en Sierhuis.

@komodo25@Kavinos@delichris@harm778@Mordurette@Marius@Isco22@ElMarcos@ROEMM

 

Edited by r4vje

Share this post


Link to post
Share on other sites

Leuke keeper gehaald. Tis erg jammer inderdaad dat sommige clubs niet helemaal realistisch zijn qua vraagprijs. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...