Jump to content
Sign in to follow this  
Niejo101

[FM18] Mijn Blauw-Wit Bloed!

Recommended Posts

hBh_LCKoTsObFs80K-BY0g.png

 

Hoofdstuk 1: Wat vooraf ging…

 

 

 

 

1.

 

We schrijven 5 mei 2017. Bevrijdingsdag in Nederland, en voor de fans van FC Eindhoven in meer dan één opzicht. In het eigen Jan Louwers Stadion wordt de laatste wedstrijd van het seizoen afgewerkt tegen niemand minder dan de eeuwige rivaal; Helmond Sport.

 

De burenruzie is nooit zomaar een wedstrijd, maar in deze editie zijn de belangen nog groter dan in voorgaande jaren. De blauw-witten bivakkeren op een elfde plek in de Jupiler League, maar kunnen met een overwinning een plekje opschuiven en op die manier alsnog een plek in de Playoffs veilig stellen. Voor de bezoekende buren staat er niets concreets meer op het spel. Door het behalen van de tweede periodetitel is de ploeg al ruim een half seizoen zeker van het seizoenstoetje, dus de dertiende plaats kan de ‘kattenmeppers’ weinig deren. Desondanks staat de ploeg van Roy Hendriksen uiterst gemotiveerd aan de aftrap; niets leuker dan het verpesten van het feestje van de buren.

 

In een op-en-neer golvende eerste helft zijn beide ploegen regelmatig gevaarlijk en het duurt dan ook niet lang voordat er een openingstreffer genoteerd kan worden; Jordy Thomassen brengt de bezoekers koppend op voorsprong. Eindhoven laat het er niet bij zitten, en komt via Leonardo op gelijke hoogte. De Braziliaan die op voorspraak van trainer Moniz naar Eindhoven was gekomen maakt zijn eerste, en meteen ook laatste doelpunt in Eindhovense dienst. Vlak voor rust promoveert Jari Vandeputte een voorzet van Mart Lieder tot een 2-1 voorsprong. De standen op de andere velden meegerekend, staat de FC op een virtuele Playoff plaats!

 

 

 

Natuurlijk ook met FM18 een novelle van mijn hand, en het wordt wellicht voorspelbaar, maar ook weer met mijn geliefde FC Eindhoven. De uitdaging: Met de blauw-witten promoveren, een Eredivisie-kampioenschap vieren, en een keer overwinteren in de CL. Daarna zien we wel weer verder ;)

Edited by Marius

Share this post


Link to post
Share on other sites
[CENTER][img]https://image.prntscr.com/image/hBh_LCKoTsObFs80K-BY0g.png[/img][/CENTER] 2. In de tweede helft is het de thuisploeg dat de bal heeft en naar hartenlust aanvalt. Mart Lieder en Rai Vloet, dit seizoen van PSV gehuurd, springen het meest in het oog. Het thuispubliek ziet een treffer afgekeurd worden, en is daarna nog talrijke keren getuige van gevaar voor het Helmondse doel. Geen moment ziet het eruit dat FC Eindhoven dit nog weg gaat geven, totdat er in de slotfase de eerste scheurtjes zich beginnen te vertonen in de defensie. Plots voelen de bezoekers dat er alsnog iets te halen is, en na wederom een verijdelde poging van FC Eindhoven is het uit een counter ineens raak aan de andere kant van het veld. Gillian Justiana dompelt de tribunes in rouw met de late gelijkmaker. De sfeer langs de kant van het veld is moeilijk te duiden; talrijke emoties en gedachtes schieten door de supporters, die dit seizoen het liefst zo snel mogelijk willen vergeten. De cynici onder hen zijn blij dat het er eindelijk op zit, want dit FC Eindhoven had überhaupt niets te zoeken in de playoffs, waarbij je zelfs de kanttekening kunt plaatsen dat het nog van de zotten is dat je als tiende op de ranglijst nog mee mag dingen om promotie. Daarbij was het spel van de Eindhovenaren dit seizoen uiterst onvoorspelbaar. Spaarzame hoogtepunten werden afgewisseld met talrijke dieptepunten. De blamerende nederlagen bij FC Oss en Almere City zijn de supporters niet in de koude kleren gaan zitten. Hoofdverantwoordelijke? Een aanzienlijk deel van de supporters is het er over eens dat Ricardo Moniz de man is die heel gauw het veld moet ruimen. De uiterst fanatieke trainer wist zijn manschappen dit seizoen slechts sporadisch tot een hecht team te tansformeren, en hield star vast aan zijn 4-2-4 tactiek, die in de ogen van de zelfverklaarde kenners op de tribunes te vaak tot onnodig puntverlies heeft geleid. Moniz zelf verklaart daags na de wedstrijd tegen Helmond echter in het Eindhovens Dagblad dat hij vastbesloten is om zijn contract, dat nog een jaar doorloopt, uit te dienen. [I]Bedankt voor jullie reacties! Ik hoop aan jullie verwachtingen te kunnen voldoen :)[/I] @Duarte. @DeJarnoxD @komodo25 @FM_Lesly @Minitolluz @ROEMM @Marius @Jornski @Vlonkie

Share this post


Link to post
Share on other sites

4-2-4 zorgt voor een hoop spektakel maar hopelijk kan Moniz een manier bedenken om geen kamikaze-voetbal te gaan spelen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tja, Moniz.. Uitstekende techniektrainer, maar tactisch is het toch wat onbeholpen volgens mij. Hopelijk voor Eindhoven en haar supporters is hij bereid wat te sleutelen aan zijn tactiek.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zou Moniz mogen blijven of ruimt hij het veld? Misschien dit seizoen gebruiken als les voor het komende?

Share this post


Link to post
Share on other sites
[CENTER][img]https://image.prntscr.com/image/hBh_LCKoTsObFs80K-BY0g.png[/img][/CENTER] 3. 19 mei 2017. Precies twee weken na de deceptie tegen Helmond Sport komt dan toch het nieuws naar buiten dat FC Eindhoven op zoek kan naar een nieuwe hoofdtrainer. Ricardo Moniz heeft zijn contract ingeleverd, nadat duidelijk werd dat zijn eigen visie teveel verschilde van de richting waarin de club wil bewegen. Moniz had aangegeven vooral veel ervaren spelers te willen halen, om volgend seizoen wel de stap naar de Eredivisie te kunnen zetten. De clubleiding was juist vastbesloten om weer te gaan ‘Bouwen met Talent’; deze werkwijze bleek de voorgaande seizoenen namelijk de juiste manier om wél deel te nemen aan de playoffs. In het kielzog van Moniz vertrekt ook een groot deel van de selectie. Van zeker 10 spelers wordt afscheid genomen, waarvan Dario van den Buys de meest in het oog springende naam is. De centrale verdediger maakt een droomtransfer naar Heracles Almelo. Van den Buys groeide de laatste jaren uit tot absolute steunpilaar bij FC Eindhoven, en zag zijn ontwikkeling het afgelopen seizoen bekroond met de aanvoerdersband. Na de leegloop, die eigenlijk voor iedere Jupiler League club praktisch ieder jaar een feit is natuurlijk, is de selectie van FC Eindhoven teruggebracht tot slechts 14 contractspelers. Hoog tijd om daar verandering in te brengen. Nog vóórdat er een nieuwe trainer gevonden is, worden de eerste aanwinsten al gepresenteerd. Dennis van Vaerenbergh wordt voor één seizoen gehuurd van Club Brugge. De spits, die deze zomer 19 wordt, staat te boek als een groot talent. Ook Alessio Carlone maakt de overstap naar de lichtstad. De 21-jarige aanvallende middenvelder werd de afgelopen twee jaar verhuurd aan FC Den Bosch, maar nu zijn contract bij KRC Genk tot een einde is gekomen tekent hij voor twee jaar bij FC Eindhoven. --- [I]Dank voor jullie reacties! Het is misschien goed om je te realiseren dat het eerste deel van deze novelle niet voor niets "Wat vooraf ging" is getiteld. Deze eerste serie updates vertellen het verhaal van afgelopen zomer precies zoals het is voorgevallen :)[/I] @FM_Lesly @komodo25 @Marius @DeJarnoxD @jeffrey koole @Minitolluz @mattihamstra @ROEMM @Patje! Edited by Niejo101

Share this post


Link to post
Share on other sites

Goed om te weten dat dit overeenkomt met de realiteit. Er lijkt in ieder geval veel werk aan de winkel.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...