Jump to content

MU Worldvisionsongfestival #24


TeamWesil

Recommended Posts

Afbeeldingsresultaat voor madison square garden
 

WELKOM IN NEW YORK

 

We zijn aangekomen aan de 24ste editie van het MU Worldvisionsongfestival. We zitten in New York City ofwel de allergrootste stad van de Verenigde Staten. Zij wisten op de valreep de vorige editie van het songfestival te winnen. De Verenigde Staten hebben gekozen voor het Madison Square Garden om dit jaar het festival te organiseren. De multifunctionele zaal is uiterst geschikt voor dit evenement nadat het in het verleden al de grootste artiesten over de vloer kreeg. Denk aan namen als Lady Gaga, Pearl Jam, Elvis Presley, Sting, Bruce Springsteen, One Direction, Justin Bieber en ook de Belg Stromae.

 

WAT GEBEURDE ER IN DE VORIGE EDITIE

 

Ierland en de Verenigde Staten kregen in de eerste ronde de meeste punten en zo was het festival begonnen. Nederland kreeg van de Belgische buren de meeste punten en kwam zo meteen opzetten. Na de derde ronde stonden ze bovenaan, één punt voor Frankrijk en twee voor Ierland. De verenigde Staten waren nu afgezakt naar plaats vijf. Echter kende Frankrijk even een terugval. Maleisië zat leider Nederland vanaf dan op de hielen net als Italië. De Verenigde Staten zouden na tien rondes zelfs wegzakken naar plaats twaalf opdat moment op 22 punten van leider Nederland.

 

Halfweg begon de inhaalrace van de Verenigde Staten en was het vooral Maleisië dat steeds minder punten leek op te eisen. Frankrijk en Nederland leken op weg naar een tweestrijd. Na ronde dertien nam Frankrijk de leiding over, al was dat voor maar één ronde. De Verenigde Staten stonden na ronde zeventien nog steeds op achttien punten van Nederland en leken niet meer mee te spelen. Ze zouden echter nog 38 punten pakken in de laatste vijf stemrondes. Frankrijk pakte er nog maar elf en Nederland nog zestien punten. Hierdoor greep de Verenigde Staten in de allerlaatste ronde de zege.

 

WAT BRENGT EDITIE 24

 

Na de vorige editie heb ik de smaak te pakken en zal ik ook deze editie gaan organiseren. Chimpa heeft al aangegeven meer tijd te hebben dus vermoedelijk komen er stukken van ons beiden. We zien wel hoe we dat de komende tijd praktisch in elkaar steken.

 

DE REGELS

 

Iedere deelnemer mag één nummer insturen. Dit nummer hoeft niet per se op YouTube te staan, maar mag bijvoorbeeld ook op Soundcloud staan. Een vereiste is dat (één van) de artiest(en) uit jouw gekozen land komt of hier sterke banden mee heeft. Uiteraard mag ieder land maar 1x gekozen worden. Je bent zelf helemaal vrij in de muziekstijl of de gezongen taal!

Kies je een nummer met een niet Engelstalige tekst kunnen we bij aanvraag een vertaling naar het Engels toevoegen in een spoiler. 

 

WELKE LANDEN

 

Ieder onafhankelijk land is kiesbaar. Een land als Kosovo of Faeröer is toegestaan, maar Friesland bijvoorbeeld niet. Het Verenigd Koninkrijk wordt gesplitst dus Engeland, Wales, Schotland en Noord-Ierland zijn aparte landen.

 

INSCHRIJVEN

 

Om jezelf in te schrijven vul je het onderstaande lijstje in en plaatst deze in dit topic. Ook als je nog niet eerder hebt meegedaan, ben je van harte welkom!

 

Inschrijvingsformulier

Spoiler

Land:
Artiest:
Nummer:
Youtube link:

 

DE WINNAAR

 

Als de inschrijving gesloten is, stuurt iedereen zijn Top 10 (het liefst een top 11/12 i.v.m. diskwalificatie) via een pm naar @TeamWesil.

Als alle stemmen binnen zijn, worden deze één voor één gepresenteerd zoals jullie gewend zijn.
Iemand zijn nummer één krijgt 12 punten, de nummer twee krijgt er 10, de nummer drie krijgt er 8, de nummer vier 7. Dit gaat door tot en met nummer tien, deze krijgt 1 punt.
Eventuele nummers 11 en 12 schuiven door als iemand zijn punten niet inlevert.
De volgorde van het bekend maken wordt alfabetisch bepaald.
De winnaar krijgt uiteraard de eer en een voorrang bij het kiezen van een land in de editie erna.

 

Deadline: Je kunt jezelf inschrijven tot en met zondag 28 april.

 

Vorige winnaars:

Spoiler

224617805_Winnaarstot24.PNG.7243c914e916ce7f6bc0b9dcafbdd120.PNG

 

Edited by TeamWesil
Link to comment
Share on other sites

Nieuwe toevoeging -> vertaling songtekst: 
Zoals algemeen bekend scoren met name de Engelstalige inzendingen goed (aantal edities terug nog cijfermatig kunnen aantonen). Om niet-Engelstalige inzendingen in klein steuntje in de rug te geven, voegen we deze editie een extra optie toe.

In veel landen (waar Nederland niet één van is) worden inzending van het Eurosongfestival vertaald en ondertiteld als er niet in het Engels word gezongen. Vandaar nu de optie om een spoiler toe te voegen met daarin een vertalingen van de songtekst (mocht je dat willen uiteraard).  Deze spoiler zal ook worden meegenomen in het overzicht van de inzendingen na afloop van de inschrijvingen. 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...