Jump to content

MisterX

Leden
 • Posts

  30,212
 • Joined

 • Days Won

  4

Everything posted by MisterX

 1. Deze speler haalt een 10 op de training. Niet eenmalig, maar gewoon week in, week uit. Ik kan alleen maar de laatste drie weken checken, de rest van de berichten staat niet meer in de inbox... Het zou mij niets verbazen als hij al 10 weken op rij of zelfs nog langer dit cijfer haalt. Geen idee of ik dat ergens kan controleren? Is trouwens ook de enige speler die steeds de 10 haalt.
 2. MisterX

  FM Café

  Chelsea heeft een paar seizoenen geleden een speler bij mij weggekaapt voor 91 mln. Omdat dat zijn clausule was, heb ik geen doorverkooppercentage kunnen bedwingen. Nu een paar seizoenen later wordt de speler doorverkocht voor 139 mln. en nu krijg ik maar 1% opleidingsvergoeding ipv een veel hoger percentage 139 mln. is trouwens de een na hoogste transfersom in de game. Alleen Frenkie is in 2022 voor meer van club verkast. Opvallende hoge transfersom, want het is een centrale verdediger. Meestal wordt er juist veel geboden op spitsen etc. Niet op centrale verdedigers (oke, het was een VM die ik omgevormd heb tot VC).
 3. Ik neem aan dat deze optie alleen maar tevoorschijn komt als het ook daadwerkelijk kan. En mijn reputatie is hoger dan die van PSG. Ik heb 5 sterren, PSG heeft er 'maar' 4,5. Dat is nog steeds iets van nummer 15 van de wereld. Ik vermoed dat zij zich daardoor te goed voelen om als satellietclub te laten misbruiken.
 4. Ik heb ook nog wel een leuke 6-0 in de aanbieding ter aanvulling van jouw 6-0's
 5. Ik kan dit zo'n beetje dagelijks meerdere keren aan het bestuur vragen. Vervolgens wordt de samenwerking opnieuw uitonderhandeld. En dan is er vervolgens niets gewijzigd. Waarom wordt ik niet de moederclub en PSG de satellietclub?!
 6. MisterX

  (Tussen)stand

  Hopelijk kunnen we deze lijn voortzetten
 7. Ik vraag me af of ik überhaupt een elftal kan formeren tijdens de interlandbreaks...
 8. MisterX

  FM Café

  Ik zag dat ik ondertussen in de top 10 clubs van Europa sta. Dus dan komt het vast wel goed. De speler zelf is ondertussen weer blij om bij de club te blijven. Ik zag trouwens dat in mijn jeugdteam een speler eventjes 7 doelpunten maakte in 1 wedstrijd
 9. MisterX

  FM Café

  Ik heb mezelf eigenlijk de beperking opgelegd om alleen jonge talenten te kopen en die op te leiden. Ik denk ook dat mijn oudste speler die ik gekocht hebt 21 jaar was ofzo. En dat is denk ik vooral een speler geweest waarvan ik denk dat ik er wel winst op kan maken uiteindelijk en geen eens voor de basis. Jaartje verhuren en dan voor een paar miljoen weer van de hand doen. Eigenlijk iedereen in de basis is als tiener naar de club gekomen. Ik heb daarom ook niet echt gekeken of er grote namen zijn die willen komen. Ik vermoed trouwens dat die ook enorm veel salaris eisen in vergelijking met mijn team. Ik ben volgens mij heel goed in het onderbetalen van spelers, omdat het allemaal talenten zijn. Een grote gevestigde naam aankopen voelt daarom niet echt passend in het grote geheel.
 10. Jullie hebben nog een terugblik op het afgelopen seizoen van mij tegoed. Afgelopen seizoen hebben we het met de volgende selectie gedaan. Het is goed te zien dat de huurspelers de dragende krachten waren van dit team. Volgend jaar zullen we ze gaan missen. Hopelijk kunnen we met een aantal gerichte transfers het niveau van de selectie op Premier League gaan krijgen. De meeste spelers schieten namelijk drastisch tekort voor dat niveau. Het sterrenteam van het seizoen komt ook grotendeels overeen met de spelers die dit seizoen het meest gespeeld hebben. In het sterrenteam allertijden vinden we grotendeels dezelfde namen, omdat een aantal spelers al een paar jaar in de basis staan. Opvallende namen zijn Hawkins en Okera Simmonds. Beiden zijn spelers van het eerste seizoen, maar staan nog steeds in de basis van het all-time sterrenteam. Blijkbaar draait dit team vooral om het aantal wedstrijden i.c.m. de beoordeling en niet om het niveau van de spelers, waarbij huurspelers het ook erg lastig hebben om in dit team te komen. Op de bank zit bijvoorbeeld Max Haygarth, die het al zo'n 4 jaar lang voornamelijk van invalbeurten moet hebben. Daar tegenover staat Chris Martin. In twee jaar tijd heeft hij ongeveer even veel wedstrijden gespeeld, maar op huurbasis. Hij staat echter niet in het all-time sterrenteam.
 11. MisterX

  FM Café

  Ik heb de game niet open, maar ik kan me niet voorstellen dat ik niet gezien wordt als Europese topclub. Mijn reputatie is in ieder geval hoger dan PSG, waardoor onderstaande mogelijk is: Ik heb alleen geen idee waarom de rollen toch niet omgedraaid worden na deze vraag. PSG als satellietclub lijkt me best geinig.
 12. MisterX

  FM Café

  Bovenstaande speler is afgelopen 2 seizoen uitgeroepen tot de beste U21 speler van de wereld. Is nu 21 jaar. Is nu alleen ontevreden dat ik het mega bod (de 157 mln. uit vorige post) op hem heb geweigerd. Ik twijfel nu wat ik moet doen. De speler gewoon houden als ontevreden speler. De spits alsnog verkopen en mijn ML doorschuiven naar de spitspositie (is op papier nu al de nummer 2 spits van het team), maar dan ontstaat er een gat op de ML positie, omdat ik voor die positie ook geen goede vervanger heb. Deze ml is echter meer een buitenspeler dan een puntaanvaller. De spits alsnog verkopen en een jeugdspeler (18 jaar) doorschuiven en gebruiken als eerste spits (screentje van de spits staat hieronder). De spits alsnog verkopen en nieuwe spits aantrekken die er meteen staat (geen idee of spelers met bovenstaande kwaliteiten wel willen komen), terwijl mijn beleid eigenlijk is om alleen jonge spelers te kopen. Ipv een spits zou het ook een een (a)ml kunnen zijn, zodat ik de huidige ml door kan schuiven naar de spits. Ik heb al zo'n 200 mln. in de bank en een transferbudget van 166 mln. Met schuiven van salarisbudget en transferbudget kan ik zelfs 247 mln. transferbudget krijgen. Voor het geld hoef ik de speler niet te verkopen. Ik was ook al van plan om wat net niet talenten weg te doen, waar ik toch al snel een paar miljoen per speler voor kan krijgen en dan gaan de transferinkomsten vaak ook al hard. Geld is dus niet echt een issue. Iemand advies?
 13. MisterX

  FM Café

  Ik heb PSG als moederclub, maar ik kan het bestuur vragen om de rollen om te draaien. Dan krijg ik wel bericht dat de overeenkomst opnieuw is uitonderhandeld, maar vervolgens zie ik ze nog steeds als moederclub, niet als satellietclub. Mis ik iets? Een dag later kan hetzelfde vragen aan het bestuur, onderhandelen ze opnieuw, met weer de uitkomst dat PSG mijn moederclub blijft... Beetje jammer. Was leuk geweest, PSG als satellietclub Edit: Ik krijg toch een bod op mijn spits... 157 mln. gegarandeerd. Via onderhandelingen kan ik er vast meer van maken. De 157 mln. zou al een wereldwijd record zijn. Ondanks het hoge bedrag ga ik het waarschijnlijk toch afwijzen. Ik heb het geld niet bepaald nodig en ik ga heel wat kwaliteit inleveren...
 14. Ja, komt er aan. Laatste tijd wat minder tijd gehad voor een update. We gaan zeker verder met de novelle!
 15. Haha, ik negeer die lijstjes nu al altijd. Ik word dan ook niet warm van de nieuwe feature staff meetings. Sowieso lees ik niet echt veel nieuws dat me nu daadwerkelijk aanspreekt. Ik vraag me sowieso af of de makers geen last hebben van een legacy code. De eerste FM was FM04 ofzo toch? Ieder jaar is de game opnieuw uitgebreid. Dat zou betekenen dat de basis uit FM04 nog steeds in de game zou kunnen zitten. Ik ben eigenlijk wel benieuwd hoe SI daar nu precies mee omgaat. Ze kunnen niet even de gehele game vanaf nul opnieuw opbouwen ieder jaar, lijkt me.
 16. MisterX

  FM Café

  Ik zet even wat spelers op 'te huur', maar bied ze niet aan. Gevolg? Meteen 100+ verschillende boden op deze groep aan spelers van clubs die een speler willen huren
 17. Of wat dacht je van de huidige interviews? Echt zonde van je tijd vind ik die... Of hebben ze die in FM21 al eindelijk onder handen genomen? Ik speel namelijk nog FM20
 18. MisterX

  FM Café

  Wat is de beste manier om een competitie te verbeteren (terwijl je maar bij 1 club speelt)? Is dat gewoon veel uitgeven aan nationaal talent, zodat de clubs zich ook weer kunnen ontwikkelen? Ook al is dat nationaal talent eigenlijk niet de moeite waard.
 19. MisterX

  FM Café

  Ik kon Messi aantrekken, wel als staflid, voor de jeugd. Maar ik heb ook het bestuur de vrijheid gegeven om personeel voor de jeugdteam aan te trekken. Halen ze ook net een nieuwe trainer, waardoor Messi niet mag komen
 20. MisterX

  Overname Newcastle

  Behalve als je de game hebt via Epic, die naaien je, want je krijgt er geen pre game editor bij en dus kun je de aanpassingen niet maken.
 21. MisterX

  FM Café

  Vorig jaar speelde ik in de EL en haalde ik de tweede KO ronde. Dit seizoen mocht ik m'n debuut maken in de CL. Maar meteen de titel gepakt Meteen maar even het doelpuntenrecord verpulverd. En mijn spits heeft het doelpuntenrecord van C. Ronaldo uit 2013 geëvenaard door ook 17 keer te scoren in 1 jaar. Eigenlijk kan het vanaf nu alleen nog maar berg afwaarts gaan
 22. Grijze spelers gebeurt toch wel regelmatig, zeker bij een kleine database en dit soort clubs? Hoezo ken jij PSV eigenlijk niet?
 23. Als 16 jarige tijdens een feestje de hele tijd op de bank zitten, dan vraag ik me of ze het wel naar hun zin hebben
 24. Ik heb 2,5 jaar van deze speler kunnen genieten, maar nu vertrekt hij waarschijnlijk. Zijn afkoopclausule van € 91 mln. wordt door maar liefst 2 clubs gelicht. Speler is 19.
×
×
 • Create New...