Jump to content

Laki

Leden
 • Posts

  1,163
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Everything posted by Laki

 1. Laki

  Nederlands Elftal

  Wat een saaie match, van beide kanten eigenlijk. Niet om aan te zien. Hopelijk beterschap in tweede helft.
 2. Laki

  WK 2022 [Poulefase]

  De Bruyne is ook al 31 he vandaag. Veel kansen na dit WK komen er ook niet meer.
 3. Laki

  WK 2022 [Poulefase]

  Zonder hem zou ik ze juist hoger inschatten. Daarom dat het voor mij zo belangrijk is om te weten wat ze met Ronaldo gaan doen, want met een team rond hem te bouwen, boet je aan andere kwaliteiten in. En het is niet dat Ronaldo nu rechtvaardigt dat er een team rond hem wordt gebouwd. Je verliest aan voetballend vermogen, en hij heeft zelf amper nog gespeeld sinds deze zomer.
 4. Is eigenlijk goed voor een meer kwalitatieve slaap om na een gegeven tijd het blauwe licht te filteren, zeker voor mensen als ons die vaak naar schermen en monitoren kijken.
 5. Laki

  WK 2022 [Poulefase]

  Nederland gaat het volgens mij verrassend goed doen. Alleen de keepersituatie is wat vreemd. Tof dat die 39-jarige Nederlander waar ik nog nooit van gehoord heb zijn debuut mocht maken en misschien ook nog in zijn nadagen van zijn carrière een droom in vervulling heeft kunnen doen waarmaken. Maar denk wel dat Nederland ver gaat komen door de loting en doordat ze minder druk dan anders gaan hebben. Al zou ik Qatar niet als een klein duimpje gaan behandelen. Senegal heeft wel potentieel om te verrassen, maar kan ook drie keer niets worden. Is altijd wel afwachten. In Groep B vermoed ik dat Engeland doorgaat. De strijd om de tweede plaats ligt open, maar ik schat Iran het hoogst in op papier. Maar het kan ook Wales en VS worden, maar in een prono ga ik wellicht voor Iran gaan. Vond ze vier jaar geleden ook goed spelen. In Groep C zijn Argentinië en Mexico op papier het sterkst. Groep D is dat wellicht Frankrijk en Denemarken. Groep E doet me denken aan de groep van Spanje, Portugal, Marokko en Iran vier jaar geleden. Vermoed wel dat de topteams op de afspraak gaan moeten zijn, want ik zie Japan wel capabel om te stunten. Onze groep is voor mij een vraagteken. Maar Canada heeft het potentieel om te verrassen, maar de loting is knap lastig. Kroatië is op de retour, wij eigenlijk ook. Marokko kan ik moeilijk peilen. Groep G is dan wellicht Brazilië en Zwitserland. Maar ook Servië is een niet te duchten tegenstander. En de laatste groep kan ook weer alles, en ligt volgens mij helemaal open. Ik weet niet wat Portugal met Ronaldo gaat doen, maar alles kan daar. Ik denk wel dat Zuid-Korea gaat doorgaan daar.
 6. Toch echt wel amateuristisch van de entourage van VDP en de Nederlandse wielerbond, dat dit zelfs gewoon kan. VDP moet nu wellicht tot eind oktober in Australië blijven. Jammer dat hij zijn kansen niet volop kon verdedigen. Diep triest. Goed, mooi WK wel voor ons. Mooie winnaar. Was inderdaad wel snel duidelijk op het eind wie er zou winnen. Leek wel alsof het te makkelijk ging (voor ons), maar misschien had hij superbenen en leek het dan maar gewoon alsof het makkelijk ging.
 7. Ja ik vind het een mooie manier om de nummers voor te stellen. Ook erg vlot, goed en op een interessante manier geschreven. Buiten mijn eigen nummer denk ik niet dat ik één van de nummers ken. De komende dagen zal ik ze op mijn gemak eens beluisteren.
 8. Tof dat je de organisatie op wilt nemen en succes met het organiseren. Ik ga zeker iets insturen. Ik heb geen probleem met de nieuw toegevoegde regel. Die van 3 miljoen luisteraars vind ik zelf erg goed, en als ik snel even kijk verandert dat weinig omdat zo goed als alles nog zou toegelaten worden. Bij de vorige editie die ik zelf organiseerde zou enkel Paolo Nutini door die regel afvallen.
 9. Laki

  In concert!

  Na Lily Allen in 2009 en yeule in 2021, mijn derde optreden ooit met Ichiko Aoba in de rotonde van de botanique in Brussel. Veel volk. Introverte en zeer beleefde en goedlachse verschijning. Voor haar muziek heb ik ėėn woord: betoverend.
 10. Ben wel verrast van welke genremixes Spotify me soms aanraadt.
 11. Dank voor de complimenten. Ik vond het traject van Frankrijk ook wel tof en opmerkelijk. Frankrijk trouwens het land die de meeste twaalfpunters kreeg, maar dan ook het enkel met die twaalfpunters moest stellen en dus in de rechterkolom eindigt. Lang hadden zij en Italië ook geen punten, dus men had wel wat geduld nodig om punten te ontvangen, zolang zelfs dat sommigen me vroegen of ze wel meededen.
 12. En ondertussen zijn we aangekomen bij alweer het einde van deze editie, en de laatste van dienst is coach @Socratesmet Brazilië. Die koos ervoor om Thiago Pethit te sturen namens het land met het nummer Orfeu. Een best eigenzinnig en poëtisch nummer waarin de titel verwijst naar Orpheus uit de Griekse mythologie. Het nummer doet het ook best wel oké met een plekje ergens in de anonieme middenmoot. Meer naar boven is de strijd voor het goud en zilver ondertussen al beslecht, maar voor de derde plaats is het nog zeer spannend, dus hier zijn de laatste punten van deze editie. De stemmen van Socrates (25/25) @Titan @Keko @timpy00 @Satyr @Fabian. @bas2204 @Tim' @Rogier. @007mark @Platina32 @nasje92 @Fantasy @chrisje1993 @Miz @Chiemel @aron24 @Jeroen. @Laki @hjs @Urbeto @Djurovski @Chimpa @Grote Ree @ivago @Socrates In volgende spoiler kan je ook het overzicht van deze editie terugvinden, met alle stemmen die gegeven zijn
 13. Laki

  Victoria 3

  Nieuwe Paradox game over de Victoriaanse periode (1836-1936) Eerste gameplay reveal waar men trouwens als Nederland speelt. Release date 25 oktober 2022.
 14. We naderen stilaan het einde met nog twee landen te gaan, en nu is het de beurt aan Maleisië dat met coach @ivago Witherspoon stuurt namens het land. De groep is een lokale en vrij obscure shoegazeband zoals er wel meer te vinden zijn in het (zuid-)oosten van Azië. Het liedje is voorlopig ergens achteraan terug te vinden omdat we vermoeden dat het wat te vaag is voor de meeste coaches. Nochtans gaat ook dit liedje wederom weer over vergane liefde, een thema dat wel vaker terugkeerde op dit liedjesevenement. De stemmen van ivago (24/25) @Titan @Keko @timpy00 @Satyr @Fabian. @bas2204 @Tim' @Rogier. @007mark @Platina32 @nasje92 @Fantasy @chrisje1993 @Miz @Chiemel @aron24 @Jeroen. @Laki @hjs @Urbeto @Djurovski @Chimpa @Grote Ree @ivago @Socrates
 15. Op naar wat vermoedelijk qua oppervlakte het kleinste deelnemende land is namelijk Kosovo, vertegenwoordigd door @Grote Ree. Tevens is dit ook het debuut van Kosovo op dit muziekevenement. Een status die het deze editie mag delen met Oeganda en Madagaskar, de twee andere debuterende landen. En voor de eerste deelname van Kosovo wordt de groep Gillespie ingezonden die met het nummer Anita optreedt. De band is niet zo heel gekend buiten Kosovo en zingt ook in het Albanees, maar binnen Kosovo staat het wel gekend als een invloedrijke band voor de Kosovaarse muziekscene. Misschien dat deze deelname voor wat meer bekendheid elders kan zorgen. https://www.youtube.com/watch?v=r9iPBO142Xc De video kan niet ingevoegd worden, dus indien je de inzending wilt beluisteren, moet je op de link klikken. De stemmen van Grote Ree (23/25) @Titan @Keko @timpy00 @Satyr @Fabian. @bas2204 @Tim' @Rogier. @007mark @Platina32 @nasje92 @Fantasy @chrisje1993 @Miz @Chiemel @aron24 @Jeroen. @Laki @hjs @Urbeto @Djurovski @Chimpa @Grote Ree @ivago @Socrates
 16. Over naar Canada nu, en coach @Chimpa koos ervoor om Blue in the Dark namens Bearings te sturen. Blue in the Dark is het titelnummer namens het gelijknamige album van de groep die ergens binnen het pop punk genre kan geplaatst worden. Blue in the Dark is een vrij depressief nummer over pijn en problemen in het leven, en dat men zo veel pijn ervaart dat zelfs het proces van doodgaan als vredevol gezien wordt. Zoals je hoort, is het dus geen nummer waar je vrolijk van wordt. Voorlopig is het goed voor een plaats in de middenmoot. De stemmen van Chimpa (22/25) Toelichting van de twaalfpunter van Chimpa in de spoiler @Titan @Keko @timpy00 @Satyr @Fabian. @bas2204 @Tim' @Rogier. @007mark @Platina32 @nasje92 @Fantasy @chrisje1993 @Miz @Chiemel @aron24 @Jeroen. @Laki @hjs @Urbeto @Djurovski @Chimpa @Grote Ree @ivago @Socrates
 17. Ik zag trouwens dat Korpiklaani afgelopen weekend hier op een paar kilometer vandaan optrad op een metalfestival in mijn buurt. Vond ik ook wel toevallig, zeker ook omdat ik niet in een grootstad ofzo woon.
 18. Tijd voor Finland en die besloten om het winnende land Noorwegen van de vorige editie te eren met wat viking metal. Coach @Djurovski trommelde namelijk Korpiklaani op namens hun. Een winnende strategie lijkt het echter niet te zijn, al doet de groep het best aardig met een plekje in de lage middenmoot. Dit nummer is in het Fins en ons is niet helemaal duidelijk waarover het precies gaat, al lijken de teksten eenvoudig en ook vrij komisch te zijn dus ook niet echt serieus te nemen. Het gaat hier dan ook niet om de teksten maar om het instrumentele en de funfactor. De groep combineert Finse folkinvloeden met typische metalmuziek, wat dan samen met referenties naar de Vikingcultuur in hun muziek, tot de benaming Vikingmetal leidde. De stemmen van Djurovski (21/25) @Titan @Keko @timpy00 @Satyr @Fabian. @bas2204 @Tim' @Rogier. @007mark @Platina32 @nasje92 @Fantasy @chrisje1993 @Miz @Chiemel @aron24 @Jeroen. @Laki @hjs @Urbeto @Djurovski @Chimpa @Grote Ree @ivago @Socrates
 19. Toffe challenges allemaal. Even hele topic bijgelezen. Knap om al dat werk en tijd daar allemaal in te steken, maar ik heb zeker genoten van alles eens gevolgd te hebben (met misschien een heleboel "vind ik leuks" als gevolg, dus mijn excuses voor de vele notificaties in één keer).
 20. Stilaan naderen we de laatste fase van het evenement, en wordt de strijd om de prijzen spannender zoals vaak wel de traditie hier is. En voor de aanvang van de zone van de waarheid gaan we nu naar Schotland, vertegenwoordigd door @Urbeto met de zanger Paolo Nutini. Nutini zoals de naam al doet vermoeden heeft een vader van Italiaanse afkomst, en werd bekend met zijn hit Iron Sky. Nu treedt hij op met het nieuwe nummer Through The Echoes. Een nummer waar de Schot wat zwijmert over hoe het zou voelen om dood te gaan, maar waar de metaforische betekenis hem zou kunnen liggen in het elkaar steunen tijdens moeilijke tijden. Dat klinkt als een recept voor een mogelijk goede eindnotering, en voorlopig doen ze dan ook nog steeds mee bovenin. De stemmen van Urbeto (20/25) @Titan @Keko @timpy00 @Satyr @Fabian. @bas2204 @Tim' @Rogier. @007mark @Platina32 @nasje92 @Fantasy @chrisje1993 @Miz @Chiemel @aron24 @Jeroen. @Laki @hjs @Urbeto @Djurovski @Chimpa @Grote Ree @ivago @Socrates
 21. Laki

  Ik luister nu..?

  Een van mijn grote ontdekkingen dit jaar, de Koreaanse emo/shoegaze van Della Zyr. De mensen wie mijn typische inzendingen in het songfestival kunnen waarderen, zullen dit ook wel goed vinden. De rest eerder niet. Maar dat is niet erg.
 22. En nu gaan we naar de voorlopige hekkensluiter van dienst, namelijk het teleurstellende Italië vertegenwoordigd door coach @hjs. Al zal die het niet zeker aan zijn hart laten komen. In Italië heeft hij alvast in het verleden genoeg succes en fans vergaard, en is hij een populaire muzikant met wie bepaalde generaties mensen zich goed kunnen identificeren. Rossi is niet verlegen voor een controversiële uitlating, integendeel, hij identificeert zich als iemand die graag provoceert, en dat vinden we ook terug in zijn exuberante levensstijl en zijn songteksten. Met de taal en de muziekstijl is de inzending bij voorbaat al in een nadeel hier. Aan één cliché zal het echter zeker niet liggen, want het lied gaat namelijk ook over de liefde en vervlogen tijden. De stemmen van hjs (19/25) @Titan @Keko @timpy00 @Satyr @Fabian. @bas2204 @Tim' @Rogier. @007mark @Platina32 @nasje92 @Fantasy @chrisje1993 @Miz @Chiemel @aron24 @Jeroen. @Laki @hjs @Urbeto @Djurovski @Chimpa @Grote Ree @ivago @Socrates
×
×
 • Create New...