Jump to content

Laki

Leden
 • Posts

  914
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Everything posted by Laki

 1. Wat ook handig is op last.fm @Socrates, is de statistieken per artiest. Je kan vergelijken met anderen. Laten we als voorbeeld Tame Impala nemen - een groep waar meerderen hier liefhebber zijn. Ik heb 688 keren naar TI geluisterd, en ik heb 85 mensen die ik volg op last.fm die minstens naar 1 TI liedje geluisterd hebben. Ik weet niet wie van wie is. Ik heb ook wel wat mensen die ik internationaal volg, maar het merendeel is toch wel Belg of Nederlander (1,4,5,6,8,9, 13 en 14). Daarvan zijn 4, 8, 13 en 14 leden van dit forum. Bij veel andere artiesten waar ik favoriet van heb zie ik minder scrobbles van mensen uit de Benelux staan, en meer internationaal gerichte mensen die ik volg. Dit is dan weer de albums waar IK het meest naar luister, en dit is een verrassing. Ik zou altijd zeggen dat ik het meest naar Currents luister. Maar The Slow Rush heeft dat al voorbijgestoken (en het album zelf heb ik nog niet frequent beluister). Ik ben gewoon enorm fan van enkele nummers, één die ik al beluisterde voor het album uitkwam. Het album zelf heb ik maar 1 of 2 keer beluisterd. Lonerism heb ik dan opvallend weinig beluisterd. En dit zijn dan weer de nummers waar ik het meest naar luister. Dit is bijvoorbeeld van Erwin. Lonerism is het album waar hij het meeste naar geluisterd heeft. Dit is van Justinvdk. Dit is dan weer meer gericht naar de laatste twee albums. Enkele nummers die ik bijvoorbeeld niet ken: Is it True, Love/Paranoia, Breathe Deeper. De rest ken ik wel min of meer, de één al wat meer dan de ander. En dit is van Martijn. Die is dan weer fan van Lonerism. Eens spieken bij anderen kan wel helpen om bijvoorbeeld te kijken of je iets gemist hebt, en het kan handig zijn als je min of meer "dezelfde smaken hebt" of gewoon uit interesse waar iemand naar luistert. Of bij te houden waar je zelf naar luistert. Let er ook op dat je soms meer "albumluisteraars" hebt. Ik ben dan weer meer een singebeluisteraar. Ik probeer wel "albums" te luisteren. Maar meestal luister ik los naar nummers, en blijf ik dan vaak wel bij nummers die ik ken, en geleidelijk aan ken ik dan weer meer nummers, maar dat kost tijd, en van bepaalde groepen zijn het toch specifieke singles waar ik naar blijf terugkeren. Mijn aandachtspanne is ook niet lang genoeg voor een album te luisteren, dus daarom dat ik dat niet voortdurend doe, maar wel af en toe - eigenlijk als middel - om nieuwe muziek te leren kennen. Maar los nieuwe nummers luisteren werkt eigenlijk iets beter. Ik raak ook minder snel een goed nummer beu dan de meeste mensen. Maar soms legt mijn onbewustzijn toch vaak dezelfde nummers op - ook al heb ik veel playlisten met nieuwe muziek. En van de gelegenheid ook wat andere nummers van The Slow Rush eens opgelegd die ik niet of nauwelijks kende (en waar bvb. Justin fan van is).
 2. Een echte meerwaarde heeft het niet echt. Het is gewoon leuk om te zien waar je naar luistert. Ik merk wel dat het soms foutjes maakt. Bijvoorbeeld dat het een liedje niet scrobbelt (ondanks dat ik het heb afgespeeld) als ik op het einde van een liedje stop soms of een liedje wel scrobbelt dat ik niet geluisterd heb omdat ik Spotify afsluit bijvoorbeeld. Maar dat gebeurt eigenlijk niet zoveel. Wel gebeurt het soms eens dat hij niet meer wil scrobblen, maar dan moet ik reconnecten (en alle scrobbles uit het verleden worden dan toch nog toegevoegd). Maar met Spotify werkt het wel goed. Je gaat dus naar je icoontje rechtsvanboven, dan naar settings, dan naar applications en dan verbind je met Spotify Scrobbling, want dat is de beste. Die trackt je desktop, mobiel of waar je ook jouw account van Spotify gebruikt. Dat is een scrobble die goed is. Er staan daar andere bij, maar die gebruik ik niet meer. Andere zijn meestal niet zo goed, maar als je wat opzoekwerk vindt, zijn er manieren om het met YT te doen werken. Maar dat vereist meer opzoekwerk, en dat zijn niet altijd scrobbles die goed werken (vaak te veel scrobblen (dubbel, driedubbel, vierdubbel, of na 2 seconden beluisteren al scrobblen). Met last.fm kun je net zoals Spotify ook tools gebruiken (die wel niet door dezelfde ontwikkelaars kunnen gebruikt worden), maar je kan met de gegevens wel iets doen. Verder kan het je een idee geven waar je naar luistert, welke genres enzovoort. Na langere tijd v. gebruik is dat wel eens interessant. Het is gewoon leuk. De site werkt wel niet super en wordt nauwelijks nog bijgehouden.
 3. November voor mij Albums Nummers
 4. Vandaag bracht Spotify hun Spotify Wrapped 2021 uit, en ik wou het even mijne delen. De mijne... Verder had ik: 122 verschillende genres beluisterd en top 0,5% van Sweet Trip
 5. Begint toch stilaan een teleurstellende editie te worden. Ik heb dringend punten nodig.
 6. Laki

  Radio 2 Top 2000

  Bauhaus Bela Lugosi's Dead Yeule Don't Be So Hard on your Own Beauty The Velvet Underground Venus in Furs My Bloody Valentine Soon Slowdive Souvlaki Space Station Cocteau Twins Lorelei fka twigs thousand eyes Lana Del Rey Venice Bitch Grimes Dream Fortress Mercury Rev Holes The Pharcyde Passin' Me By The StoogesI Wanna Be Your Dog Kinokoteikoku Flower Girl Interpol Stella was a diver and she was always down DJ Shadow Midnight in a Perfect World Animal Collective Bluish Joy Division Decades Candy Claws Fell In Love (At The Water) Love Spirals Downwards City Moon Bjork Pagan Poetry Slint Good Morning, Captain Sigur Ros Untitled 8 (Popplagið) LOONA / ODD EYE CIRCLE Sweet Crazy Love Buscabulla Vámono Aya Gloomy Run Away (^ ^) A Primary Industry Cicatrice Funkadelic Maggot Brain Empress Of Hat Trick Ichiko Aoba Porcelain Sweet Trip Pro: Lov: Ad Beach House Bluebird Dead Can Dance The Host of Seraphim Faye Wong Fen Lie Strawberry Switchblade Go Away M83 Run Into Flowers
 7. Een week na het optreden blijft yeule op 1 staan. Buscabulla is wel mijn "go-to-chillmode muziek" van het moment. Ook weer in een MBV-bui de laatste tijd. Iglooghost heeft een leuk album. En Cocteau Twins, daar luister ik geregeld naar natuurlijk. City Moon van Love Spirals Downwards is zo een mooi nummer ook! Qua genres zijn het weer de usual suspects. Dat is eigenlijk al (bijna) een heel jaar zo... Op het einde van het jaar staan shoegaze, electronic, dream pop, synthpop en vermoedelijk experimental in de top 5. Verder af en toe eens chillwave, electropop, indie, alternative, psychedelic of post-punk, maar het zijn echt - wat ik ook doe - altijd dezelfde tags die terugkeren. Tenzij dat ik me echt forceer om naar andere muziek te luisteren. Desondanks luister ik een stuk gevarieerder (en ook uitgebreider) dan voorgaande jaren, en is er veel veranderd tegenover vroeger, alleen zijn de genres die ik leuk vind toch wat vastgeroest. Maar binnen die genres valt er eigenlijk nog gigantisch veel te ontdekken, wat ook wel de reden daarvoor zal zijn. Van de laatste 6 maand de meeste tags.
 8. Palm Springs (2020): 8/10 Moonlight (2016): 8/10 (*) Beautiful Boy (2018): 8/10 Project X (2012): 8/10 (*) Groundhog Day (1993): 8/10 (*) Toni Erdmann (2016): 4/10 Wanted (2008): 4/10 (*) = rewatch Project X en Groundhog Day hebben hun flaws die behoorlijk zijn, maar zijn wel leuke films, en in Groundhog Day ook wel innoverend omwille van het concept toegepast in de film, wat later nog wel beter zou worden uitgewerkt in andere films. Zowel in Groundhog Day als Project X ervaarde ik het einde als storend, maar op zich was de gehele filmervaring wel goed. Bij Toni Erdmann vond ik het initieel wel goed, maar na een tijd gaat de lange speelduur zich toch beginnen wreken, en blijkt dat de film eigenlijk nauwelijks ergens naartoe gaat. Ook is het niet mijn humor. Moonlight vond ik 5 jaar geleden niet goed. Ik had al het vermoeden dat ik daar niet goed in de film zat, en dat gevoel was correct, hoewel ik ook wel zie waarom ik eigenlijk 5 jaar geleden daar misschien geen fan voor was. Maar nu had ik daar nauwelijks problemen nog mee, en vond ik het een goede, echter verrassend zeer ingetogen film.
 9. Ik vind het stemmen persoonlijk het lastigste bij dit soort spelletjes, omdat ik het gevoel heb dat er heel weinig muziek is dat mij ligt. Dat was deze keer nog meer het geval dan anders. Maar ook niet vaak slecht natuurlijk (zelfs minder dan in andere edities). Het was de editie van de vele tinten grijs voor mij persoonlijk. Het is gewoon, het is heel vaak hetzelfde, zeker voor iemand die zelden naar dit muziek luistert en melodie en rhythme prefereert boven tekst. En instrumenteel vind ik het vaak gewoon niet interessant genoeg (of te ouderwets/klassiek). Ik vind dat persoonlijk een erg lastige opgave, en om dan te bepalen of iemand 1 punt of 4 punten moet krijgen, is lastig. En soms is de motivatie om de liedjes te beluisteren ook al wat ver te zoeken, juist omdat er zo weinig variatie is qua stijl en het ook zo voorspelbaar is wat voor type muziek je uiteindelijk hoort (vind ik persoonlijk). Dat maakt de muziek niet slecht, maar het is gewoon (vaak) niet mijn stijl. Wellicht dat anderen hetzelfde hebben bij het beluisteren van mijn inzendingen, gezien het resultaat toch vaak een beetje teleurstelt. Oké de laatste tijd is het wel consistent middenmoot maar daar houdt het dan ook op. Ik blijf zeker meedoen, al zal ik wel het blijven houden met kleinere landjes zodat anderen de groteren kunnen nemen, en zal daar dan wat andere stijlen (de stijlen die mij liggen) wat promoten. Maar waarvan ik vermoed dat een deel van de deelnemers het wel zullen kunnen smaken. Voor de volgende 2 edities liggen mijn inzendingen al vast, eerst naar Azie en dan een debutant uit Latijns-Amerika voor een zomers nummer.
 10. Ik zal je ook maar meteen teleurstellen, maar ook voor mij is dit gewoon oké. Niet meer. Niet minder. Maar in jouw verdediging, het is wel ook niet mijn type film. Dus dan is oké gewoon goed. Verder nog gezien afgelopen week: Valhalla Rising (2009): 8/10 Black Hawk Down (2001): 8/10 Pig (2021): 7/10 Clueless (1995): 7/10 The Craft (1996): 7/10 November (2017): 6/10 The 40 Year Old Virgin (2005): 6/10 Bronson (2008): 6/10 El secreto de sus ojos [The Secret in their Eyes] (2009): 2/10 (ligt me niet, en boeide me niet) 7+ is allemaal goed en tof natuurlijk (voor zover het genre dat "toelaat"). Verder wel een paar verrassingen, ook een paar tegenvallers. Bronson viel bijvoorbeeld tegen, en de dag nadien was Valhalla Rising dan weer een enorme verrassing. The Craft en Clueless waren ook positieve verrassingen. Black Hawk Down en Pig erg solide. November heel mooie cinematografie, maar het plot was wat te chaotisch en te complex voor mij, wat ik doodzonde vond.
 11. Laki

  In concert!

  Yeule was absoluut fantastisch live. Zelfs de unreleased nummers waren super. Sommige unreleased hebben de zaal volledig los doen gaan. En ook veel nummers van Serotonin II alsook dont be so hard on your beauty en friendly machine gehoord. En echt die acts zijn erg goed met meer beweging dan ik had gedacht. Soms speelde men ook de muziekvideos wat na. Bij poison arrow keek men heel indringend in mijn ogen ook. Ik had het geluk op de eerste rij te staan. Heb de act volledig kunnen live zien maar wel eerder vertrokken dus geen mechatok of danny l harle. Coronamaatregelen zoveel mogelijk opgevolgd verder maar het blijft toch een risico als je dicht op elkaar staat. Leuke mensen ontmoet, bijna iedereen waar ik tegen praatte was een Duitse twintiger van het Ruhrgebied. Ook veel frans gehoord. En bijna allemaal twintigers. Eerste keer dat ik iemand muzikaal live op 12 jaar tijd.
 12. Laki

  In concert!

  Leuke beschrijving op de site ook.
 13. Veel te conservatieve jury.
 14. Laki

  In concert!

  Dank je wel. Voor de volgende Worldvisiesongfestival stuur ik een liedje in van die artiest (voor Singapore). En ergens in de zomer zal ik ook Puerto Rico eens vertegenwoordigen. Maar gezien ik daar meer een zomers gevoel bij krijg, zal dat een beter moment zijn (en eerstvolgende is voor Singapore), en daarna is het wellicht eind lente/begin zomer.
 15. Dank je wel voor de vier punten! Het grappigste aan deze editie is dat de strijd voor de laatste plaats absurd spannend is.
 16. Dat gat tussen de nummer 14 en 15 is enorm. Toch echt alsof er een heel groot peloton is dat wegrijdt van de gelosten, terwijl de koers openbreekt vooraan met een aantal forse aanvallen, met misschien een beslissing die geforceerd kan worden.
 17. Vier films gezien: Waves (2019): 10/10 Wel, ik had al iets van deze film verwacht, maar dat hij zo goed ging zijn, had ik niet verwacht. Maar eigenlijk is dit een soort van Euphoria meets Terrence Malick qua cinematografie, met verder heleboel thema's die aan bod komen zoals: je plaats vinden in de wereld, omgaan met tegenslagen en verlies. Vandaar de titel: "waves". Up and down. Met momenten erg triest maar wel heel realistisch. En op andere momenten heel mooie momenten. Ook daar slaat de titel: "waves" opnieuw op. Steun bieden aan elkaar, en elkaar liefhebben. Mij ligt de film enorm, alsof ze op mijn lijf is geschreven met heel mooie nummers die de revue passeren zoals o.m. Animal Collective. Voor mij één v/d beste films die ik ooit gezien heb. A Sunday in Hell: Paris-Roubaix 1976 (1977): 9/10 The title A Sunday in Hell could be the title of your average horror flick, but in reality it is a documentary about a cycling race, and arguably more horrifying than your average horror flick. As a big fan of Paris-Roubaix - it being my favourite sports event i watch every year since i'm little - after discovering they made a movie about this, i wanted to see this, especially since I was never able to taste a bit from earlier editions before I was born, except for a few highlights, so this was an interesting journey into one of those earlier editions, to taste the atmosphere, and a lot of names that i've heard about or do know are highlighted in this documentary, among them top favourites Eddy Merckx, Freddy Maertens and Roger De Vlaeminck, and also Hennie Kuiper, Francesco Moser, Marc Demeyer, Raymond Poulidor. Even names as Walter Godefroot, Walter Planckaert, Jan Raas all sound so familiar that i've heard those names a thousand times in my life. In Belgium, cycling is popular and as french-speaking Belgiums would say about us dutch-speaking Belgiums, "cycling is their religion", i can certainly testify that this is true. The documentary gives an interesting look into the preparation, the chaos concerning the race, the heroic value of it, the popularity of the race among fans, and also the commercialization of it. It gives an interesting look in the race itself, and Paris Roubaix is among one of the more unique and heroic ones, even till this day. The latest edition a month ago, was also a very memorable one in rough rainy editions. To me, it's the most beautiful sports event in the year. Kotoko (2011): 9/10 Stijlvol en surreëel, met een interessant thema (mentale gezondheid), geregisseerd door Shin'ya Tsukamoto. I, Tonya (2017): 8/10 Good movie about a controversial figure skater Tonya Harding. I do not know much from this sport, neither do I know the protagonists or "the incident" that the movie centers on, but I do think this was a great movie to watch. Unfortunately it's also quite saddening. If only she had a better environment to operate in, things could've looked different. __ De documentaire A Sunday in Hell is hier te vinden (wel zonder ondertitels, engelse commentaar, dialogen van de renners zelf zijn vaak in het frans of italiaans, maar dat is niet zo belangrijk)
 18. Dat zijn niet altijd goede scrobbles, worden al mijn let's plays en random video's ook gescrobbeld en in het begin dat ik dat gebruikte was er veel sprake van dubbel scrobbles, of scrobbelde die al als ik 2 seconden naar iets luisterde. Omdat soms voor bepaalde redenen de scrobble uitvalt en voor paar maanden lang niet scrobbelde omdat ik te lui was te kijken of het probleem was, heb ik de scrobbles met YT ook verwijderd van 2016 tot 2018. Vanaf 2018 werkte mijn YT scrobbler wel behoorlijk trouwens. Maar sinds begin 2021 gebruik ik nu Spotify. En scrobble ik niet op YT. Enkel als ik niet anders kan, luister ik op YT, en dan voeg ik ze manueel toe, met dit https://openscrobbler.com/scrobble/song (je kan een album in zijn geheel scrobblen), dus meestal doe ik dat enkel voor albums.
 19. Laki

  Muziek topic

  Dit ja, dan luister ik niet naar hen. De (muziek) streaming services zijn een zegen. Het stimuleert indie artiesten ook, en het zorgt ervoor dat er niet altijd naar dezelfde mainstream liedjes wordt geluisterd. Ik snap niet hoe je er tegen kan zijn. In tegenstelling tot andere mediums is quasi alles ook toegankelijk. Geen exclusieve rechten en competitie tussen verschillende services. Je kan luisteren wat je wil, en als je dat niet kan is het vaak om de artiest te moeilijk doet (of het te obscuur is). Was het nog met radio en cassetjes, cd's enzovoort. Dan moesten we allemaal naar Olivia Rodrigo, Maneskin, BTS, Dua Lipa dag in, dag uit luisteren. Of A Forest en Africa voor de 7322ste keer beluisteren, terwijl cd/kassette/vinyl redelijk duur is, en dus ervoor zorgt dat je veel selectiever zou zijn, en dus weinig nieuwe muziek zou leren luisteren. Je zou veel minder nieuwe muziek leren kennen. Is het perfect neen, maar ik denk dat velen die klagen over te weinig inkomsten, geen inkomsten zouden hebben was het niet voor Spotify want niemand zou hen kennen of naar hen luisteren. Maar bepaalde zaken kunnen evt. wel toegevoegd worden zoals bvb. vrijwillige donaties enzovoort aan de artiest waarbij ook effectief 100% naar de artiest gaat, beetje vergelijkbaar zoals met Twitch. het is wel voor verbeteringen vatbaar. Maar de content moet wel ten alle tijden "free" blijven (al betaal je al voor "spotify" en niet voor twitch). Verder zou Spotify ook kunnen werken aan het toevoegen van achtergrondinformatie en misschien lyrics.
 20. Laki

  In concert!

  https://botanique.be/nl/concert/danny-l-harle-mechatok-yeule-2021 Ik ga op 20 november voor het eerst in 12 jaar ook nog eens naar een concert. Naar yeule. Ik weet wel niet of ik kan blijven voor die 2 anderen. Mocht het kunnen, graag, maar anders weet ik het niet. Belangrijkste is yeule voor mij, dus die kans moest ik grijpen. Maar ik moet een trein terughebben, want anders moet ik een hele nacht in Brussel schimmelen. Danny L Harle is wel nog een bekende naam als producer van dat erg goede Charli XCX album, dus die kan zeker iets. Mechatok ken ik niet.
 21. Heb ik gedaan, dank je. Netflix was iets met mobiele games @Chiemel Kan misschien zijn dat de States eerst zijn. Maar zijn maar 5 prulmobiele games, een of 2 hebben wat te maken met Stranger Things. Maar geen gezeik met microtransacties en reclame, en daarvoor alleen al aan te moedigen. Ik ben alleen geen mobiele gamer. Dat soort spellen interesseren me niet, idem dito voor die FB / zynga en whatever spellen enzovoort. Gamen doe ik achter de laptop en op de PS met wat immersion erbij. (strategie/simulatie/management of actie/avontuur/open wereld/horror/narratief sterk indien lineair)
 22. Voor wie wilt, mijn inzending is op 17 november live te zien in de Botanique in Brussel. [al zijn er helaas tot dusver nog niet echt liefhebbers]
 23. Laki

  Ik luister nu..?

  Positieve verrassing, was niet zeker of het iets voor mij zou zijn, maar dit is erg goed!
 24. Waar ik meest naar luisterde in de afgelopen 3 maand.
×
×
 • Create New...