Jump to content

De Grote MU F1 Competitie


Recommended Posts

De Grote MU F1 Competitie

 

Welkom allemaal bij de eerder aangekondigde prono die we hier gaan doen voor het komende seizoen van de Formule 1. Hierin kunnen we voor eens en voor altijd uitmaken wie er nu echt de grote kenner is op het gebied van autosport. Aangezien de testweken zijn afgerond kunnen jullie meteen de prognose voor de eerste race in Melbourne invullen. Alvast veel succes!

 

Speluitleg

Voor ieder raceweekend zal iedere deelnemer de top 10 voorspellen van de einduitslag van de GP. Voor elk juist voorspelde coureur op de juiste positie zijn 3 punten te verdienen. Mocht je bij een coureur slecht 1 positie naast zijn finishplek zitten, krijg je als troost ook nog 1 punt. Daarnaast zijn er nog 3 bonusvragen waar punten te verdienen zijn. Hiervoor zijn per goed voorspelde vraag 2 punten te verdienen. De deadline voor het invullen van je prognose ligt altijd op het tijdstip dat de kwalificatie begint. Uiteraard is het geen verplichting om elke race mee te doen, dus mag je ook na een paar races inspringen. Echter houden we wel een klassement bij om een eindwinnaar uit te roepen, dus zorg dat je er bij bent.

 

RONDE 1/21

image.thumb.png.a152b897776dffb8df0066e6cad90d17.png

 

Inschrijven doe je door onderstaand lijstje over te nemen en in te vullen (mag in het topic):

Citaat

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

Pole Position:

Eerste uitvaller:

Snelste ronde:

 

Deadline: 16-03 07:00

@Elano @Magikarp @Rogier. @Barteh @Roprop @komodo25 @Keko @tdogg16 @Justin @Kokkie @Regis @Platina32 @Darkcrusader @Satyr @Richarð. @Lazy @Hwb @Fabian.

 

Edited by 007mark
Link to post
Share on other sites
  • Replies 434
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Zo, @Keko; gefeliciteerd, wat een slotronde! Bedankt @007mark voor de organisatie, mocht er een volgende editie komen meld ik mij vanaf het begin!

EINDSTAND   Eindstand   Na een bloedstollend einde van deze competitie is het tijd om de prijzen uit te reiken. Keko wordt uitgeroepen tot winnaar van de Grote MU F1 Com

Ik dacht het ook al, durfde het alleen niet te zeggen 

Posted Images

3 minuten geleden zei Barteh:

Zou het niet leuker zijn om meer punten te geven voor de hogere posities? 

 

10 punten voor de nummer 1 t/m 1 punt voor de nummer 10 correct. Het lijkt me wel belangrijker om de top goed te voorspellen dan dat je de nummers 9 en 10 nog goed hebt. 

 

Sowieso top dat je het organiseert en uiteindelijk bepaal jij de regels natuurlijk. Maar voordat we beginnen misschien dat het nog wel een kleine discussie waard is.

 

Met de dominatie van Mercedes en Ferrari zou ik dat niet zo snel zeggen, hoor.

Link to post
Share on other sites

Dat was ook mijn idee erachter inderdaad: Denk dat de meeste mensen de eerste posities wel goed kunnen voorspellen, daarachter is het echter een stuk spannender in mijn ogen. Dan zou het wellicht een beetje vreemd zijn om daar in vergelijking maar heel weinig punten voor te geven.

Link to post
Share on other sites

Ik zeg we houden gewoon deze puntentelling. Zie niet in waarom P3, wat waarschijnlijk een Mercedes, Ferrari of Red Bull is, meer punten zo op moeten leveren dan P9, wat waarschijnlijk een Racing Point, Haas, Sauber, Toro Rosso of McClaren is.

Link to post
Share on other sites

Hmm, misschien alleen de punten iets omhoog gooien? Denk dat je zo wel heel weinig punten gaat krijgen per ronde. Zou dan eerder bijv 5 punten doen voor een goeie positie, en dat je dan voor 2 of 3 plekken ernaast ook nog punten krijgt (mits ze in de top 10 staan). Zo deed ik het iig toen ik het organiseerde.

 

Maar ik doe uiteraard mee, tof dat je het doet. :) 

Link to post
Share on other sites

Ja, gedaan Rob (y) 

 

Zal sowieso een week voor de deadline nog even een reminder sturen. Dan heb ik tot die tijd om nog even na te denken over de puntentelling en de suggesties hierin mee te nemen.

Link to post
Share on other sites
16 uur geleden zei Platina32:

Is het niet logischer om i.p.v. punten te geven voor Driver of the Day dit te doen voor snelste ronde? Driver of the Day vind ik redelijk subjectief. 

Daar heb je opzich een goed punt..

Link to post
Share on other sites
Op 6-3-2019 om 17:12 zei Richarð.:

 

Die wordt beslist door fans die stemmen. Is meestal niet een terechte keuze, imo.

 

Dit bedoelde ik, inderdaad. Het is bijna niet te voorspellen, aangezien het door fans wordt bepaald en dat kan de meest uiteenlopende redenen hebben. Met de snelste ronde heb je altijd iets dat je niet kunt ontkennen en wat je daadwerkelijk kunt voorspellen. 

Link to post
Share on other sites

Misschien wel leuk detail overigens. Dit seizoen krijgt de coureur van de snelste ronde een punt voor het kampioenschap, mits hij in de top-10 rijdt.  Lijkt me wel een leuke reden om hier ook voor te kiezen.

Link to post
Share on other sites

Mwoah, begrijp het wel. Anders gaan de coureurs die niet in de top 10 staan even een vers setje banden halen en een topronde eruit persen. Is natuurlijk niet de bedoeling dat er op die manier punten gehaald worden. Dit kan Red Bull natuurlijk ook doen als ze weer eens in niemandsland rijden, maar dan is het niet dat ze eigenlijk niet de pace hebben om de punten te verdienen. 

Link to post
Share on other sites
15 minuten geleden zei Justin:

Dat is ook de reden ervoor. Ik snap het wel, al zou het wel leuk zijn voor de mindere teams om nog een puntje te sprokkelen. 

 

Dit ja. Dat ene puntje kan onderin vaak ook het verschil maken, gezien het geringe aantal punten dat ze normaliter pakken.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...