Jump to content

Laki

Leden
 • Posts

  1,070
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Everything posted by Laki

 1. Daar zal ik normaal gezien voor zorgen dat je nog een reminder krijgt. Er zijn deze keer geen beperkingen op hoe oud een nummer moet zijn.
 2. Gekozen landen: Verenigde Staten Nieuw-Zeeland Zwitserland Frankrijk Ierland België Engeland Oeganda Zweden Griekenland Portugal Noorwegen IJsland Madagaskar Denemarken Kameroen Nederland Ivoorkust Japan Italië Schotland Finland Canada
 3. Welkom in Noorwegen, het land dat ook wel gekend staat voor de Noormannen of de Vikingen. Maar we zijn niet hier voor een les geschiedenis, maar voor een muziekevenement. En we verwachten ook niet dat veel landen zich zullen wagen aan Vikingmetal, dus daar houdt het dan ook wel bij op. Goed, na de zeer succesvolle 37ste editie, is het ondertussen alweer tijd voor - jawel - de 38ste editie! @Urbetoveroverde de harten van de MU'ers door meteen bij zijn debuut te winnen, we zullen zien of een andere debutant deze keer met de prijs zal weglopen of het weer tijd wordt voor een ervaren rot, of misschien breit de winnaar van vorige keer wel een mooi vervolg aan zijn indrukwekkend debuut. De deelnemers lieten weten het anonieme inzenden van de voorbije twee edities wel een leuke toevoeging te vinden, en dus blijven we dat behouden. Verder ben je vrij in het kiezen van welk nummer, groep en land je kiest, mits de artiest van keuze uit het land komt naar keuze of een sterke band heeft met het land, zoals gewoonlijk het geval is bij onze edities. Verder moet de inzending een studio of opnameversie zijn, maar dus geen liveversie, en dus te horen zijn op YouTube en/of Spotify. Om je in te schrijven, stuur je een PM naar mij waarin je het land dat je wenst te vertegenwoordigen, de naam van de artiest(e/en) en de titel van het lied vermeldt, met daarbij een YouTube- of Spotifylink. Iedereen is verder welkom om deel te nemen. In onderstaande post zal ik ook updaten welke landen al zijn ingenomen. Meer informatie over het stemmen volgt later nog. De deadline zet ik op donderdag 26 mei 23u59 maar daar kan eventueel van afgeweken worden als je aangeeft het niet te redden voor die datum en toch wenst deel te nemen. Hou er rekening mee van een PM te sturen en dus niet in dit topic je inzending te sturen, omdat de eerste fase dus anoniem verloopt. Mentions @Socrates @Djurovski @ivago @Steels @FMNOOB @ElMarcos @Vitesse88 @Vreven @MetalMichael @Lenstra @bas2204 @007mark @Grote Ree @Tim' @Rogier. @Srangaman @nasje92 @Chiemel @Fabian. @Titan @aron24 @Laki @Chimpa @Jeroen. @timpy00 @hjs @komodo25 @koperij @chrisje1993 @Satyr @Stefanos @Lazvic @Bolderbast @ElPrincipito @Regis @Abe @Kyrill @NicoHaak @Urbeto @Tamara84 @Kowet @Keko @MetalMichael @QuaLyon @van der Water @Giroud @Roprop @Christian. @Kelvin @Erwin. @Platina32 @Vilhena @Viva La Vida @TeamWesil @King XVI @himan @Dysproz @Juca @Justin @Rensationeel. @Hakai
 4. Dat doe ik zeker en vast, was ik ook van plan. Eigenlijk is dat geen slecht idee, maar voor de komende editie ga ik het niet doen, maar een specifiek thema kan wel eens. Natuurlijk als je je moet beperken in de keuze van liedjesmateriaal, riskeer je ook dat het wat moeilijker wordt. ____ Anonimiteit ga ik dan behouden. Ik ben het eens met Socrates verder, maar ik denk nu ook wel niet dat iedereen een mega bekend populair liedje kiest, ook zonder restricties. En sommige muziek kan hier onbekend zijn, maar wel bekend zijn in andere regio's of bij een ander doelpubliek. Uiteindelijk als iets te bekend is, dan doet het het hier vaak ook wel niet zo goed, dus is het ook wel een risico dat je dan pakt. Als ik het niet vergeet, zal ik morgen een topic openen dan.
 5. Dank je wel @Chimpa Als niemand zich geroepen voelt om de volgende editie te organiseren, wil ik het wel doen. Met de app scorewiz kan ik werken. Qua banner zou ik gewoon als dat mag dezelfde als deze editie gebruiken. Qua lay-out zal ik de forum lay-out gebruiken omdat ik niet weet hoe je met een lay-out moet werken, en ik zal het voor de rest vrij basic houden. Alleen weet ik niet wat men wilt qua regels, of men verder wilt met de regels die Socrates voor zijn edities gebruikt. Anoniem? Laatste 10 jaar? Geen idee wat men ervan vond, en op dat vlak zou feedback ook wel handig zijn denk ik, of men het leuk vond en of het voor herhaling vatbaar is, anders ga ik weer terug naar het oudere concept op dat vlak.
 6. Laki

  In concert!

  Ticket aangekocht voor in november een tweede keer naar yeule te gaan in Brussel.
 7. Gezien in tussentijd The Northman (2022): 8/10 (gezien in cinèma) Happy Together (1997): 8/10 Yuni (2021): 7/10 Monos (2019): 4/10
 8. Dank je wel @Urbetovoor de vijf punten. Dat waren misschien zelfs nog de vijf meest onverwachte punten gezien van de andere gebruikers ik wel eerder had verwacht dat ze dat zouden kunnen smaken, en ik verder op niet al te veel punten moest rekenen. Gefeliciteerd met de overwinning. Bedankt ook voor de organisatie @Socrates. Top gedaan, goede en leuke vinnige teksten geschreven en goed georganiseerd, van mij mag je het zeker en vast meer doen als je het graag doet. Ik kijk al weer uit naar de volgende editie. Ondertussen al even kijken naar de volgende editie qua inzendingen waar ik al met vrij veel opties en ideeën zit, maar geen ervan waarvan ik vermoed die het hier echt geweldig zullen doen (wat ook niet "moet").
 9. Verlos ons van de spanning!
 10. April Afgelopen Week Tags van de laatste weken
 11. Dank je wel @Bolderbastvoor de 8 punten. Tof ook dat ik als voorlaatste aan de beurt kom en de leider als laatste. Noorwegen weet dus al of hij gewonnen heeft of niet. Geen punten aan Frankrijk geven (of 1?) en maximaal 5 of 6 aan Nederland. Absoluut @Chiemelen @SatyrFantastische, heerlijke en aangename inzendingen! 10 en 12 punten dikverdiend wat mij betreft.
 12. Idem hier ook, heb er enkele gezien en denk toch dat misschien hier en daar iets veranderd zou zijn na het horen van de clips, wat een heel andere ervaring is.
 13. Wat een verrassende winnaar eigenlijk. @ivago; en ik allebei een top 3 plaats aan Oekraïne en Frankrijk. Enkel wijk ik af bij Italië en Ivago bij Portugal. Portugal kreeg echter ook wel wat punten van mij. We doen er dus heus niet om bij de andere MU festivals. Dit waren mijn tien landen die punten kregen: 12: Oekraïne10: Frankrijk8: Italië7: Spanje6: Portugal5: Servië4: IJsland3: Armenië2: Oostenrijk1: Albanië
 14. Ik ben nu ook wel benieuwd naar de stem van MU.
 15. Wel het lijkt er toch wel op dat ik misschien het best scorende Aziatische land word, deze editie. Ik zal daar dan vrede meenemen.
 16. Laki

  In concert!

  Yeule keert terug naar België. EN gaat ook op 16 november hier voor de Nederlanders naar Amsterdam. Just letting ya know.
 17. Jammer genoeg geen punten. Vök al van gehoord, Before heeft hier ooit eens meegedaan ook (al kan het een Euro-editie geweest zijn), maar dat vond ik toen een heel mooi nummer en is me altijd bijgebleven.
 18. Amper iets gezien van films, enkel deze 2 President (2021): 8/10 Documentaire over de corrupte presidentsverkiezingen in Zimbabwe waar de campagne van Nelson Chamisa gevolgd werd. 21 & Over (2013): 4/10 Luchtige film die eigenlijk weinig te bieden had voor mij, zelfs onder de al lage standaard die ik voor dit films hanteerde, maar zelfs in het genre vond ik het gewoon zwak en inspiratieloos, met momenten ergerlijk. Misschien ben ik te oud geworden voor dit soort films, maar de stereotiepe humor komt niet goed over en is vandaag in deze tijdsgeest eigenlijk hilarisch genoeg gewoon gedateerd.
 19. Dank je wel voor de 8 mooie punten! Aziatische landen doen het wel echt niet goed. Ik ben het beste scorende Aziatische land op dit moment, maar ik hou geen enkel land van een ander continent achter mij.
 20. DANK JE WEL @Satyr De Chinezen zullen bij deze in heel wat nieuwe Hongaarse projecten investeren in de komende jaren!
 21. Mijn liedje is wellicht ook te obscuur en dan nog eens te lang en het is in een andere taal. Ik vind het een machtig liedje maar blijkbaar ben ik daar dan toch de enige in (op jou dan na). Ik dacht dat liefhebbers van Sigur Ros wat dit forum er wel heeft, het goed gingen vinden, maar blijkbaar toch aan mispakt.
 22. Jammer genoeg geen punten.
 23. Laki

  Ik luister nu..?

  Goed album, denk dat velen onder jullie dit ook wel goed zullen vinden. Soort van dromerige indie rock/post-punk.
 24. Laki

  WK 2022 [Poulefase]

  Uruguay is toch min of meer al op zijn retour. Ik zeg niet dat het niet kan. Het is en blijft een niet te onderschatten team, maar het is ook geen Brazilië en Zuid-Korea zijn ook geen sukkeltjes. Idem voor Portugal dat over heel veel individueel talent beschikt, maar voor mij als team zelf moeilijk goed uit de verf kan komen omdat het moeilijk is om een balans te vinden tussen de ster Cristiano Ronaldo en al het andere talent. Ghana mag je ook niet onderschatten, al vind ik dat een lastig team om te peilen, maar het beschikt over enkele zeer goede spelers zoals Partey. Ik vind het een interessante groep waar iedereen kan winnen van iedereen, en dat is zichtbaar in mijn pronostiek. Voor mij het meest vergelijkbaar met groep H uit 2018 ook (Colombia, Senegal, Japan en Polen toen). Al is Portugal in 2022 wel wat beter dan Polen in 2018.
×
×
 • Create New...