Jump to content

The Handmaid's Tale


Hwb

Recommended Posts

Veel besproken, maar niet hier op MU. Naar een (kort) boek van Margaret Atwood uit de jaren tachtig is een serie gemaakt, maar onder andere Elisabeth Moss, Yvonne Strahovsky, Alexis Bledel en Joseph Fiennes. In Nederland te zien op Videoland, in België loopt seizoen 2 momenteel op Canvas. Het eerste seizoen volgt het boek (maar wel met vrijheden), het tweede is nieuw geschreven. De serie is geproduceerd door Hulu, die daarmee een groot succes heeft ontwikkeld. Het niveau van het eerste seizoen kende ik eigenlijk alleen van HBO.

Het verhaal speelt zich af in het Amerika van de nabije toekomst. Een conservatief-christelijk regime heeft de macht na een staatsgreep overgenomen. Zij hebben de Amerikaanse Oostkust in handen, in andere delen van de VS wordt nog gevochten. De samenleving is sterk hiërarchisch ingericht. In de aanloop naar de staatsgreep waren er nog maar weinig vruchtbare vrouwen. Onder dit nieuwe regime zijn de vruchtbare vrouwen als Handmaid geplaatst in de gezinnen van machthebbers, met als enige doel kinderen te baren voor de machtige mannen van de VS. De serie volgt een van deze Handmaids, gespeeld door Elisabeth Moss, in haar pogingen staande te blijven en haar vrijheid en kind terug te vinden. In flashbacks zien we haar leven voor de staatsgreep en de totstandkoming van die staatsgreep.

In de serie is redelijk duidelijk wie de good guys en bad guys zijn, al zijn er ook wat personages waarvan hun loyaliteit niet helemaal duidelijk is. Toch is het niet zwart-wit. Er wordt inzichtelijk gemaakt hoe sommige bad guys ook slachtoffer zijn van de situatie én dat de situatie voor de omwenteling niet voor iedereen beter was.

Ik ben hier vast niet de enige die onder de indruk is van deze serie.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...