Jump to content
MarkHouten

[FM19] Portsmouth back to the Premier League

Recommended Posts

Posted (edited)

2jdnc7s.jpg

League One - Seizoen 2018-2019

 

Als een donderslag bij heldere hemel kwam het bericht dat Kenny Jacket opstapte als manager van Portsmouth. In de zoektocht naar zijn opvolger is de club die uitkomt in de League One uitgekomen bij een volledig onbekende Nederlandse manager: van Houten. De 22 jarige Mark van Houten, die dit jaar aan het roer mag staan van de ploeg die bij de bookmakers dit seizoen als vierde in de rangschikking wordt geschat gaf tijdens zijn eerste mediaoptreden aan erg veel zin te hebben in deze uitdaging en de ploeg terug naar de Premier League wil loodsen!

 

Mijn eerste doel bij Pourtsmouth is om in seizoen één direct te promoveren naar het championship. Vanuit hier moet een slag geslagen worden met betrekking tot de financiën en spelersmateriaal om daarna door te stoten naar de hoogste trap in het Engelse voetbal. Er zal niet iedere dag een update zijn in verband met het afronden van mijn studie en verdere werk. Overigens is dit mijn eerste Novelle dus tips en feedback is meer dan welkom! 

 

We vallen tijdens dit verhaal in bij de negende speelronde in de competitie. Na het draaien van een prima voorbereiding en winst in de eerste twee speelrondes kwam er een kink in de kabel. Gelukkig werd de weg omhoog weer gevonden door de winst tegen Northhampton Town in de EFL Checktrade Trophy. Hieronder volgt een overzicht van de gespeelde wedstrijden en doelstelling vanuit het bestuur.

 

Gespeelde wedstrijden

29awbhg.jpg

 

Doelstellingen en standen

fxxyew.jpg

 

Zoals te zien is, is er hier duidelijk ruimte voor verbetering. Desondanks mag er gesproken worden van een redelijke start en ligt de weg naar boven nog volledig open. Op de volgende twee afbeeldingen is te zien welke transfers er gedaan zijn en met welke tactiek/ploeg Portsmouth dit seizoen gaat promoveren naar het Championship.

 

Transfers

wstgyb.jpg

 

Ploeg/Tactiek

2rfemp3.jpg

 

Volgende update:  maand september.

Spoiler

Zoals vermeld is dit mijn eerste Novelle. Ik hoor oprecht graag tips en tricks om het voor iedereen, en mezelf, zo leuk mogelijk te maken!

 

 

 

 

 

 

 

Edited by MarkHouten

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heel veel succes met Portsmouth! Ligt een mooie uitdaging iig! Je eerste update ziet er prima uit!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Portsmouth is natuurlijk een erg leuke uitdaging! De mogelijkheden zijn er ook om er een succes van te maken. De start is, op een uitschuivertje na, prima.

 

De eerste post is in ieder geval van een mooi niveau. Probeer die lijn aan te houden zou ik zeggen! Succes!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Gepost (edited)

2jdnc7s.jpg

League One - Seizoen 2018-2019 - Maand Oktober

 

Na een mooie 1-3 overwinning, uit bij Wycombe Wanderers, mochten wij aantreden tegen Rochdale in de Crown Oil Arena. Rochdale is de relevatie te noemen van dit seizoen! De media voorspelden Rochdale als één van de degradatiekandidaten van dit jaar maar de club staat op het moment dat wij ze tegenkomen vijfde op de rangschikking. Een erg knappe prestatie en het is dan ook aan ons om hier iets aan te doen! Mijn ploeg stond het eerste half uur ontluisterend te voetballen, na 30 minuten stond er dan ook een 3-0 achterstand op het bord. Na wat flinke woorden in de rust begon Portsmouth beter te voetballen. Helaas wat het niet voldoende en ging de wedstrijd tegen het verrassende Rochdale met 3-2 verloren. Kop omhoog en op naar betere resultaten in oktober!

 

2m4swll.jpg

 

De maand oktober zou een goede maand moeten worden voor Portsmouth, de ploeg van trainer van Houten weet echter de eerste wedstrijd, uit tegen Coventry City niet te winnen. De wedstrijd eindigt in een teleurstellende 1-1. De volgende wedstrijden liepen ook niet geweldig, met een 4-2 overwinning in de thuiswedstrijd tegen Gillingham, 1-1 gelijkspel tegen Brighton and Hove Albion u23 in de EFL Checktrade Trophy, die daarna helaas met een strafschoppenreeks verloren ging en een 1-3 verlies in de thuiswedstrijd tegen Fleetwood Town in de competitie.  

 

Naast deze slechte resultaten had onze ploeg een flinke tegenslag te verwerken toen vaste aanvaller Brett Pitman tijdens een training een heupblessure opliep en minimaal 3 maanden afwezig zal zijn. Jamal Lowe zal zijn plaats in de ploeg overnemen.

 

t8oh2f.jpg

 

1zdyr2o.jpg

 

Na de afgelopen teleurstellende wedstrijden is het tijd geworden voor verandering. Na wat omschakelingen binnen het team werd de volgende wedstrijd gewonnen, in een spectaculair duel tussen Portsmouth en Burton Albion werd het 4-3 in het voordeel van ons! De afsluitende wedstrijd van de maand oktober, uit tegen Accrington Stanley FC ging met 3-0 verloren.

 

Terugkijkend op de maand oktober kan er geconcludeerd worden dat dit een bedroevende maand is geweest voor onze club. Gelukkig ligt wat betreft de competitie alles nog open, met een gat van 6 punten op de koploper is alles nog mogelijk. De stand op dit moment is:

 

20zqxw1.jpg

 

Volgende update: maand november.

 

Antwoorden:

 

@Mordurette Thanks!
@Duarte. Dankjewel, heb veel zin in deze save. Inderdaad flinke uitdaging om Portsmouth de grootste club van Engeland te maken! 

@nasje92 Prima start inderdaad, helaas viel oktober erg tegen. Maar met frisse moed verder dit seizoen!

@Marius Thanks voor het compliment, ga m'n best doen!

@komodo25 Dankje! Helaas viel de tactiek zoals je wel kan zien erg tegen in de tweede maand, dus op zoek naar iets anders!

Edited by MarkHouten

Share this post


Link to post
Share on other sites

Geen al te beste periode, maar alles staat wel op een zakdoek natuurlijk.

Share this post


Link to post
Share on other sites
9 minuten geleden zei Duarte.:

heel zuur van de uitschakeling op strafschoppen...

 

Gelukkig geen uitschakeling, bij een gelijkspel in de groepsfase komen er penalty's, vraag me niet waarom. Heb nog kans om door te gaan!

Share this post


Link to post
Share on other sites

2jdnc7s.jpg

League One - Seizoen 1 - Maanden November en December 

 

Na de ontzettend teleurstellende maand oktober moest nu toch echt het roer om. Met een nieuwe tactiek wordt er hoopvol omhoog gekeken. De eerste test met de nieuwe tactiek is in de uitwedstrijd tegen Bradford City. Het bleek redelijk te werken, ondanks de onwennige nieuwe tactiek werd er 1-0 gewonnen van de nummer 21 van de competitie. Na deze overwinning stond een uitwedstrijd tegen Barnet op het programma voor de FA Cup. Barnet komt uit in de Vanarama National League. In een saaie maar degelijke wedstrijd werd er met 2-0 gewonnen en staan we in de volgende ronde! Uit de loting kwam een mooie wedstrijd tegen de winnaar van Boreham Wood tegen Forest Green Rovers, beide ploegen die ik prima zou moeten kunnen hebben.

 

23s8ky.jpg

 

Na deze wedstrijd in de FA Cup was het tijd voor een ander bekertoernooi: de EFL Checkatrade Trophy. Uit tegen de huidige nummer 2 van de League One werd het in een mindere wedstrijd helaas 2-0 voor Luton Town. Gelukkig zijn de vier punten die wij in deze groep behaald hebben voldoende voor een plaats in de volgende ronde. In deze ronde mogen we aantreden tegen West Ham United u23.

 

Met twee overwinningen en 1 verliespartij krijgt het team 10 dagen rust tot de volgende wedstrijd. Na de dagen rust zijn de spelers toe aan een volgende wedstrijd. Scunthorpe United uit staat op het programma, de ploeg staat 18e op de ranglijst dus normaal gesproken zouden zij geen probleem voor ons mogen opleveren. Gelukkig ging deze wedstrijd redelijk voor de ploeg uit Portsmouth: we wonnen met 2-1, dit bleek tevens de laatste wedstrijd te zijn voor de manager van Scunthorpe, die na het verlies werd ontslagen.  

 

De maand november werd goed afgesloten met een 2-0 winst op Wallsall, de ploeg die direct onder ons stond in de ranglijst. Hiermee sluiten we november af met een 6e plaats op de ranglijst en vier overwinningen deze maand!

 

200rybb.jpg

2nluxjn.jpg

 

December wordt een hele drukke maand voor Portsmouth, met zeven competitiewedstrijden tegen onder andere de nummer één, twee en drie wordt dit de maand die de voortgang van dit seizoen zal bepalen.

 

December begon goed met een 0-3 overwinning in de uitwedstrijd van de FA Cup tegen Green Forest Rovers uit de League Two, een 3-2 overwinning in de laatste minuut tegen Charlton Athletic, nummer twee van de competitie en een teleurstellend 0-0 gelijkspel tegen Southend.

 

In de loting van de derde ronde van de FA Cup zijn we gekoppeld aan Fullham, dat wordt een echte uitdaging..

 

2i7pedj.jpg

 

Na de loting stonden de wedstrijden tegen West Ham United u23, Barnsley en Wimbledon op de planning. De bekerwedstrijd tegen West Ham U23 werd helaas met een penaltyreeks verloren, wat geen schande was aangezien er een aantal spelers van het eerste elftal meededen.

 

Na de verloren bekerwedstrijd stond de wedstrijd tegen de koploper van de competitie op het programma. Dit is dé kans om in te lopen richting het kampioenschap en promotie. Natuurlijk was het maar de vraag of de spelers zich weer konden opladen na zo’n teleurstelling van de bekerwedstrijd. In een zinderende wedstrijd versloeg de ploeg Barnsley met 3-2!

 

29xu145.jpg

 

Na een mooie 1-2 uitoverwinning tegen Wimbledon, en puntverlies van de concurrentie, heeft Portsmouth voor het eerst dit seizoen de koppositie in handen! In 2018 staan er nog drie wedstrijden op het programma: Sunderland, Gillingham en Fleetwood Town. Deze 3 wedstrijden zullen gewonnen moeten worden om als koploper 2019 in te gaan. De eerste, en misschien wel belangrijkste wedstrijd, tegen titelfavoriet Sunderland werd met 2-1 gewonnen. De uitwedstrijden tegen Gillingham en Fleetwood Town eindigden met een 2-0 winst en 0-0 gelijkspel. Hiermee eindigde 2018 voor Portsmouth als eerste in de ranglijst !

 

9zr7t5.jpg

2yvklz5.jpg

 

Antwoorden

@Isco22 Thanks, gaat vast goed komen!

@Mordurette Na regen komt zonneschijn 🙂

@Marius Precies, er was nog niets gespeeld!

@Duarte. Verlies was inderdaad jammer, helaas nu wel uit de competitie op strafschoppen, nog flink op trainen dus ;)

@komodo25 We staan er nu nog beter bij :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wat een goede reeks neergezet. Op dit niveau kan iedereen van iedereen winnen én verliezen, waardoor je nu op een mooie eerste plek staat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Geweldige periode met een knappe eerste plaats als gevolg. Er zijn natuurlijk nog heel wat wedstrijden te gaan, maar het gat met de nummer 7 is ondertussen al behoorlijk opgelopen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hele sterke periode met een goed aantal overwinningen! Mooie koppositie en hopelijk weet je deze vast te houden.

Share this post


Link to post
Share on other sites

2jdnc7s.jpg

League One - Seizoen 1 - Maand Januari

 

Na de heerlijke maand december staan we aan de start van een nieuw kalenderjaar. Zou dit dan toch het jaar worden dat we promoveren naar de championship? Man.. Wat zou dat een kansen opleveren voor Portsmouth… Bij het openen van de transfermarkt hebben we direct beet. Voor een bedrag van €110.000 hebben wij Jonathan Russell te pakken. Hij zal niet direct van pas komen bij het eerste team maar heeft een veelbelovende toekomst. Laten we hopen dat hij zijn potentie waarmaakt.

 

2u46b2g.jpg

 

De openingswedstrijd tegen AFC Wimbledon werd gemakkelijk met 2-0 gewonnen. Daarna stond het grote Fulham op de planning voor de FA cup. Uit in de Craven Cottage werd het 1-1. Coach Mark van Houten gaf aan enorm trots te zijn op zijn ploeg en hoopt dat in de replay er nogmaals gestunt kan worden!

 

Na de stunt tegen Fulham stond er een uitwedstrijd tegen Luton Town en een thuiswedstrijd tegen Blackpool op het programma. De uitwedstrijd tegen Luton Town werd met 1-0 gewonnen. De thuiswedstrijd tegen Blackpool bleek een offday voor Portsmouth. Er werd met 1-3 verloren. Na de offday tegen Blackpool was het tijd voor de replay tegen Fulham. Wat de fans van tevoren niet durfde te dromen werd toch waargemaakt.. 3-1 gewonnen! In de volgende ronde wacht weer een flinke uitdaging, Tottenham Hotspur.

 

Ondanks de stunt tegen Fulham wist onze ploeg de goede lijn niet door te zetten in de competitie. In een teleurstellende wedstrijd werd het 0-0 tegen Oxford United. Na de wedstrijd tegen Oxford stond de vierde ronde van de FA Cup op de planning. Tottenham Hotspur mocht op bezoek komen. Januari bleek de maand van verrassingen te zijn. In een zinderende wedstrijd wist Portsmouth een hele bijzondere prestatie neer te zetten, de wedstrijd eindigde dan ook in een 3-2 overwinning, waardoor de ploeg nu in de achtste finale staat!

 

25ezjx3.jpg

2a7vtl1.jpg

 

In de maand Januari is er wat betreft de stand niet veel veranderd. Wel zijn we twee rondes verder in de FA cup, een prestatie om trots op te zijn!

 

 33crw5w.jpg

2zjf2ie.jpg

 

Antwoorden:

@Duarte. Thanks, erg tevreden mee!

@komodo25 Dankje voor je reactie, blij met de eerste plek 🙂

@Mordurette Ik ga er inderdaad wel vanuit dat de playoffs makkelijk behaald moeten kunnen worden, droom stiekem zelfs van het kampioenschap.

@delichris thanks!

@Isco22 dat is te hopen inderdaad, championship biedt toch wat meer kansen!

@nasje92 bedankt!

 

 

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik zie nog niet direct de potentie van je aangetrokken talent, maar ik laat me graag verrassen! Prachtige overwinning op de Spurs natuurlijk! 

Goed werk.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Het blijft maar goed gaan met de Portsmouth. Als je zo doorgaat dan promoveer je wel.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...