Jump to content

Montass

Leden
 • Posts

  21,960
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Montass

 1. Montass

  F1 2022

  Vergeet niet je differentieel terug te schroeven naar 50%, je rembalans tussen 50/52 te zetten en bij het uitkomen van langzamere bochten je motorstand op lean te zetten. Mocht je zelf schakelen, shortshiften. Snel van 2, naar 3 en naar 4, zonder de toeren te ver laten oplopen.
 2. Montass

  F1 2022

  Ik speel op de PS4 inderdaad. Samen racen lijkt me leuk (PSN = Montejio als ik mij niet vergis). Voor mij was het F1 stuurtje juist de reden om uiteindelijk het stuur en de playseat te kopen. In het begin moest ik nog even wennen, maar als ik nu terug ga naar een rond stuur, heb ik moeite om de knoppen te vinden, omdat die wat verder weg zitten van het bereik van mijn handen. Gaat lekker met je MyTeam inderdaad. Ik merk sowieso dat de AI wel iets minder voorspelbaar is geworden en dat zie ik terug in de strategieën die de teams hebben. Er is altijd wel een rijder/team dat een alternatieve strategie pakt. Ik begin in MyTeam altijd achteraan om dan naar voren te rijden. Dan probeer ik te kwalificeren zodat mijn rivaliteit niet meteen onmogelijk wordt, vervang ik alles tot aan de motor aan toe om zo achteraan te starten en op de alternatieve strategie te vertrekken, zodat mijn snelste banden op het laatst gebruikt kunnen worden. Ik had in het begin Bocalacci, maar dat was omdat hij de beste goedkope optie was en ik toen Juan Manuel Correa niet kon kiezen, maar beiden zijn niet echt van hoog niveau, terwijl ze in de kwalificatie het vaak wel goed doen.
 3. Montass

  F1 2022

  Gefeliciteerd met de kleine :). Leuk nieuws! Ik ben inderdaad overstag gegaan, maar dat was meer omdat ik het destijds te duur vond en ik uiteindelijk zoiets had van.. wat loop ik nou te zeiken. Ik heb er overigens ook T3PA pedalen bij. Die krijg je kennelijk bij de RS GT versie. Achteraf had ik liever andere pedalen gehad, omdat het rempedaal midden zit en de koppeling links. Gezien dat in een playseat echt heel onhandig is, heb ik die in mijn games omgedraaid, maar dan heb je wel minder remdruk bij het remmen en dat is wel jammer. En inderdaad.. een koppeling heb je helemaal niets aan. Leuk voor Truck Simulator ofzo. Ik doe met MyTeam (Teamnaam: Minardi F1) volledige races en heb nu net Monza erop zitten. Is wel gaaf hoor, omdat je dan echt beloond wordt met het sparen van banden. Heb overigens Juan Manuel Correa als teamgenoot, al twijfelde ik nog wel even om Mahaveer Raghunathan te kiezen, maar dat ging me iets te ver. Online is overigens ook wel leuk, zolang je maar ranked matches doet. Dan wordt je ingedeeld op basis van skill en safety rating en dat is een stuk fijner, want dan heb je niet van die wanhopige debielen die je race in bocht 1 al verklooien. Hanoi is overigens best wel een leuk circuit, maar je moet echt een flow weten te vinden. Het beste is om deze even te oefenen in de time trials. En Zandvoort is inmiddels wel mijn favoriete baan. Durf het als non-Max fan bijna niet te zeggen, maar wat een heerlijk circuit is dat. Online is dat bijna altijd een overwinning voor mij. Tip: Mocht je F1 2020 in het Engels willen, wijzig dan de systeemtaal van je console. Ik vond het echt tenenkrommend hoe alles zo letterlijk vertaald werd naar het Nederlands en kwam er achter dat je het gelukkig wel kon wijzigen. Bij deze dus. Edit: Stopwoordje van de week: Overigens
 4. Montass

  F1 2022

  Dank u Ik zat de afgelopen weken een beetje de boel in de gaten te houden en kon het niet laten om ook een poging te wagen met de MP Motorsport op Zandvoort. Leuke competitie zo! Edit: Overigens geen fan van de Logitech G29, al is het geen slecht stuurtje. De FFB is helaas wat matig en bij sommige bochten heb je het idee dat je stuurtje doormidden breekt ofzo. Heb zelf de T300RS GT met Ferrari F1 wheel erop en dat is super. Volgende stap zou een Fanatec stuurtje zijn, maar afgezien dat ze belachelijk duur zijn, vind ik het stuur zelf ook niet zo heel mooi. Hopelijk komt er met de PS5 weer iets nieuws op de markt.
 5. Montass

  F1 2022

  Je differentieel houdt in hoeveel kracht er op de achterbanden staan bij het uitkomen van een bocht. Heb je deze op 50% staan, dan belast je je banden minder, maar vermindert het ook je wielspin bij het uitkomen van langzame bochten. Heb je deze hoger staan (70% of hoger), dan heb je net iets meer tractie, maar gaan je banden er wel weer sneller aan. Voor online races van 5 ronden of 25% maakt dat niet zo veel uit, maar als je een volledige race doet, merk je het verschil wel en dat kan net het verschil zijn voor een pitstop. Als je met medium of volledige tractioncontrol rijdt, kun je het beste je diff op 50% zetten op circuits waar je veel moet optrekken uit langzame bochten zoals op Baku, Red Bull Ring, Sochi of Singapore. Bij meer vloeiende circuits zoals Silverstone, Spa of Zandvoort kun je die wat hoger zetten (60/70%). Je rembalans betekent hoeveel procent naar welk gedeelte gaat. Heb je de balans rond de 50 tot 54%, dan verdeel je gelijkwaardig de remkracht op je remmen voor en achter en dat werkt het beste op circuits met vloeiende bochten. Voor diepe remzones kun je het beste vanaf 56% en hoger instellen, al kun je dit gedurende de ronde natuurlijk ook aanpassen. De gevolgen van het aanpassen van je diff en rembalans merk je het meeste bij volledige races en als je je traction control uit hebt staan en je ABS ook. Als je TC uit hebt staan, moet je meer shortshiftend uit langzame bochten, omdat je anders de rondte in gaat. Bij het remmen zonder ABS merk je pas de gevolgen van je rembalans omdat je met een rembalans van 58% in een snelle vloeiende bocht dus blokkerende remmen kunt krijgen. Hopelijk is het duidelijk zo? Lang geleden dat ik hier gepost heb. Kwam sinds kort hier weer eens gluren. Leuk om te zien dat een relatief actief gedeelte is.
 6. Hier ga ik wel in mee ja. Torro Rosso en Honda dat in alle rust kan werken aan een topmotor kan weleens een mooie combi zijn. Williams zal alleen maar zakken, Haas en Sauber zal een coinflip worden, maar dan eerder Haas.
 7. [quote name='Richarð.']Viel mij ook al op ja, @007mark Helemaal als je hem naast die van vorig jaar zet. Vind hem overigens wel tof eruit zien. [twitter]966690179527397376[/twitter] Eindelijk bekend wanneer ze hem presenteren.[/QUOTE] Belangrijkste verschil is dat de nieuwste Ferrari een langere wielbasis heeft. Mogelijk een eerste aanval op de dominante Mercedessen op de rechte stukken, al ben ik benieuwd wat dat gaat betekenen op de meer technische banen. De kleurensamenstelling van de Mercedes vind ik wel echt mooi. Net als het contrast van de Renault. De McLaren ziet er ook strak uit. Dus laten we hopen dat Alonso's McLaren de 2e beste auto van het veld is.
 8. Kan dit niet ook te maken hebben met de Engelse dub die iets van 80 afleveringen achter loopt op de Japanse versie? Ik hoop wel echt dat ze een doorstart maken, ook al is het pas vanaf volgend jaar man. Geen zin om weer 20 jaar te moeten wachten :(. Wat Gohan betreft, had ik ook meer gehoopt man. Dit is mij iets te simpel eerlijk gezegd. Nu blijft Frieza over, die samen met Android 17 Toppu eraf gooien en zelf mee gaan. Dan hou je Goku en Vegeta over die een fusie doen, laten zien hoe je moet samenwerken en dan winnen ze beide, kan Goku alle universa weer terug wensen, waardoor ook Vegeta heeft wat hij wilde en zien we in de laatste aflevering een Vegeta die wordt verwelkomd als god in planeet Sadala.
 9. Guess i was wrong lol.. Hoe bedoel je Super stopt in maart? Even wachten op nieuwe afleveringen, of definitief?
 10. Dat is ook voor de centen geweest dus. Jammer wel hoor. Ik had gehoopt dat Stroll een echte concurrent zou krijgen.
 11. Goh ik ben blij dat ik je spoiler niet toen al gelezen heb, want ik kreeg kippenvel toen Vegeta zo sterk werd. Ik blijf er nog altijd bij dat er een fusion komt of dat Gohan nog een vorm vindt wat in de korte voorbereiding op het toernooi gezegd werd toen hij met Piccolo tegen Goku en Tien ging vechten. Over asspull gesproken. Ik vind het wel fucking lelijk dat Jiren via een paar kleine steentjes op het platform kon komen. Laat hem dan teleporteren zoals Goku. Verder Frieza. Ja, daar hebben we ook te weinig over gezien. Zou het wel een stunt vinden als hij de Super Dragonballs wint en het verhaal erna verder gaat hoe ze al het leven weer kunnen terug halen. Want dat gaat sowieso gebeuren.
 12. Het wordt spannend in ieder geval. Onderstaande scenario lijkt mij zeker niet onmogelijk: [spoiler=Beslissende gevechten]Zoals continu werd gezegd over teamwork, gok ik dat Vegeta en Goku weer een fusie gaan doen. Al vind ik de rol van Frieza en Gohan nog wel redelijk onbeduidend geweest tot nu. Ik zou het ook wel gaaf vinden als Vegeta eens een keer de hut redt. Maar verder krijgt de winnaar ook de wens van de Dragonballs he. Dus als Goku wint, komen alle universa weer terug. Goku saves the day once again.
 13. [quote name='Richarð.'] Di Resta ligt denk ook het meest voor de hand. Gezien hij op Hongarije al inviel voor Massa natuurlijk. Leclerc zie ik daar niet zo snel rijden. Lando Norris komend seizoen reservecoureur van McClaren. In 2019 de opvolger van Alonso? @Justin [/QUOTE] Ik hoop vooral dat Di Resta in Hongarije inviel omdat hij meteen beschikbaar was en niet omdat ze in hem een reële optie zagen. Leclerc zal er zeker niet rijden vanwege de banden met Ferrari, vandaar de plek bij Sauber, maar dat was ook wel een beetje wishful thinking, gezien ik die gozer een veel betere auto gun. Lando Norris stond al geruime tijd boven Nyck de Vries en volgens mij was hij ook een beetje het lievelingetje van Ron Dennis, die natuurlijk al een tijdje weg is. Ben benieuwd wie hij zal opvolgen. Ik vind Stoffel niet slecht, maar ik vind hem ook niet een bovengemiddeld talent om eerlijk te zijn. Iets wat ik bij Leclerc en Norris wel zeker zie. Ook bij Wehrlein zie ik dat talent niet.
 14. Ben benieuwd wie Williams, of beter gezegd papa Stroll gaat kiezen als tweede rijder. Di Resta als tweede rijder kiezen lijkt mij de weg van de minste weerstand, gezien ik Stroll wel beter acht. Zo gaat Lance niet af als een gieter, iets wat hij naast een coureur als Leclerc of een Kubica wel zal gaan doen denk ik.
 15. Lewis heeft gewoon een uitstekend jaar gehad. Heeft vorig jaar ook wat pech gehad waardoor Rosberg de titel won, maar heeft dit jaar gewoon weer laten zien waarom hij beter is dan Vettel. Hij blijft rustig, hij blijft nadenken en denkt aan de titel. Vettel heeft des Vettel's te wild gereden op cruciale momenten en dat heeft hij wel vaker gehad. Als je kijkt naar Singapore, is er gewoon geen enkele aanleiding om je lijn zo debiel te verdedigen als wat hij deed, terwijl Hamilton alleen maar uit de shit wilde blijven en maar rekende op een 5e plek. Vervolgens hadden ze ook bar weinig geluk in de volgende twee races en was er de Italiaanse chaos als gevolg, dus dat helpt natuurlijk zeker niet. Wel verrassend overigens. Sinds Melbourne als eerste GP van het seizoen verreden wordt, is de winnaar van Melbourne vaak ook de uiteindelijk wereldkampioen geworden. Dat is dit jaar niet het geval geweest dus.
 16. 250k per research helaas en dat keer een stuk of 20 updates geloof ik.
 17. Upgrades zijn in principe gratis als je volle middelen op research doet, maar dan gaat het zo langzaam dat je daar al snel op uitgekeken bent. Ik heb een paar gewoon afgekocht, dan betaal je geloof ik 250k om de research af te kopen. Verder is Gunrunning best lucratief, maar moet je er ook echt tijd aan besteden, waardoor ik mij afvraag of de import/export van de auto's niet sneller en leuker is.
 18. [quote name='Beppu']@Montass Heb je de nieuwe uitbreiding nog geprobeerd? Ik heb hem van de week weer even aan gegooid en een bunker gekocht. Nu even wat import/export en Cocaïne lockup sells doen om te sparen voor zo'n Mobile Operation Center en kijken of je daar wat leuke shit mee kan uitvoeren. Je kan tegenwoordig ook een hangar kopen zie ik, waaronder op de legerbasis;c, krijg je daar geen wanted level meer.[/QUOTE] Ik heb de uitbreiding zeker geprobeerd. Is wel leuk hoor zo'n mobile operation center en je hebt er ook zeker voordelen aan. Ook het ontwikkelen van je wapens is wel geniaal gedaan. Maar de nieuwste update met de hangar op de legerbasis is ook wel gaaf gedaan. Dan kun je je straaljager vervolgens ook weer een andere kleur geven enzo. Wel is het echt mega geldklopperij en als je geen miljoenen hebt, houdt het snel op.
 19. Deze kreeg ik van Dansy, maar ik ben het compleet eens met de schrijver: https://www.vicesports.nl/waarom-ik-max-verstappen-een-vervelend-en-verwend-mannetje-vind/?utm_source=sportstwned
 20. [quote name='Justin'] Hmm, ik vind Plooij normaal juist wel tof, lekker enthousiast en kent de coureurs ook goed. Alleen dit was er zeker over, hij hoort neutraal te blijven. Maar ik vind een pit reporter gewoon tof. Ik vind alles sowieso prima, qua uitzending. Enige wat ik mis is een co-commentator naast Olav Mol. Mol is lekker enthousiast maar hij mist teveel. Overal doen ze het, Sky heeft bij de F2 zelfs twee commentatoren lopen. Doornbos zou ik erg tof vinden, vind hem ook met hele grote afstand de beste 'analist' in de studio, sowieso een van de betere van alle sporten in totaal. Vind deze overigens wel frappant: [img]https://i.imgur.com/P5XC0jDh.png[/img][/QUOTE] Ik weet niet precies wat er gebeurde bij straf nummer 1 en 2, maar in Mexico 2016, Hongarije dit jaar en de VS dit jaar vind ik gewoon terechte straffen. Gaining an advantage leaving the track en er zit zeker een verschil in het verlaten van de baan in een snellere ronde ten opzichte van iemand inhalen terwijl je daarvoor buiten de baaan komt. Verder vind ik Plooij echt een afschuwelijke gozer. Dit was er over, maar zo heeft hij veel meer momenten en dat is hetzelfde met die idioot van een Tom Coronel. De enige die het programma bij Ziggo naar mijn idee levend houden zijn Rob Kamphues en Robert Doornbos. Ook Olav Mol heeft zoals jij zegt zijn gebreken en misschien is Doornbos ook wel de key om hem te joinen. De enige die enigszins objectief kan zijn. @sennid Bij de start is er iets meer mogelijk, dus telt de actie van Vettel niet, dat van Hamilton ben ik het met je eens en dat van Sainz weet ik niet wat het gevolg vervolgens is geweest, al rijdt hij daar nog op de kerbs.
 21. Slechte manier hoe Max gereageerd heeft en hij wordt op het matje geroepen voor de volgende race. Terecht. Wel gevoelsmatig onterecht dat hij gestraft wordt, gezien de inconsistentie bij andere situaties, maar het zijn wel de regels. Zonde, want het is wel het spektakel waarom je deze sport kijkt en de FIA heeft zichzelf goed belachelijk gemaakt. Vind overigens dat Jack Plooij zo snel mogelijk weg moet gaan. Hoe hij de steward zo respectloos neerzet kan gewoon echt niet meer. Kijk, Max reageert niet goed, maar Plooij voedt hem ook lekekr. Ook in uitzendingen van Rondo en F1 Cafe zit hij er als een popi-jopie bij, beetje stoer doen. Ongekend. Zou willen dat hij weg gaat, maar die zal er wel blijven zitten tot in de eeuwigheid. Zou graag voor Sky Sports kiezen. Ik snap niet dat je hier je energie in steekt man. Altijd dezelfde figuren waar jij mee denkt in discussie te gaan, maar niets is minder waar. Lekker negeren en op de negeerlijst dat soort figuren. Dat is met de nieuwe forumsoftware verbeterd (toch nog een lichtpuntje).
 22. [quote name='Erwin.']10. Dragonball Z :huhu: @Montass @Thomassje123 [/QUOTE] Ik begrijp hieruit dat de overige 9 series voor de 2e plaats strijden. 10. Dragonball Z (staat natuurlijk voor het cijfer dat de serie krijgt) 9. How I Met Your Mother 3. Misfits (Nathan, wat een held is dat toch) @LosMerengues
 23. [spoiler=Aflevering 109/110]Hele gave afleveringen hoor. Die battle met Jiren zat er natuurlijk al een tijd aan te komen en ik zat eigenlijk vanaf dat punt al een beetje te denken aan Gohan die voorafgaande aan het toernooi had over een eigen manier van transformeren zonder super sayan te worden. Ben alleen wel benieuwd hoe Goku nu ervoor gaat zorgen dat hij niet uit het veld geslagen wordt door Jiren en wat Jiren's zwakke punten zijn. Dat is ook een classic Goku actie natuurlijk. Maar hoe dit een vervolg gaat krijgen is mij een raadsel eerlijk gezegd. Ik ga nog altijd voor Frieza met een volgende transformatie, Android 17 en Gohan, al ben ik daarbij ook benieuwd in hoeverre Gohan zijn energie heeft ingeleverd aan Goku bij het maken van zijn spiritbomb.
 24. Meuk? Ik ben inmiddels wel redelijk in vorm geslagen met de IndyCars op Long Beach. Maar alle klassen hebben wel aandacht nodig om dat ding op de baan te houden en gezien ALLE instellingen er anders uitzien, ben ik daar nog wel even mee bezig dus :r. Op korte termijn maar eens een playseat halen met een T500rs en een F1 stuur.
 25. Ik had al zoiets begrepen inderdaad. Wilde even wat tilt sturen bij een vriend van mij proberen, maar dat lukte met de Formule Fordjes nog niet echt, maar ook met de F1 auto's was het nog iets te gevoelig. Binnenkort de game kopen en dan even op mijn gemakje klooien.
×
×
 • Create New...