Jump to content

Laki

Leden
 • Posts

  955
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Everything posted by Laki

 1. Ik heb daar één aflevering van gezien, maar ik ben dan eigenlijk weer gestopt. De series lijken me inderdaad meer voor de comic fans te zijn. Ik heb genoeg werk met de films, dus ik denk dat ik het daarbij hou. Ik kijk niet zoveel series dus ja dan kijk ik liever gewoon iets anders (zoals in mijn bovenstaande comment bvb. dat ligt me een stuk meer).
 2. The End of the F**king World: eerste seizoen herzien, tweede seizoen voor het eerst seizoen. Seizoen 1: 10/10, Seizoen 2: 9/10 Heerlijke serie, misschien wel mijn favoriete serie ooit. Ik kijk wel niet zoveel series, maar ik probeer het wel af en toe eens te doen. Nu en dan pak ik eens iets mee vanop Netflix. Staat vooral rare boel op mijn kijklijst. Van bekendere series moet ik nog Vikings & Black Mirror verder kijken. Bij Black Mirror is dat ook niet erg gezien elke aflevering op zichzelf staat. En met Breaking Bad en La Casa de Papel staan er nog 2 bekende series nog op mijn kijklijst. De rest is vooral eerder onbekende boel (of tussen de 2, alice in borderland-type bekendheid).
 3. Oei dit zijn wel extreme ratings, maar ze reflecteren het wel correct. Ride or Die (2021): 10/10 Annihilation (2018): 10/10 The Hunger Games (2012): 2/10 The Hunger Games: Catching Fire (2013): 3/10 The Hunger Games: Mockingjay - Part 1 (2014): 2/10 The Hunger Games: Mockingjay - Part 2 (2015): 2/10 Staan allen op Netflix. Ride or Die kun je een beetje zien als een vibe vergelijkbaar met Waves of La vie d'Adèle maar dan in Japan en met rood als de warmste kleur. Hier review https://letterboxd.com/lakigigar/film/ride-or-die-2021/ Annihilation was erg goed, ben ik zeker absoluut fan van. Maar te veel over zeggen zou het spoileren denk ik. Enige dat ik kan zeggen dat ik het al veel eerder had moeten zien hebben. Ik ben er zelfs nog meer fan dan van Ex Machina.
 4. Laki

  Ik luister nu..?

  Ook gisteren uitgekomen en live gehoord
 5. Uitslagen op naam. Maar het idee van de nominaties anoniem te doen, slaat blijkbaar wel aan. Veel inschrijvingen al.
 6. Enig nadeel is dat je dan weinig kan zeggen tijdens het spelletje heen. Je kan niet zeggen hoeveel punten dat je zelf gekregen hebt, want je verraad jezelf. Je kan misschien wel een hint geven, hé goede start genomen, dank je wel voor de x aantal punten anoniempje. Maar veel kan je niet zeggen, eerder reageren als een onafhankelijke journalist op de wedstrijd.
 7. Ik vind het ook niet erg, maar een Laki-inzending is natuurlijk redelijk herkenbaar en ik had eigenlijk al min of meer een hint gegeven van wat ik zou insturen, dus ik ga iets anders insturen dan gepland. Op zich wist ik nooit van wie een inzending was door de Spotify-lijst.
 8. Films van de laatste week: Django Unchained (2012): 9/10 The Hateful Eight (2015): 8/10 Pi (1998): 8/10 Once Upon a Time in Hollywood (2019): 7/10 April Story (1998): 7/10 Stalker (1979): 5/10 Encanto (2021): 5/10
 9. Met een zeventiende plaats toch een heel zwakke beurt van mijn kant. Ik ga dan toch iets anders trachten te doen voor de komende editie en misschien moet besproken worden wie die zal organiseren. Bedankt voor de organisatie @Platina32
 10. Ja, hier ook niets, maar dat is geen verrassing. Het type muziek kan niet verder uit elkaar staan. Eens nadenken over mijn volgende inzending, want begin te twijfelen. Probleem is alleen: mijn inzendingen met een vrouwelijke stem doen het altijd veel slechter dan de inzendingen met een mannenstem.
 11. Wat betreft releases uit 2021 voor mij: 1. Don't Look Up 2. Birds of Paradise 3. Pig 4. Luca GEEN FAN: 5. Raya and the Last Dragon 6. Titane 7. Voyagers Overige films dat ik voor het eerst heb gezien vind je hier (100 hoogtepunten) https://letterboxd.com/lakigigar/list/2021-year-in-review/
 12. Jammer genoeg geen puntjes.
 13. Van die vorige FM top 100 heb ik Gladiator, Garden State, La meglio gioventu, Dogville, The Deer Hunter, Persona, Oldboy, Walk The Line, The Thin Red Line, The Fountain nog niet gezien. De meesten daarvan wil ik wel eens zien. Lost in Translation, Mulholland Dr., Eternal Sunshine of the Spotless Mind, Her, Spirited Away en Donnie Darko zou ik nog eens willen terugzien. Te lang geleden, en ik vermoed dat ik ze nu wel op zijn minst een stuk beter zou vinden. Uit de top 10 begrijp ik Inception niet goed, dus die moet ik nog eens herkijken. Into The Wild vind ik de enige film die daar niet in thuishoort. Enorm overschatte film hier (toen toch). The Perks of Being a Wallflower staat ook zeer hoog. Maar goed, dat soort films zorgen er wel voor dat zo een toplijst zijn "eigenheid" wat heeft. Toplijsten zijn er verder genoeg.
 14. Voor afgelopen week Voor afgelopen jaar Ik denk dat dit de eerste keer ooit is dat electronic niet het topgenre is. Dream Pop heeft het van de troon gestoot. Drie grote blokken, dat was de trend van het jaar wel: dream pop, electronic & shoegaze. De artiesten van het jaar (voor mij).
 15. Nog wat films gezien: Come True (2020): 9/10 Kill Bill vol. 1 (2003): 8/10 (*) Kill Bill vol. 2 (2004): 8/10 The Nightmare Before Christmas (1993): 7/10 Memento Mori (2018): 5/10 Wild (2014): 5/10 Valerian and the City of a Thousand Planets (2017): 4/10 (*) = rewatch
 16. Dat zou tof zijn. Tegenover toen zal mijn lijstje wel compleet anders zijn. Ik denk wel dat de activiteit tegenover toen lager ligt, en vinnypassy ging ook op 2 andere fora lijstjes verzamelen (FMZone is er één van). Maar het merendeel v/d lijstjes kwam van hier. Hou er alleen rekening mee dat er misschien wel vrij weinig inzendingen zullen zijn, maar ik denk niet dat dat zo een groot probleem zal vormen. Van mijn lijst van toen zal ongeveer 25% overleven mocht ik nu een top 100 samenstellen. Toen had ik wel nog niet zoveel films gezien als nu, en bepaalde type films ook weinig gekeken. Zelfs nu zijn er nog heel wat films die ik wil zien waar ik wel wat van verwacht.
 17. Dank je wel States. Punten die ik niet (direct) verwacht had.
 18. Ik link toch een review naar letterboxd? (al moet je dan wel wat engels kunnen). Er komt later nog een review wellicht op de frontpagina van beyondgaming. Maar kort gezegd zoals een soort moderne Dr. Strangelove is de humor dikwijls raak, en houdt het een spiegel voor ons.
 19. Persoonlijk zou ik het liever houden bij het worldvisiesongfestival, heb soms al moeite met die deadlines te respecteren dus ik ga het daar ook bij houden. Toch bedankt!
 20. Dank je wel Slovenië. Dit was nodig.
 21. En opnieuw een reeks films: Don't Look Up (2021): 10/10 It's a Wonderful Life (1946): 9/10 Jackie Brown (1997): 8/10 Castle in the Sky (1986): 8/10 Ferris Bueller's Day Off (1986): 6/10 Magnolia (1999): 3/10 (sorry voor de liefhebbers van deze film) Hercules (1997): 3/10 Voor recensie Don't Look Up https://letterboxd.com/lakigigar/film/dont-look-up-2021/
 22. Het zou wel leuk zijn om eens af te gaan aan wie ik het meeste punten gaf, en wie er de meeste aan mij gegeven heeft over alle edities heen. Ik heb nu ook nog niet aan zoveel edities meegedaan. Socrates/Zeus en ivago zijn de eerste 2 waarvan ik het gevoel dat ik veel punten van krijg, en anderzijds er ook veel aan geef. Grote Ree geef ik meestal ook veel punten aan. Van de rest weet ik het totaal niet. Ik let wel nooit op op wie een liedje heeft ingezonden. Dat staat ook niet bij de post waar de liedjes in staan of de Spotify afspeellijst (ik kijk enkel naar land eigenlijk).
 23. Eigenlijk wel erg dat de Russen nog nooit top 10 hebben gehaald, terwijl 76 landen het wel al gedaan hebben . In 5 (dus nu de zesde) deelnames is het nog niet gelukt. Ik heb even gekeken en ik denk dat Rusland het land met de meeste deelnames is, zonder dat het al eens een top 10 plaats heeft bemachtigd. Ik heb zelf 4 keer top 10 bemachtigd. En ik ben verantwoordelijk voor de hoogste eindnotering van Turkije en de hoogste eindnoteringen van Niger en Indonesie (allebei nipt top 10), de laatste zelfs in een bezetting met 26 landen. Het andere land waarmee ik in de top 10 eindigde is denk ik Australië in de vorige editie. Het zal helaas niet lukken deze keer. Japan, Zuid-Korea en Rusland zijn sowieso landen dat ik nog eens wil vertegenwoordigen. En voor Hong Kong, Singapore en Puerto Rico ligt er ook een inzending klaar.
 24. Ja, daar vreesde ik al voor. Compleet weggezakt. Opnieuw zou het wel onwaarschijnlijk geweest zijn mocht ik hier punten van gekregen hebben. Dat deze editie maar rap om is, ik wil een nieuw liedje insturen. Ik denk dat Zwitserland, Zweden, VSA, Slovenie en Zuid-Afrika nog moeten. Wellicht meeste kansen op punten van de Zwitsers. Zuid-Afrikanen misschien een paar punten. Slovenie kan ook. Van Zweden en de VSA ben ik al 100% zeker dat het niets wordt, gezien hun inzendingen. ___ Rusland had wel een leuke inzending. Scoort hier toch echt wel slecht, zeker als je weet dat ik punten heb gegeven voor een genre waar ik niet of nauwelijks naar luister. Maar het is misschien wat te veel "daddy's rock" voor hier. Misschien moet ik me maar eens wagen aan de uitdaging om de Russen in de top 10 te krijgen. Ik ken wel enkele Russische groepjes of artiesten, vrees alleen niet dat ze hier goed genoeg zullen scoren.
×
×
 • Create New...