Spring naar bijdragen
Brattbakk

[FM17][LLM] Farfalle di Regio Insubrica

Aanbevolen berichten

como-ultras-675.jpg

Como Calcio, club met een ietwat woelige geschiedenis…

 

Opgericht in 1907 is Como Calcio enerzijds wel een club met enig verleden maar anderzijds is het ook een club die meer dan geregeld door moeilijk vaarwater is gegaan. Zo is de club recent voor de 3de keer failliet gegaan. Een domper voor al wie Como een warm hart toedraagt. En wederom zo'n typisch herkenbaar moment waarbij iedere fan met weemoed terugdenkt aan de grote succesperiode in de jaren ’80, de bekendere spelers die ooit het sierlijke blauwe shirt droegen of de jongens uit de regio rond het Comomeer die hun jeugdopleiding binnen de club doorliepen en nadien binnen het Italiaanse voetbal iets konden betekenen. In totaal speelde Como gedurende 13 seizoenen op het hoogste niveau en daarnaast kende de club eveneens successen in de lagere reeksen. Zo won het onder andere 3 maal de titel in de Serie B.

 

Como werkt haar thuiswedstrijden af in het “Stadio Giuseppe Sinigaglia”, een stadion dat sinds 1926 genoemd is naar de in stad geboren Italiaanse roeier en oorlogsheld die in 1916 tijdens de 1ste wereldoorlog sneuvelde. De capaciteit bedraagt 13.602 plaatsen en ook al is het stadion een beetje in verval geraakt, toch maakt de ligging naast het meer en aan de uitlopers van de Alpen er een aantrekkelijk plaatje van.

Geografisch gezien ligt de stad Como helemaal in het noorden van Italië, vlakbij de Zwitserse grens temidden van de Italiaanse Alpenmeren. Milaan en Bergamo zijn de grote steden in de ruime regio die Lombardije is. De stad telt een 80.000-tal inwoners en is letterlijk gelinkt met de Zwitserse steden aan de grens door een economische samenwerking die de laatste jaren op poten werd gezet. 5 Italiaanse provincies en 1 Zwitsers canton vormen de "Regio Insubrica", een gebied dat de samenwerking tussen de regio bevordert en de link met het historische grondgebied in de kijker wil zetten.

 

Een nieuwe start dringt zich op voor Como

 

Economie, het woord is hierboven zonet gevallen. Als we het projecteren richting de plaatselijke voetbalclub is het duidelijk dat Como een zeer slechte leerling is. Niet voor het eerst in de clubgeschiedenis gaat het slecht met Como Calcio. Na (alweer) financiële problemen is de club opnieuw genoodzaakt een doorstart te maken op lager niveau. De recent aangestelde voorzitter Pietro Porro is de weerkerende situatie dermate beu dat hij de beslissing heeft genomen om de club volledig door te lichten. Afhankelijk van dat resultaat zal Como al dan niet doorgaan of ophouden te bestaan...

 

Op korte termijn is de club teruggezet naar het 4de niveau (Serie D) en ondanks het feit dat de toekomst van Como onzeker is, werkt men voorlopig verder en probeert men alvast de dagelijkse continuïteit op te lossen. Binnen een duidelijk afgelijnd financieel kader moet er een (al dan niet competitief) elftal tussen de lijnen verschijnen. Om de stijlbreuk met het verleden meteen duidelijk te maken (en vermoedelijk de kostprijs te drukken…), heeft Porro persoonlijk beslist dat jeugdtrainer Thomas Bellucci voorlopig doorschuift naar de post van manager.

 

Bellucci is Noord-Italiaan, geboren en getogen rond het Lago Maggiore. Hij heeft de Italiaans-Zwitserse dubbele nationaliteit en is binnen de jeugdopleiding gekend om zijn aanvallende voetbalstijl. Ook al klinkt dat een beetje on-Italiaans toch heeft het voor een positieve vibe gezorgd bij de jeugd van de Lariani. 1 van de weinige zaken waar de fans zich door de financiële perikelen aan op kunnen trekken en waardoor deze beslissing de nodige bijval krijgt. Bellucci krijgt in deze moeilijke tijden van de voorzitter en de fans dus het vertrouwen en de kans om de stap te zetten naar het A-elftal, al dan niet tijdelijk.

1000?cb=20180303162541

 

 

Ik start een echte LLM game omdat mijn eigen interesse naar die FM vorm gaat. Ik volg het forum al geruime tijd maar heb nooit de stap richting een novelle gezet aangezien ik op zich niet echt een resultaat speler ben. Maar aangezien er hier toch nog wat mensen zijn die deze spelstijl eveneens appreciëren, ga ik toch een poging doen om mijn game verder uit te diepen. Een verhaallijn helpt namelijk om de game interessant te houden en ik hoop dan ook dat deze novelle daar mee voor zal zorgen en extra inspiratie geeft. De keuze voor het Italiaans voetbal is er om enkele redenen gekomen. Algemeen valt het mezelf op dat ik qua grote competities steeds terugval op Italië of Frankrijk. Voor een LLM zijn de grote competities het meest uitgebreid qua database mogelijkheden en vandaar dus de keuze richting la bella Italia. Ik ben altijd al fan geweest van het Italiaans voetbal en qua team heb ik er eentje gekozen met enige historiek waarmee ik bovendien zelf al in contact ben gekomen als voetballiefhebber. Como dus. Het is niet meteen de bedoeling om hier instant sportieve successen te boeken. Het gaat me over het grotere plaatje en het feit dat het hedendaags voetbal te veel gefocust is op geld en direct succes. Clubs die in verval zijn en financiële problemen hebben, zijn echter meer regel dat uitzondering. Het is dan ook spijtig dat dergelijk voetbalbestaan te weinig aandacht krijgt.

bewerkt door Brattbakk

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Deze volg ik! Altijd leuk, Como Calcio.

 

Misschien doe je hier nog wat inspiratie mee op?

https://forum.manutd.nl/forum/openbaar-archief/archief-aa/football-manager/football-manager-2014/novellenbundel-aj/novellen-af/42108-llm-fm-2009-een-saga-over-de-opkomst-van-het-aristocratische-como

 

Een legendarische Como-novelle!

 

Succes!

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites
1 juli 2016

il-destino-del-como-ora-passa-per-lestero_e5d38472-6da2-11e8-85d6-20b45e1ede1f_998_397_big_story_detail.jpg

Samenstelling sportieve staf

 

Een nieuwe uitdaging voor Thomas Bellucci dus. Trainer met een duidelijk opleidingsprofiel van jeugdige spelers. Best wel aanvallend ook. Ondanks de moeilijkheden die er zijn, ziet hij het helemaal zitten om zich in dit avontuur te smijten. Het besef dat het een parcours met grote hindernissen wordt nu de club opnieuw teruggezet werd naar een lagere afdeling, beseft hij ten volle. Maar een “start from scratch” kan ook voor een totale omkeer zorgen. In combinatie met de aangekondigde doorlichting van de club houdt hij vooral vast aan een scenario met positieve ommezwaai.

 

Werk genoeg op de plank en aangezien een mens niet alles alleen kan doen, maakt hij in 1ste instantie werk van de sportieve omkadering. Een onderdeel dat na de verplichte degradatie een volledig blanco invulling heeft. Als hoofdcoach heeft Bellucci niet de minste ervaring en waar begin je dan? Hij focust in zijn zoektocht op specifieke profielen. De voorkeur gaat uit naar ex-spelers met ervaring binnen het trainerschap, mensen met een lokale binding en mannen die mee de kar kunnen trekken om de club terug in een positief daglicht te stellen.

 

De shortlist is daardoor niet echt uitgebreid maar 1 profiel springt direct in het oog. De 50-jarige Egidio Notaristefano was gedurende de periode 1983-1990 speler van Como. Net 1 van de succesvolste periodes in de geschiedenis van de club toen ze op het hoogste niveau actief was. De gewezen middenvelder was laatste jaren niet betrokken bij de club en afkomstig uit de nabijgelegen regio van Milaan. Een extra positief gegeven waardoor deze man mogelijk mee voor de beoogde stijlbreuk kan zorgen. Hij staat te boek als een veldtrainer maar na een 3u durend gesprek schotelde Bellucci hem een contract als assistent aan. Een duidelijk signaal dat er een klik is en het aanbod werd door Notaristefano vrij snel aanvaardt. De drive om de club opnieuw positief in het nieuws te brengen, ligt hem eveneens na aan het hart en ook hij waagt de sprong in het duister.

 

Andere unieke of perfecte profielen doken niet meteen op maar via de contacten van zijn assistent verscheen Luigi Sala, 42 jaar en eveneens ex-speler van Como, op de radar. Een ietwat apart figuur die vanwege een bitter einde van zijn spelerscarrière niet direct meer aan bod kwam binnen het voetbal. Enerzijds een gok, waarschijnlijk niet echt het perfect gekozen woord in zijn geval, voor Como maar anderzijds voor Sala mogelijk dan weer de perfecte relance om de negativiteit rond zijn persoon te weerleggen. Kortom, na de nodige afwegingen is een éénjarig contract dan een logisch gevolg.

 

Een laatste aanvulling is die van Simone Ripamonte, een plaatselijke fysiotherapeut die naast zijn dagelijkse praktijk in het naburige Lecco de algemene opvolging van de spelersgroep zal verzorgen. Iemand met een hart voor de club die reeds freelance actief was binnen de jeugdwerking. Voor Bellucci een bekende en bijgevolg een mooie aanvulling om de staf compleet te maken tot de definitieve toekomstvisie van de club duidelijk is.

 

Planning oefenmatchen

 

Als er nu 1 voordeel is door vlakbij de grens te liggen, is het wel dat je voor Zwitserse ploegen de perfecte uitvalbasis bent. Een buitenlandse stage maar toch niet ver weg. Meestal hebben ze wel de nodige centen om een weekje te komen trainen en dan is het altijd fijn om in een wedstrijd alle opgedane vaststellingen uit te testen. Zo zullen Lancy en Düdingen oefenen tegen het eerste van Como. Daarnaast is er nog een match vastgelegd tegen Inveruno. Een ploeg uit de regio van Milaan waarmee sinds enkele jaren samengewerkt wordt. De overige tijd wordt geïnvesteerd in teambuilding en tactische trainingen. Het is een bewuste keuze om geen overvolle oefenkalender samen te stellen omdat alles nieuw is en qua organisatie alles nog niet perfect in elkaar vloeit.

 

Op 7 juli worden de fysieke proeven afgenomen en 2 dagen later verzamelt de groep voor het eerst op het oefenveld onder het toeziend oog van de nieuwe staf.

 

Start%2BComo%2BLogo.jpg

@allen. Alvast bedankt voor de positieve respons!

Hoe alles te posten, zal ik wel met de nodige ondervinding hopelijk wel vlotter beginnen doen.

bewerkt door Brattbakk

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

7-23 juli 2016

como-barella-in-campo-subito_5e47eda8-ba

Start voorbereiding

 

Op het trainingscomplex in Orsenigo verwelkomt Bellucci op zijn eerste schooldag 18 spelers. Een beperkt aantal. Na het woelige seizoenseinde heeft het merendeel van de groep er namelijk voor gekozen om andere oorden op te zoeken. Kortom, de meest getalenteerde spelers vinden we niet meer terug binnen deze groep. Het zijn vooral spelers die uit de directe regio komen en niet direct een andere uitdaging vinden. Enkele jongens hebben nog een contract van middellange termijn maar grotendeels zit iedereen in zijn laatste contractjaar. Wat duidelijk mag zijn, met deze bende moet het gebeuren. Nieuwkomers worden deze mercato niet verwacht en bij interesse kan/moet er steeds gesproken worden over een vertrek. Wat meteen opvalt, is dat er qua leeftijd niet echt een tussencategorie is. Het is ofwel jong (-23) ofwel oud (+29). Het wordt zoeken naar de juiste balans en met het trainingswerk wil de sportieve staf op korte termijn vooral een weerbaar geheel vormen. Qua positionele mix zit het redelijk ok, al is het verdedigend compartiment wel sterk vertegenwoordigd (vermoedelijk niet echt uitzonderlijk gezien het land waarin we ons bevinden).

 

De selectie - GK Frigerio, Pozzato DC Piacentini*, Ronchetti, Cappellini*, Balzaretti, Bettini**, Fusco DR Peverelli DL Ruggeri DM Cavalli MC Greco, Modesti** AMC Tanas AMR Pedrabissi SC Le Noci, Rambone, Rocco*

Noot *spelers categorie -19 **spelers categorie -18

 

Aangezien de groep vrij klein is qua aantal spelers rekent het bestuur er deels op dat Bellucci in de loop van het seizoen enkele spelers laat doorstromen vanuit de jeugdwerking. Zijn achtergrond is daarbij cruciaal en met die kennis moet hij in principe ook uit kunnen maken wie in aanmerking komt om vanuit de jeugd richting A-kern doorgesluisd te worden.

 

Verwachtingen en oefenwedstrijden

 

Gezien de huidige omstandigheden is het in principe logisch dat er niet direct veel verwacht wordt van Como. Ook het bestuur geeft dat aan. Een rechtstreeks behoud volstaat binnen de huidige context. De bekertornooien, Coppa Italia en Coppa Serie D, worden evenmin als belangrijk zijnde ingeschat. Na de eerste ochtendtraining staat er ook al meteen een oefenmatch op het programma tegen Lancy. Een bescheiden Zwitserse club. Alle 18 spelers komen aan bod en er wordt op een gezapig tempo met 1-0 gewonnen. De volgende weken staan vooral in het teken van zwoegen en zweten. De oefenwedstrijden resulteren in een gelijkspel tegen Düdingen en winst tegen de vrienden van Inveruno. Deze uitslagen zijn niet echt belangrijk maar het is wel leuk dat de voorbereiding wat vertrouwen geeft en zonder noemenswaardige blessures beëindigd wordt. Como kan dus met een volledige selectie de bekertornooien kan aanvatten. Het eerste deel van de voorbereiding wordt vandaag afgesloten met een teambuilding. Een ochtendwandeling gevolgd door een uitgebreide en gezonde middaglunch. Daarna gaat het richting een bezoek aan het Lake Como Film Festival. De filmkeuze is daarbij toevallig gevallen op de documentaire “Italy in a day”. Wederom toevallig ligt de focus in deze docu op het stuk dat handelt over het feit dat het Italiaanse volk weigert om hun dromen op te geven. Een duidelijke knipoog richting de spelers om er ook in deze moeilijke omstandigheden in te blijven geloven! En uiteraard staat gans de dag vooral in het teken om de groep niet te veel met stress op te zadelen.

Want het moge duidelijk zijn. De persconferentie die morgen (zondag 24 juli) gegeven wordt, belooft een nagelbijter te worden…

 

Start%2BComo%2BLogo.jpg

 

@Makalakalane @komodo25 @delichris

@Jornski voor mij een even grote vraag (is een database update ook). Op het eerste zicht een 7-tal ploegen met hogere spelerwaardes. Nu goed, gezien de challenge en de verwachtingen is het in het niet direct van moeten in mijn maidenseason. We zien dus wel wat het geeft.

@Marius bij deze een poging : ) en zal misschien zelf ook eens een reply laten vallen in de novelles die ik volg

bewerkt door Brattbakk

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

24 juli 2016

il-fallimento-del-calcio-comola-finanza-

“Sempre Como” wordt in het leven geroepen

 

Naast de dagelijkse werking van Como staat er vandaag een uiterst belangrijke afspraak op de agenda. Como bereidt zich dan wel voor op het nieuwe seizoen, toch is het allerminst zeker dat de club verder blijft bestaan. Voorzitter Porro heeft de nodige bedenktijd genomen. Toch heeft hij achter de schermen zeker niet stilgezeten. De uitkomst van dat alles, positief of negatief, licht hij vandaag toe op een betrekkelijk druk bijgewoonde persconferentie. Naast een schare trouwe fans heeft zelfs de nationale zender RAI een journalist afgevaardigd. Om 15u stipt begint Porro aan zijn betoog…

 

“Geachte aanwezigen en Como believers

 

Onze club leeft in uiterst onzekere tijden. Het feit dat onze eerste ploeg teruggezet is naar het amateurniveau is onomkeerbaar. Toch zijn wij geen volk van opgevers! De afgelopen dagen hebben we heel wat besprekingen gevoerd met mensen die het goed voorhebben met het voetbal in en rond Como. Daaruit is gebleken dat onze club wel degelijk toekomstperspectief heeft maar dat er belangrijke knopen moeten worden doorgehakt om Como ook op lange termijn bestaansrecht te geven. Al te vaak moeten we uit een moeras met problemen kruipen en dit moet echt stoppen. Met dat uitgangspunt zijn we aan de slag gegaan. Het belangrijkste element dat we vandaag willen toelichten, is de oprichting van een taskforce die als doel heeft om een duidelijk beleidsplan en sportieve visie uit te werken binnen een realistisch kader.

 

Sportief zullen we daardoor het seizoen aanvatten in een "soort light" versie tot alle details verder uitgewerkt zijn. Extra inspanningen zullen we bijgevolg niet leveren en de huidige spelers moeten ons sportief boven water houden. Het financieel kader is zeer beperkt maar we zijn ervan overtuigd dat het elftal voldoende competitief is om mee te draaien in deze afdeling. Het budget is voor het komende seizoen rond gemaakt en dat betekent, en hier wil ik even extra de nadruk op leggen, dat we niet raken aan de huidig geïnvesteerde financiële middelen. Verder houden we Bellucci en Notaristefano aan boord om de selectie klaar te stomen tegen het nieuwe seizoen. Alles werd ondertussen met beide heren besproken en zij geloven er rotsvast in dat ze met de steun van onze talrijke supporters een goed figuur zullen slaan in de Serie D. Qua beleidskeuzes opteren we voor een taskforce die onze club opnieuw op de rails moet zetten. “Sempre Como” is afgelopen week opgericht met als doel om tegen het einde van het kalenderjaar een gedetailleerd plan voor te leggen waarbij elk segment van de club weet waar ze aan toe is. Dat gaat van financiële over organisatorische tot personele beslissingen. Kortom, een totaalpakket waarmee we Como definitief zullen herlanceren.[/I] De samenstelling van “Sempre Como” bestaat uit voorzitter Pietro Porro, clublegende en Como inwoner Gianluca Zambrotta, lokale ondernemer Diego Foresti, burgemeester Mario Landriscina en jeugdcoördinator Thomas Bellucci. Ieder van hen zal zich focussen op een specifiek onderdeel binnen de werking van de club en mee beslissen over het globale pakket. De mensen die dit project mee op poten willen zetten, zijn uiterst gemotiveerd en hebben allen een band met de lokale regio. Als we nodige actoren enthousiast kunnen maken, zien we voor Como opnieuw een rol binnen het Italiaanse voetbal. Vinden we geen consensus, dan zal dit seizoen het laatste worden in de clubgeschiedenis.

 

Ik wens u allen te danken voor de steun die wij mogen ondervinden vanuit de lokale gemeenschap en we hopen dat iedereen zich kan vinden in deze realistische boodschap. Ik besef dat we niet meteen met een complete goed nieuws show komen, maar de tijd van onbereikbare dromen is voorbij. We moeten de realiteit onder ogen zien en die is momenteel minder rooskleurig dan we altijd gehoopt hebben.”

 

Getekend

Pietro Porro

Voorzitter Calcio Como

 

Start%2BComo%2BLogo.jpg

 

@delichris @Makalakalane @Jornski @komodo25 @Marius

bewerkt door Brattbakk

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Je selectie is klein, maar hopelijk brengt dat je geen problemen. Moest je nu zelf Como activeren? Of zitten ze in de game?

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Niet echt een grote kern. Het is momenteel allemaal inderdaad nog in volle opbouw maar Rome werd ook niet op 1 dag gebouwd.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

30 oktober 2016

como-una-delusione-infinitasconfitto-in-

Sportief in rustig vaarwater

 

Het seizoen kabbelt ondertussen verder. En dat is eigenlijk het woord dat de huidige resultaten het beste omschrijft. In de Coppa Italia is Como tot in de 2de voorronde geraakt maar daar bleek Salernitana serieus te sterk en klopte ons met 4-0. Op zich is een nederlaag geen verrassing tegen een ploeg die enkele jaren geleden nog actief was in de Serie B en nu 1 reeks hoger speelt dan Como. Maar de score was toch net iets te zwaar om zomaar opzij te parkeren. Nochtans liep het in de 1ste voorronde wel vlot want daar werd Grosseto met 3-0 opzij gezet. Ervaren spits Le Noci was onze goalgetter in deze campagne.

 

In de Coppa Serie D gingen we opvallend sterk van start. Zowel in de 1ste als in de 2de ronde wonnen we onze thuiswedstrijd met duidelijke 3-0 cijfers. De hoop richting een uitstekende campagne eindigde echter abrupt, een beetje onverwacht zelfs, in de 3de ronde met een 2-1 nederlaag tegen reeksgenoot Verbania. Eigenlijk al bij al een licht teleurstellend einde van onze bekercampagne.

 

En dan de Serie D zelf. Laat ons zeggen dat het een beetje een rollercoaster is met alle mogelijke resultaten. Desondanks wel mooi verdeeld in 3 winstmatchen, 3 gelijke spelen en 3 nederlagen. Qua positie geeft dat een mid-table positie zoals ze dat zeggen met een 8ste plaats. De uitslagen gaan soms van het ene uiterste naar het andere maar de grootste problemen situeren zich, hoewel dat in Italië verrassend klinkt, vooral achterin. Op zich heeft dat eigenlijk niet direct met de kwaliteit van de kern te maken maar wel eerder met de regels die gelden in de Serie D. Het is namelijk verplicht om minstens 4 spelers van -19 in te basis op te stellen waarvan er minstens 1 ook nog eens aan de norm -18 moet voldoen. In het geval van Como betekent dat ofwel Bettini ofwel Modesti steeds in de basis moet staan, aangevuld met Rocco, Piacentini en/of Cappelini. En inderdaad, 3 van die 5 zijn verdedigers. Kortom, achteraan is er te weinig ervaring om het resultaat in sommige gevallen over de lijn te trekken. 18 tegendoelpunten zegt heel veel. Ander aspect, en dat was wel te verwachten, dat meespeelt zijn blessures. Valt er iemand uit, en zeker als het 1 van de iets betere spelers is, resulteert dat in slechter spel. Het nadeel van een krappe kern maar niet iets om over te klagen. Van bij de start van dit project wisten we dat dit 1 van de gevolgen zou zijn. Al bij al draaien we zonder problemen mee in de reeks. Maar een stap hoger zetten, lijkt er op deze manier niet meteen in te zitten. Het bestuur is evenwel blij met de huidige resultaten en ook coach Bellucci kan zich vinden in de gang van zaken. Hij doet op snel tempo ervaring op zonder direct onder druk te staan.

 

Start%2BComo%2BLogo.jpg

@komodo25 @Jornski @Makalakalane @Marius @delichris in de database zit Como maar niet in de Serie D. De club is, naar analogie met de echte situatie teruggezet en ook de reputatie + allerhande is serieus naar beneden gezet. Ik probeer om er een realistische insteek van te maken. In Italië zijn er veel ploegen die deze problemen kennen. Het had dus ook perfect een andere club kunnen zijn waarmee je dit verhaal kon starten.

bewerkt door Brattbakk

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Het gaat wat alle kanten op. Mits je er wat meer lijn in krijgt kan je wat meer omhoog beginnen kijken. Toch denk ik dat de resultaten zeker niet tegenvallen gezien de situatie waar de club zich in bevindt.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Het schommelt aardig maar je geeft goed aan waar dat door komt . Resultaten zijn gezien de jonge achterhoede dan ook prima

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

23/12/2016

il-como-si-fuma-i-toscanibattuto-anche-i

Halverwege het Serie D seizoen

 

Het vormpeil van Como in de Serie D blijft wisselvallig. Ook sinds november wisselt winst af met verlies en vice versa. Qua tegendoelpunten is er wel beterschap en wordt er minder geïncasseerd. De keerzijde van de medaille is dan weer dat het gevolg is dat er minder gescoord wordt. Het zag er trouwens goed uit om halverwege op een play-off positie te staan, doch de nederlagen tegen rivaal Varese en Caratese kwamen hard aan. Er werden amper kansen gecreëerd en we moesten het spel ondergaan. Geen goede vaststelling. In het klassement zitten we op een comfortabele 7de plaats. De positivist ziet nog kansen voor een play-off plaats, de negativist ziet de ploeg nog in de play-out terecht komen. De waarheid ligt waarschijnlijk wat in het midden.

 

2016-2017%2BLeague%2BFixtures%2B2.jpg

2016-2017%2BLeague%2BTable%2B1.jpg

 

Evaluatie kern

 

Na een half seizoen kunnen we gaan bouwen richting de komende tijd. De 18 kernspelers hebben allemaal voldoende kansen gekregen en het is kijken met wie we door willen en wie minder in de toekomstplanning past. Uiteraard is het ook zaak dat de speler zelf wil blijven. Er zijn geruchten dat het Sempre Como project met positief nieuws naar buiten zal komen en dit zorgt toch voor enig goed gevoel binnen de spelerskern. Van de aflopende contracten krijgen Frigerio, Ronchetti, Balzaretti, Cavalli, Greco, Pedrabissi en Rambone een nieuw voorstel. De mensen van wie het contract afloopt maar niet willen verlengen (Le Noci, Piacentini, Modesti) of geen voorstel krijgen (Pozzato, Cappellini, Rocco), komen in principe vrij op de markt. Komt er deze wintermercato toch nog een bod binnen voor 1 van hen, kan er natuurlijk altijd gesproken worden. Blijven een 12-tal spelers over die mee in het mogelijke volgende seizoen stappen. Dit seizoen komt er alvast nog aanvulling uit de jeugd. Naar volgend seizoen toe kan er ook nog andere aanvulling komen, afhankelijk van de mogelijkheden die de club al dan niet heeft en/of de beslissingen die men in het bestuur neemt.

 

Doorlichting Como Calcio

 

Het “Sempre Como” collectief heeft ondertussen meegedeeld dat de doorlichting van club in de afrondende fase zit. Het eindresultaat zal men toelichten op vrijdag 6 januari. Een datum die reeds in de agenda staat bij het supportersverbond. Zij hevelen met plezier alle andere items over naar een volgend overleg en vullen de agenda daarom in met slechts 1 punt. De toekomst van Como Calcio.

 

Start%2BComo%2BLogo.jpg

@Jornski vind ik ook 🙂

@komodo25 met te veel jeugd achteraan spelen, lijkt de achilleshiel te zijn deze campagne

@delichris de wisselvalligheid blijkt een constante te zijn. Je moest sommige goals eens in 3D zien in de reeks. Comedy Capers...

@Marius de resultaten zijn ietwat wisselvallig maar gezien de kern en verwachtingen best nog wel ok

bewerkt door Brattbakk

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden

×