Jump to content

Marius

Moderator Verhalen
 • Posts

  17,483
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  11

Everything posted by Marius

 1. Daar waar het in december tegen leek te zitten viel het in januari de goede kant op. Met deze tussenstand denk ik wel dat je kan stellen dat je zo goed als gered bent. Daardoor kan je zorgeloos het seizoen uitspelen!
 2. Heb jij nu net al FM uitgespeeld? Dit is in ieder geval toch een prestatie van jewelste. De dubbel (op zo'n overtuigende manier) is al heel mooi maar die Conference League is toch echt wel de kers op een hele lekkere taart, zeker gezien het parcours dat je hebt moeten afleggen. Petje af hoor!
 3. Ondanks het gebrek aan scorend vermogen de laatste maand toch "gewoon" bovenaan ... De verschillen zijn klein inderdaad maar gezien de lengte van de competitie is drie punten voorsprong als leider natuurlijk ook niet weinig. Een sprookje in de maak? Of droom ik nu luidop?
 4. Hier verras je ons toch met deze update, die waarschijnlijk niemand zag aankomen. Het doet me een beetje denken aan de opening van dit verhaal, waar je ook al met heel wat interessante achtergrondinformatie kwam opzetten. Zeer geslaagd wat mij betreft!
 5. Met die Kusuma heb je wel een frustrerend verhaal, maar met die nieuwkomers is hij ook misschien wel weer snel vergeten. Benieuwd wat je kan uitvreten in de CL. Newcastle lijkt me outstanding in deze groep, maar verder is het natuurlijk vooral genieten, zeker met dat tripje naar Amrokgang. Daar had je vooraf ongetijfeld op gehoopt
 6. Marius

  Changing Football

  Zo goed als de volledige basisploeg met een gemiddelde boven de 7. Dat is toch een mooie winst ten opzichte van vorig seizoen toen er slechts vier spelers (als ik me goed herinner) daar uit kwamen. De andere clubs blijven het trouwens ook goed doen zeg.
 7. Heel veel gemiddeldes boven de 7. Mooi om zien! Ook de jeugdlichting ziet er weer heerlijk uit, al had je volgens mij als ik me goed herinner vorig jaar een keertje een mindere lichting.
 8. Blessures zijn natuurlijk schering en inslag bij een nationale ploeg. Gezien de tegenstand zouden de geblesseerden niet al te veel gemist mogen worden ditmaal.
 9. 2. Le retour Royale Union Saint-Giloise is op papier nog steeds één van de grootste clubs in België. Met 11 landstitels dient het enkel Club Brugge en Anderlecht voor zich te dulden qua kampioenstitels. Toch wordt er niet naar Union gekeken wanneer men het heeft over de traditionele top drie in de Belgische Pro League. Daarin wordt Union vervangen door Standard. De reden daarvoor is heel eenvoudig. La Vieille Dame, zoals de club ook wel eens genoemd wordt, heeft geen platte prijs meer gewonnen na WO II. Meer zelfs, sinds 1972 speelde de club niet meer op het hoogste niveau. Sinds 2017 is echter ene Tony Bloom eigenaar van de dlub. De Brit is eveneens eigenaar van het Engelse Brighton & Hove Albion maar pompt niet onuitputtelijk geld in de Brusselse club. Integendeel, ondanks een torenhoge ambitie, valt de club voornamelijk terug op een excellent data- en scoutingsnetwerk waardoor er de laatste jaren al meer dan eens een wit konijn tevoorschijn getoverd werd zonder al te veel geld uit te geven en Union er ook in slaagde om vorig seizoen naar het hoogste niveau te promoveren. Bij haar terugkeer - oftewel le retour - wordt algemeen aangenomen dat Union niet al te veel aanpassingsproblemen zal kennen en behoorlijk moeiteloos moet kunnen meedraaien in de hoogste afdeling. Bookmakers en kenners voorspellen dan ook een 11e plaats. Om dit te bewerkstelligen wordt er gerekend op een opvallende naam. Niemand minder dan Frank Vercauteren, voormalig Prins van het Astridpark, werd immers aangesteld als nieuwe trainer na zijn vertrek bij Antwerp eind vorig seizoen. Niet alleen opvallend omdat Vercauteren een groot deel van zijn carrière als speler en trainer bij Anderlecht doorbracht maar ook als speler nog aan het werk was bij RWDM, de aartsrivaal van Union. Daarentegen staat wel dat Vercauteren aanzien wordt als een echte ket (bijnaam voor een typische straatjongere in Brussel) en dus ook past bij de cultuur van de club. Reacties
 10. "... waar wij het meer moeten hebben van onze geweldige aanval." Toen ik dit las moest ik toch een glimlach onderdrukken aangezien je deze periode zes keer op rij de 0 hield. Geweldige resultaten, maar het moet gezegd dat Jena, en ook de nummers drie en vier nog niet uitgeteld zijn. Maar beter voorop lopen dan achtervolgen natuurlijk. Hopelijk kan je ook snel de vruchten plukken van de samenwerking met Bayern!
 11. Dit blijft toch gewoon prima lopen. De verschillen zijn klein maar met gemiddeld een punt per wedstrijd ga je er zelden tot nooit uit. Bovendien ben je nog steeds goed omringd en zijn er nog verschillende andere clubs die zoals jou zowel naar boven kunnen als naar onderen moeten kijken.
 12. Marius

  Changing Football

  Damn zeg! Wat valt hier over te zeggen?! Schitterend gepresteerd in de eigen competitie met een meer dan verdiende titel. Heel knap om ongeslagen te blijven en toch ook heel wat opvallende resultaten neer gezet. Hoedje af! Tegen Liverpool heb je jezelf uitstekend verweerd en het verschil beperkt gehouden. Het enige wat ik kan adviseren, vanuit mijn ervaring in FM21 met Bodo, is om nog meer oefenwedstrijden te spelen als je zo'n CL-wedstrijd zonder wedstrijdritme moet spelen. In drie weken tijd 5-6 wedstrijden proberen afwerken tegen behoorlijke tegenstanders, waarvan de eerste 5 in 2 à 2,5 weken tijd.
 13. Met Williams doe je waarschijnlijk gouden zaken. Om nog maar 18 jaar oud te zijn heeft hij al een schitterend profiel natuurlijk. Mooi dat je ook nog 15 miljoen weet te vangen voor Braithwaite.
 14. 1. Unionist pour la vie De Nieuwe Gazet - Vorst, 22 juni 2021 Bij aanvang van de eerste training, waarop het eerste en het twee elftal het in een onderlinge partijtje tegen mekaar opnamen onder nauwlettend oog van de nieuwe trainer, spraken we met Raymond, een rasechte Brusselaar en al jarenlang kind aan het huis in het Dudenpark. Royale Union Saint-Giloise is immers terug in de hoogste klasse. En dat voor het eerst sinds 1972. Veel huidige supporters waren er bijna dertig jaar geleden dan ook nog niet bij, maar dat geldt niet voor de man die ons gezelschap houdt. Vanonder een donkere zonnebril, af en toe lurkend aan een sigaret, kijkt Raymond toe terwijl de jongens gezapig onder een zacht zomerzonnetje hun wedstrijd afwerken. En ondertussen hangen wij zwijgzaam aan zijn lippen, luisterend naar zijn sappig accent. Ja, ik zen nen echten Brusseleir. Ik kom al vanaf 'k zo groot was (maakt beweging met zijn hand tot aan zijn knieën) naar den Union. Unionist pour la vie hein (lacht). Ik had niet gepeist dat 'k het nog ne kier ging miemake da welle in ierste klasse zoude spiele maar je ne me plains pas hein. Par contraire hein (lacht uitbundig). Ietwat aarzelend durven we dan toch te vragen of Union wel iets te zoeken heeft in de hoogste afdeling. (Resoluut) Quelle équipe kan da zegge da het elf landstitels op ze palmares hie staan? Elf eh menier! Dat al die titels behaald werden voor de tweede wereldoorlog durven we er niet aan toevoegen. Regarde. Leuven en Beirschot dede het l'année passée ook nie slecht hein. Ik peis ni da welle moete onderdoen zelle. Vanzeir, deije nieve vanveu (Undav nvdr.) en deije van Standard (Avenatti nvdr.). Regarde, quelle attaque hein. Der gen hie nog viel ploege verschiete als ze naar La Butte (bijnaam voor het Dudenpark) kome. Naar het bezoek van welke ploeg wordt er dan het meest uitgekeken? Grote buur Anderlecht? Les mauves ne sont pas vraiment un voisin hein. Nen echten Brusseleir ga na den Union, of den Deiring (Daring Brussels, nu RWDM nvdr.) ma ni na den Anderlecht hein. Ce qui ne veut pas dire da welle der ni geire tege wille spiele hein. Ca je n'ai pas dit hein. Ma welle zien ive geire Standard en Brugge kome hein. We hadden Raymond gerust nog uren kunnen laten doorgaan. Het is duidelijk dat hij, en ongetwijfeld vele andere supporters niet kunnen wachten op de start van het nieuwe seizoen. Nu de spelers nog. En de nieuwe trainer. Want werk is er ongetwijfeld nog aan de winkel. Dat toonde ook de uitslag van het oefenpartijtje aan. Het eerste elftal won immers slechts nipt van het tweede met 1-0. Doelpunt van nieuwkomer Undav. Toelichting
 15. Haller toont meteen zijn belang voor de ploeg. Enkel met de aggressie mag het iets beter volgende keer. Anders maakt de ploeg het zich nodeloos moeilijk. Vooral tegen Kameroen was het toch erg sterk om de drie punten thuis te houden na zo lang met z'n tienen te staan.
 16. IJzersterke maand met zo maar één tegendoelpunt!
 17. Op zich kon je die nederlaag wel hebben, al blijft het nog wel net speelbaar in de play-offs. Met vier punten voorsprong lijk je me wel favoriet voor de titel. In Europa een knappe prestatie geleverd met de uitschakeling van Frankfurt. Tegen Roma moet niets, alles mag!
 18. Mooi dat je nog Europees voetbal haalt! Ik ben wel even de draad kwijt ... was dit nu nog een wedstrijd in het kader van PO2?
 19. Heldere uitleg omtrent de tactiek en wat je ermee probeert te bereiken. Zo vind ik het vooral mooi hoe je aandacht besteed aan de looplijnen en hiermee rekening houdt terwijl je de tactische instructies onder de loep neemt. Het lijkt bijna evident maar daar ligt één van de grootst mogelijke kansen op het vlak van tactische winst in mijn ogen.
 20. Jammer, maar helaas. Het stopt natuurlijk ook een keer. De bedoeling blijft immers om er plezier uit te halen, en niet je te frustreren.
 21. Ik kan alleen maar de andere bijtreden dat dit een erg interessante update is alweer. Wat ik me wel afvraag: hoe marginaal is de winst die je boekt met het leggen van bepaalde trainingsaccenten? Ik ben zelf een enorme fan van het ontwikkelen van de jeugd maar voor mij is de grootste winst te boeken met het opdoen aan ervaring. Kan je dan nog echt een verschil maken door ook de training te gaan aanpassen? Of is die winst dan te verwaarlozen?
 22. Marius

  Changing Football

  Lekker lijvige update! Even tijd voor mijn complimenten trouwens. Ik vind je manier van presenteren heel fijn om volgen, zelfs nu je een grotere periode meeneemt in je overschouwing. Er zijn natuurlijk een heel aantal zaken gebeurd in die tijdspanne. Vooral mooi om zien dat je verder gaat op je basis met slechts één versterking en dat de tactische wijziging ook meteen vruchten afwerpen. Veertien overwinningen op achtien wedstrijden is gewoon uitstekend in eigen land. En dan verbaas je bovendien ook nog eens in Europa. De loting was verre van eenvoudig dus deze groep overleven is toch echt wel een pluim waard. Tegen Liverpool kan je nu vrijuit je kans gaan. In Europa is het seizoen sowieso geslaagd. In eigen land ben je de ambitie om kampioen te worden ook aan het waarmaken. Benieuwd naar die tweede seizoenshelft!
 23. Gemiddeld een punt per wedstrijd vind ik nog steeds een puike prestatie. Ik blijf erbij dat dit ontzettend knap is als je ziet van waar je komt en over welke kwaliteit je beschikt in vergelijking met andere clubs uit de Pro League. Bovendien heb je ook al een erg zwaar programma gehad zoals je zelf terecht aangeeft. Als je op deze manier kan verder gaan denk ik dat je zeker uit de problemen kan blijven.
 24. Marius

  Bluvn Goan!

  In eigen land staat er nog steeds geen maat op je ploeg. De nederlaag op Anfield is allesbehalve een schande, enkel misschien een zure nasmaak als je na 87 minuten nog gelijk stond. De loting zorgt natuurlijk opnieuw voor een tegenstander van formaat, al kon je misschien moeilijk anders verwachten in dit stadium van het tornooi.
×
×
 • Create New...