Jump to content

Niejo101

Leden
 • Posts

  11,994
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Posts posted by Niejo101

 1. image.png.15df24508754a6938c1ca4f5472d4500.png

   

  29.

   

  Waar er eerder nog wat laatdunkend gedaan werd over FC Eindhoven, was nu inmiddels iedereen het er wel over eens; Nederland heeft er met de blauw-witten een nieuwe topclub bij. De opening van het nieuwe FC Eindhoven Stadion onderstreepte dat maar weer eens, want er werd geoefend tegen niemand minder dan Real Madrid! De Koninklijke diende als voorbereidingswedstrijd op de strijd om de Johan Cruijff Schaal, en met een gelijkspel in het achterhoofd werd die wedstrijd vol vertrouwen aangegaan. Ajax bleek een geduchte tegenstander, en gezamenlijk maakten we er een schitterende wedstrijd van voor de bezoekers in onze gloednieuwe voetbaltempel. Helaas namen de Amsterdammers de schaal mee, al kan ik er niet heel erg rouwig om zijn zolang die andere schaal maar weer in ons bezit komt dit seizoen.

   

  Voorbereiding*

  *er werd, in wat FM het vorige seizoen noemt, nog gelijkgespeeld tegen Bohemians Praag (1-1) en gewonnen van Magdeburg (4-0)

   

  Die schaal gaat er waarschijnlijk wel komen. Dat is de al dan niet voorzichtige conclusie na 20 competitiewedstrijden. Het kalenderjaar 2028 zit er inmiddels op, en mijn spelers kunnen tijdens de kerstvakantie genieten van een voorsprong van maar liefst elf punten op eerste achtervolger Ajax. Oké, FC Utrecht kan met een inhaalwedstrijd tegoed nog op tien punten komen. Dikke boeiend natuurlijk. Ik verwacht niet dat we nog een enorme inzinking gaan krijgen.

  Laten we eens mikken op 1 april als datum waarop het kampioenschap binnengehaald wordt; in de 29e speelronde komt AZ op bezoek in Eindhoven. In speelronde 28 staat overigens de directe confrontatie met Ajax op het programma. De schaal ophalen in Amsterdam zou natuurlijk ook wel mooi zijn, maar dan moet echt alles goed vallen. Is er al ooit iemand op 18 maart kampioen geweest?

  Gekkigheid natuurlijk, en hoogmoed komt voor de spreekwoordelijke val. We moeten er gewoon nog ons best voor doen, maar feit is wel dat de eerste seizoenshelft geen reden tot twijfel geeft.

   

  Wedstrijdenstand

   

  Ook in de Champions League zijn de verhoudingen (pijnlijk?) duidelijk geworden. Bij de loting voor de groepsfase werden we ingedeeld met grootmacht real Madrid en kleinduimpjes Sankt Gallen en Molde. We waren dus eigenlijk al ‘zeker’ van een plek bij de laatste zestien voordat er een bal was aangeraakt. De strijd zou gaan tussen Eindhoven en Real voor de groepswinst, en tussen Molde en Sankt Gallen voor de derde plek. Laatstgenoemde strijd was spannend. Doordat er in Zwitserland meer doelpunten vielen bij het gelijke spel tussen de laagvliegers dan in Noorwegen het geval was, mag Molde door naar de Europa League. Het verschil tussen de nummers 1 en 2 was echter wat duidelijker; Real Madrid won beide ontmoetingen met overmacht.

  Na overwintering in de Champions League zijn er eigenlijk geen kleine tegenstanders meer, maar als ik wat te kiezen zou hebben gehad, dan had ik het liefst een tegenstander als Chelsea, Valencia, Milan of Borussia Mönchengladbach geloot. Het werd echter Liverpool. Dat wordt dus een zware dobber.

   

  Wedstrijdenstand

   

   

  Bedankt voor jullie reacties! Zijn we weer. Het tempo ingame ligt erg laag, en ook ben ik weinig op het forum te vinden geweest. Wellicht verandert dat, de tijd zal het leren :) 

  @Fantasy @Marius @chrisje1993 @Jkx05 @Titan @Copywriter @mattihamstra @FC Bruges @komodo25 @delichris @Michaelinho* @JordiW. @ElMarcos @V-Traxx @spaansetukker @KayDeManaager @FM_Lesly @boydjoman @TeamWesil @ROEMM @xPeejay @Scoiattolo @Levi7829 @Going up @Kyrill @Boyzone @MNie @Daniell @Emmerich.

  Wil je uit de mentions? Laat het gerust weten, no hard feelings :)  

 2. Knokke vaarwel gezegd met de dubbel op zak, das een afscheid in stijl! Veel succes met de Hexagon Challenge, en mooi dat je meteen met ee  topclub in de MLS start, dan is dat avontuur met die verschrikkelijk ingewikkelde competitie hopelijk ook snel voorbij ;)

 3. Mooie uiteenzetting over je tactiek. En de resultaten zijn bovendien zeer goed in België. Hopelijk weet je in de uitwedstrijden tegen AZ en CSKA het volle pond te pakken.

   

  Ik ben benieuwd of de berichten überhaupt bij Fjo aankomen....

 4. image.png.15df24508754a6938c1ca4f5472d4500.png

   

  28.

   

  Voor het eerst sinds mijn aanstelling bij FC Eindhoven, hebben we een transferzomer gekend waarin meer werd uitgegeven dan er werd ontvangen voor verkochte spelers. Dat geld ging op aan twee nieuwe basiskrachten en een talent voor de toekomst. Een paar ‘oudgedienden’ werden verkocht, en er vertrokken geen spelers die we niet konden missen. Een mooie zomer dus, al zeg ik het zelf.

   

  Doordat vorig seizoen Ramiro Marquez werd aangetrokken, zag Steven van der Sloot dat hij niet meer nodig was in Eindhoven. Na een uitleenbeurt van een seizoen verlaat hij FC Eindhoven nu definitief. De 25-jarige rechtsbuiten trekt voor ruim 12 miljoen naar Anderlecht.

  Ook Colin Rösler kon steeds minder vaak op een plekje in de startopstelling rekenen. De 28-jarige centrumverdediger kwam al in 2021 over van NAC, en heeft een enorm aandeel gehad in de opmars van FC Eindhoven. Nu is het echter tijd om elkaar los te laten. Royal Antwerp meldde zich met 14 miljoen voor Rösler. Een mooi bod voor deze speler!

   

  Soulyman Allouch schopte het in Eindhoven nooit tot onbetwiste basisspeler, maar was eigenlijk altijd de tweede keus op de linksbuitenpositie. De aanvaller werd in 24/25 een seizoen gehuurd van AZ, waarna hij transfervrij overkwam. Na 2 seizoenen als invaller vonden wij het tijd om hem te laten gaan, vooral ook omdat we een veel betere speler op zijn positie aangetrokken hebben. UD Las Palmas neemt Allouch over voor 10.5 miljoen euro.

  Tenslotte vertrekt met spits Ezra van der Heiden een jeugdproduct naar Udinese. De Italianen leggen ‘slechts’ 2 miljoen neer, maar betalen ons ook nog 40% van de winst die ze uiteindelijk onherroepelijk op hem gaan maken.

   

  Afgelopen winter werd Igor Michalek aan FC Porto verkocht, en helaas was er niet voldoende tijd meer om op tijd een vervanger aan te trekken. Dat doen we nu alsnog, met de komst van Dennis van Zanten. Dit talent van buurman PSV komt het middenveld in eerste instantie in de breedte versterken, en kan zich op termijn wellicht ontwikkelen tot basiskracht. Dennis wordt voor een basisbedrag van 6.5 miljoen gehaald, dat met diverse bonussen kan oplopen tot 8 miljoen.

   

  Van Zanten

   

  Dan de twee klappers van deze transferperiode: Gerardo García is onze nieuwe topper in de defensie. De linkspoot verdrijft Jon Pacheco uit de basisopstelling, en dat mag ook wel, want deze 18-jarige moest maar liefst 23 miljoen kosten voordat FC Socheaux-Montbeliard hem liet gaan. Die centen is hij dubbel en dwars waard, vooral als je bedenkt hoe goed hij nog kan gaan worden!

  Wie ook een prachtige toekomst voor zich heeft, is Thibaut Werbrouck. Voor deze Vlaming breken we het transferrecord (dat even daarvoor door de komst van García al was gevestigd) en zetten het op maar liefst 30 miljoen, waarvan een groot deel wel in termijnen en via bonussen betaald wordt. Thibaut gaat met Jeremy Antonisse concurreren voor de post van hangende vleugelspits, en gaat die strijd op termijn onherroepelijk winnen, waarna Antonisse waarschijnlijk een mooie transfer gaat maken. Vooralsnog gaan ze echter met elkaar de strijd aan.

   

  GarcíaWerbrouck

   

  Dat waren ze dan. Niet al teveel transfers dus. Wel staat er een lijstje namen van versterkingen klaar, mocht er in de winterstop weer ineens gehandeld moet worden. Zo heb ik onder meer mijn oog al laten vallen op een aardig spitske uit Peru dat ook als rechtsbuiten uit de voeten kan, én een middenvelder van AZ die zijn hele leven al supporter is van… FC Eindhoven! Stay tuned!

   

  Bedankt voor jullie reacties!

  @Fantasy @Marius @chrisje1993 @Jkx05 @Titan @Copywriter @mattihamstra @FC Bruges @komodo25 @delichris @Michaelinho* @JordiW. @ElMarcos @V-Traxx @spaansetukker @KayDeManaager @FM_Lesly @boydjoman @TeamWesil @ROEMM @xPeejay @Scoiattolo @Levi7829 @Going up @Kyrill @Boyzone @MNie @Daniell @Emmerich.

  Wil je uit de mentions? Laat het gerust weten, no hard feelings :)  

 5. Oef, zware nederlagen horen er ook bij, maar deze is wel heel pittig. Desondanks zat het er toch al niet in dat je van Real zou winnen in deze vorm, en het tekent inderdaad veerkracht dat je daarna een punt pakt tegen Sevilla. Ik vermoed dat je met een of twee zeges in de laatste acht wedstrijden redelijk zeker zult kunnen zijn van lijfsbehoud, gezien het magere puntentotaal van de ploegen onder je.

 6. Fijn, dat nieuwe contract. Maar als ze daar in Rusland lucht van krijgen, gaat de prijs voor de diensten van Ruby dan niet "plotseling toevallig" ferm omhoog?

   

  Die van Rooyen is een heerlijk talentje zeg!

 7. Dat waren een paar hele belangrijke driepunters tegen Mainz en Werder. Hoffenheim klop geven was bovendien een signaal dat er dit seizoen misschien nog wel meer in zit dan slechts een strijd tegen degradatie.

 8. Jammer van die typische FM-nederlaag tegen Ronde zo vroeg in het seizoen, anders had je nu nog de mogelijkheid om ongeslagen kampioen te worden... Heerlijk resultaten natuurlijk, maar met Palermo in de Pro Girone C moet dat natuurlijk ook. De uitdaging gaat later komen.

 9. Ik moest weer even bijlezen hoor... Met een geweldige eindspurt die 2e plaats veroverd, en dus plaatsing voor de CL, waarna je een hele mooie transferzomer hebt beleefd, met enkele zéér goede zaken. Mooi in beeld gebracht ook met die tijdslijn. Het nieuwe seizoen ben je geweldig begonnen, en de vormcrisis van PSG gaat je dit seizoen in staat stellen om het ondenkbare te doen en de hegemonie van de Parijzenaars te doorbreken! Al zul je dan wel moeten dealen met de verhoogde wedstrijddruk door dat klote WK, en de extra europese wedstrijden. Gefeliciteerd natuurlijk met de overwintering in de CL (gunstige loting hoor!) maar als je de LIgue 1 wilt winnen, kun je misschien beter meteen uitgeschakeld worden ;) 

×
×
 • Create New...