Jump to content

Mansveld

Leden
 • Posts

  8,594
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  29

Posts posted by Mansveld

 1. 17 uur geleden zei RicardoKaka8:

  Ben wel benieuwd wat de PL volgers denken van zowel Malacia als Sinisterra; denk dat Malacia voldoende minuten zal maken aangezien Telles lijkt te vertrekken, en Shaw nooit een heel seizoen speelt door inconsistentie en fitheid. 

   

  Maar, gaan ze het redden? 

  Ben ook erg benieuwd naar Sinisterra. Eerder waren er geruchten over Gakpo, die had ik liever zien komen.

 2. Op 29-6-2022 om 20:28 zei LiverpoolFC:

  Werker was de laatste tijd goed bij Roda Stabiele verdediger.

  Snap niet dat ze hem hebben laten gaan, ondanks dat ik zeker geen fan van hem ben.

  Denk echter dat hij te ''lief'' is bij jullie, Qua mentaliteit.

  Ben benieuwd. Liever een stabiel iemand die zogenaamd te lief is dan een nietsnut met (te)veel inzet en overal te laat is zoals een Beugelsdijk.

   

  We hebben al een hoop nieuwe spelers trouwens, hopelijk pakt het goed uit. Allemaal transfervrij maar er lijkt een idee achter te zitten. Niet zoals toen Jol deed, gewoon een shitload aan spelers halen al waren posities al goed bezet. Eenzelfde strategie hanteert Bolt/Globalon bij oa Estoril.

   

  Belangrijkste nu is dat de grootste clown en meest incapabel persoon van de club van het toneel verdwijnt. Weg met Reijntjes, want wij gaan niet weg. Kan het beste zijn hand in eigen boezem steken en opstappen.

   

  Citaat

  DEN HAAG - Drie belangrijke supportersgroepen van ADO Den Haag zijn woedend op algemeen directeur Edwin Reijntjes. Zij hebben het vertrouwen in hem opgezegd en willen niet meer met hem praten. De reden is dat Reijntjes hen in hun ogen de schuld in de schoenen schuift voor de ernstige ongeregeldheden tijdens en na de promotiewedstrijd tegen Excelsior op zondag 29 mei.

   

  Volgens de supportersvereniging Haagsche Bluf en het hierbij aangesloten Fan Support en FCDH vindt de ADO-directeur dat zij hulp moeten aanbieden bij het aanwijzen en vinden van de relschoppers. De supportersgroepen voelen hier niets voor. Zij zien dit niet als hun taak. Ook zeggen de drie groepen dat ADO de ellende zelf over zich heeft afgeroepen door ook toeschouwers met een stadionverbod toe te laten.

   

  Bovendien zouden bezoekers niet of nauwelijks zijn gefouilleerd. 'Mensen met een petje moesten even hun petje afdoen. En wanneer je een tas bij je had, werd daar een blik ingeworpen. Dat was het', zegt Geer Dekker Kleijn, de voorzitter van Haagsche Bluf.

   

  Simpel beleid

  Desondanks stond het duel als 'risicowedstrijd' te boek, stelt Haagsche Bluf. Dat maakt het volgens Dekker Kleijn des te merkwaardiger dat de club zo'n soepel beleid hanteerde.

   

  'Maar wij zijn niet verantwoordelijk voor degenen aan wie ADO Den Haag een kaart verkoopt en zijn ook niet verantwoordelijk voor het gedrag van individuele supporters', schrijven de groepen in een verklaring die dinsdag naar buiten is gebracht.

   

  Midden Noord

  Zij stellen dat ADO inmiddels heeft gedreigd dat het tribunevak Midden Noord – ter hoogte van de middenstip aan de lange zijde – straks misschien niet langer voor de fanatiekste en meest gepassioneerde aanhangers wordt gereserveerd. Deze fans gebruiken het van oudsher als een van de 'sfeervakken', wat inhoudt dat zij hun liefde voor de club hier niet alleen met spreekkoren, maar ook volop met vlaggen en spandoeken uitdragen.

   

  Dat ADO de focus met name op Midden Noord richt, is omdat daar de meeste relschoppers die het veld oprenden vandaan kwamen. 'Maar is dit aangestuurd door FCDH en Haagsche Bluf? Nee, natuurlijk niet', schrijven de groepen over de ongeregeldheden.

   

  Elders in het stadion

  'Nog één incident, dan willen ze de mensen die nu op Midden Noord staan, daar weghebben, zo is ons gezegd', voegt Dekker Kleijn hier aan toe. De betreffende groep zou dan elders in het stadion een plaatsje moeten zien te vinden.

  Ook andere maatregelen zijn volgens Dekker Kleijn al aangekondigd. Zo zou supportersgroep FCDH zich over enkele weken niet met een kraam mogen presenteren op de jaarlijkse open dag van ADO. Daarnaast zou supportersgroep Fansupport geen financiële bijdrage meer ontvangen voor het laten vervaardigen van de immense traditionele 'sfeerspandoeken'.

   

  Reactie Reijntjes

  Directeur Reijntjes laat in een reactie weten verbaasd te zijn over de verklaring van de supporters. Hij zegt het idee te hebben gehad nog met de groepen in gesprek te zijn, maar zal volgende week na zijn terugkeer van vakantie op de gang van zaken reageren.

   

  Het geruzie maakt deel uit van de nasleep van de voor ADO zo dramatisch afgelopen wedstrijd tegen Excelsior: de Hagenaars konden ruim vijf weken geleden terugkeren naar de eredivisie, maar gaven in het laatste kwartier een 3-0 voorsprong uit handen. De club verloor na de verlenging tijdens het nemen van de strafschoppen en blijft daarom ook het komende seizoen in de Keuken Kampioen Divisie.

   

  Vernielingen en veldslag
  Het leidde tijdens de wedstrijd al tot spanningen. Na afloop belaagde een groep bezoekers het vak met Excelsiorsupporters, terwijl ook volop vernielingen zijn aangericht en het tot een veldslag met de politie kwam. Haagsche Bluf en de bij deze vereniging aangesloten groepen Fan Support en FCDH benadrukken dat zij de ongeregeldheden 'krachtig veroordelen'. Zij vinden 'dat dit ook nooit meer voor mag komen'.


  'Supporters hebben zich onwijs misdragen', zegt voorzitter Dekker Kleijn. 'Dat kun je niet goedpraten en dat wíl ik ook niet goedpraten. Maar Reijntjes mag ook de hand in eigen boezem steken. Dat is iets wat we bij hem missen'.


  Geen antwoord
  Zo vindt Haagsche Bluf 'dat de club op geen enkele manier zijn eigen verantwoordelijkheid pakt'. 'Men wenst geen antwoord te geven op vragen over de vrije kaartverkoop, het niet fouilleren en het niet betrekken van de supportersvertegenwoordigingen bij het draaiboek van de wedstrijd tegen Excelsior', stellen de groepen in hun verklaring.


  Dekker Kleijn wijst er bovendien op dat 'de bierkraan' al aan het begin van de middag openging en pas om een uur of tien 's avonds is besloten om niet meer te schenken. 'Ook dat is niet al te handig bij een wedstrijd die als risicowedstrijd te boek staat', zegt hij.


  Hoogst kwalijk
  Volgens de drie supportersgroepen gaf Reijntjes al meteen na die dramatische zondag aan dat hij zich wilde beraden over de relatie van ADO met Haagsche Bluf. Op 18 juni volgde een e-mail waarin hij het Haagsche Bluf hoogst kwalijk nam dat deze vereniging geen statement had doen uitgaan waarin ze de rellen veroordeelde. Ook zei Reijntjes voorstellen voor het herstel van zowel de imagoschade als de financiële schade te verwachten.


  Op 20 juni heeft hierover een bijeenkomst van ADO met de supporters plaatsgehad. Als vertegenwoordiger van de Amerikaanse eigenaar Bolt ADO Den Haag LLC was ook de Spanjaard Ignacio Beristain aanwezig.


  Gespannen sfeer
  De sfeer moet gespannen zijn geweest. Het kwam zelfs tot een climax toen Reijntjes voor Beristain de woorden van Dekker Kleijn in het Engels vertaalde. Dat deed hij 'op een hele andere manier' dan de voorzitter van Haagsche Bluf naar eigen zeggen bedoelde. 'Toen ben ik opgestapt', zegt Dekker Kleijn. 'We waren al meer dan een uur bezig. Ik was er op dat moment wel klaar mee'.


  Diezelfde mening lijkt nu ook Reijntjes te zijn toegedaan. Hoewel hij zelf niet op de rel wil reageren, blijkt hij maandag wel een bericht over de onderlinge wrevel en de oplopende spanningen naar het bestuur van Haagsche Bluf te hebben gestuurd. Dekker Kleijn vindt het geen probleem om deze tekst erbij te nemen en even voor te lezen. 'We zijn nu uitgepraat', had de ADO-directeur aan de supportersvereniging laten weten. 'Jammer maar helaas.'

   

  Bron: https://www.omroepwest.nl/sport/4600933/supportersgroepen-boos-op-ado-directeur-in-nasleep-rellen

   

 3. 4 uur geleden zei Nom de Guerre:

  Ik ben benieuwd naar Excelsior. In de staf mutaties, terwijl Niemeijer en Dallinga vertrekken, Wieffer al weg is en het onduidelijk is wat de huurlingen gaan doen. Ik hoop wel dat ze nog wat versterkingen binnenhalen.

  Degradatie

 4. 23 minuten geleden zei Superboeren:

   

  Zal er niet rouwig om zijn als Korte naar jullie toe gaat. Misschien dat hij bij jullie wel weer presteert. Vond hem hier tot nu toe zwaar tegenvallen. Maakt weinig gebruik van zijn snelheid en kapt alles af naar binnen om vervolgens de bal in het publiek te schieten..

   

  Ik hoop echt dat hij niet komt. We hebben al zo'n type met Catic. 

   

  Ondertussen is Werker dus vastgelegd en ook Siereveld van NAC heeft getekend. Ken beide niet dus ben erg benieuwd.

 5. 1 uur geleden zei LouisPSV:

  We hebben nog 1 centrale verdediger nodig en dan kunnen we van start. Mocht er zich niemand hebben aangemeld aan het eind van de avond, denk ik dat we maar gewoon beginnen.

  Als je kan wachten tot +- 18.30, dan stuur ik het straks in. 

   

  Maak even m'n werk af.

 6. 2 uur geleden zei cimbomcu:

   

   

  Denk je dat Beugelsdijk terug komt? 

  Overigens gaat naast Beugelsdijk ook de naam Daryl Werker (Roda) rond.

   

  In aanvallend opzicht zijn er geruchten over Naoufal Bannis en Giovanni Korte.

 7. Zojuist zei cimbomcu:

   

  Heb ADO natuurlijk niet gevolgd, maar zijn cijfers vielen mij tegen. Maar dus wel belangrijk voor jullie.

  Cijfers zeggen niet alles. Ik vond hem heel belangrijk voor het spel wanneer hij meedeed. Vaak de assist op de assist zeg maar, bracht een bepaalde rust, slimheid. Hoop dat hij nog overgehaald kan worden om alsnog te blijven.

   

  Zijn woorden over een buitenlands avontuur zijn vast niet gelogen en zullen wel meespelen in zijn beslissing, net als zijn onvrede van even terug over het feit dat er over de toekomst (nieuwe trainer, technisch directeur, algemeen directeur etc) niks bekend was, maar er speelt veel meer. Brood en Sietaram zijn destijds niet voor niks op non-actief gezet, hoewel dat niet alleen met Kishna te maken had, zijn meerdere voorvallen geweest (Ould-Chikh om er snel even een te noemen kan er over meepraten). Er zijn veel dingen gebeurd en ik denk dat bij Kishna het vertrouwen toch wel beschadigd is. 

   

  Over het vertrek van Immers, Beugelsdijk en anderen van de "oude garde" valt ook genoeg te vertellen. Ik was er niet rouwig om dat ze vertrokken, maar als je dan te horen krijgt op welke manier... Zo ga je niet met mensen, en zeker clubiconen, om. 

 8. 10 uur geleden zei cimbomcu:

  Hoop je dat Kishna blijft?

  Uiteraard. Niet een hoog rendement en niet altijd fit, maar was zo belangrijk voor het spel wanneer hij mee deed.

   

  Maar er zijn veel dingen gebeurd buiten het veld, begrijp en waardeer zijn keuze.

 9. 5 uur geleden zei E2E:

  Max de Waal op huurbasis naar ADO

   

  Laat Frankie Schouten en Rob Jansen maar schuiven hoor : - ) 

   

   

  Contractverlenging van Verheydt is beter nieuws.

 10. 1 minuut geleden zei La Pulga:

   

  Niks mis mee om het trainersoutfit te halen van Ajax hoor. Aangezien ze al gek doen met rugsponsoren zie ik hen er ook wel voor aan om een rugnummer aan de trainert te geven.

   

  Heb jij er al eentje van Kuyt besteld?

  Jazeker maar kreeg een dominee kostuum geleverd

 11. 13 minuten geleden zei La Pulga:

   

   

  Zodra zijn rugnummer bekend is ga ik een shirtje halen.

   

  Is Schreuder speler/coach dan?

×
×
 • Create New...