Jump to content

Jeroen.

Leden
 • Posts

  13,296
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

Posts posted by Jeroen.

 1. 1 minuut geleden zei Kelvin:

  439 op 480 maximaal haalbare punten. Nu uitzoeken waar die 41 gemiste punten voor Oekraïne vandaan komen, daar moeten de Russische hackers zitten.

  468 want ze kunnen zichzelf geen punten geven. Dus ze missen er 29.

 2. Zojuist zei FlyD:

  Een heerlijk trio inderdaad! Heb jij ze die PPM's aangeleerd of hadden ze die al?

  Die  twee met rechterflank hadden ze al.  Weet buitenspelval omzijlen en bal tikken sowieso van mij komen bij Markovic. En Cardoso zijn buitenspelval en splijtende passes ook aangeleerd. Kruger durf ik eerlijk gezegd niet helemaal meer te zeggen.

 3. 5 minuten geleden zei FlyD:

  Zeer efficient als ik de statistieken van de CL finale zie.

  Vooral drie echt prima spelers. Maar zorgt er ook wel voor dat je bijna nooit echt domineert. Zelfs in de beker tegen de kleinere is het moeizaam omdat we gewoon niet echt de controle hebben over wedstrijden.

   

  Spoiler

  image.thumb.png.9778394d5eeae0651380ed94cdaf5021.png

   

  Word elk seizoen beter en dit seizoen topscorer van de Bundesliga en ook gewoon 10 doelpunten in de CL.

   

  image.thumb.png.44378f06c87a19d0347dcc289d043197.png

   

  Begonnen als spits en nu als schaduwspits achter de twee diepe spitsen. Scoorde als spits te weinig maar achter de spitsen doet hij het wel prima.

   

  image.thumb.png.3e6c8c352b99ce5885e56b7253e4174e.png

   

  Al jaren de belangrijke man voorin maar nu al paar jaar niet echt meer gegroeid. Mentaal vooral een beest.

   

 4. 10 minuten geleden zei FlyD:

  Heel knappe prestatie @Jeroen.! Steeds gewonnen met minimale verschillen, maar winnen is winnen. 

  Middenveld mist echt wel kwaliteit met De Luca die vertrok en Bothe die het grootste deel van de tweede helft geblesseerd was. Was dus vooral een sterke defensie met voorin Cardoso, Markovic en Kruger die met diepe ballen gelanceerd worden. Niet het mooiste voetbal maar wel effectief.

 5. We zijn bijna in 2040 en met elk jaar een stapje dichter naar het einddoel. Vorig seizoen werd de eerste prijs gewonnen wat natuurlijk naar meer smaakt. Op transfer gebied werden er naast de nodige transfervrije vertrekkers weer wat spelers verhuurd terwijl Eduard Filbry gewoon niveau tekort kwam om echt de stap naar het eerste te zetten. In de winter was er echter groot nieuws. Alessandro De Luca groeide de voorbije jaren uit tot de sterkhouder op het middenveld maar had een afkoopclausule in zijn contract staan. Halverwege januari besloot Manchester United deze te activeren waardoor we zonder een belangrijke pion het seizoen af moesten gaan maken.

   

  image.png.ee21426a3df271887ba77ce964a6d0fe.png

   

  Spoiler

  image.thumb.png.88414402cc27e90e9a79bbc0f42ebbe9.png

   

  Het seizoen werd begonnen met de supercup. Een redelijk eenzijdige wedstrijd waarin het dankzij Makengo nog enigzins spannend was maar we eigenlijk geen vuist konden maken.

   

  Spoiler

  image.png.f9baad9b9ca4ae3225fa300513f383f9.png

   

  In de competitie eigenlijk een zelfde verhaal als vorig seizoen waarbij we in de meeste wedstrijden dankzij een dodelijk spitsenduo en goede defensie niet perse op papier domineren maar wel zonder echte problemen weten te winnen. Af en toe staat het vizier niet helemaal scherp of zijn er door vermoeidheid wat wijzigingen waardoor we niet het gewenste resultaat weten te halen. Qua puntentotaal echter exact hetzelfde als vorig seizoen met 78 punten wat dit seizoen wel goed genoeg is aangezien Bayern een iets minder jaar kent en eindigt op 77.

   

  image.png.ee845397b54567bdb13361924c72abcd.png

   

  Met een prijs op zak gaan we door naar de beker. Geen hele spectaculaire uitslagen maar goed genoeg is goed genoeg en zonder echte toppers tegen te komen weten we onze titel te verlengen.

   

  image.png.a86127e8dbb03eeb618672cf629391b9.png

   

  Dan tot slot nog de Champions League waarin we het in de groepsfase op mogen nemen tegen Chelsea, Porto en Sarajevo. Een redelijk zware loting met Porto dat vorig jaar met moeite werd verslagen en Chelsea wat natuurlijk een van de absolute toppers is. Uiteindelijk tweemaal 1-1 tegen de Engelse en vier overwinningen in het midden wat resulteert in een tweede plek.

   

  image.png.e2114a7e0621811a526e3abb0d58d8bc.png

   

  In de eerste knock-outronde worden we gekoppeld aan Real Madrid. In het eigen Neuer Tivoli een mooie strijd die eindigt in een 2-1 overwinning door een tegendoelpunt in blessuretijd. De return eindigt in een zelfde resultaat waarna op penalties de strijd in ons voordeel beslist word. De kwartfinale word begonnen met een 1-1 in eigen huis tegen Bayern waarna de uitwedstrijd dankzij een rode kaart bij de thuisploeg iets eenvoudiger word gemaakt. De halve finale komen we een oude bekende tegen. Na tweemaal 1-1 in de groepsfase word begonnen met een 2-1 nederlaag op Stamford Bridge. In de return is Aleksandar Markovic zeer scherp gekoppeld aan de zeer solide defensie waardoor we ons dankzij een 2-0 overwinning op mogen maken voor de finale.

   

  image.thumb.png.8a1c2cf07f6e1348987a9a13787d1c6d.png

   

  Hierin treffen we de winnaar van vorig jaar in FC Barcelona. Een sterk team dat in de traditionale 4-3-3 met de punt naar achter aan treed. De wedstrijd zelf is redelijk gelijk opgaand met de Spanjaarden die meer de bal hebben maar met Kruger en Markovic voorin zijn we levensgevaarlijk in de omschakeling. Ondanks enkele grote kansen duurt het tot de eenenzeventigste minuut voordat Markovic toeslaat en de sterke Fransman Jeladze weet te verslaan. Gelukkig hebben wij met Makengo een absoluut beest tussen de palen waardoor dat ene doelpunt genoeg is en we de Champions League op onze naam schrijven.

   

  image.png.56869b88aa3cdfb190159b216f6d3437.png

   

  Daarmee is het doel behaald en voor mij ook wel het einde van deze game.

   

 6. 3 uur geleden zei BA1986:

  Bedankt, maar die eerste is dus mijn huidige man, die al twee jaar op rij niet veel bijzonders binnenbrengt. (ondanks dat mijn accommodaties zijn verbeterd
  Vandaar mijn vraag, want ik dacht dat reputatie ook belangrijk was, en die is een halve / hele ster hoger bij de andere twee. 

  Maar inderdaad minder karakter en working with youngsters..  Ik speel vandaag toch niet, dus kan er nog rustig een nachtje over slapen 

  HOY heeft relatief weinig invloed voor mijn gevoel. Wat ik ervan begreep heeft de HOY de meeste invloed op wat voor posities er bij komen en op de persoonlijkheid van enkele spelers. Daarnaast vergroot een betere volgens mij de kans dat je die echte toptalenten krijgt maar dan is het alsnog gewoon een extra draai aan het rad van RNG. 

 7. Een nieuw jaar een nieuwe stap vooruit. Vorig seizoen eindigde op een tweede plaats met eenzelfde puntenaantal als nummer 1 Bayern Munchen. Dit jaar wederom tweede maar met meer punten en een grotere achterstand op nog altijd Bayern. Twee punten meer dan vorig seizoen maar met Bayern op 84 zullen we nog wel een stap moeten zetten om ook eens het kampioenschap binnen te hengelen. Positief is dat het gat naar de nummer drie ook flink is waardoor we ons toch wel enigzins veilig mogen voelen als huidige nummer 2 van Duitsland.

   

  image.thumb.png.94d1cd477aeaee2dde34ee6320b7ec1d.png

   

  Ook in de beker kenden we een uitstekend seizoen. De afgelopen jaren gingen we er vaak teleurstellend vroeg uit. Dit seizoen wisten we de lastige momenten echter door te komen waardoor we het in de finale mochten opnemen tegen wie anders dan Bayern Munchen. De afgelopen jaren was het eigenlijk stuivertje wisselen waarbij wij in eigen huis konden winnen terwijl we op bezoek in Munchen op de broek kregen. Op neutraal Berlijns terrein bleek een vroege treffer van Markovic voldoende dankzij uitstekend werk van doelman Makengo en een rode kaart voor de ploeg uit Munchen. Hiermee mogen we de eerste prijs in deze game bijschrijven.

   

  image.thumb.png.eefb88134535c9dd201ce94bcc972efb.png

   

  Dan door naar de derde mogelijke prijs waar we voor strijden. Net als vorig jaar mogen we aantreden tegen Juventus maar met Lille en RC Genk twee toch wat kleinere tegenstanders dan vorig jaar erbij. Uiteindelijk werd enkel bij de bezoekjes aan Turijn en Genk niet het volle pond gehaald met tweemaal een 0-0 gelijkspel waardoor we zelfs als groepswinnaar door mochten naar de knock-outfase. In de eerste ronde werd met alle mogelijke problemen FC Porto op de knieën gedwongen waarna het tegen Arsenal iets soepeler ging. In de halve finale was Liverpool echter met name op Anfield Road iets te sterk waardoor we met opgeheven hoofd Europa verlaten.

   

  image.thumb.png.c82ada8e07f39e19d18e9dd0d4a479a0.png

   

  Tactisch hebben we met name na de winterstop door het doorstromen van Mentis wat veranderd waardoor we niet langer in een 1-4-1-2-1-2 spelen maar naar een 1-5-2-1-2 zijn geschakeld. Een kleine omschakeling voor sommige spelers maar uiteindelijk hopelijk een manier om de beste spelers op hun best te gebruiken. De uitblinkers dit jaren zijn inmiddels vertrouwde namen. Kruger en Markovic vormen een uitstekend duo voorin met De Luca als grote man op het middenveld. Achterin zijn Subasi, Freyer en Simoes nog altijd de stabiele factor terwijl Makengo de laatste stap naar vaste eerste keus wist te zetten.

   

  Spoiler

  image.thumb.png.db09ffb58ebeb3201947df2ced25c772.png

   

  Simon Rolfes heeft tot nu toe twee keer flink raak weten te schieten. Dit jaar beloofde hij twee spitsen. Niet perse een positie waar we om kwaliteit verlegen zitten maar kwa breedte kunnen we nog wel wat gebruiken. Het resultaat is niet iets om direct over naar huis te schrijven met slechts twee elite-talenten waarvan er één tot nu toe tussen de 4 en 4,5 sterren schommelt.

   

  Spoiler

  image.thumb.png.fd54ce7481ccb71a95278192a95eed45.png

   

  Begon als 4,5 toen naar 4 en nu weer terug op 4,5 ster potentie. Op zich een aardige speler maar niet iemand waarvan je direct wow zegt.

   

  image.thumb.png.b8d7136f07254f611950db2c1535a28e.png

   

  Het beste van deze lichting. Genoeg positieve elementen waarmee hij het eerste kan halen maar ook niet echt de wow-factor die binnen no time het eerste gaat halen.

   

  image.thumb.png.5d6b6c625edfb8fd20b11d3824c79887.png

   

 8. 25 minuten geleden zei neva:

  Nou, ben dus begonnen in Engeland, bij Hendon. Keuze op deze club gevallen omdat dit de enige promovendus was met een beetje een selectie, ze hadden 15 man.

   

  Na 3 maanden zijn daar er nog maar 9 van over. Fuck me.

  Over het algemeen word het aangeraden om alle spelers op een niveau lager in te laden voor je de game start. Heb je alsnog wel teams met weinig spelers maar meeste zijn dan wel aardig gevuld. En daarnaast is het eigenlijk altijd standaard iedereen die enigszins bruikbaar is direct verlengen want zijn altijd wel enkele aflopende contracten. 

   

  Sowieso kies ik standaard als ik in Europa begin om als startdatum de laatste van Noorwegen te doen dan is de sim een stuk korter en is herladen lekker snel. Begin is dan 4 april geloof ik en meeste competities gaan over ergens na 20 juni.

 9. 12 minuten geleden zei FlyD:

  @Jeroen. Prachtig seizoen en wat een talent is die Mentis :classic_ohmy: 

  Ja dat is echt een pareltje. Helaas nog een halfjaartje wachten voor ik hem kan gebruiken. Gaat in Polen ook wel lekker. Volledige basis inmiddels eigen jeugd of heb je nog paar originele spelers over?

 10. image.thumb.png.c8840fe7c7574a4e8261532e39c01c37.png

   

  Heb al best wat prima jeugdspelers binnen gekregen bij mijn jeugd challenge bij Aachen maar deze staat toch wel ergens bovenaan de lijst in ieder geval qua basisniveau. Zal helaas nog half jaartje moeten wachten tot hij zestien is maar dan mag hij direct aansluiten bij de A-selectie.

 11. Een seizoentje verder en weer een stap vooruit kunnen zetten. Slechts tweemaal stapten we zonder minimaal één punt van het veld(op bezoek in Leipzig en Munchen) en daarnaast eindigden tien wedstrijden in een gelijkspel. Tot de laatste speeldag deden we mee om de titel die uiteindelijk op doelsaldo naar Bayern ging. Defensief was het mede door blessures iets minder maar aanvallend wisten we een stap vooruit te zetten. Mochten we dit samen kunnen voegen dan zullen we ook de komende jaren mee doen om het kampioenschap.

   

  image.png.e34d4f287f4b898fa6222fe3ff3aab71.png

   

  Daarnaast ons debuut in de Champions League. In de loting kregen we Juventus, Atletico Madrid en Feyenoord waardoor op voorhand een derde plek minimaal het doel was met de hoop op misschien meer. Na een gelijkspel in Turijn en overwinningen in eigen huis tegen Feyenoord en op bezoek in Madrid kwam het geloof dat overwinteren in de Champions League mogelijk is. Na een nederlaag tegen Madrid en een gelijkspel in Rotterdam kwam het aan op het bezoek van Juventus aan Aken en dat resulteerde in een nipte 1-0 overwinning waardoor we door mogen. Hierin troffen we Real Madrid. In eigen huis wisten we ze op 0-0 te houden terwijl een knotsgekke return uiteindelijk bij een 6-5 eindstand werd afgefloten waardoor we helaas in de 1e ronde uitgeschakeld werden.

   

  image.thumb.png.bc5b1cde336094bd630967a8ecc7600f.png

   

  Op individueel vlak zien we Kelsey Krüger wederom met een uitstekend seizoen die bij liefst 45 doelpunten betrokken is in veertig optredens. Ook de prestaties van Markovic zijn meer dan uitstekend wat een belangrijke reden is voor de toegenomen doelpuntenproductie. Simoes miste het grootste deel van de eerste seizoenshelft wat een basisplaats voor Marek Sitek opleverde terwijl in de tweede helft Sedat Subasi vooral vanaf de tribune toe moest kijken. In het doel lijkt Makengo een stap in zijn ontwikkeling te hebben gezet en de concurrentiestrijd met Angrick meer en meer in zijn voordeel te beslissen.

   

  image.png.1309b8ebed5d14ddc4052c39d840ddb2.png

   

  Dan door naar de nieuwste lichting jeugdige talenten. Vorige lichting bracht ons twee spelers die hun debuut al hebben mogen maken in Alieu Sanneh en Norbert Zimmerman. Grote vraag is dan ook of Simon Rolfes in zijn tweede lichting eenzelfde resultaat kan boeken. Op voorhand werden er liefst vier negens uitgedeeld met ook nog eens meerdere spelers op sommige posities. 

   

  Uiteindelijk worden vijf spelers als Elite talent uitgeduid waarbij er in mijn ogen twee absolute uitblinkers zijn.

   

  Spoiler

  image.thumb.png.9544ee2efb93d6758b8a993624f17cdf.png

   

  Misschien geen absolute uitblinker maar kan als stormram zeker zijn waarde hebben. 

   

  image.thumb.png.9e5baaee3ce0ce6d0f742b0d05c16405.png

   

  Een van de twee waar ik het meeste vertrouwen in heb. Zal zich vooral richten op de positie rechtsachter en zal binnen niet al te lange tijd denk ik wel de concurrentie aan kunnen gaan met Sitek, Simoes en Carre.

   

  image.thumb.png.ecf3238f04346ff5495872fd3f56e089.png

   

  Die Rolfes weet de pareltjes wel te vinden. Een absolute topper die bij geen enkele club zou misstaan.

   

  image.thumb.png.eae9360e4fe35eb844d8ea3f42e8568e.png

   

  Fysiek en technisch vrij matig en ook niet heel denderend kwa persoonlijkheid.

   

  image.thumb.png.d357c72b1085df8d86edd245b6502893.png

   

  Vergeleken met Mentis valt het al sel tegen maar buiten zijn fysiek is er toch niks echt positiefs over deze jongen te zeggen.

   

  image.thumb.png.e2d7e19fc60ed428697575e653a8cc53.png

   

 12. Na vorig seizoen voor het eerst Europese kwalificatie te hebben afgedwongen was het dit seizoen op puntenaantal iets minder. We begonnen uitstekend aan het seizoen maar na een blessure bij topschutter Kelsey Krüger begin februari kwam de klad er toch wat in. Uiteindelijk wel een plaats hoger weten te eindigen waardoor we volgend seizoen ons debuut mogen maken in de Champions League.

   

  image.png.69f820c40132d4db0ef11186f13cd8ed.png

   

  Zoals gezegd mochten we dit seizoen debuteren in Europa. In de Europa League werden we in de groepsfase gekoppeld aan Olympique Lyon, Asteras Tripolis en Partizan Belgrado. Op voorhand één lastige tegenstander, één gemiddelde en een die we zouden moeten pakken in mijn ogen. In de praktijk was Partizan bar en bar slecht en ook de Cyprioten deden zoals verwacht niet heel serieus mee. Lyon werd in verrast met een overtuigende 4-0 waarna ze ons in het eigen Neuer Tivioli door een late strafschop op een gelijkspel wisten te houden.

   

  image.png.89123faf2d7134b59a5128e7a6c414a1.png

   

  Hierdoor mochten we ons in maart melden in de 2e knock-outronde. Zoals gezegd dus zonder sterspeler Krüger en tegen Atalanta zorgde dit nog niet voor echte problemen. In Italië een 1-1 en in de return een 2-0 overwinning. Gevierde man in beide wedstrijden was centrale middenvelder Alessandro De Luca. In de kwartfinale kwam Liverpool uit de koker. Qua naam een grote maar de afgelopen jaren toch wat weggezakt in Engeland. Desondanks voor ons een maatje te groot getuige een 1-0 en 3-0 nederlaag.

   

  image.thumb.png.a5edafbac064962e7e8011ef3a4ab509.png

   

  Zoals in de teamprestatie terug te zien is leunen we op een solide defensie en zijn we voor de doelpunten redelijk afhankelijk van Krüger. Antonio Cardoso lijkt meer te gedijen in een rol iets verder naar achter terwijl Aleksandar Markovic nog een hoop te leren heeft. Kleine spotlight voor Matias Carre die bij zijn komst niet tot de elite talenten werd gerekend maar na een prima ontwikkeling zijn debuut mocht maken en inmiddels de tweede keus rechtsachter is.

   

  image.png.0585aa49dbcc059c95fb1983c50ed33b.png

   

  Qua jeugdlichting is er wel wat veranderd. Na jaren trouwe dienst heeft Peter Laudenklos ons verlaten. Geen enkel slecht woord over hem maar af en toe de opties bekijken resulteerde in een iets betere versie in mijn ogen. Vanaf deze zomer is oud-speler Simon Rolfes aangesteld als nieuwe Hoofd Jeugdopleiding. Zijn eerste lichting gaf hij in december vier negens mee maar in maart bleken er slechts 2 Elite talenten te zijn. Nou zou ik voorhand zeggen dat ik elk jaar wel twee van deze soort Elite talenten zou willen ten opzichte van de zoveelste matige doelman of vleugelaanvaller.

   

  image.thumb.png.6dcef05d88118d138096f711090e02b5.png

   

  Spoiler

  image.thumb.png.e0a0d86fe2b29ff22cf877f1f1a6d0fb.png

   

  Subasi en Freyer vormen een prima duo maar daarachter is de spoeling in CV's die meekunnen in de Bundesliga wat dun. Zimmerman is nu nog wat licht maar absoluut iemand die als hij zich een beetje ontwikkeld snel aan zal sluiten bij het eerste.

   

  image.thumb.png.6dd8d26f6dec617bfef1c441cc94a672.png

   

  Mentaal en technisch al prima ontwikkeld en fysiek op zich niet heel slecht. Zal worden getraind als MC om zijn veelzijdigheid iets te vergroten maar kan zomaar komend seizoen al zijn debuut maken.

   

  image.thumb.png.031061d7a535538474c8c7b77630337a.png

 13. Het seizoen 2034/2035 zit erop en ondanks het vertrek van Yildiz wisten we de lijn van vorige seizoenen door te trekken. Met de ontwikkeling van sommige van de jongere talenten gekoppeld aan de ervaring van mannen als Ritter, Hamzic, Simoes, Akyuz en Subasi zorgt voor een sterk elftal aangevuld met enkele nieuw jongelingen die hier en daar hun minuten maken. Waar vorig jaar het kwartje tegen vergelijkbare tegenstanders wel eens de verkeerde kant op viel was dat dit jaar eigenlijk vaak niet het geval. Buiten de top twee waren we eigenlijk geen enkele wedstrijd echt duidelijk de mindere. Uiteindelijk waren we enkele wedstrijden voor het einde zeker van Europees voetbal en op de laatste speeldag werd duidelijk dat we het volgend seizoen op mogen gaan nemen in de Europa League.

   

  image.png.70b62442e9f40580c1c2b33d444895ab.png

   

  Dan door naar de selectie die dit kunststukje heeft volbracht. We spelen momenteel in een 4-1-3-2 formatie al werd de laatste wedstrijden met het oog op volgend seizoen al geschakeld naar een 4-1-2-1-2 met een ruit. 

   

  Doelman:

   

  Spoiler

  image.thumb.png.0c5ca44696c483e78f61b4bda8b7c513.png

   

  Sinds het vertrek van Frano Duric(Inmiddels de eerste doelman van Newcastle United) is Harald de eerste doelman. Een prima keeper die doet wat je van hem verwacht maar ook al sinds een jaar of twee niet meer echt gegroeid is. Ook dit jaar weer keurig boven de zeven gemiddeld en met één tegendoelpunt per wedstrijd een prima seizoen. Ook al wat duels voor het nationale team gespeeld wat met de aanwezigheid van Duric wat vreemd is in mijn ogen.

   

  image.thumb.png.41cf745aca6a4dcd86496e676f0b4f42.png

   

  Het grootste talent van vorig seizoen en dit seizoen al de nodige minuten mogen maken. Qua attributen nog niet de echte groei gehad maar dat zal waarschijnlijk wel komen. Voor volgend seizoen wil ik hem in elk geval de beker en in Europa laten spelen.

   

  Verdediging:

   

  Spoiler

  image.thumb.png.471f55618da7ee155a36e4462181356c.png

   

  Voorgaande jaren de eerste keuze linksachterin en met het vertrek van Yildiz naar de rechterkant geschoven. Doet het aan beide kanten prima en is een jongen die je om een boodschap kan sturen. 

   

  image.thumb.png.5810ebb612229902cfb93c9f589d623a.png

   

  Al jaren een vaste naam rechts centraal en ook dit seizoen was Sedat weer de rots in de branding. Oerdegelijk en dit seizoen ook zijn debuut mogen maken in het nationale elftal. 

   

  image.thumb.png.861e1d9e5958f5c9a414c33e26ef6982.png

   

  Na jaren met Baris Akyuz aan de zijde van Sedat te hebben gespeeld is sinds ongeveer halverwege vorig seizoen Christoph Freyer een vaste naam in het centrum. Qua attributen misschien wel beter dan Sedat maar op het veld nog lang niet zo constant. 

   

  image.thumb.png.57a1c88d3418a53fd528a51cd7c969c3.png

   

  Na jaren centraal te hebben gespeeld was hij dit seizoen vooral linksback. Eigenlijk had ik meer van hem verwacht en het is nog enigszins de vraag of hij volgend seizoen nog bij ons actief is. Weigert tot dusver te verlengen en hoewel hij als reserveaanvoerder en met zijn veelzijdigheid zeker zijn waarde heeft betwijfel ik of hij volgend seizoen een vaste basisplaats zal hebben.

   

  image.thumb.png.e5a426d76601dc134f4363837555f8f4.png

   

  Reserverechtsback die dit seizoen zijn kansen heeft gekregen. Doet het zeker niet slecht en zal volgend seizoen waarschijnlijk nog wat meer minuten krijgen.

   

  image.thumb.png.c7bd8ce8f9b5fbf2898b851f3a6b1fa4.png

   

  Stand-in van Sedat en waar zijn fysiek prima is is het verder niet heel denderend. Vooral een kwestie van gebrek aan beter.

   

  image.thumb.png.03645586fbd8b58989e73e10ec437673.png

   

  Was de eerste seizoenshelft verhuurd en daarna de back-up voor Freyer. Ontwikkelde zich in de jeugd heel sterk maar staat nu al een tijdje stil voor mijn gevoel.

   

  image.thumb.png.acb5717620dd59a659229df3daae925a.png

   

  Was de eerste seizoenshelft de back-up als LCV en linksback. 

   

  image.thumb.png.b2a24e90d06a68a0f56edf5c040eaf31.png

   

  Was verhuurd aan satelliet club Cottbus die na een promotie vorig seizoen dit seizoen weer degradeerde uit de tweede Bundesliga. Moest daar vooral als linksbuiten spelen waar hij niet op zat te wachten. Sinds zijn terugkeer heeft hij zich redelijk geruisloos in de basis gespeeld en zal volgend seizoen de eerste keuze worden als linksback.

   

  image.thumb.png.2d247d7a1831ebfc8cc27702704e676e.png

   

  Vleugelspeler die in de transitie naar linksback zit. Zou eigenlijk meer minuten moeten maken om dit te versnellen.

   

  image.thumb.png.9d405026ccc1f3cc8df017cac1d62235.png

   

  Buiten een invalbeurt nog niet heel veel minuten mogen maken. Als er interesse is zal hij denk ik op huurbasis vertrekken deze zomer.

   

  image.thumb.png.38ba18b37c6de4cb0c6ec85248cd3a6f.png

   

  Ooit gezien als groot talent maar eigenlijk nooit echt de minuten gekregen om zich verder te ontwikkelen. Krijgt nog altijd 3,5 ster potentie maar zal komend jaar echt minuten moeten gaan maken.

   

  Middenveld:

   

  Spoiler

  image.thumb.png.0d1eadda5fbce43a6effe16d03f0dc16.png

   

  Inmiddels al vier jaar een vaste waarde als verdedigende middenvelder. In die periode zich sterk ontwikkeld en de lijm tussen defensie en middenveld.

   

  image.thumb.png.d188cb1f4e502c11ab0a15899896b308.png

   

  Na jaren als spits nu al een tijdje actief op het middenveld. Niet zo beslissend meer maar als lopende middenvelder nog steeds een toegevoegde waarde.

   

  image.thumb.png.7ecab08743fb6877ff8f79bb54282fcd.png

   

  Sinds hij doorstroomde een vaste waarde in het elftal. Helaas wat blessuregevoelig maar verder een prima speler die naar behoren presteert.

   

  image.thumb.png.c3e3216c26c9efce82567d461d014bc6.png

   

  Al bijna tien jaar een vaste waarde en vooral als aanvoerder heel belangrijk. Dit seizoen eigenlijk zijn beste seizoen ooit gespeeld en zal volgend seizoen met Ritter mogen vechten wie als rechter centrale middenvelder speelt.

   

  image.thumb.png.63ee8438762c9f07c3fa5405fa54e6d9.png

   

  Zoals te zien bezig aan zijn laatste maanden in Aachen. Jaren een vaste waarde geweest en hoewel ik hem graag erbij had gehouden waren zijn contracteisen me toch iets te gortig. 

   

  image.thumb.png.ee9fb6a07ae8ae293c46843dffdf75dc.png

   

  Vorig seizoen samen met Makengo doorgestroomd vanuit de jeugd en ook al zijn debuut gemaakt. Nog niet heel overtuigend maar zal volgend seizoen zeker weer zijn minuten krijgen.

   

  image.thumb.png.3d37225d7325a50aabf41ef5c283e3c0.png

   

  Van een lichting eerder maar kwa ontwikkeling valt het nog wat tegen. 

   

  image.thumb.png.1f1e5782db35b456c19f2ba332215e00.png

   

  Zo een jongen die beetje tussen wal en schip valt. Niet zo talentvol dat hij speeltijd af dwingt maar goed genoeg om minuten te laten maken als het nodig is. 

   

  image.thumb.png.8bb2cc29736d5763154e9fe29328ce87.png

   

  Maakt eigenlijk te weinig minuten om zich echt goed te ontwikkelen en denk dat hij volgend seizoen op huurbasis ergens anders actief zal zijn.

   

  image.thumb.png.4e851d93c85d56ef22b33e83edb5e43a.png

   

  Eerste seizoenshelft een vaste invaller. Tweede helft ervaring opgedaan in de Tweede Bundesliga. Zal volgend seizoen de vaste stand-in van Bothe en De Luca worden verwacht ik.

   

  Aanvallers:

   

  Spoiler

  image.thumb.png.51d1e4f5d8b070bdd036fb475654101c.png

   

  Vorig seizoen een iets beter jaar maar ook dit jaar gewoon uitstekend. Vaste keus voorin en een van de eerste namen op het opstellingsformulier.

   

  image.thumb.png.6e642ce13a22b1d0261791c739b6b83e.png

   

  De vaste naam naast Krüger voorin de voorbije seizoenen. Ontwikkeld zich uitstekend als bliksemafleider. Zal zich meer mogen gaan richten op de plek achter de twee spitsen voor de toekomst.

   

  image.thumb.png.5a521cf3b37e7e32c1b5c47f4e901295.png

   

  Tot de slotfase vooral invaller en bij afwezigheid van Cardoso of Kruger basisspeler. Laatste wedstrijden kreeg hij meer minuten en deed het eigenlijk uitstekend. 

   

  Dan door naar de nieuwste aanwas van talent. De voorbije jaren is de jeugdopleiding uitgegroeid tot het bijna maximale niveau dus zonder verrassing werd het weer voorspeld als een uitstekende intake. Twee vleugelverdedigers, drie vleugelaanvallers en een spits werd me verteld met misschien een kans op een keeper en een centrale verdediger die wat konden.

   

  image.thumb.png.eaebe5c30015bc32272ff977a1952a5a.png

   

  In de werkelijkheid werden het zes elitetalenten waarvan twee vleugelverdedigers, twee buitenspelers een spits en een doelman.

   

  Spoiler

  image.thumb.png.6cc86f7abbff85ce281d5dd9f7406e44.png

   

  Ken je het verhaal van die jeugdlichting in een GDJEK-challenge zonder keeper met vijf sterren potentie. Die bestaat niet dus met Lukas Schuster hebben we die alvast gehad voor dit jaar. 

   

  image.thumb.png.4a90b78cf75b6e11779a60cd29ffff66.png


  De fysiek sterke buitenspeler die verder niet heel bijzonder is(in dit geval niet helemaal waar want technisch best aardig). Zal worden omgetraind naar het middenveld en dan zien we over een jaar of 2/3 wel of het wat is.

   

  image.thumb.png.76bfd078b3debffb87c3009da314913b.png

   

  Het grootste talent volgens Laudenklos en kan het zeker niet oneens met hem zijn. Zal vanaf januari aansluiten bij het eerste en de concurrentie aangaan met Dern.

   

  image.thumb.png.e6c496b0e376e7df2bcea4d45069bb29.png

   

  Gelukkig is Badzinski niet alleen. Heeft een vergelijkbaar maatje aan de andere kant. Zelfde traject voor Bykowski.

   

  image.thumb.png.1ec80f3c2c946744e86c8a31935d7ddb.png

   

  Hoe langer je kijkt hoe treuriger het word met deze jongen. Zijn zeker positieve punten maar als het er echt op aankomt zal hij andere attributen drastisch moeten verbeteren.

   

  image.thumb.png.3636ded154e5501dfd526abd0c6221c6.png

   

  Mentaal echt heel goed voor zijn leeftijd maar fysiek en technisch nog een hoop te groeien.

   

 14. image.thumb.png.e2cb355fa726437a25572a362e4a6ad7.png

   

  Af en toe heb je van die beslissingen waar je eigenlijk niet over na wil denken. Yildiz was de vaste rechtsback en een belangrijke speler maar ook iemand die redelijk aan zijn max zat qua ontwikkeling. En hoewel zijn max op zich een bruikbare rechtsback is moet je soms ook moeilijke beslissingen nemen. Voor dit seizoen zal denk ik vooral Simoes meer op de rechterflank spelen met Akyuz die naar linksback schuift en Freyer centraal achterin meer minuten zal maken. 

   

  Spoiler

  image.thumb.png.6cb08a465fcfaf59eaaab006dfeeddf1.png

   

 15. Een paar dagen verder en er zit weer een seizoen op. Vorig jaar werd de stap gezet van echte degradatiekandidaat naar middenmoot en dit seizoen was vooral het doortrekken van die lijn. Tegen de grote drie zijn we redelijk kansloos. Tegen de bovenkant van het linker rijtje kunnen we afhankelijk van de wedstrijd af en toe een overwinning pakken en de onderste ploegen worden zoals verwacht verslagen. Weinig nieuws te melden ook op transferfront waar het vooral verhuren van spelers die er net naast vallen is en het laten afstromen van spelers die er naast beginnen te vallen. Bekendste naam hierin is Helmut Maus. Een sprinter die eigenlijk weinig meer met een bal kan dan heel hard rennen. Desondanks in de jaren voor en vlak na de promotie veel gespeeld maar eigenlijk nooit echt een beslissende rol kunnen spelen. Met de keuze voor een smallere formatie viel hij gewoon duidelijk buiten de boot en mocht hij terug keren naar zijn geboorteland waar hij bij Municipal zal gaan spelen.

   

  image.png.a1821c14874b9585a970040bcea78623.png

   

  Op individueel vlak zijn er de inmiddels vertrouwde namen van Harald Angrick en Sedat Subasi die gewoon heel solide hun niveau door wisten te trekken. Daarnaast profiteerden beide vleugelverdedigers van de tactische wijziging waarin er meer ruimte voor ze kwam om aanvallend hun talenten te tonen en zich iets minder te hoeven focussen op puur verdedigen. Voorin trok Kelsey Krüger de goede lijn van vorig seizoen door en afgelopen winter mocht hij zich zelf kronen tot Europese Golden Boy. Qua basis was er een duidelijke groep van 13 spelers die de meeste wedstrijden begonnen met enkele relatief vaste invallers. 

   

  image.thumb.png.73470762610ff6c8079b196acc8e32b5.png

   

  Op het gebied van inkomende spelers was er een preview die ondanks dat hij als uitstekend werd gelabeld enkel uitblonk in het doel. Liefst 2 toppers in het doel werden er beloofd en met slechts 4 "elite" talenten lijken we iets te stabiliseren qua potentie en heeft Peter Laudenklos hopelijk door op welk niveau we daadwerkelijk acteren.

   

  image.thumb.png.e610edc7fc14a3f0587ba2555771eedc.png

   

   

  Spoiler

  image.thumb.png.ff73c310b0db6e02c2522f677ba0f9fe.png

   

  Van de twee denk ik het grootste talent. Met Angrick die ondanks zijn uitstekende prestaties toch een vrij beperkte keeper is zal ik hem volgend jaar denk ik al wat minuten geven tegen de mindere goden en in de beker.

   

  image.thumb.png.edc8b6d735654567749c47014f9386c7.png

   

  Valt voor mij toch meer in de normale categorie 5-sterren keeper die een ieder die deze challenge doet wel kent.

   

  image.thumb.png.9e19eb361a32518e767c36cd44dc60e4.png

   

  We spelen met drie aanvallend ingestelde centrale middenvelders en deze jongen kan daar zeker wel een rol gaan spelen als hij zich wat ontwikkeld.

   

  image.thumb.png.f57d98a4ee8c6e14803df404e468a353.png

   

  Geloof dat dit versie 27 is van dit type buitenspeler.

   

 16. Na wat moeizame jaren werd vorig seizoen de weg omhoog ingezet. Dit seizoen begon met het afscheid van enkele vertrouwde namen. Tim Frommer kon zich niet vinden in zijn reserverol ontstaan met de doorbraak van Bothe en De Luca. Uiteindelijk was Union Berlin bereid hem over te nemen. Marc Zimmerman vond dat hij een nieuw contract verdiende en hoewel hij nog altijd de nodige minuten kreeg was hij toch vooral een reserve. Uiteindelijk besloten hem ook te verkopen om ruimte te creëren voor meer getalenteerde spelers. Daarnaast vertrokken de nodige spelers naar diverse clubs op huurbasis in de hoop dat ze zich verder ontwikkelen. 

   

  image.png.a53b22abec783a1a6cf0e48a51881583.png

   

  Op het veld mochten we beginnen met een loodzwaar programma. Bayern Munchen, Borussia Dortmund en RB Leipzig stonden allemaal op het programma in de eerste vier wedstrijden. Geen verrassing dus dat er aan het begin van het seizoen begonnen werd in de achterhoede. Enkele speelrondes later werd de weg omhoog gezet en de rest van het seizoen werd rond de dertiende plaats doorgebracht. Met zes punten meer dan vorig seizoen valt er zeker wel te spreken van een succesvol seizoen.

   

  image.png.d9109ae14106c23772c87950be903875.png

   

  Ik bespreek de beker niet vaak maar dit seizoen verdiend zeker een vermelding. Waar we meestal in de 2e of 3e ronde worden uitgeschakeld door een iets beter Bundesliga team wisten we het dit jaar met het nodige kunst en vliegwerk te redden tot de halve finale. Hierin was Bayer 04 iets te sterk maar desondanks een mooi bekeravontuur.

   

  image.thumb.png.ff0f544ee4efb30f7d77dd05514acaf0.png

   

  Op individueel vlak waren Harald Angrick en Sedat Subasi weer zeer belangrijk terwijl ook Kelsey Krüger een volgende stap zette in zijn ontwikkeling en de rol van diepste spits over wist te nemen van Daniel Ritter. Daarnaast werd er halverwege wat geschoven kwa tactiek waardoor Helmut Maus zijn basisplaats verloor en we met drie centrale middenvelders gingen spelen. In deze linie werden de solide Hamzic en Amelsberg gecomplementeerd door de talentvolle Bothe en De Luca. Verder vooral weinig negatieve uitschieters en een paar jongens die nog mooie stappen aan het maken zijn in hun ontwikkeling.

   

  image.thumb.png.5af3707e0b59187cea30029afd5fe13c.png

   

  Dan door naar de jeugdinstroom. Op voorhand liefst 4 posities die een negen kregen en ook nog twee 7,5jes. Uiteindelijk werden het acht "elite" talenten waarbij één absolute topper.

   

  image.thumb.png.609bb6e6c7079bcae023a327f9f639c2.png

   

  Spoiler

  image.thumb.png.e0d1162e9534076e76cfebf52826b949.png

   

  Een zeer bijzondere combinatie van posities maar zal denk ik vooral op het middenveld zijn minuten maken.

   

  image.thumb.png.9f56bc3a54a52be7a1bfa2a8e9ba6f32.png

   

  We spelen momenteel zonder vleugels maar deze jongen kan met wat ontwikkeling prima mee op het middenveld.

   

  image.thumb.png.a1852840b4ba762834dde597d3095974.png

   

  Het toptalent waar ik het eerder over had. Zal direct aansluiten bij het eerste en een mooi duo gaan vormen met Kruger.

   

  image.thumb.png.4632584fb3b30e2ac9e4073db6e88c0b.png

   

  Met dit soort spelers begin ik een beetje in de eerst zien dan geloven categorie te komen.

   

  image.thumb.png.d5e9736d437ec7087d38898d1fb43b3f.png

   

  Linksback is achter Simoes vrij dun bezaaid dus hopelijk kan deze jongen zich mooi ontwikkelen.

   

  image.thumb.png.ea701ef8af01f5093d42130bdd785440.png

   

  Een beetje klein voor een cv dus gok dat hij een concurrent van Bothe als VM zal worden.

   

  image.thumb.png.20ddf4b88ff3ef22e07aa065ff6f18d2.png

   

  Een prima talent voor in de spits waar we wel wat extra kunnen gebruiken.

   

  image.thumb.png.a466496ef3bc2f9257ad3663c5a179cc.png

   

  Fysiek wat licht maar verder een prima speler om erbij te krijgen.

   

 17. Waar het vorig jaar een groot drama was na een relatief degelijk debuutseizoen was het seizoen 2031/2032 het seizoen van de hoop. Met de defensie redelijk op orde en een ietwat gewijzigde tactiek was het tijd om het middenveld en aanval iets te hervormen. Voorin werd de rechtsbuiten plek ingeruild voor een tweede spits waardoor Kelsey Krüger op een voor hem meer natuurlijke positie kon spelen. Ook het middenveld kreeg een andere invulling. In plaats van met de punt naar voren werd er gespeeld met de punt naar achter. Het resultaat mocht er zijn want hoewel we nog steeds in de onderste regionen verkeren is dat ditmaal doordat het algehele niveau onderin hoger ligt. Uiteindelijk eindigen we met 38 punten op een keurige 14e plaats en kunnen we hopelijk langzaam aan echt omhoog gaan kijken.

   

  image.png.48717d4dbec1f048beb7f44bb38fcc5c.png

   

  Op individueel vlak is te zien dat er een redelijke vast kern van 12/13 man de meeste minuten krijgt terwijl de jongens daarachter het vooral moeten hebben van invalbeurten of schorsingen en blessures bij de vaste kern. Uitblinkers zijn zonder twijfel doelman Harald Angrick die hoewel niet het toptalent dat Frano Đurić was toch week na week laat zien uitstekend overeind te blijven. Daarnaast kende Sedat Subaşı een uitstekend seizoen en wist Daniel Ritter zijn vorm van het eerste seizoen weer te herpakken. Op het vlak van ontwikkeling kregen op het middenveld Christian Bothe en Alessandro De Luca alle ruimte zich te ontwikkelen aan de hand van de meer ervaren Arnel Hamzic of Tim Amelsberg terwijl Kelsey Krüger een positieve ontwikkeling doormaakte in een hem meer vertrouwde rol.

   

  image.png.ae328b09a8f423b78f9936ffd8f57300.png

   

  Spoiler

  image.thumb.png.f5721cb761c0536a5985cc1c92f44976.png

   

  image.thumb.png.3546f2eb30e872e72506687d20c990ae.png

   

  image.thumb.png.f245fd55d36bbc2c5592f5fdc4b99ab1.png

   

  image.thumb.png.a26c6ce8f02771c9877b6cdcfd16fba9.png

   

  image.thumb.png.c472b397ae43c2857242672356dc9710.png

   

  image.thumb.png.984b878e404048b9ee19128bb7519725.png

   

  Dan door naar de jeuglichting. Zoals inmiddels gewoonlijk is Peter Laudenklos heel positief en geeft hij liefst neven jongens het predicaat "Elite" talent. Hoeveel daarvan ook daadwerkelijk door zullen breken zullen we zien.

   

  image.thumb.png.cafc97a0602cae2b39568ba200f75580.png

   

  Spoiler

  image.thumb.png.b1f97fcb476b7f0dd91b1534f4bb38f7.png

   

  Een rechtsback zal het voor mij nooit worden maar centraal achterin zit er wel potentie in denk ik.

   

  image.thumb.png.ecf10db5d8caa214fd47b7b8d1c61ea6.png

   

  Gewoon een waardeloze balans van attributen dus verwacht daardoor niet heel veel van hem.

   

  image.thumb.png.7503a71da90a1424c34086717281cc1d.png

   

  Mentaal en fysiek vrij zwak maar fysiek zeker wel een prima basis.

   

  image.thumb.png.af1bc32ee62977ffe8c5594ef12479e8.png

   

  Ik ben een beetje gestopt met geloven in vleugelaanvallers. Eerst zien dan geloven.

   

  image.thumb.png.1d0655e4365d2a2d545d94e9db62e655.png

   

  Volgens Laudenklos het grootste talent en gezien zijn marktwaarde zal er zeker wat potentie inzitten. Zal als hij zich de basis inspeelt dit denk ik eerst doen als VM maar afhankelijk van toekomstige lichtingen kan hij ook zomaar CV worden.

   

  image.thumb.png.5d4e7523ec844e45b6be6dca7f89615f.png

   

  Mentaal en fysiek zijn al flink ontwikkeld maar technisch nog wel ruimte om te groeien.

   

  image.thumb.png.0748550b8921e4cc3d8a4e1ff4165aab.png

   

  Zal getraind worden als VR en we zullen zien wat het word.

   

  image.thumb.png.f37a2fecd2a7192f4de34bf8a681c159.png

   

  Als zijn daadwerkelijke snelheid omhoog gaat een bruikbare linksbuiten.

   

  Andere vier zie ik zelf niet superveel in maar who knows.

   

 18. Het seizoen 2030/2031 is in slechts één woord te omschrijven: Afschuwelijk. Het begon al vroeg in de zomer met het vertrek van Frano Duric. Vorig seizoen besloot hij al dat hij persé naar een "grotere" club wou vertrekken. Het is dan ook volkomen logisch dat wanneer SC Paderborn 07 een bod doet dat voldoet aan zijn afkoopclausule hij besluit het contract te accepteren. Hij zal hierdoor volgend seizoen actief zijn in de Bundesliga 2. Daarmee was het slechte nieuws nog niet voorbij. Rechtsbuiten Fabio Lorenz kreeg ook last van grootheidswaanzin. Afgelopen jaar al een paar keer geprobeerd om zijn contract te verlengen maar meneer vond dat hij een van de grootverdieners moest zijn terwijl hij bijna niks presteerde. In de zomer besloot hij zijn opties te overwegen en in de winter kwam het nieuws dat hij vanaf de zomer in Portugal actief zal zijn bij FC Porto. Meneer maakte het seizoen dan ook af bij de reserves.

   

  Op het veld was het niet heel veel beter. Dat we volgend seizoen nog altijd actief zijn in de Bundesliga is te danken aan twee dingen. Eerst was daar FC Nurnberg en HSV dat op magische wijze nog slechter presteerde. En daarna wisten we in de play-offs St Pauli te verslaan. Een hopeloos seizoen met uiteindelijk een goed einde.

   

  image.png.f4c047dd559852f47f8ba63a00bfa338.png

   

  Individueel besloot ik dit seizoen enkele nieuwe namen speeltijd te geven om te kijken of er progressie geboekt kan worden. In het doel was Harald Angrick de vervanger van Frano en hij wist zich eigenlijk redelijk staande te houden. Hij is niet de topper die wedstrijden wint die Duric was maar zijn ontwikkeling is bemoedigend. Voor hem kregen de vleugels een nieuw gezicht. Ivan Bechtold en Marc Zimmerman zaten redelijk aan hun limiet en kenden vorig seizoen een moeizaam seizoen. In plaats daarvan was er de doorbraak van Yazuv Yildiz en Romain Simoes. Op het middenrif is de rek er al sinds het laatste seizoen op het tweede niveau. Mede daarom kreeg Christian Bothe de nodige speeltijd terwijl ook Lucas Jung, Jason White en Jascha Nillius allemaal de nodige minuten kregen. Weinig overtuigend nog maar als je niks probeert zal er ook niks veranderen. Voorin had Daniel Ritter zijn tot nu toe minste jaar terwijl Helmut Maus door blessures en wat tactische wijzigingen tot minder minuten kwam. Kelsey Krüger kreeg zeker na het terugzetten van Lorenz meer minuten en ondanks een goede ontwikkeling op persoonlijk vlak was het op het veld lang niet altijd overtuigend.

   

  image.thumb.png.4651407f2a666ef8a664bba886cf2e2d.png

   

  Dan door naar de jeugdlichting. Een uitstekende lichting volgens Peter Laudenklos die liefst 12 "Elite" talenten ziet. 

   

  image.thumb.png.811430f13feaa30f31537fa918daaa07.png

   

  Spoiler

  image.thumb.png.82b56b05753d52895abede07701d75ee.png

   

  Een keeper. Denk dat daar alles mee gezegd is.

   

  image.thumb.png.9f5e952effab74a4539ef1c2d66dccc4.png

   

  Een vleugelaanvaller. Fysiek minder dan ook hoop maar verder zitten er wel wat positieve dingen aan.

   

  image.thumb.png.6f152c94841650667865d7a6a6162c17.png

   

  Word denk een aanvallende middenvelder of spits.

   

  image.thumb.png.c7a0dc23ddeb25c059f5434bfcf9c184.png

   

  Linksbuiten nummer zoveel. Op zich aardige basis.

   

  image.thumb.png.69955bef84c2d2df70fd90b0ad2d4353.png

   

  Ook een speler die meer geschikt is centraal denk ik.

   

  image.thumb.png.db10f7140f18a5938b2f51b0d5bf9bce.png

   

  Grootste talent van de lichting. Op zich niet slecht.

   

  image.thumb.png.85841aea5fb1160e5d816d5303821a97.png

   

  Geen linksback maar als centrumverdediger zit er wel potentie in.

   

  image.thumb.png.284e8bea4d3a2c87af129015c0d8c75a.png

   

  Een paar flinke uitschieters maar verder nog genoeg te groeien.

   

  image.thumb.png.94aee9120cee46c5e9a2da9bbd3c874c.png

   

  Technisch beter dan de basisspelers. Verder nog niet goed genoeg.

   

  image.thumb.png.5f38dcc43b2a7348526e89ef0820ca91.png

   

  Meh.

   

  image.thumb.png.38110afaeee989e9307398e382728171.png

   

  Ken je dat verhaal van die fysiek sterke linkersbuitenspeler. Die komt elk jaar langs in Aachen.

   

  image.thumb.png.c17c6e9fba2c2eca4711e680a6522d3e.png

   

  Denk dat de twee eerdere vleugels betere AM's zijn dan deze jongen.

   

  image.thumb.png.8a3ff15ce1ccddf4cb6fd1cf1e0cbf09.png

   

  Meh.

   

  image.thumb.png.28b392a2150526c590f2c235861436db.png

   

  Geen slechte basis.

   

  image.thumb.png.b683afe253ef40857c18a168953a8798.png

   

  Meh.

   

  Verwacht volgend jaar wederom een zwaar jaar waarbij er hopelijk vooral op het middenveld of voorin enkele spelers die volgende stap weten te zetten. 

 19. De promotie van vorig seizoen betekend dat we voor het einde van het decennium ons debuut op het hoogste niveau mogen vieren. Het seizoen 2029/2030 staat vooral in het teken van overleven en hopen dat we genoeg punten weten te verzamelen om volgend seizoen wederom op het hoogste niveau actief te zijn. Een seizoen waarin de mentale weerbaarheid getest word en ik ook voor het eerst in deze game tactisch per wedstrijd het nodige aan het sleutelen ben geweest. Een zwaar seizoen dat pas op de allerlaatste speeldag beslist werd. 

   

  image.png.044401e5eb3334d25e52ba6dc9d7f32f.png

   

  Individueel waren het de inmiddels redelijk vertrouwde namen die het elftal op sleeptouw namen. In het doel is het vooral een strijd om Frano Đurić bij de club te houden. Met een afkoopclausule van slechts 3,1 miljoen die deze zomer afloopt en interesse van Bayern Munchen is de kans groot dat we volgend seizoen in ieder geval in het doel een stapje terug moeten doen naar Harald Angrick. Verder waren er nog twee andere spelers die echt overeind wisten te blijven. Spits Daniel was verantwoordelijk voor meer dan de helft van onze doelpunten terwijl achterin Sedat Subaşı mits beschikbaar een prima niveau wist te halen. Verder lijken een hoop spelers wel aardig richting hun plafond te gaan waardoor er zeker op sommige plekken wel een lastige keuze gemaakt zal moeten worden richting volgend seizoen.

   

  image.png.3ad0effafeb6734172dfd13e03d32756.png

   

  Dan door naar de nieuwe hoop. Op voorhand werd me verteld dat het vooral op defensief vlak een sterke lichting zou worden. Twee vleugelverdediger, twee centrale verdediger en twee verdedigende middenvelders werd me beloofd door Peter Laudenklos. 

   

  image.thumb.png.a8c52bf31c4a9fbc18619d2b12e043f9.png

   

  Uiteindelijk mochten we zeven "Elite" talenten verwelkomen. Daarnaast 6 "top" talenten en één goed talent dat een contract verdiende.

   

  image.thumb.png.b2afbaf9b7c06eddc037c2f801ce27cb.png

   

  Spoiler

  image.thumb.png.6ee56ad9268f93b273c6836f8194493a.png

   

  De jaarlijkse keeper met 4,5/5 sterren. Wel een van de betere die we gehad hebben in dat rijtje.

   

  image.thumb.png.816e91b739ab1c873d10c78ad603bf7f.png

   

  Mentaal en technisch word ik wel vrolijk. Fysiek nog een hoop te groeien.

   

  image.thumb.png.f8e484c88b6cfaea8a7915801b1f4fb0.png

   

  Prima mannetjesputter. Kan vrij weinig met een bal maar veroveren moet hem wel lukken.

   

  image.thumb.png.42089f671d8ca90f53105fca18144bf1.png

   

  Het grootste talent volgens Peter Laudenklos. Voor CV te klein dus mag zich richten op het middenveld.

   

  image.thumb.png.f43cb21a027ba25875b970d98bda60cb.png

   

  Zal zich mogen richten op een plek centraal achterin. Nog wat licht voor het eerste maar de potentie is er denk ik wel.

   

  image.thumb.png.c0d14c793e11fa5061347ad6aa09378f.png

   

  Geloof dat ik van dit type er al een stuk of 10 heb rondlopen. Goede fysiek verder niks bijzonders.

   

  image.thumb.png.2ca1edeccc0ab7e4f642eccbe58a3249.png

   

  Copy+Paste.

   

  image.thumb.png.81db5fdf42e8bfdabd02f936f88ec284.png

   

  Denk vooral net niet maar who knows.

   

  image.thumb.png.861d75de1901fae86229583431be071c.png

   

  Een paar uitschieters qua attributen maar vooral een berg meh.

   

  image.thumb.png.b3af52ff0e704a7576695c99432237c7.png

   

  Goede dribbelaar maar verder niet veel verwachtingen.

   

  image.thumb.png.4a30eadbdd7ca1f6d03e54eaa1587998.png

   

  Met wat groei misschien ooit interessant als back-up.

   

  image.thumb.png.a8dce6651e3c47ae4541cd970b234711.png

   

  Lage verwachtingen dat hij ooit zijn top haalt maar we zullen zien.

   

  image.thumb.png.e0171d17fa725ac6b3c6ba4f0da152b4.png

   

  De hoeveelheid vleugelspelers die ik jaarlijks krijg is hoog. Deze past perfect in de lange lijst. 

   

  image.thumb.png.cbbca54ca03b613c9601335be3d6ef72.png

   

  Op zich aardige basis maar lage potentie dus verwacht niet dat hij het zal redden.

   

 20. 3 uur geleden zei FlyD:

  Mooi seizoen @Jeroen. Op naar de Bundesliga. De financiën zullen nu geen probleem meer gaan vormen.

   

  Die keeper is een leuk talentje! Goede aanvoerder ook, altijd handig. En een geluk dat die Ritter het als spits laat zien, want anders was het voorin wel karig geweest. Met Ritter en Maus kun je lekker op de omschakeling spelen volgend seizoen.

   

  Financieel is het al sinds we in de Bundesliga 2 spelen geen probleem doordat je aan het eind van het jaar 8-12 mil bij mag schrijven aan prijzengeld. Op de complexen na nu ook alles op de max dus de balans zal de komende seizoenen enkel groeien.

   

  Duric is een mooie speler ja. Als ik zelf keepers haal in normale games zou hij niet direct in mijn voorkeuren passen(persoonlijk een sucker voor Communicatie bij keepers) maar hij doet het echt prima. Met Hamzic een echte aanvoerder wat in de toekomt alleen maar positief kan zijn. Ritter is echt zo een typische verrassing waar bij zijn komst enkel zijn fysiek echt een plus was. Vanaf zijn eerste minuten stond hij er en als je dan naar zijn ontwikkeling kijkt in een kleine twee seizoenen is dat echt heerlijk.

   

  image.thumb.png.3cf5c06199b64302818cd08173231646.png

×
×
 • Create New...