Jump to content

Marius

Moderator Verhalen
 • Posts

  20,978
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  14

Posts posted by Marius

 1. Het niveau van de competitie ontstegen ... dat was al een beetje te verwachten na de voorbereiding maar mooi om ook de bevestiging te zien tijdens de eerste seizoenshelft. De recordjacht is voor Hannes in ieder geval een extra motivatie om er voor te blijven gaan.

 2. 2026.jpg.8d2d70c6d6132129e6076a53707ec87f.jpg

   

  15. Vijf op vijf


  Met al die prestaties op clubniveau zou een mens bijna vergeten dat Thierry Henry ook nog gewoon Canadees bondscoach is. En ei zo na zouden die prestaties bijna ondergesneeuwd geraken. In de periode september-november werden er echter ook nog enkele interlands afgewerkt. Ik bundel ze even in één overzicht.


  Na de triomftocht op de Gold Cup was de eerste wedstrijd op het programma een oefenpartijtje tegen de nummer 136 op de wereldranglijst, Saint Kitts & Nevis. Wie? Juist ja. Aan de rust stond het al 0-4. Dat we er in de tweede helft slechts één doelpunt meer bij deden vond ik persoonlijk eerder teleurstellend. Maar goed, het bleef een oefenwedstrijd.


  Een kleine week later speelden we wel een match met inzet. Costa Rica was de eerste tegenstander in een nieuwe Nations League campagne. Buchanan, Osorio en Miller waren de doelpuntenmakers langs onze kant. Namen die we niet elke keer zien opduiken op het scoreblad. De bezoekers konden niet meer dan de eer redden.


  In oktober mochten we op bezoek bij Nicaragua, net zoals Costa Rica ook al zo'n ploeg die we tegen kwamen op de Gold Cup. Toen vormden ze geen bedreiging en dat was ook nu niet het geval. Na 26 minuten stond het al 0-4. Meteen ook de eindstand. Maar misschien moeten we leren om het gaspedaal wat minder snel los te laten.


  De internationals mochten nog een laatste keer aan de bak in november. Thuis tegen Nicaragua besloot ik eens wat andere namen een kans te geven. Het waren immers zowat altijd dezelfde namen die hun kans kregen en zodoende wilde ik ook de jongens die eigenlijk niets anders doen dan de selectie opvullen ook maar eens wat speelminuten gunnen. We wonnen met 4-1. Colyn, de jongeling van PSV, scoorde tweemaal.


  In eigen huis mochten we tot slot strijden met Costa Rica voor de groepswinst in de Nations League. Van strijd was er echter weinig sprake. We gingen er immers met een eclatante 0-4 zege vandoor. Alphonso Davies scoorde tweemaal. Ook David en Buchanan kwamen op het scorebord.


  24446937_Canada1.jpg.7841670e23e27eee53583a6301073e42.jpg


  Met vijf zeges uit vijf interlands kan de bondscoach alleen maar tevreden terugkijken op afgelopen periode. Door blessureperikelen mochten ook vier nieuwe namen hun eerste selectie vieren maar uiteindelijk lijkt slechts één naam het onthouden waard. Ralph Priso, een 21-jarige middenvelder, lijkt over het nodige potentieel te beschikken om een vaste naam in de selectie te worden.

   

  103007783_Canada3.thumb.jpg.7f4a6cd23c4b029d54f46ecf3ea32ca5.jpg

   

  Profiel Priso

  Spoiler

  1661250677_Canada2.thumb.jpg.e9d45fe9799ca167c4f6e26ccfc74a5e.jpg

   

   

  Taglijst

   

 3. Die League Cup final leek vooral bol te staan van individuele fouten. Altijd vloeken als dat aan jouw kant gebeurd, maar aan de overkant kan je er natuurlijk alleen maar om lachen. In de CL liet je dan weer zien dat Spurs een team is om rekening mee te houden. Met Bayer als volgende tegenstander zou de weg naar de halve finale moeten open liggen.

   

 4. Mooie invalshoek! Zelf vind ik het altijd wel leuk als je zo veel mogelijk kan werken met spelers van binnen de eigen landsgrenzen, maar ook daar zijn limieten natuurlijk. Maar dan is het concept om er geen allegaartje van allerlei nationaliteiten van te maken zeker interessant. Zoals je zegt verhoogt dat ook zeker het realisme.

 5. Zeer mooie start, al moet je natuurlijk nog enkele ploegen uit de top van het klassement treffen. Ik was ook wat verbaasd dat er toch nog een ploeg boven je staat. Europees liep het ook degelijk, al was Basel duidelijk nog een maatje te groot.

 6. Het lijkt wel de "goed nieuws show": een uitstekende transfer en nog steeds erg goede resultaten. Je ligt dan ook op koers voor de titel. De uitschakeling in de FA Cup kan jammer genoemd worden maar met de League Cup heb je nog een kans op een prijs. En wie weet wat kan er nog in de CL. Sturm Graz lijkt wel een wake-up call geweest zijn: Hajduk en Benfica het slachtoffer :D 

 7. Dat record zat er alleen aan te komen maar toch blijft het een speciaal moment wanneer het dan werkelijk zo ver is. De vraag is waar hij nu uiteindelijk zal stranden. De kaap van de 300 gaat hij sowieso ronden, maar zou zelfs 400 lukken? De resultaten blijven natuurlijk ook geweldig. Die overwinning in de CL was waarschijnlijk van het grootste belang.

 8. Lekkere prestatie om jezelf tot winterkampioen te kronen! Bayern ligt echter nog op de loer en ik heb het gevoel dat zij nog van alles en iedereen kunnen wegspurten indien de motor aanslaat. Maar de vraag is of dat nog gaat gebeuren natuurlijk. Door de eerste plaats in Europa kan je in ieder geval voor even focussen op wat er staat te gebeuren binnen de eigen landsgrenzen.

 9. Talent zat daar in de kweekvijver van Spurs. Hoe vroeger je jeugdspelers kan halen, hoe beter natuurlijk, maar toch blijft het dan een noodzaak om ze goed te begeleiden en hen de nodige speelminuten te kunnen geven, eventueel door uit te lenen. Dat doe je ook uitstekend natuurlijk.

 10. De eerste horde deed je nog bijna struikelen maar de 0-3 overwinning op het veld van Villarreal schept toch de nodige hoop! De verwachting mag toch zeker zijn om nu ook de groepsfase te overleven met deze loting.

×
×
 • Create New...