Spring naar bijdragen
John Terry

[FM2019] Trots op onze kleuren!

Aanbevolen berichten

2enqmhu.png

 

KV Mechelen worstelt zich door moeilijke weken

 

Mechelen - Het seizoen 2017/2018 werd één met zeer wrange nasmaak voor KV Mechelen. Waar Malinwa bij de start nog de ambitie voor Play-Off 1 uitsprak, werd het een ware nachtmerrie voor de club en fans. Vooral op bestuursniveau liep het vierkant, met eerst het ontslag van Ferrera die vervangen werd door nota bene Jankovic, de man die Ferrera verving bij Standard. Een overstap dat heel wat wonden had nagelaten bij de fans. Onder Jankovic liep het niet veel beter waardoor voorzitter Johan Timmermans mea culpa sloeg en wederom een trainer aan de deur zette. Intussen stond in de competitie het water aan de lippen en met Dennis Van Wijk en Frederik Vanderbiest hoopte de sportieve cel eindelijk de juiste profielen te hebben gevonden om de ommekeer in te zetten. De fans bleven bibberen tot de laatste speeldag en zelfs de laatste minuten van deze speeldag want KV Mechelen won met 2-0 van Waasland-Beveren, maar aan de andere kant van de taalgrens viel al snel het ene na het andere doelpunt voor Eupen waardoor de ploeg uit het Oostkanton zich miraculeus wist te redden op basis van het doelpuntensaldo. Ongeloof en zeer veel tranen bij de hondstrouwe KV-aanhang want dit had niemand zien aankomen. Vanuit de bestuurskamer werd er al snel zalvende taal gesproken, KV Mechelen zal terugkomen!

 

Dat bestuur kreeg in de voorbije maanden een volledige facelift met twee nieuwe hoofdaandeelhouders in de personen van Dieter Penninckx en Olivier Somers. Achter de schermen nam Somers de touwtjes stevig in handen en de nieuwe sterke man stelde met Stefaan Vanroy een kersvers sportief directeur aan. Deze heren klopte zich al snel op de borst dat KV Mechelen gezond genoeg was om de degradatie te verwerken en dat de verder bouw van het stadion niet in het gedrang kwam. Positief nieuws voor de fans al kwam er snel een stevige opdoffer ...

 

Operatie 'Propere Handen'

Het sprookje van Somers en Vanroy bij KV Mechelen werd één van korte duur en een slechte afloop. Het Belgische voetbal kreeg een ware mokerslag door de plotse arrestatie van heel wat namen zoals spelersmakelaars Bayat & Veljkovic in verband met fraude en witwaspraktijken maar vooral het topic matchfixing kreeg al snel heel wat weerslag op KV Mechelen. Onderzoekers zagen in Somers en financieel directeur Steemans spilfiguren in een netwerk waarbij heel wat andere namen vielen. Al snel vielen de termen schrapping en degradatie naar het amateurniveau .... donkeren wolken pakten zich samen boven het vernieuwde AFAS Stadion.

 

De club zal zegepralen

Waar Dieter Penninckx zich vooral op de achtergrond wou houden bij zijn avontuur in Mechelen was het nu vooral de moment om naar voor te treden als de frisse wind in de bestuurskamers. De spelers, medewerkers en vooral de aanhang van Mechelen had nood aan een nieuwe kapitein die het zwalpende schip terug op koers moet zetten. "De situatie waarin de club zich nu bevind is één die vooral te danken is aan een samenzwering in privé kring waarbij de meerheid van het bestuur nooit heeft deelgenomen. We hebben intussen Olivier, Stefaan en Thierry uit onze structuur geschrapt en we zullen nu verder gaan met mensen die wel met de club begaan zijn. Doordat Johan ook verhoord werd maar niets ten laste kon gelegd worden besloot hij om zijn positie als voorzitter af te staan om alles met de nodige sereniteit te laten verlopen. Deze functie zullen we nu met iedereen van de Raad van Bestuur bekleden en samen KV Mechelen opnieuw naar 1A brengen.

 

63t34m.png
Penninckx wil KV opnieuw naar boven loodsen

 

Nieuwe technische directeur & trainer

Door het ontslag van Stefaan Vanroy moest Malinwa op korte termijn een nieuwe sportieve directeur aanstellen en deze werd gevonden in Nederland. Piet Buter (69) werd aangesteld als technisch directeur en mag zich nu vooral focussen op de hangende transferdossiers maar vooral op de zoektocht naar een nieuwe coach aangezien Van Wijk de eer aan zichzelf hield na de degradatie. "Toen ik telefoon kreeg van Fi Van Hoof zaten we niet veel later samen en bespraken we het project van de club. Natuurlijk had ik ook al vernomen wat er op extrasportief vlak speelde, maar na een goed gesprek met Dieter Penninckx kwamen we er al snel uit. Het zal een drukke zomer worden want zowel op inkomend als uitgaand vlak liggen er een pak dossiers op tafel. De grootste uitdaging is op de eerste plaats de juiste persoon vinden die van een vernieuwd team een winning team kan maken. Op korte termijn willen we deze naam bekend maken." aldus Buter. 

 

2hzo5dv.png
Van Wijk kon de degradatie niet afwenden

 

Volgend deel:

Wie moet KV leiden in de Proximus League?

 

Toelichting game:
Met wie anders beginnen dan je favoriet club dat je van kindsbeen al volgt! Zeker in deze moeilijke tijden ... maar ik ben en blijf trots op mijn kleuren!
Hopelijk volgen jullie deze!

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Veel succes. Ben ook begonnen aan een carrière met KV Mechelen. Benieuwd hoe ver je het kan schoppen. Succes.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Succes met Mechelen! Hopelijk staan ze snel weer waar ze horen, in de Eerste Klasse.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

10h8vw4.png

 

Xavier Chen nieuwe T1 KV Mechelen

 

Mechelen - In zijn zoektocht naar een opvolger van Dennis Van Wijk is Malinwa uitgekomen bij voormalig kapitein en publiekslieveling Xavier Chen (34). De Belgisch-Taiwanese oud-voetballer hing na het seizoen 2016/2017 de schoenen aan de haak nadat hij geen nieuw contract kreeg bij ... KV Mechelen. De stap van het voormalig bestuur om Chen geen nieuw contract te geven zorgde voor heel wat commotie bij de achterban.

 

Chen begon zijn loopbaan bij de jeugd van Anderlecht waarna hij in 2003 de overstap maakte naar KV Kortrijk. In 2005 mocht de rechtsback debuteren in het eerste elftal waarna hij tot 2007 een vaste waarde bleef bij de 'De Kerels'. Na de promotie van KV Mechelen trok Geel & Rood aan de mouw van Chen die maar al te graag overstapte naar de promovendus. Chen ontpopte zich al snel tot één van de beste rechtsbacks in de Belgische competitie, werd kapitein en was de chouchou van het Mechelse publiek. Diverse clubs informeerde bij Chen voor een transfer, maar zonder succes. Na 5 jaar KV Mechelen trok Chen de deur in België achter zich dicht en vertrok hij voor een lucratieve deal richting China waar hij tekende bij Guizhou Renhe. Een avontuur dat ongeveer 2 jaar zou duren alvorens terug te keren naar zijn grote liefde Mechelen. Zijn tweede passage bij Malinwa werd er één met vallen en opstaan waarbij de rechtsback de belofte kreeg van toenmalig trainer Ferrera dat zijn aflopende contract zou verlengd worden. Een belofte dat later werd verbroken waardoor Chen zonder al te grote bombarie aan de uitgang werd gezet.

 

Voor technisch directeur Buter was Chen van bij de start één van de favorieten. 'Xavier is iemand die zonder meer het DNA van KV Mechelen in zich heeft. We kregen heel wat kandidaturen binnen waarna we een shortlist maakten met een vijftal namen. Na enkele contacten werd dit al snel 3 en werden de eerste persoonlijke gesprekken aangebonden. Daarin waren zowel ik als de rest van de sportieve cel onder de indruk van Xavier, zeker omdat hij nog geen ervaring heeft als coach. Hij bulkt van de ambities en weet als geen ander hoe hij het publiek van deze club als twaalfde man kan inzetten. We kijken alvast uit naar de samenwerking.'

 

Voor Chen start zo een derde passage bij de club, al is er van rancune geen sprake meer! 'Wat in het verleden is gebeurd laten we rusten. We spreken over een nieuw hoofdstuk binnen de club met nieuwe mensen die een ambitieus verhaal willen neerschrijven. KV Mechelen hoort thuis in eerste klasse, maar dit wil ook zeggen dat de druk bij ons zal liggen. Sinds de omvorming van de Proximus League naar twee periodes heeft deze competitie heel wat kracht ingewonnen waardoor er meerdere kandidaten zijn voor de titel. Ook aan het type voetbal zullen we ons moeten aanpassen aangezien kracht een belangrijke factor is. Elke club wil zich natuurlijk tegen ons bewijzen en daar moeten we rekening mee houden. Ons doel moet in de eerste plaats de promotie zijn, al zie ik de eerste periodetitel als mijn voornaamste eerste doel. Samen met Piet en de rest van de sportieve cel willen we nu een ploeg uitbouwen die klaar is om deze uitdagingen aan te gaan.'

 

Volgend deel:

Een drukke transferzomer!

 

Reacties: 
@FM_Lesley; Bij deze de nieuwe naam :-) Bedankt voor de reactie!
@Mordurette; Bedankt voor de reactie!
@komodo25; Zeker en vast! Bedankt voor de reactie!
@Marius Bedankt voor de reactie!
@Darkcrusader Bedankt voor de reactie!
@Bokke Bedankt voor de reactie!
@JoranFedor; Hopelijk liggen deze in lijn met uw prestaties! Bedankt voor de reactie!
@kaspdb Dat is ons doel! Bedankt voor de reactie!

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Heel verrassende naam voor mij toch wel. Voor de trouwe supporters waarschijnlijk een uitstekende keuze. Voor het grote publiek toch niet meteen iemand die je verwacht. Origineel gevonden wel!

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Naam zegt me ook niet zoveel 🙂 benieuwd wat voor impact deze man kan hebben op de club en ook benieuwd naar de transfers.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Leuke T1. Vond Chen altijd wel een leuke voetballer op de rechtsachter. Toch nog veel wedstrijden gespeeld in de hoogste klasse in België. 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

De naam zegt mij ook echt helemaal niets, maar dat maakt het juist alleen maar leuker!

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

5orsp3.png

 

EEN KOMEN EN GAAN VAN SPELERS

 

Kort na de aanstelling van Xavier Chen als nieuwe coach mocht technisch directeur Buter zich opmaken voor een ongeziene transferzomer. De degradatie van KV Mechelen zorgde natuurlijk voor heel wat interesse in bepaalde spelers, werd er gesnoeid in overbodige contracten en moest er natuurlijk een team op de been komen die competitief genoeg is om het verblijf in tweede klasse te beperken tot één seizoen.

 

Doel:

Één van de weinige sterkhouders vorig seizoen was zonder twijfel Colin Coosemans. De voormalige belofte-international pakte meermaals uit met knap keeperswerk waardoor er van heel wat teams interesse was. AA Gent trok uiteindelijk aan het langste eind en schreef zo'n € 750.000 over voor de doelman. Tweede doelman Anthony Moris werkte het voorbije seizoen vooral aan zijn terugkeer na een zware knieblessure. De Luxemburgse international speelde een drietal jaar bij KV maar mocht nu gratis vertrekken. Hij koos voor een avontuur bij derdeklasser Virton.

 

Door het vertrek van beide doelmannen was het aantrekken van nieuwe namen een topprioriteit. Buter opteerde voor zijn Nederlandse connecties om dit probleem op te lossen en trok zowel Bram Castro (35) en Michael Verrips (21) aan. Castro was jarenlang een certitude bij Heracles en moet de nodige ervaring overbrengen binnen het elftal. Verrips kreeg zijn speelminuten op huurbasis bij MVV en is een doelman met een goede reflex alsook dominantie in de lucht vanwege zijn lengte. Als derde keeper opteerde Malinwa voor Arno Valkenaers (17) uit de eigen opleiding.

 

2zgxevq.png
Castro brengt tonnen ervaring met zich mee

 

Verdediging:

Op defensief vlak liep het diverse keren stroef waardoor KV heel wat doelpunten wist te slikken. De grootste ontdekking bij Mechelen was zonder twijfel Elias Cobbaut (20). De linksback is een jeugdproduct dat wist te overtuigen op zowel defensief als offensief vlak. Anderlecht toonde al lange tijd interesse en bood € 3.000.000 voor Cobbaut, die zo zijn gedroomde stap hogerop werkelijkheid ziet worden. Laurens Paulussen en Uros Vitas die basis afwisselde met bank mochten gratis beschikken. Paulussen trok naar reeksgenoot Lommel, Vitas zoekt nog verder naar een nieuwe club. Ook Faycal Rherras, die op voorsprak van Ferrera werd aangetrokken, verliet na één seizoen KV. Fysiek zwaar onvoldoende waardoor het een stille aftocht werd richting Franse tweede klasse.

 

Eerst nieuwkomer in de defensie bij KV Mechelen werd Arjen Swinkels (33). De Nederlandse centrale verdediger komt over van Beerschot en zal vooral fungeren als back-up. De zoektocht naar een nieuwe linksback bracht Buter bij Lucas Bijker (25). Eveneens een Nederlander die afscheid nam van Cádiz om zijn loopbaan opnieuw op de rails te krijgen. Bijker staat te boek als een speler die vaak over het randje durft te gaan. Huurling Mamadou Bagayoko (27) werd definitief overgenomen van OH Leuven. De Ivoriaanse international etaleerde enkele malen zijn snelheid en staat op defensief vlak ook zijn mannetje. Enkel de offensieve meerwaarde van Bagayoko zal opgekrikt moeten worden door Chen. De laatste nieuwkomer in de defensie, Laurent Lemoine (20), werd opgeleid door Club Brugge maar kwam dankzij zijn huurperiode bij Roeselare op de radar van Mechelen. Lemoine is van nature een centrale verdediger die waar nodig ook op de rechtsback positie uit de voeten kan. Verder kon KV Mechelen de diensten van Bosnisch international Edin Cocalic (30) en winteraankoop Germán Mera (28) garanderen in de Proximus League. Een opsteker voor Chen!

 

33ek6ly.png
Cocalic blijft KVM trouw

 

Middenveld:

Ondanks alle pogingen ten spijt trok Ahmed El Messaoudi (22) de deur achter zich toe. De defensieve middenvelder zag een degradatie niet zitten en trok op huurbasis richting Fortuna Sittard. Ex-kapitein Mats Rits (24) drukte eveneens zijn wens uit om te vertrekken en de middenvelder mocht rekenen op interesse van Club Brugge. De Bruggelingen boden € 1.500.000 waardoor de deal snel beklonken werd. Ook Glenn Claes (24) kreeg te horen dat hij beter kon uitkijken naar een nieuwe werkgever en koos Lommel als nieuwe uitvalsbasis (eveneens op huurbasis). De Griek Kolovos (24) ontpopte zich al snel tot een smaakmaker bij KV, maar een zwaar knieletsel gooide roet in het eten in het liefdesavontuur. Ondanks de zware revalidatie lichtte Mechelen de optie en telde het zowaar € 1.500.000 neer bij Olympiakos. Spijtig genoeg kon de Griek vorig seizoen zijn achterstand niet verbergen en was een vertrek de beste optie. Willem II bood de oplossing. Wintertransfer Fabien Camus (33) was al van bij de start een zware teleurstelling, zijn contract werd ontbonden. 

 

De zoektocht naar nieuw bloed op het middenveld werd vooral toegespitst op enerzijds spelers die een offensieve meerwaarde bieden en anderzijds bikkelaars. Nikola Storm (23) liet bij OH Leuven vaak van zich horen met doelpunten en assists maar werd door zijn werkgever, Club Brugge, beschouwd als niet voldoende. Storm leek op de terugweg naar Leuven, maar koos voor het ambitieuze project van KV Mechelen. De Mechelen financieel sterk staat werd duidelijk met het aantrekken van Franck Berrier (34) en Onür Kaya (32). Beide spelers staan bekend om op de top van hun dagen een team over de streep te trekken met een beslissende flits. Spijtig genoeg moet Berrier tot en met einde oktober toekijken vanaf de zijlijn met een hartprobleem. De transferverrassing van de zomer werd toch wel de terugkeer van Joachim Van Damme (26). De defensieve middenvelder start aan zijn tweede passage bij Malinwa nadat hij door een positieve drugtest werd ontslagen. Waasland-Beveren bood Van Damme een nieuwe kans en na zijn schorsing toonde hij opnieuw zijn onuitputtelijkheid die van hem een gevreesde tegenstander maken. Ferrera (ex-KV) gaf de Beverse kapiteinsband aan Van Damme, maar die opteerde voor een terugkeer naar KV. De aanwezigheid van boezemvriend Seth De Witte was eveneens een bepalende factor. Samen met Yacouba Sylla (27) kan Van Damme een gevreesd duo vormen. Ondanks de verwoede pogingen van Antwerp koos Alexander Correyn (24) voor de gewaagde stap om bij Mechelen te blijven. De middenvelder hoopt eindelijk eens speelminuten te maken bij Geel & Rood. Met het oog op de toekomst kreeg youngster Milan Savic (18) eveneens een contract aangeboden.

 

dwru6r.png
Van Damme verlaat 1A voor een terugkeer naar KVM

 

Aanval: 

Tijdens de wintermercato van het seizoen 17/18 trok KV in alle paniek een aantal aanvallers aan die spijtig genoeg geen meerwaarde boden. Fatos Beqiraj (30) zeulde een overgewicht met zich mee en kwam amper voor in de plannen waardoor hij gratis mocht vertrekken richting Israël. Ondanks een aantal basisplaatsen kon Andy Kawaya (21) niet overtuigen en stond Malinwa niets in de weg voor zijn overstap richting de Italiaanse derde klasse. Ook huurling Nicolas Verdier (31) kon weinig potten breken tijdens zijn terugkeer bij KV. Lang werd er getwijfeld aan de fysieke paraatheid van Nicklas Pedersen (30), maar de Deen toonde af en toe nog een flits van zijn klasse. Na een aantal gesprekken werd er besloten om over te gaan naar een transfer. Pedersen koos voor een terugkeer naar Nederland waar hij tekende voor promovendus FC Emmen. De transfer van Hassane Bandé (19) naar Ajax was als lang groot nieuws. De lichtvoetige aanvaller was, samen met Cobbaut, een revelatie en dat uitte zich in een recordtransfer van € 8.250.000.

 

Het aanvallende compartiment had duidelijk nood aan vers bloed en Buter verraste met de voorstelling van Igor De Camargo (35). De geneutraliseerde Braziliaan is geen onbekende in de Belgische competitie en na een avontuur in Cyprus werd het tijd om zich opnieuw in België te vestigen. Zijn ervaring en neus voor doelpunten kan alvast een grote meerwaarde betekenen. In het zog van De Camargo stelde KV Mechelen de Zweed Gustav Engvall (22) voor. Na een avontuur bij Bristol City hoopt de aanvaller zijn loopbaan nieuw leven in te blazen in België en de nationale ploeg. Na de voltreffer van Bandé trok Mechelen de Afrikaanse markt op en kwam het uit bij de Ivoriaan William Togui (21). De bonkige aanvaller kroonde zich tot topschutter in Ivoorkust en start bij KV aan zijn Europees avontuur. Als laatste nieuwkomer werd Mathieu Cornet (27) voorgesteld. Net als De Camargo en Togui is Cornet een spits die het vooral van zijn kracht moet hebben. De aanvaller komt over van Roeselare. 

 

6z0wmg.png
De Camargo keert terug naar België

 

Volgend deel:

De voorbereiding

 

Reacties:
@komodo25; Een ware publiekslieveling geweest! :-) Bedankt voor de reactie!
@Marius; Tijd voor een nieuw avontuur bij KV! Bedankt voor de reactie!
@delichris; Tijd voor een nieuwe periode :-) Bedankt voor de reactie!

@Modurette; Transfers genoeg alvast :-) Bedankt voor de reactie!
@Bokke; Hij heeft de nodige ervaring dat zeker! Bedankt voor de reactie!
@FM_Lesley; Een ronkende naam Achter De Kazerne! Bedankt voor de reactie!

Weet iemand hoe de tags goed werken? Met @ lukt het heel af en toe ...

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

30t1fdu.png

 

De basis voor een belangrijk seizoen

 

De voorbereiding van KV Mechelen was er één waarin diverse knopen werden doorgehakt omtrent tactiek, sterktes en zwaktes van de spelersgroep, het inpassen van jongeren, blessures en de samenstelling van de technische staf. Xavier Chen zal zijn eerste zomer als trainer alvast niet snel vergeten!

 

Tactiek:

Waar KV Mechelen vorig seizoen koos voor een driemansdefensie lijkt Chen nu vooral te gaan keizen voor een sterk blok met 4 verdedigers waarvan de backs duidelijk de opdracht krijgen om op offensief vlak ook hun steentje bij te dragen. De sterkte van dit KV Mechelen ligt hem vooral in zijn middenveld waarbij duidelijk werd dat zowel Van Damme als Sylla zullen fungeren als stofzuiger met daarvoor Schoofs als creatieve noot. Op de flanken hoopt Mechelen op de flitsen van Storm en verrassend genoeg Kaya. In het verleden speelde Kaya meestal achter de spitsen, maar Chen schoof de Belg met Turkse roots naar rechts waar hij in de voorbereiding enkele leuke dingen liet zien. Vooraan lijkt Chen zijn voorkeur uit te gaan voor De Camargo als targetman, maar de enkelblessure gooit rooit in het eten waardoor Engvall de voorkeur krijgt. De Zweed is dan weer een behendige spits die zijn snelheid kan aanwenden. Tijdens enkele oefenwedstrijden werden er enkele varianten uitgetest, maar KV speelde het best in zijn 4-2-3-1.

 

Jongeren krijgen hun kans:

Van bij de start van de voorbereiding kregen een aantal jongeren uit de jeugdopleiding hun kans om zich te tonen aan de nieuwbakken coach. Maxime De Bie (17, centrale verdediger), Hannes Smolders (20, centrale verdediger), Trova Boni (18, verdedigende middenvelder), Gaétan Bosiers (19, centrale middenvelder), Jezzy Kinzumbi Kilola (19, centrale middenvelder), Milan Savic (18, flankaanvaller), Abou Ben Ouattara (18, flankaanvaller), Arno Van Keilegom (19, flankaanvaller) en Joel Ito (20, spits) trainden de gehele voorbereiding mee met de A-kern en kregen geregeld speeltijd in de oefenwedstrijden.

 

Chen besloot op het einde van de voorbereiding om Bosiers en Boni definitief te laten aan sluiten bij de A-kern.

 

xqbymq.png
Boni etaleerde zijn klasse in het middenveld

 

Oefenwedstrijden:

KV Mechelen werkte een stevig oefenprogramma af waarbij er gekozen werd om zowel te oefenen tegen binnen- en buitenlandse tegenstanders. Tegen teams als Heist & Berchem opteerde Chen om vooral de jongeren een kans te geven en het werd duidelijk dat ze in samenwerking met enkele gevestigde waarden mooie resultaten boekten. Afgaande op de basiself van Brondby en Kopenhagen lijkt Chen zijn zijn vaste namen alvast klaar te hebben. KVM lijkt klaar om de competitie aan te vatten, zoveel is duidelijk!

 

Technische staf:

Door het vertrek van Dennis Van Wijk leek een vertrek van T2 Vanderbiest aanstaande, maar die koos voor een verlengd verblijf bij Malinwa. Een opsteker voor Chen die graag de ervaring en passie van Vanderbiest bij het team hield. Tom Caluwé nam afscheid van de zijlijn en koos voor een functie als data-analist voor zowel de A-kern als jeugdwerking. Hierdoor schoof Sven Swinnen een plaats op en zal hij samen met Vanderbiest de functie van T2 uitoefenen. Voormalig profvoetballer Dieter Van Tornhout werd aangetrokken als veldtrainer in combinatie als data-analist. KVM nam afscheid van Lazic als keeperstrainer en trok met Herman Kuperus en Rene Grotenhuis twee nieuwkomers aan die de doelmannen onder handen zullen nemen. Grotenhuis zal tevens zijn steentje bijdrage in de training bij de jeugd. Verder blijft de staf ten opzichte van vorig seizoen ongewijzigd.

 

35anqc6.png
Swinnen schuift op naar de T2 positie

 

Blessures:

De grootste streep door de rekening in de voorbereiding was de enkelblessure van Igor De Camargo. De aanvaller van ging door zijn enkel op training en zal een viertal weken moeten toekijken waardoor hij de competitiestart zeker mist. Verder waren er geen al te grote blessures te noteren waardoor KVM zo goed als op volle sterkte kan aanvatten.

 

Transfernieuws:

Ondanks een groot aantal nieuwkomers ging KVM, op voorspraak van Chen, op zoek naar een extra back die vooral op links uit de voeten kan. In zijn zoektocht kwam het uit bij een oude bekende voor de supporters. Ivan Obradovic (29) zit al een tijdje op een zijspoor bij Anderlecht en keert zo na drie seizoenen in Brussel terug naar Mechelen. De Servische international komt voor één seizoen over op huurbasis, maar KVM bedong een aankoopoptie binnen de huurovereenkomst. 'Ik ben opgetogen dat ik opnieuw mijn kans krijg bij KVM. Deze club gaf met het vertrouwen na een zware blessure waardoor ik een overstap kon maken naar Anderlecht waar ik kon genieten van prijzen en Europees voetbal. Met de komst van Cobbaut (ex-KV) werd het duidelijk dat ik weinig minuten zou maken waardoor een transfer de beste oplossing was. Ik wil KV de titel schenken en met deze kern moet dit lukken' aldus Obradovic. Naast Obradovic kreeg testspeler Godwin Odibo (20) een contract voor twee seizoenen. De Nigeriaanse flankaanvaller zat zonder club nadat hij vertrok bij OHL en wist de technische staf van Mechelen te overtuigen. Odibo zal in eerste instantie uitkomen bij de beloften van Malinwa. 

 

219bh1i.png
Obradovic keert terug naar Mechelen

 

 

Volgend deel:
Voorbeschouwing 1B

Reacties:

@Mordurette De voorbereiding was alvast een goed signaal! Bedankt voor de reactie!

bewerkt door John Terry

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Je tags uit de vorige post hebben blijkbaar niet gewerkt.

Als ik me niet vergis is die post ook een weergave van de realiteit en zijn dus enkel Obradovic en Odibo door jou aangetrokken?

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

102t2co.png

 

Competitie waar iedereen van iedereen kan winnen

 

Aan de vooravond van de competitiestart schijnt voetbalcommentator en Sporza journalist Peter Vandenbempt zijn licht over de Proximus League (1B). Een competitie dat door een aantrekkelijke ploegen heel wat fans heeft bijgewonnen. Maar wie is nu de grote favoriet van de competitie en zal het opnieuw een strijd worden tussen de eerste & tweede periodekampioen, of kroont er een ploeg zich voor het eerst over twee periodes kampioen? Een moeilijk gegeven volgens Vandenbempt.

 

'De tweede klasse was jaren een vergeetput waar bitter weinig interesse in was. Diverse teams bleven hangen en raakten meer en meer verwikkelt in financiële problemen. Gelukkig werd het competitieformat onder handen genomen en werd de competitie gereduceerd naar 8 teams en twee periodes. Een geluk bij een ongeluk was het aantal teams met 'naam' die hun kamp opsloegen in de tweede klasse. Met de komst van KV Mechelen wint de Proximus League opnieuw aan interesse want de club beschikt nu al over meer dan 10.000 abonnees, een gegeven waar heel wat eersteklassers van dromen. Malinwa kocht alvast stevig in en is met stip titelkandidaat nummer één, al zal het niet van een leien dakje lopen. Met Beerschot-Wilrijk en OH Leuven mag KVM rekenen op heel wat tegenstand! Na de verloren titelstrijd tegen Cercle Brugge aast Beerschot op revanche en met Stijn Vreven als coach heeft het alvast een aanjager aangetrokken. Daarnaast trok het bestuur enkele jonge talenten aan die samen met de ervaren spelers voor vuurwerk moeten zorgen. Bij OHL hoopt men de vruchten te plukken van de overname en samenwerking met Leicester City. Nigel Pearson zag al heel wat spelers aankomen die ingepast moeten worden, maar hier rekent men op de aanwezigheid van ervaren rotten als Gorius, Persoons en Hubert om dit op te vangen.

 

Één van de schaduwfavorieten dit jaar is Westerlo, die verder wil bouwen met Bob Peeters aan de weg omhoog. Ondanks de beperkte financiële middelen trokken de 'Kemphanen' enkele spelers aan met ervaring in 1A en stalde Juventus met Mavididi één van zijn talenten in de Kempen. Benieuwd hoe de immers sympathieke Peeters dit alles zal samenbrengen, op de eerste speeldag staat er al een grote test op het programma met het bezoek van KV Mechelen. Als we naar beneden kijken denk ik dat Tubize de grootste degradatiekandidaat vormt. Dankzij licentieproblemen bij diverse derdeklassers mocht Tubize zijn plaatst in de Proximus League behouden, maar de club zag het grotendeel van zijn kern vertrekken. Hierdoor werd het een grote transfersoap waarbij 18(!) nieuwkomers werden aangetrokken. Het grotendeel van de nieuwe namen zijn spelers die geheel onbekend zijn met de Belgische competitie.

 

Met Lommel, Roeselare en Union zijn er drie teams die in mijn ogen net te kort komen voor een plek bovenaan, al zijn er natuurlijk elk jaar heel wat verrassingen. Lommel trok als promovendus de kaart van de Belgische jeugd en hoopt met deze tactiek zijn plek in 1B te veroveren. Roeselare en Union zullen vooral stabiliteit in hun prestaties moeten inbouwen, want dat was vorig seizoen een groot manco.

 

De Proximus League is een competitie waarbij iedereen van iedereen kan winnen ... en dat maakt het zo interessant!

 

2yjqaag.png
Beerschot trok een mix van jeugd en ervaring aan

 

Volgend deel:
Competitiestart

 

Reacties:

@Marius De eerste post is inderdaad voor mijn aanstelling, Obradovic en Odibo kwamen onder mijn bewind. Bedankt voor de reactie!

@Mordurette; Zitten een paar leuke jongens tussen! Bedankt voor de reactie!

 

Kan iemand mij zeggen waarom het taggen amper lukt? De ene keer laad hij de namen en dan weer niet ...
 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Mooie vooruitblik. En het klopt natuurlijk helemaal. 1B is zeer aantrekkelijk met zowat iedereen die mekaar kan verslaan. Het competieformat leent zich ook tot veel spanning.

 

Ik heb soms ook problemen met taggen. Even je post achteraf aanpassen en dan lukt het meestal wel.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden

×