Jump to content

PJHoutman

Leden
 • Posts

  24,532
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  23

Posts posted by PJHoutman

 1. 22 minuten geleden zei Urbeto:

  Hoeveel heeft dat je de afgelopen weken opgeleverd?

   

  Paixao heeft in de Eredivisie G3A2, net als Minteh, maar heeft er véél meer basisplaatsen voor nodig gehad. Ivanusec en Alireza laten ook constant zien het als basisspeler (nog) niet te kunnen bolwerken. Minteh brengt in die vergelijking, juist door zijn speelstijl iets extra's. Je ziet toch zelf ook wel dat hij de enige is die uit een individuele actie zijn directe tegenstander voorbij komt? Dat hij in het vervolg nog meer dan eens de verkeerde keuze maakt klopt, maar hij komt tenminste ergens voorbij, meer dan eens met gevaar tot gevolg. 

   

  De haken en ogen aan zijn spel ziet iedereen - als hij geen oogkleppen of enig egoïsme had gehad speelde hij tenslotte nu niet in Rotterdam Zuid - maar je kunt echt niet redelijkerwijs stellen dat hij niets extra's brengt. 

  Dat is hij niet, Stengs doet dat namelijk ook en veel effectiever. Daarnaast is "je tegenstander voorbij komen" alleen zinvol als er ook iets uitkomt, anders heb je namelijk gewoon balbezit weggegeven. 

   

  Het gaat mij erom dat Feyenoord veel beter is wanneer er als 'eenheid' wordt gespeeld. Ja, Paixaõ kan er op individueel vlak helemaal niets van, maar hij speelt de bal vaak op de juiste momenten af of terug, waardoor Feyenoord door kan bouwen. Met Minteh word je individueel misschien beter, maar als eenheid veel minder om twee redenen:

   

  1. Je gaat als team veel meer proberen om Minteh te bereiken zodat hij zijn snelheid kan gebruiken. Daarmee reduceer je het aantal passes naar spelers die er voorin wél wat van kunnen (Stengs en Giménez). 

  2. Je leidt vaker balverlies en moet dus vaker omschakelmomenten in, waar Feyenoord met relatief trage CV's kwetsbaar in kan zijn. 

 2. 11 minuten geleden zei Urbeto:

  Als we Minteh en PJ in de waagschaal leggen is Minteh in ieder geval niet de enige die bij vlagen blind is. 

   

  Ivanusec speelde weer een draak van een wedstrijd. Als je dat niet ziet, vraag ik me vooral af wat je wél van hem geobserveerd hebt. Minteh is natuurlijk een heel opportunistische speler. Daar valt genoeg op aan te merken, maar ontkennen dat hij iets extra's brengt ten opzichte van Paixao, Alireza en Ivanusec zou wel heel naïef zijn. 

  Iets anders, niet iets extra’s. Paixao, Ivanusec en zéker Alireza spelen in dienst van het team en proberen medespelers te bereiken. Minteh grossiert in slechte keuzes en egoïsme. Als daar nou nog heel veel rendement in zat (a la Berghuis) dan was het nog te billijken. Maar hij heeft vandaag zes keer de bal over de achterlijn gelopen en een keer naast geschoten. Het enige productieve was dat we twee corners kregen (waarvan een er niet eens een corner was). 
   

  Overigens ben ik van mening dat Sauer gewoon minuten moet krijgen, dus ik vind ook helemaal niet dat we per se met de hierboven genoemde namen moeten spelen.

 3. 6 minuten geleden zei neva:

  Wordt nog wel 1-3.

   

  Wtf doet Benitez?

   

  Niet dit trauma weer he.

  Off-topic: staat er bij stafleden niet bij wanneer ze een post hebben ge-edit?

 4. Zojuist zei Monty:

  Het is een van de weinige spelers die ten minste wat probeert. Nee lekker naar Ivanusec en al die andere flapdrollen blijven kijken, daar worden we gelukkig van!

   

  En hoe duidelijk moet het nog wezen: ZET MILAMBO GEWOON BASIS!!!!!!

  Ik vond niet zo veel mis met Ivanusec vandaag, maar dat anderen er weinig van kunnen is natuurlijk geen argument om Minteh op te stellen.

   

   

 5. 11 minuten geleden zei Monty:

  Zo jammer dat wij zo'n speler als Minteh niet zelf gekocht hebben. Wat een heerlijk ventje. :D 

  Geweldenaar inderdaad. Als geen bal afgeven en dan verongelijkt kijken als je over je eigen poten struikelt attributen waren had ie een CA van 200. 

 6. 12 minuten geleden zei Aaron21:

  En waarop baseer je de uitspraak dat je als 2e in de volgende rondes het makkelijkste pad volgt?

  Nummer twee van poule België, dan nummer 1 poule Portugal/een nummer drie van een andere poule. Denk dat dat de twee zwakste opties zijn.

 7. Ik zou persoonlijk nu niet zo snel dit soort dingen roepen als ik vorig jaar kansloos was in de titelstrijd en dit jaar mag hopen dat er nog ploegen een Evertonnetje doen om Europees voetbal te kunnen halen, maar wie ben ik?

 8. 4 minuten geleden zei Beppu:

  Berghuis twijfelde zelf of het überhaupt wel geel had moeten zijn zegt hij achteraf in zijn interview. 

  Hij bleef achter zijn sok haken, kon je vrij duidelijk zien.

 9. 8 minuten geleden zei misterhille:

  Wat de F*CK... Dit is toch geen rood?
  Het is hard, maar eerst op de bal

  Dan mag je iemand inderdaad met twee benen in de schaar nemen, klopt. 

 10. 5 minuten geleden zei Jotew:

   

  Hij moet niet zo half uitkomen

  Er is maar één persoon die daar gevaarlijk kan koppen; Witsel. Als je uitkomt en de bal valt er tussen worden er veel meer spelers gevaarlijk.

 11. 1 uur geleden zei 007mark:

   

  Dat zie ik dus andes. Denk dat Celtic-uit voor Feyenoord namelijk moeilijker is dan Atletico-thuis. Puur omdat we uit vrij weinig punten pakken historisch gezien. 

  Als je bij Celtic geen drie punten pakt moet je je doodschamen. 

 12. 14 minuten geleden zei Hakai:

  Ja goh, er is geen bron want zij zijn zelf de bron. Het is in ieder geval van een krant, geen tweetje en ik zeg niet dat het sowieso klopt, maar die 12 miljoen komt niet uit de lucht vallen. 

  Dat zegt ook niemand. 

×
×
 • Create New...