Spring naar bijdragen
GAE EAGLES

{fm18} Eenmaal lees je zeker in de krant....

Aanbevolen berichten

Geplaatst (bewerkt)

Het werd weer eens tijd voor een novelle van mijn kant, het is al weer een paar jaar terug dat ik dit heb gedaan. Door de jaren heen een paar leuke games gehad en dat hier ook wel gedeeld, maar dan in het fm-café en niet als novelle. Ik heb heel wat leuke avonturen beleeft, maar dit keer gaat het gewoon weer over mijn eigen club uit Deventer.

 

In deze game/novelle zal het dus over Go Ahead Eagles gaan, de club waar ik nu 17 jaar seizoenskaarthouder ben en van alles heb meegemaakt. Van bijna failliet tot de eerste keer periodekampioen, van promotie tot Europees voetbal. En nu zijn we weer terug bij af, maar wel met een mooi stadion dat op termijn nog verder verbouwd gaat worden.

 

 

Ik ga het op mijn manier spelen, dat gaat betekenen dat we geen aankopen gaan doen en de jeugd een kans gaan geven. Doordat de club sinds een paar jaar weer een eigen opleiding heeft en dit seizoen enkele spelers steeds vaker meedoen leek me dat een leuke uitdaging. Dit seizoen doen jongens als Beukema, Hettinga, Dekker en Werkhoven af en toe mee en de laatste weken steeds meer. Die lijn wil ik doortrekken in mijn game.

 

De ploeg waar ik mee ga spelen ziet er dus als volgt uit.

 

b1a21a943c6117d5e3f59b007007c603.png

 

Stevens zal eerste keeper worden met De Fockert als tweede keeper, Spenkelink en Van Oldeniel zullen in de beloften en onder 19 gaan keepen.

 

 

6d24dce61d7e0633b237b4690a8188fe.png

 

 

Voor de verdediging hebben we veel spelers, we zullen met 4 man achterop spelen, in eerste instantie zullen dat Groenbast, Buwalda, Schenk en Savastano worden. Suk komt beter tot zijn recht als middenvelder, maar kan als backup dienen als rechtsback, maar dat heeft niet mijn voorkeur.

 

 

06a0dc997facb0b47e070247491e0847.png

 

 

Ook voor het middenveld hebben we veel opties, daar zullen we met 3 man op rij spelen en een aanvallende middenvelder daarvoor. Voor de drie centrale plaatsen zullen Suk, Dekker en Overgoor de eerste opties zijn en voor de positie daarvoor komt Beltrame als eerste in aanmerking

 

 

96e14061f38f60bafb124c5944656848.png

 

 

En tot slot zullen we met 2 spitsen gaan spelen. Een afmaker (Hendriks) en een diepe spits (Werkhoven) zullen de voorkeur krijgen en daarachter komt Andrade in beeld als eerste wissel op deze posities

 

 

. 4559baff3d37368922b4210ffd7267a4.png

 

 

Dit zal de formatie worden waarin we het seizoen gaan spelen.

 

 

Doordat ik de screens tijdens het seizoen heb gemaakt zullen bij de meeste spelers het contract al zijn verlengd, dit komt doordat van de meeste spelers het contract afliep en ik er vroeg bij wou zijn om de betere spelers binnen boort te houden. En Levi Opdam heb ik al terug gestuurd naar AZ, hij kwam niet in mijn plannen voor en wou terug. Dit heeft ook mede te maken met zijn spel en houding in het echt, want dat vind ik helemaal niets.

bewerkt door Marius

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Een aardige ploeg op basis van het potentieel ... Ken er persoonlijk geen elke speler van, maar hoop dat jouw topic hier zeker verandering in gaat brengen ! Goede eerste post

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites
@True_Legend Qua potentie is het zeker een leuke ploeg. Zitten ook wel een paar goede spelers bij die in de eredivisie niet zouden misstaan, zoals Hendriks, Schenk, Stevens. @komodo25 dank je wel, zeker een mooie club ;) De voorbereiding zit er op en we mogen niet ontevreden zijn met de resultaten en het spel. Het lijkt erop dat de twee voorop elkaar en het net aardig kunnen vinden. We gaan met een goed gevoel beginnen aan de competitie en kijken wat we daar kunnen betekenen. De doelstelling zal zijn om mee te doen in de top 5 en een periode winnen. Dan kijken of er iets leuks valt te behalen in de play-offs. Promotie is geen doelstelling, maar zal wel leuk zijn. [IMG]https://i.gyazo.com/33b4835904fde0a722ef2b4ab503ce06.png[/IMG] [IMG]https://i.gyazo.com/af6315685a8c0521db239f2795ea75d7.png[/IMG] [IMG]https://i.gyazo.com/3f2224c208cb6d360997914b2055f4cf.png[/IMG]

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Mooie resultaten tijdens de voorbereiding en ondanks het feit dit helemaal niets betekent, moet het toch de nodige hoop geven op een goed seizoen ! Twee knappe versterkingen erbij

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites
Tijdens de eerste periode hebben we ons van onze beste kant laten zien, hoewel de eerste twee wedstrijden nog moeizaam gingen met twee gelijke spelen. Daarna ging het draaien en hebben we geen punt meer laten liggen, daarom hebben we beslag weten te leggen op de eerste periode en zijn we het seizoen goed begonnen. Met name onze spitsen hebben zich goed laten zien, Sam Hendriks was met 11 doelpunten de grote man en ook Werkhoven was met 5 goals goed vertegenwoordigt. Dit is wel een heel lekker begin van de competitie en daar kunnen we mee verder. [IMG]https://i.gyazo.com/e0641f3a7e824021f7caab1afc379437.png[/IMG] [IMG]https://i.gyazo.com/b922871377ea51d8e99c355c20d51b28.png[/IMG] @komodo25 We hebben de lijn van de voorbereiding door kunnen trekken in de eerste periode. @True_Legend Werkhoven en Hendriks waren geen aankopen, maar zaten al bij de club. Die hebben het in deze periode weer laten zien.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Leuke uitdaging hoor. En mooi dat je op de jeugd wil focussen natuurlijk. De start is alvast heerlijk. Met een play-off ticket op zak kan je de rest van het seizoen zelfs wat rustiger aankijken.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites
Wat een verschil tussen de eerste en tweede periode, van de eerste plaats tot de een na laatste plaats. Het team had totaal geen vertrouwen meer en het liep voor geen meter meer. Hoewel we qua tactiek niets hadden aangepast en ook geen blessures en schorsingen hadden gehad was het dan ook een raadsel wat er voor de winterstop is gebeurd. We bleven maar punten verspillen en geen goals meer maken, iets wat voor in de eerste periode niet hebben gedaan. [IMG]https://i.gyazo.com/946587f82a8f02bf82ae18549fe7096d.png[/IMG] [IMG]https://i.gyazo.com/24e886aae7464be85180c2eed7c9ecb4.png[/IMG] In de beker hebben we het best goed gedaan door twee eredivisie clubs uit te schakelen, een derde werd ons net iets teveel. Toch kunnen we tevreden terug kijken op dit bekeravontuur. [IMG]https://i.gyazo.com/b085924d2cde118c42b50838b3f74671.png[/IMG] @komodo25 thanks @delichris Thanks @Marius Blijkbaar hebben mijn spelers dat iets te letterlijk genomen en niets meer gedaan na de winst van de periodetitel. Gaan kijken hoe het gaat met de jeugd, maar heb er vertrouwen in.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Dat is zeker een enorm verschil ... Gelukkig heb je al een plek in de playoffs vast ... Nu herpakken tijdens de derde periode en dan vlammen om een ticket naar de hogere divisie te pakken ! Eruit gaan in de beker tegen Twente is geen schande, zelfs al is het met deze klinkklare cijfers

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Toch wel verrassend na de eerste periode maar op zich is er niets aan de hand. Ook het bekeravontuur was best een opsteker ondanks de zure uitschakeling.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Zo zeg dat is een verschil. Van top naar flop. Hopelijk kan je het snel omdraaien. In de beker heb je het netjes gedaan.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites
In de winterstop hebben we helaas afscheid moeten nemen van onze vaste keeper Sonny Stevens. Hij stond in de belangstelling van meerdere subtoppers uit de eredivisie. Daardoor had hij een transferverzoek ingediend, die ik geaccepteerd heb om nog meer gezeik te voorkomen. Er waren na de slechte reeks van voor de winterstop wat mindere berichten naar buiten gekomen vanuit de spelersgroep. Daardoor kwam mijn positie wat in het geding en dan kon ik dit er niet bij gebruiken. En met Mark Spenkelink hebben we een jeugdige vervanger in huis. [IMG]https://i.gyazo.com/70ad442c636612fce7698f238a9a3781.png[/IMG] Daarnaast waren zowel Maneschijn als Yildirim nog niet in actie gekomen en mochten daardoor verhuurd worden. Ze mogen nu laten zien dat ik het verkeerd heb gezien. Verder is er niemand bij gekomen, want we willen het alleen met deze selectie doen en talenten die uit de eigen jeugd doorkomen. @True_Legend We kunnen het gelukkig rustig aandoen na de eerste periode, maar dit slaat natuurlijk alles. Van Twente verliezen mag zeker, al is 4-0 misschien nog wat teveel. Maar dat maakt niet heel veel uit. De competitie is belangrijker. @Marius Ik zag dit totaal niet aankomen na de eerste periode, begrijp er niets van, maar hopelijk komt het weer goed. @delichris Op de resultaten uit de beker mogen we inderdaad trots zijn. Verder was het een wereld van verschil, mag toch aannemen dat het weer goed komt.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Soms heb je weinig andere keus dan een goede speler te laten gaan. Op termijn doe je waarschijnlijk een goede zaak.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites
In de derde periode hebben we ons enigszins hersteld van de vorige slechte periode. Met 4 overwinning (op rij) en twee gelijke spelen hebben we het niet verkeerd gedaan. En het is ook goed om te zien dat Sam Hendriks het net weer heeft weten te vinden, dat was de vorige periode ook wel anders. Daarnaast hebben we weer enkele talenten de kans gegeven, mede door blessures. Zo heeft Julian Wolf zijn debuut gemaakt, Isaí Marselia ook en daarnaast ook nog eens gescoord. Tevens heeft Filip Arsic een basisplaats veroverd, doordat we nu met 3 spitsen zijn gaan spelen, hij vormt nu een aanval samen met Sam Hendriks en Givan Werkhoven. Voor Mark Spenkelink was het een periode met twee gezichten, de eerste was natuurlijk positief doordat hij na het vertrek van Sonny Stevens een basisplaats heeft veroverd. Alleen heeft hij in deze periode wel 14 tegendoelpunten moeten incasseren. Toch heeft hij 3 keer de 0 gehouden. [IMG]https://i.gyazo.com/5f1a7efc0026d685257d690048a7d7da.png[/IMG] [IMG]https://i.gyazo.com/0df0784e64267849cc09024bb5bc00d9.png[/IMG] @delichris dank, Stevens heeft een leuk bedrag opgeleverd. @komodo25 Ja, precies. Beter dit dan ontslag krijgen, @Marius Ik kon het bijna niet maken tegenover de rest, als ik hem zou houden zou ik wellicht mijn ontslag krijgen. Dat had ik er niet voor over en hij levert genoeg op.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Goed dat de vorm weer terug is. Dit nu volhouden tot einde seizoen zodat je nacompetitie nog leuk kan gaan worden.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

3 verschillende periodes gedraaid. De eerste natuurlijk top, de tweede bedroevend en de derde weer aardig omhoog geklommen. Ik ben erg benieuwd hoe dit resulteert in de totaalstand.

Verder mooi dat je het met eigen jeugd gaat proberen.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

De vorm begint stilaan terug te keren, maar over het algemeen een zeer wisselvallig seizoen ! De jeugd is de toekomst en goed dat je daar gaat investeren ... Ik ben benieuwd naar de playoffs

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites
[IMG]https://i.gyazo.com/bbd58b70d62869fcb930697e55ae2ce7.png[/IMG] [IMG]https://i.gyazo.com/4ed512ca2bc96ed10e3daf77d7f42d4b.png[/IMG] De laatste en vierde periode was weer een zeer goede periode met veel winstpartijen en goed spel. Echter was er ook een grote domper, Sam Hendriks heeft een zware blessure opgelopen en mist daardoor ook de playoffs. Hierdoor hebben Bruna Andrade en Pieter Langendijk hun kans gekregen en gegrepen als derde spits. Arsic heeft een stap achteruit moeten doordat hij wat minder scoorde, nu waren het Bruno Andrade, Givan Werkhoven en Pieter Langendijk die de voorhoede vormden. Dat ging deze periode best aardig zoals je kan zien, ze scoorden er alle drie aardig op los. Zoals jullie misschien opmerken staat er tussen de doelpuntenmakers weer een nieuwe naam, Cas Platvoet. Deze spits komt net nieuw binnen in onze opleiding en mocht door blessures op de bank plaatsnemen en prompt scoorde hij bij zijn eerste invalbeurt de winnende treffer tegen Jong FC Utrecht. [IMG]https://i.gyazo.com/c4500862dc9f095d423610c01df91634.png[/IMG] [IMG]https://i.gyazo.com/82170373e1800a3a8fd82040c16c7275.png[/IMG] De nieuwe lichting is niet zo heel spectaculair, maar daar heb ik het mee te doen. Als ik ze nodig heb dan zal ik ze wel gaan gebruiken, dat moet wel met deze uitdaging. Maar hoe meer ze zullen spelen hoe beter ze zullen worden en dan kan het zo maar zijn dat het een bruikbare speler voor het eerste elftal van Kowet worden. Dit is overigens een screen van oktober 2019, dus ruim een half jaar na de instroom. @delichris ben benieuwd of we dit kunnen doortrekken en misschien nog wat beter kunnen krijgen in de playoffs. Ben in ieder geval blij dat we weer aan het winnen zijn. @komodo25 Thanks @nasje92 Het is nogal wisselvallend, maar gelukkig hadden we al een plek in de playoffs in de pocket. Dan maakt het wat minder uit, maar dit had ik na de eerste periode niet verwacht. Heb eerder met alleen eigen jeugd gespeeld en dat was me prima bevallen. Nu wil ik dat herhalen, maar de eerste jaren moet je wel proberen de groep bij elkaar houden om nog enige kwaliteit te behouden. @True_Legend Ik ben ook benieuwd, we gaan het zien.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden

 • Berichten

  • Je stukjes zijn van een kwalitatief hoog niveau! Erg prettig om te lezen. Veel succes met deze mooie club.
  • Prachtige prestatie geleverd door kampioen te worden! Chapeau voor je beleid, je werkt met een duidelijke visie en dat wordt beloond. 
  • Als je zo weinig speelt zou ik bijna Touch aanraden. Dat is toch minder tijdrovend en knal je sneller door de seizoenen heen. Die is nu iets van 14 euro dacht ik? Je kunt ook even de demo proberen. Vind je het wat, dan kun je altijd besluiten de volle game te kopen.
  • "Helaas konden we dit niet weigeren"     Dusan Tadic vertrekt aan het einde van het seizoen bij Ajax. De aanvallende middenvelder heeft een contract getekend bij Genoa omdat hij nog één keer wil cashen. De Italianen betalen 10 miljoen voor Tadic en wilde hem eigenlijk in de winterstop al halen maar dit kon Ajax nog verschuiven naar aankomende zomer. "Dusan is ontzettend belangrijk in onze selectie, in de belangrijke wedstrijden is hij vaak de belangrijkste man bij ons. Hij weet iedereen op trainingen ontzettend te motiveren en weet wat er van hem gevraagd wordt. Ongelofelijk." zei Erik ten Hag.   "Hij (Dusan) kwam in de winter naar me toe dat Genoa interesse in hem had en hij had daar wel oren naar. Ik vroeg hem wat hij daar te zoeken heeft, geld antwoordde hij. Hij wilde zijn contract bij ons ook wel verlengen maar het salaris dat hij vroeg vonden we te hoog. De transfersom dat wij krijgen en het salaris dat hij krijgt van Genoa is een goed bedrag en kunnen we niet weigeren. Zowel voor ons als voor hem."   Eredivisie Feyenoord - Ajax 39' 0-1 Brobbey (p)     Willem II - Ajax 46' 0-1 Malen 86' 0-2 Brobbey 90' 0-3 Brobbey     Heracles - Ajax 14' 0-1 Neres     Ajax - de Graafschap 21' 1-0 Wöber (p) 42' 2-0 Tagliafico  46' 3-0 Bergwijn 74' 4-0 Nunumete     Champions League Ajax - Tottenham Hotspur 7' 1-0 Bergwijn 47' 2-0 Llansana       Overig nieuws   Tips zijn altijd welkom! @delichris Hopelijk laat Dolberg in Duitsland zien dat hij een topspits is. Bedankt voor je reactie!
   @Mordurette Hopelijk laat hij de Dolberg zien die hij bij Denemarken ook laat zien. Bedankt voor je reactie!
   @FM_Lesly Ik ben ook erg benieuwd. Bedankt voor je reactie!
   @komodo25 Die Argentijn moet nog even fit worden maar is zeker een versterking. Bedankt voor je reactie!
   @Marius Een vreemde move inderdaad maar het is te hopen dat we door deze move wel de transferwaarde wat omhoog kunnen krikken. Bedankt voor je reactie!    
  • Ja, als je kijkt naar de (potentiële) marktwaardes ook... Moet je eens vergelijken met PSV, zit echt een heel groot gat tussen. Zat gisteren ook echt uit te kijken naar de pot en tijdens de pot te genieten, goed spel en prachtgoals gezien.
×