Jump to content

V-Traxx

Leden
 • Posts

  1,022
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by V-Traxx

 1. 2 minuten geleden zei FlyD:

  Ik speelde met een aangepaste verdediging waardoor ik mijn grootste mensen miste bij de corners. Nu was het richting Patris ipv Chakla.

  Die heeft wel de agressiviteit, maar niet de sprongkracht inderdaad. 

 2. Net even bijgelezen. Je updates blijven van hoor niveau. Jammer dat je ontslagen bent bij Las Palmas, samen in een project stappen om er dan als het bestuur zijnde zo snel de stekker uit te trekken.

   

  Veel succes bij Bremen!

 3. eCevvnR.jpeg

   

  The dream will continue... #SamenSterker #49

   

  Door de ogen van.. De media

   

  Lokale journalisten laten zich uit over de revelatie uit Leuven, toch één van de grootste verrassingen van de voorbije jaren.

   

  Wat maakt OHL tot nu toe de revelatie van het huidige jaargang ?

   

  Er is een bepaalde drive die in Leuven zit en die is al een hele tijd aanwezig bij de voorzitter op de club.


  Staar je zeker niet blind op de resultaten van de voorbije jaren, want ja, ze hebben geluk gehad dat ze niet degradeerden naar 1 Amateur, maar als je dan de infrastructuur ziet dan zie je toch een mooi complex waar menig clubs jaloers op kunnen zijn.

   

  Hoe komt het volgens jullie dat de sportieve vooruitgang zolang op zich heeft laten wachten ?

   

  Een overname is nooit simpel, er is geen enkele club die na een overname meteen zijn stempel weet te drukken. Het rumoer dat in de bestuurskamer dan hangt, straalt dan ook af op alles wat daaronder zit.

   

  Voor Leuven was het zowel een voordeel als een nadeel dat King Power al een ervaring achter de rug had met Leicester City, wat toch een mirakel op zich is wat ze daar gepresteerd hebben.

   

  Daarvoor hebben de Leuvenaars toch het voordeel dat ze een eigenaar hebben die tijd en geld in de club wil steken, maar anderzijds moeten we ook toegeven dat ze zich in het begin toch mispakt hebben.

   

  Volgens interne bronnen dachten ze het sprookje over te doen dat ze met Leicester hebben gedaan en grepen daarbij ook terug naar namen van toen zoals Pearson én we merken toch, als het moeilijk gaat bij een club, dan grijpen ze toch snel weer naar competitiekennis eerder dan een buitenlandse grote naam.

   

  Zien jullie Leuven dit jaar stunten en de titel pakken ?

   

  Voor de titel is het toch misschien nog een jaartje of twee te vroeg. Je moet ook weten dat de topclubs in België op elke positie een bijna gelijkwaardige vervanging heeft klaarstaan. Dat is toch iets wat OHL op dit moment mist.

   

  Toch zien we Leuven, als Aiyawatt, de voorzitter van OHL er genoeg middelen voor over heeft, doorstoten naar een outsider voor de eerste vier of zes plaatsen.

   

  Het zal wel moeten oppassen met het uitgeven van geld, want de loonmassa bij de club is nu al de achtste in de ranking van België en dan stoot je toch na enkele seizoenen tegen die FFP grens aan.

   

  Wat brengt OHL bij aan deze competitie ?

   

  Zoals al eerder gezegd zit er een drive bij de Leuvense club om te winnen, dit seizoen is er nog geen enkele wedstrijd geweest waarvan ik dacht, ze graven zich in.

   

  Ook valt het op dat ze enorm veel tijd investeren aan stilstaande fases, met coach Houblon hebben ze toch iemand gevonden die alle aspecten van het spel zoveel mogelijk probeert te benutten.

   

  Zijn jullie verrast door de directe impact van de twee promovendi ?

   

  We moeten toch stilaan concluderen dat CEO Peter Willems toch gelijk moet krijgen. Vorig jaar zei deze nog in een interview dat niet veel clubs in 1A, meteen ook terug zouden promoveren, zoals KV Mechelen dit eerder al deed.

   

  1B is zeker geen Mickey Mouse competitie, maar financieel is het een kerkhof. Als je geen investeerder achter je hebt staan die het goed meent met de club. Dan heb je een probleem, dat zien we nu toch recentelijk bij Lokeren, maar in het verleden was dit ook het geval bij clubs als Roeselare en Lommel.

   

  De kracht van clubs zoals Beerschot en Leuven is dat ze eigenaars of geldschieters hebben die ook van het spelletje houden en het gezicht van de club niet proberen te veranderen.

  Beerschot is een interessante piste voor investeerders omdat zij zelfs in 1B toch bijna elke wedstrijd een stadion konden vullen, voor Leuven was het dan weer interessant omdat de ligging voor deze club ideaal is én dat ze toch al jaren bekend staan om een degelijke jeugdopleiding te hebben.

   

  Dat beide clubs het goed doen in 1A is dus eigenlijk geen verrassing. Het is niet voor niets dat bijna alle clubs uit de K11 ze er eigenlijk niet bij wilde door de hele coronaheisa.

   

  Waarom is Leuven niet de meest sexy club om over te praten, zoals de media dat pakweg wel doet als het over Mechelen of Beerschot gaat ?

   

  Leuven is misschien wel te nederig geweest in het verleden, waardoor het altijd een beetje verzuipt in de clubs van de K11. Als je dit vergelijkt met clubs als Mechelen en Beerschot, die clubs hebben toch een rijke historie en een vaste aanhang.

   

  Al mogen we ook niet vergeten toen OHL voor het eerst in Eerste klasse speelde, waren zo goed als alle thuiswedstrijden uitverkocht. Waar er in Mechelen en Beerschot al een grote aanhang is, zit er voor Leuven nog veel rek op.

   

  We mogen ook de impact van een club als Leuven op de omgeving niet vergeten, OHL doet veel voor zijn supporters, maar ook voor de maatschappij rond Leuven.

   

  Zo is het mooiste voorbeeld de naburige tennisfaciliteit van Stade Leuven, dat zich vlak naast het stadion bevind. Deze heeft enkele terreinen waarvan drie overdekt zijn.
  Het dak van deze “tent” over de terreinen was fel beschadigd, maar Stad Leuven, die mede eigenaar zijn van deze tennisfaciliteiten had geen geld om dit op korte termijn te maken.

   

  Een maand na aankomst van King Power, is de voorzitter van Leuven, de ondertussen overleden Vichai aan tafel gaan zitten met Stad Leuven met een voorstel om het dat te vernieuwen, als er maar in het groot King Power mocht op staan. En zo geschiedde…

   

  Om af te ronden, waar zie je Leuven binnen een paar jaar eindigen ?

   

  Moeilijke vraag, het gaat er vooral vanaf hangen hoe coach Houblon de teamcohesie zo hoog kan houden. Terwijl hij ook toch stilaan afscheid zal moeten nemen van enkele ervaren rotten zoals Hubert, Kotysch en Mercier, die toch niet meer van de jongste zijn.

   

  Al is het ook te bekijken, want door corona en de onzekerheid van al dan niet in 1A te spelen hebben ze toch een zeer grote kern die zal moeten afgeslankt worden, hierdoor zal er ook geld vrijkomen.

   

  Als ze de juiste mix vinden van kwaliteit en drive zoals vandaag het geval is, dan zie ik het doel van de voorzitter om binnen de vijf jaar kampioen de spelen toch niet als onrealistisch.

   

  Door de ogen van… De concurrentie.

   

  Wat vindt de concurrentie van de prestaties van OHL.

   

  Beerschot voorzitten Francis Vrancken over de prestaties van Leuven:

   

  fgOcLOq.jpg

   

  Het verbaast me niet dat Leuven het zo goed doet, dat ze nu nog bovenaan staat gaat wel de verwachting te boven. We mogen wel stellen dat we beide geen mal figuur slaan in 1A.

  We zijn in de strijd voor gerechtigheid na alle corrupte beslissingen door corona toch een klein beetje bondgenoten geworden, ook al horen de supporters dat niet graag, maar het is daardoor dat we toch op dit niveau spelen.

   

  Tijdens onze gesprekken werd het toch duidelijk dat beide een gezonde dosis ambitie aanwezig is én we hopen dat we elkaar kunnen beconcurreren zoals we dat in 1B hebben gedaan.

   

  Een reactie uit Brugge kregen we van coach Philippe Clement:

   

  Dat Leuven op dit moment één van onze concurrenten is, hadden we op deze termijn toch niet voorzien. We hadden gehoopt dat ze na de winterstop toch een dip zouden kennen, maar ze houden het goed vol.

   

  We mogen niet vergeten dat zij over uitstekende faciliteiten beschikken en dat ze geen schrik hebben om verder te investeren.

   

  We mogen OHL én Beerschot ook niet zien als een promovendus, want mochten ze dat echt zijn geweest, dan hadden we Sowah wel kunnen kopen. Dat we bijna met ons bod werden uitgelachen in Leicester, toont aan dat ze daar ambitie genoeg hebben.

   

  Charleroi voorzitter Mehdi Bayat wou niet veel kwijt, maar had toch een korte mening klaar:

   

   

   

  Als Waasland-Beveren de rechtszaak niet had gewonnen, dan speelden ze nog altijd in 1B. Ze teren op het geluk van een andere club en dan vind ik het nog dubbel zo jammer dat ze het nu zo goed doen.

   

  Michel Louwagie, sportief directeur bij AA Gent:

   

  We vinden het nog steeds jammer dat we geen competitie met 16 clubs hebben. We probeerden voorbije zomer om Thomas Henry naar ons te halen, maar als je dan ziet dat ze in Leuven een hoger loon aanbieden aan die jongen, een loon waar zelfs wij het soms moeilijk hebben, dan weet je voldoende.

   

  Het had makkelijker geweest, mochten ze in 1B zijn blijven voetballen, dan had Henry misschien voor ons gespeeld.

   

  Coach Wouter Vrancken, van KV Mechelen:

   

  Het is mooi wat Leuven doet, maar jullie mogen niet vergeten dat wij bijna hetzelfde deden toen wij terug promoveerden naar 1A.

   

  Het niveau in 1B is echt hoog en je kan het je niet permitteren zoals in 1A om eens een periode te hebben van 9 op 30 want dan zit je seizoen erop.

   

  Het is leuk voor hun, maar ik kijk liever naar mijn eigen ploeg.

   

  Wist je dat ?!

   

  Wist je dat... Onze huidige coach Marc Brys voor zijn professionele trainerschap een politieagent was ?

   

  lm4HsxN.jpg

   

  Voordat Marc Brys een contract ondertekende bij het toenmalige Germinal Beerschot, was hij in het dagelijkse leven een politieagent in Antwerpen.


  Dit combineerde hij samen met zijn job als trainer bij eerst bij toenmalig 2e provincialer uit Vlaams Brabant, Delta Londerzeel.
  Hierna combineerde hij de job bij Berchem Sport en bracht hij ze van Vierde naar Derde klasse.

   

  Zo werd hij opgemerkt door Beerschot, al had het niet veel gescheeld of Brys had bij rivaal Antwerp getekend.

   

  Spoiler

  @komodo25 @delichris @mattihamstra @spaansetukker @Marius @JordiW. @Niejo101 @Titan @True_Legend @Copywriter @Fantasy @DGremlin @Michaelinho* @RubenS2 @jefri  @FC Bruges @TeamWesil @FlyD @Kyrill @Red_Devil @Scoiattolo @Going up @Badmuts @glennix @xPeejay @ElMarcos

   

  Deel 2 van de interviews! Een beetje een mengeling van woorden die IRL ook zijn gebruikt. Een grote tekstuele update dus.

   

  FM komt er zeker terug aan! Maar wij hebben sinds kort een nieuwe bewoner mogen verwelkomen in de vorm van een kat. Allen blijkt deze ziek te zijn geworden tijdens zijn reis

   

  Bedankt allen voor de reacties!

   

 4. @delichris Ik heb het met de vorige editie ook moeten doen met Avast.

  1. Open Avast Antivirus and go to ☰ Menu ▸ Settings.
  2. Select General ▸ Exceptions.
  3. Click Add Exception.
  4. Add an exception in one of the following ways: Type the specific file path, folder path, or URL into the text box, then click Add Exception.
×
×
 • Create New...