Jump to content

Vis

Leden
 • Posts

  599
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by Vis

 1. 8 uur geleden zei Copywriter:

  Vreselijk degene die zonder graphics spelen ;c

   

  Sorry! :-)

   

  Daar speel ik veel te weinig voor, en storen doet het me ook niet haha

  Denk dat ik FM nu nog eens in de 2 weken voor 2 uurtjes aan slinger of zo.

  Na de overname van een slijterij heb ik daar simpelweg geen tijd meer voor

 2. Zit nog steeds in FM21 en tot en met seizoen 24/25 alleen nog maar play off finale gehaald, maar nooit gewonnen. Dus nog nooit Europees gehaald. In 25 op het randje van ontslag gezeten, werd zelfs een doelstelling van 9 uit 5 aan vast gehangen.

  Seizoen erop zowaar direct kampioen geworden en nu het seizoen 26/27 net afgesloten

   

  afbeelding.thumb.png.fec4d19496413a535341c50f52723bb6.png

 3. 6 uur geleden zei NicoHaak:

  Vond vooral die Larsen mega vervelend door provocerend die bal nog een keer tegen em aan te schieten. Maar mooie pot idd. Knap gespeeld door nec. 

   

  Was het ook idd, daarom kreeg hij ook terecht geel. Sommigen noemen het professioneel, ik vind het als Groninger ook irritant.

  Zo reageren als deze NEC-er was nog veel dommer. Gelukkig was Strand Larsen nog niet zo irritant dat hij na de "kopduw" niet ging liggen alsof hij half dood ging.

 4. 1 uur geleden zei La Pulga:

  Leuk potje in Groningen, wel vaag die rode kaart.

   

  Gaat in dit geval er niet om of hij hem wel of niet hard raakt, meer om de intentie. Weliswaar door een groenwitte bril bekeken vind ik het een terechte. En Guzubudinges blijkbaar ook :-)

   

  Maar het was een fantastische pot waarin NEC over het grootste gedeelte met 10 man gewoon de betere was. Maken ze 2-4 dan is het gewoon klaar. Zit echt veel voetbal in die ploeg, mooi om naar te kijken.

  Groningen komt gaandeweg het seizoen ook steeds meer voetbal in de ploeg, vandaag kwam het vooral op werklust, doorzettingsvermogen en opportunistisch spel.

 5. Heb geen enkele screen, maar heb in FM21 nog een save lopen met FC Groningen.

  De eerste 4 seizoenen telkens tussen plek 5 en 8 geëindigd. Keurig play offs gehaald en elke seizoen weer de finale gehaald. En ook elk seizoen de finale keurig verloren. Kortom 4 seizoenen gespeeld, nooit europees gehaald.

  Ook in de beker geregeld in de 1e, 2e of uiterlijk 3e ronde uitgeschakeld.

  Tot seizoen 5 aanbrak!

  Einde van seizoen 4 op de rand van ontslag gezeten. Meerdere keren net niet ontslagen en na de wederom verloren play off finale een ultimatum gekregen om het seizoen te starten met 9 punten uit 5 wedstrijden. Dit lukte gelukkig, want op dat moment was ik zelfs contractloos! Na 8 wedstrijden kreeg ik een nieuw contract aangeboden. Vraag me niet waarom, zeker nadat ik op de rand van ontslag had gezeten, kreeg ik uiteindelijk een nieuw contract aangeboden, Wat dacht je? Direct een contract voor 3 jaar!

  Het seizoen 25/26 begon nog enigszins wisselvallig, maar op den duur begon het te lopen. We haalden voor het eerst europees voetbal en sterker nog, we werden gewoon landskampioen!

  Nieuwe seizoen begonnen met de winst in de Johan Cruijff schaal. Ajax werd na penalty's verslagen.

  In de Champions League lootten we Manchester United, Bilbao en Galatasaray. Eens kijken wat we daarin kunnen bewerkstelligen.

   

 6. Banner.png.2fc39af370a0e48c3c487e0a5280585f.png

   

  November en December 2023

   

  November starten we met een thuiswedstrijd tegen Volos. En zoals al vaker gebeurde dit seizoen beginnen we waardeloos aan de wedstrijd. Bij rust kijken we dan ook tegen een 0-2 achterstand aan. Een donderpreek in de rust helpt, want opeens worden we sterker. Dit resulteert zelfs in de verdiende 2-2 en daarbij krijgen we kansen op meer. Maar 1 slap momentje en de bal ligt er weer aan de andere kant in. Helaas wordt een nieuwe gelijkmaker afgekeurd wegens buitenspel.

   

  Volgende wedstrijd is weer thuis, nu tegen koploper AEK Athene. Het begint helaas wel heel duidelijk te worden, zeker na het zien van de eerste helft van Willem II-FC Groningen, we leiden aan het FC Groningen syndroom! Wederom een waardeloze eerste helft en weer staan we 0-2 achter. Ook nu gaat de 2e helft iets beter, maar verder dan een 1-4 komen we niet.

   

  afbeelding.thumb.png.0a2b71b3f769c4a3df67c989e7457809.png

   

  Voor de Conference League staat de 4e groepswedstrijd op het programma. Thuis tegen Spartak Moskou.

  Na 3 minuten kijken we alweer tegen een achterstand aan door een eigen doelpunt van Justen. En in blessurtijd van de 1e helft valt ook weer de 0-2. Het begint eentonig te worden, maar ik wordt er vooral zeer moedeloos van. Na rust weten we wel weer wat kansjes te creëren, maar tot een goal komt het niet.

   

  afbeelding.png.aa5182127b5910efe48c74f69ef23e7e.png

   

  We besluiten het roer om te gooien en terug te vallen op het eerder succesvolle "platte" 4-4-2.

  En zowaar komen we in eigen huis tegen PAOK Saloniki eens niet op achterstand in de 1e helft. 0-0 bij rust is wel weer eens fijn. Een penalty in de 56ste minuut zorgt voor de 1-0 welke vast weten te houden, zij het met kunst en vliegwerk, tot het eindsignaal.

   

  Uit tegen Aris Saloniki houden we vast aan dit systeem. Weer staat Justen al vroeg in de wedstrijd op de verkeerde plaats, want weer krijgt hij de bal knullig tegen zich aan geschoten en valt hij in het verkeerde doel. Na de 2-0 van Aris komen we beter in ons spel en zien we een goal afgekeurd worden. Na rust zelfde beeld, wij proberen de aansluitingstreffer te maken en drukken Aris steeds verder naar achteren. Die treffer komt er in de 54e minuut en dus blijven we doordrukken voor de gelijkmaker. Helaas is een kille counter ons funest. 3-1 nederlaag.

   

  afbeelding.thumb.png.0cb9173be13bfb80e603f30e8577d780.png

   

  Dan gaan we weer Europa in. En wel thuis tegen Gent. Als we willen overwinteren dan zijn deze, Gent en de wedstrijd tegen Lyngby cruciaal. Het staat na onze nederlaag tegen Spartak Moskou allemaal dicht bij elkaar.

  We houden vast aan het systeem, dus wederom plat in de 4-4-2.

  Voor de verandering schieten wij eens een keer uit de startblokken, wat ons zowaar een snelle 1-0 voorsprong oplevert. Een heerlijke goal van Robertson. Gent begint te drukken, maar betrekkelijk eenvoudig blijven we overeind. Vlak voor tijd maken wij via een messcherpe counter 2-0 via Magazzu.

  En door de overwinning van Spartak Moskou op Lyngby zijn wij al zeker van overwintering.

   

  afbeelding.png.137450d3d64ad75cfae8d20a5cb70802.png

   

  De kampioen van de laatste 4 seizoenen Olympiakos komt op bezoek. Op dit moment staan zij op een voor hun teleurstellende 4e plaats.

  Net als tegen Gent schieten wij weer uit de startblokken, want in de 9e minuut is het al raak via Magazzu. Alleen is het dit keer van korte duur want in de 13e minuut schiet Oussama Idrissi (voormalig Feyenoord, FC Groningen, AZ en Ajax) de gelijkmaker binnen. Het wordt een spannende wedstrijd, Olympiakos blijft aandringen, krijgt de meeste kansen en af en toe zijn wij gevaarlijk uit de counter. We komen nog een keer goed weg met een afgekeurde goal en zo blijft de 1-1 op de borden.

   

  De wedstrijden volgen elkaar in hoog tempo op, want Atromitos Athene staat alweer voor de poort.

  Het FC Groningen syndroom, waar we eerder mee kampten lijken we definitief van ons afgespeld te hebben. Want na een dik kwartiertje spelen kijken wij zowaar eens tegen een comfortabele 2-0 voorsprong aan. Doelpuntenmakers zijn Baselga en Toci. Maar man man man wat kunnen we het ons weer moeilijk maken zeg!

  Direct na rust is het de levende legende Mario Balotelli die de 2-1 binnenschiet. Op het uur krijgen we de 2-2 om de oren en weer 5 minuten later staan we 2-3 achter. Door wat omzettingen probeer ik nog de gelijkmaker af te dwingen, maar we worden niet meer gevaarlijk.

   

  Met wederom een gedeukt vertrouwen gaan we dit keer op bezoek bij Panathinaikos. Deze gevallen grootmacht werd in de afgelopen seizoenen slechts 1x 2e en bungelt nu vooral tussen de 4e en 11e plaats in.

  We starten weer goed want al in de 6e minuut krijgen we een penalty. Portanova blijft cool en verzilvert dit presentje.

  De wedstrijd kabbelt rustig verder zonder dat er aan beide kanten grote kansen worden gecreëerd. Plots valt werkelijk uit het niets de 1-1 binnen in de 87ste minuut. Ik begin alweer te koken van woede. Geven we het nu alweer weg! Door mijn woedeaanval vergeet ik zelfs wat aanpassingen te doen om toch nog de 3 punten binnen te halen. Het bleek niet nodig, want in de 93ste minuut maakt Toci 1-2 en 2 minuten later wordt het zelfs nog 1-3 door Baselga.

  Het was misschien niet helemaal terecht, maar de punten ben ik niet minder blij mee.

   

  afbeelding.thumb.png.e40fd80ab3a092429a4dc6c06b2cb2d5.png

   

  Zoals ik al zei zijn we al geplaatst voor de volgende ronde in de Conference League. Het deed mij twijfelen of ik wel of niet met de sterkste opstelling moest gaan spelen. Ik besloot het niet te doen. en achteraf is dat wel verstandig gebleken.

  Maar eerst mogen we dus nog op bezoek bij Lyngby. Voor hun stond niks meer op het spel omdat ook Spartak Moskou al zeker was van overwintering.

  waar de 1e helft vreselijk saai was en het eeuwig duurde voor de rust leek aan te breken, was de 2e helft verre van saai!

  Martsakis bracht ons al snel na rust op 0-1, maar 2 keer knipperen met de ogen en we stonden weer met 2-1 achter.

  Maar een kwartiertje later waren de rollen weer omgedraaid. Twee snelle goals achter elkaar van Baselga en Dresevic bracht de stand weer in ons voordeel, 2-3. Dat het zo bleef mag een wonder worden genoemd. Het was weer eens met kunst en vliegwerk en vrouwen en kinderen eerst.

   

  afbeelding.png.1bb204b407319bc07449fdeece3bf024.png

   

  Zoals ik al aangaf was de keuze om met de sterkste elf te beginnen dus wel verstandig gebleken.

  Door onze overwinning werden 1e in de poule en Spartak Moskou 2e. En waarom was dit dan zo belangrijk? Nou het scheelt je dus een extra Knock Out ronde. Alle nummers 2 spelen eerst nog een Knock Out ronde samen metg de nrs 3 uit de Europa League en vervolgens stromen de nrs 1 in.

   

  afbeelding.png.a54258371a078d6a59ae5632af3c4cff.png

   

  December brengt ons in de laatste volle week voor kerst nog 3 wedstrijden, te beginnen thuis tegen Asteros Tripolis.

  We lagen nog te slapen bij het beginsignaal, want al na 4 minuten lag de 0-1 erin. Gelukkig zorgde dat er dit keer wel voor dat we wakker werden. In de 9e minuut was daar al de gelijkmaker door een benutte penalty van Portanova en 2 minuten later was het Baselga met de 2-1. Op slag van rust was het Toci die de 3-1 binnenschoot, maar het antwoord volgde direct door een tegengoal een minuut later.

  Vlak na rust werd het zelfs weer 3-3. Het zal toch niet weer!

  Een spannende 2e helft volgde. Kansen aan beide kanten en door een goal in de 86ste minuut van Dresevic, die zijn eerste competitie goal maakte na eerder al 4 keer in Europa gescoord te hebben, leken wij aan het langste eind te trekken. Maar dan, in de 93ste minuut scoorde Lamprou voor Tripolis de 4-4. Het geluk was vandaag aan onze zijde, want de VAR greep in en keurde de goal af. De 3 punten bleven in eigen huis!

   

  Vervolgens mochten we weer op bezoek bij Olympiakos. Zij trakteerden ons op een 1-2 nederlaag. We drongen nog aan in de slotfase, maar het mocht dit keer niet baten. Onze duurste aankoop Verheijen, die nog wel wat tijd nodig heeft trouwens, maakt zijn eerste goal voor Doxa Drama. Dat er nog maar vele mogen volgen!

   

  De laatste wedstrijd van het jaar was uit bij Apollon Athene, dat op de 12 plaatst staat. Wij staan 9e.

  We willen het jaar positief afsluiten, dus een goed resultaat was het devies. Een overwinning is tevens noodzakelijk om de 6e plaats in zicht te houden. Na 21 minuten bracht Baselga ons op een 0-1 voorsprong. Wellicht iets tegen de verhouding in, maar dat boeit ons niets. Apollon moet hierdoor wel iets meer komen en dus ontstaat er ruimte voor ons. Apollon weet ook wel kansen te creëren, maar gescoord wordt er door hun niet. Wij scoren nog wel een keer. Uit een vlijmscherpe counter maakt Magazzu er 0-2 van en is de wedstrijd verder gespeeld.

   

  afbeelding.thumb.png.2395c2078f772fe424c9c069d9f45462.png

   

  afbeelding.png.34fadd5063e1cdab83952b38307dda48.png

   

  Met een achterstand van 7 punten en nog 9 wedstrijden te gaan wens ik @timpy00veel succes! Hij heeft het team al eerder laten toveren, dus ik heb er alle vertrouwen in. Ook zal in januari de beker van start gaan en in maart weer het vervolg van de Conference League.

   

  @Mordurette

  @Jeroen. @Fantasy @RicoV1989  @RubenS2 @MNie @Marius @19CH98  @timpy00 @Vis

 7. Banner.png.7dd7529af9d578295319afacf078bf72.png

   

  September en Oktober

   

  Na al het transfergeweld hadden we eerst even 2 weekjes rust want de eerste competitiewedstrijd stond pas gepland op 17 september. Wel direct een kraker, thuis tegen Panathinaikos was een benutte penalty in de 6e minuut van Dresevic genoeg voor de 3 punten.

   

  Vier dagen later stond de eerste groepswedstrijd voor de Conference League op het programma, op bezoek bij Gent. Weer was een doelpunt van Dresevic, ditmaal uit een corner, genoeg voor de 3 punten.

   

  afbeelding.png.6bf4fee0364b1840604e23aa46b46944.png

   

  Vervolgens de thuiswedstrijd tegen Apollon Athene liep het niet zo gesmeerd als we graag zouden willen. Een zwaarbevochten 1-1 was het resultaat. Uit tegen Asteras Tripolis krijgen we in de 85e minuut de deksel op de neus lopen tegen een 2-1 nederlaag aan.

  Drie dagen later tegen Giannina weten we weer orde op zaken te stellen door een keurige 1-3 overwinning neer te zetten. Dat biedt weer hoop voor de volgende europese groepswedstrijd.

   

  afbeelding.thumb.png.a4ee3a2571ced9a939f4aa89740a9823.png

   

  Lyngby was de volgende tegenstander in europa en werd door mij voorafgaand gezien als de zwakste van de poule, echter wonnen zij de eerste wedstrijd met liefst 4-1 van Spartak Moskou. Niet onderschatten was het devies!

  We kwamen goed uit de startblokken wat resulteerde in een 1-0 voorsprong. Ondanks dat de wedstrijd best gelijkwaardig was, was dat qua grote kansen niet echt terug te zien. Liefst 3 goals werden afgekeurd door de VAR. In blessurtijd maakte Lyngby toch nog 1-1, erg zuur...

   

  afbeelding.png.c269745a1174eaf131f1d58cd3befeeb.png

   

  Deze late treffer, en meer late tegentreffers, zorgden toch voor een klein moraaldipje. Want opeens loopt het allemaal niet meer zo lekker. 2x achterelkaar verliezen we met 2-1. Eerst van OFI Kreta, vervolgens van Larisa.

   

  afbeelding.thumb.png.634d6a756001bfe74c873a51605e90ff.png

   

  Met deze moraaldip mogen we aantreden tegen Spartak Moskou.

  Tja, europees is natuurlijk geen Griekse comptitie ;-)

  Maar waar dit opeens vandaan komt? Geen idee

   

  afbeelding.png.e541299a6a25fd740003430039eb0b69.png

   

  In oktober staat er nog 1 competitiewedstrijd op het programma.

  Uit bij Xanthi komen we er maar weer achter dat competitievoetbal toch anders is.

  We komen niet verder dan een 0-0.

   

  Nog ff de tussenstanden.

   

  afbeelding.thumb.png.dac56b7b8086edc441f0b779fab7a5a8.png

  @Mordurette

  @Jeroen. @Fantasy @RicoV1989  @RubenS2 @MNie @Marius @19CH98  @timpy00 @Vis

   

 8. Op 15-9-2021 om 18:37 zei Christian.:

  ced704d490aa20e1010532119c0a451f.png

   

  Heb met Aris echt een heerlijke flow te pakken :D Al twaalf wedstrijden geen tegengoal, kunnen overwinteren in de Champions League, alle transferrecords gebroken dit seizoen en als klap op de vuurpijl deze wedstrijd terwijl ik zojuist mijn topscorer heb verkocht aan Atletico Madrid. Het Griekse leven is goed... 

   

   

   

  Niet leuk!

 9. Banner.png.a6894d7e59d45640a10cca563723c73a.png

   

  Wedstrijden Juli en Augustus 2023

   

  Tussen al het transfergeweld door moest er ook nog gevoetbald worden. Na een paar oefenwedstrijdjes werd het tijd voor de tweede voorronde van de Conference League. De eerste horde is het Kroatische Gorica.

  Deze wedstrijd bleek later de enige wedstrijd van Heusinkveld te zijn voor hij naar Inter vertrok. DEen afgekeurde goal was zijn enige wapenfeit voor Doxa Drama. Met 2x een 2-0 overwinning plaatsen we ons voor de derde voorronde.

   

  afbeelding.png.437f41519ee540e37c17a4ad4e1072ce.png

  afbeelding.png.bcf87e0b1029faae13dfc774f493fecf.png

   

  FC Vaduz uit Liechtenstein werd de volgende tegenstander. In de heenwedstrijd wederom weinig problemen, al hadden we veel meer dan 1 keer moeten scoren!

  In de return was het krachtsverschil wederom redelijk groot, maar maken we het onszelf enorm moeilijk. Halverwege de 1e helft komen we zelfs op achterstand, gelukkig weten we het in de 2e helft recht te zetten.

   

  afbeelding.png.59f76cb87411e7afa32b40ab4b369365.png

  afbeelding.png.e445a88381811e8f885293ae0ad09742.png

   

  Weer een ronde verder dus! Gelukkig hebben we nu eindelijk eens een makkie geloot :-)

  Met een thuiswedstrijd starten we tegen een Duitse laagvlieger, namelijk Red Bull Leipzig.

  Om eerlijk te zijn, hier kunnen wij haast nog niet van winnen. Zo veel geld en zo veel kwaliteit, dat komt voor ons nog een beetje te vroeg.

   

  Maaaaaarrrrrr, zoals ik al zei beginnen we met een thuiswedstrijd. En hoe we het flikken? Geen idee! Maar we winnen met liefst 2-0! En het was nog verdiend ook!

  afbeelding.png.9a3471d694f5d4bc9dd0c4f9409f8ed8.png

   

  Dan de return. Een 2-0 voorsprong is natuurlijk een mooie uitgangspositie, maar Leipzig blijft wel een echte topclub. Drie goals maken tegen het nietige Doxa Drama zou voor hun, met hun thuispubliek erachter een eitje moeten zijn.

  Saillant detail is dat deze wedstrijd op Deadline Day wordt gespeeld, en zoals in de vorige update te lezen viel was dat een behoorlijk hectische dag! Dat helpt qua voorbereiding niet mee.

  Maar dan is daar de aftrap en wij verstoppen ons absoluut niet. Sterker nog, na 21 minuten staat er, weliswaar niet helemaal verdiend, een mooie 0-2 voorsprong op het scorebord! Dat betekent dat Leipzig er 5 moet maken om door te gaan! Een minuutje na onze 0-2 kwam Red Bull direct weer terug in de wedstrijd door de 1-2 binnen te knallen. en weer een paar minuten later krijgen ze een penalty. Gelukkig wist Dani Olmo hem niet te verzilveren. Op slag van rust valt alsnog de 2-2.

  Het uitgangspunt van voor de wedstrijd is nu na 45 minuten nog onveranderd, zij moeten er nog steeds 3 maken.

  Uiteraard blijven wij verdedigen en dringen zij aan. Kansen krijgen ze ook genoeg, maar het vizier staat niet op scherp, en onze keeper is in bloedvorm! Hoe meer tijd er verstrijkt, hoe meer onze kansen toenemen. Mede doordat zij het geloof op kwalificatie voor de groepsronde verliezen. In de laatste 10 minuten kunnen wij er nog rustig op los counteren en in de 87e minuut valt voor Leipzig het doek definitief. Cisneros weet 1 van deze counters af te maken en zo is het groot feest bij de Grieken! We verslaan het grote Red Bull Leipzig!!!

   

  afbeelding.png.adf6b11a68af57213ca4f5843bdb94d3.png

   

  Daags na de grootste verrassing is de loting van de groepsfase van de Conference League. En deze loting biedt zeker perspectief. Spartak Moskou lijkt mij de sterkste van de 3, dus zullen wij met AA Gent en Lyngby moeten strijden om de 2e plaats.

   

  1203937550_LotingConferenceLeague.png.37c8f5074217d6b7314554fb5990b43c.png

   

   

  @Mordurette

  @Jeroen. @Fantasy @RicoV1989  @RubenS2 @MNie @Marius @19CH98  @timpy00 @Vis

   

   

   

  Ik haal nu voor de 4e keer een overbodige foto weg, maar die blijft telkens weer terugkomen. Ik begrijp er niks van, en vind het vreselijk irritant :-(

  afbeelding.png

×
×
 • Create New...