Jump to content

Eboue

Leden
 • Posts

  11,182
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by Eboue

 1. Ben de laatste tijd wat minder romans aan het lezen en meer informerende boeken.

   

  Zo ben ik nu bezig met "The black swan" van Nassim Nicholas Taleb. Dit boek gaat over de invloed die onvoorspelbare gebeurtenissen hebben op onze maatschappij. Deze gebeurtenissen worden dan vaak achteraf voorspelbaar gemaakt.

   

  Erg interessante theorie in dit boek tot nu toe. Niet zozeer als gids, maar wel om je aan het denken te zetten bij bijv. de weergave van geschiedenis.

   

  Daarna ga ik beginnen in "De Kloof", het boek over de ondergang van Fortis.

 2. Ik heb hem dit weekend gedownload en ik ga ervan uit dat dit de laatste versie is. Ik kan Nederland wel gewoon downloaden en openen. Wel krijg ik af en toe een foutmelding, maar het spel loopt gewoon goed.

   

  Heb je ook Nederlandse treinen en trams erbij zitten?

   

  @ Stefanos inderdaad.

 3. Ik heb hem wel liggen, in het Engels. Zou ik die eerst moeten lezen of maakt dat ook niets uit?

   

  Er wordt één of twee keer kort naar verwezen, maar het is voor de inhoud niet nodig. Ze leggen wel iets uitgebreider hun methode uit.

 4. Je steden groeien door minimaal 5 stations in een stad te hebben. Dus dat is ook een goede reden om bussen te laten rijden. In mijn meest recente game heb ik een stad van ongeveer 25.000 mensen, met ook nog wat voorsteden van een paar duizend man. Heb verschillende transportnetten: lange afstandstreinen, vliegtuigen, bussen, trams en een mooi metronetwerk. Erg gaaf.

 5. Afgelopen week een nieuwe tv gekocht, hadden echt een ding uit het jaar 0. Geen 3D genomen, in mijn ogen nog niet het geld waard. Sowieso is met bril kijken geen optie.

   

  Uiteindelijk een in mijn ogen goede deal gemaakt. 600 euro voor een 40 inch Philips (5 serie, http://www.philips.nl/c/televisie-5000-serie/26789/cat/nl/) met blu-ray speler van Philips uit dezelfde serie. Hierin zit alle techniek (internet, apps e.d.). Heel happy mee de eerste dagen.

 6. Ik denk dat dat hem is. De Gold editie zelfs. Geen idee wat dat trouwens toevoegt aan het spel, maar goed. Ik heb trouwens geen idee hoe dat speelt, aangezien ik Transport Tyscoon niet gespeeld hebt, alleen Openttd.

   

  Dit is Transport Giant, een Transport Tycoon of OpenTTD. Open TTD is de (open source) game gebaseerd op Transport Tycoon. Transport Giant is een eigen game, weliswaar in hetzelfde genre.

   

  Openttd kun je downloaden via http://www.openttd.org

 7. Wat zijn dingen om veel geld mee te verdienen? Industrien liggen vaak ver uit elkaar en dus duurt het lang voordat de bus van punt a naar b is en weer terug. Treinen zijn hartstikke duur.

   

  Je krijgt ook meer geld als punten verder uit elkaar liggen hé.

   

  Zelf begin ik vaak met een busdienst tussen twee plaatsen van >700. Bushalte in het centrum zetten en met flink wat bussen rijden. Geen grote winsten, maar wel steady.

 8. Ben bezig met twee boeken:

   

  - Superfreakonimics: Opvolger van de hit "Freakonimics". Mits je het met een korreltje zout neemt, een zeer vermakelijk boek. Leidraad in het boek is het doen van economische analyse in niet-economische situaties, waarbij je grappige conclusies krijgt. Bijvoorbeeld een onderzoek naar bepaald gedrag van terroristen bij banken (hoe herken je er een). Laatste hoofdstuk over klimaatverandering was niet echt mijn ding.

   

  - The big short: boek over de kredietcrisis en de paar winnaars in die crisis. Deze hebben, de titel zegt het al, pakken met geld verdient door "short" te gaan (kort omschreven: inzetten op waardedaling) op de juiste obligaties. Interessant verhaal, waarbij tegelijkertijd genadeloos wordt afgerekend met de multinationals die de financiële diensten leveren.

×
×
 • Create New...