Jump to content

Marius

Moderator Verhalen
 • Posts

  17,028
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  11

Everything posted by Marius

 1. Gezien de challenge die je nog graag wil voltooien is dit volkomen logica. Voor de romantici onder ons, en daar reken ik mezelf ook wel bij, was het natuurlijk leuker dat je gewoon aan de Belgische kust gebleven was. Maar ach, wie weet wat volgt er nog ...!
 2. Wauw, heerlijke geëindigd nog! Een droom om meteen de derde plaats én Europees voetbal te pakken! Hoedje af!
 3. Verrassend dat je toch nog de draad hebt opgepikt! Uiteindelijk toch nog mooi geëindigd.
 4. De bedragen die je mag incasseren is één ding, maar er staat natuurlijk een pak kwaliteitsverlies tegenover. Financieel had je het natuurlijk ook helemaal niet nodig maar vanwege het grotere plaatje is het wel te kaderen.
 5. Meteen weer een perfecte start in de Eredivisie. De wedstrijd om de Super Cup verliezen is jammer, maar ook geen drama natuurlijk.
 6. Gewoon doen waar je jezelf het beste bij voelt. Jezelf regels/richtlijnen opleggen is één ding, maar je moet jezelf ook een bepaalde flexibiliteit gunnen, mede in functie van het spelplezier. Ex-spelers terug halen naar een club is bovendien altijd een leuk gegeven als je 't mij vraagt.
 7. Jep, zeker wel. Dat is een beetje mijn extra missie geworden, maar ik wacht op het ontslag van de huidige trainer. We zullen zien of er in de toekomst nog iets uit de bus rolt.
 8. Geweldig om de finale te halen, zeker met twee keer een forfaitscore onderweg! De finale draaide dan niet helemaal uit zoals verhoopt maar strafschoppen zijn nu eenmaal een loterij. Het zou zo maar kunnen dat het in de toekomst moeilijker wordt om dit kunststukje te herhalen.
 9. 57. Nummer 8 Tijdens de laatste fase van het seizoen mochten we op zoek gaan naar een nieuwe landstitel, bekerglorie en ook een nieuwe Champions League campagne aftrappen. Maar dat was niet het enige heugelijke nieuws. Blijkbaar zit ik ondertussen immers al aan 400 wedstrijden als manager van de geelzwarte brigade: De landstitel in de Eliteserien was de volgende prijs die gepakt werd. De 8e op een rij ondertussen al, en daarmee zitten we over de helft van het record van onze landgenoten van Rosenborg, die zoals jullie weten 13 keer op een rij de titel wisten te veroveren. Opvallend genoeg moesten we dit jaar wachten tot speeldag 25 om te mogen vieren, toch een speeldag of 2 later dan we ondertussen gewend waren. De medaillewinnaars van dit jaar De grootste reden daarvoor was dat Rosenborg zelf erg lang erg veel punten bleef pakken. Ze wisten ons ook voor een tweede keer op een gelijkspel te houden dit seizoen en bewezen in uitstekende vorm te zijn door zich zelfs een weg te banen door de groepsronde van het kampioenbal. Een kleine domper voor hen was dat ze Kristiansund nog de tweede plaats voor hun neus zagen weg kapen in het slot van de nationale competitie. Het valt ook op dat een club als Rosenborg zich ondertussen ook steeds vaker richt op dezelfde transfer targets als onszelf. Een inhaalbeweging zou dus wel eens stilaan ingezet kunnen zijn. Al maak ik me daar tegelijkertijd nog niet al te veel zorgen over. In de Champions League begonnen we meteen met een knaller. Op het veld van Shaktar haalden we immers de sloophamer boven. Jens Petter Hauge scoorde viermaal, Tjaland (2) en Fiabema deden de rest. Na vervolgens een 1-0 overwinning in eigen huis tegen Milan lag de rode loper uitgerold. OM pruttelde nog wat tegen in eigen huis maar met 13 op 15 na vijf wedstrijden waren we al zeker van groepswinst. In de bekerfinale, waarvan we ons ook nog kwalificeerden in september, stonden we tegenover Molde. Na twee minuten zaten we al op rozen na een erg snelle treffer van Jens Petter Hauge maar toch kwam blauwwit verrassend langszij in de tweede helft. Niet voor lang, want Max Norman Williamsen zette ons met een rake kopbal direct terug op voorsprong. Meteen ook de eindstand. Afsluiten deden we dan met de laatste groepswedstrijd in de Champions League. We wonnen nog voor de eer in San Siro, al zorgde het er tegelijkertijd ook wel voor dat de Milanezen met lege handen achter bleven. Tot slot geef ik graag ook nog een opvallend feit mee. Wie zich goed herinnert weet nog dat ik dit seizoen, bij wijze van grapje, er voor koos om onze doelman Kristoffer Klaesson als strafschopnemer aan te duiden. Een meer dan geslaagd experiment uiteindelijk. Klaesson werd zowaar co-topschutter binnen onze club in de eigen competitie met 14 doelpunten. In de beker en Europa scoorde hij bovendien ook nog telkens eenmaal. Reacties
 10. Uit de beker, en ook uit de CL, zij het erg nipt. Maar daar tegenover staat wel een kleine straat voorsprong in de competitie. En laat ons eerlijk zijn, La Liga is toch ook een heel vette hoofdprijs. In het stadium waar je nu zit lijkt het mij dus al heel wat om met die prijs te gaan lopen ipv te blijven meestrijden op alle fronten, en het risico te lopen met lege handen achter te blijven.
 11. Schietoefeningen in Andorra! Tegen Liechtenstein had je dat misschien ook verwacht maar bleef de score toch wat meer bescheiden. Qua kwalificiatiekansen doe je natuurlijk een uitstekende zaak.
 12. Weer een voorbereiding waar je het nodige vertrouwen uit kan putten!
 13. Prachtig! Daar heb je het maximum van de punten ... én de CL finale! Met Bayern natuurlijk wel een pittige tegenstander, want met die Duitsers ben je nooit klaar.
 14. Zeer interessante ontwikkelingen. Wanneer beschouw je trouwens een speler als zelf opgeleid? Wanneer hij werkelijk rechtstreeks uit de jeugdopleiding instroomt? Of wanneer hij voor een bepaalde leeftijd (16, 18, 20, ...) aangetrokken werd?
 15. Oyarzabal ziet er nog goed uit voor zijn leeftijd zeg! Hopelijk blijft hij nog twee jaar fit, want aan zijn contract hangt natuurlijk ook een prijskaartje. De voorbereiding was wat onthoofd, maar over de gehele lijn kan je toch met een gerustgesteld gevoel aan het seizoen beginnen denk ik.
 16. Alleen maar overwinningen is één ding ... het doelpuntensaldo een ander. Zeer indrukwekkend welke scores je zoal neerzet. Het verschil in de eigen Eredivisie is indrukwekkend maar ook in de CL liet je een paar zeer knappe resultaten optekenen. Klasse met een grote "K", al begrijp ik tegelijkertijd dat dit het spelplezier op termijn ook niet ten goede komt.
 17. Wat een hels schema! Heel erg knap om dat dit soort resultaten te blijven neerzetten. De grote vraag is natuurlijk of je op deze manier op alle fronten kan blijven meestrijden, maar met de uitgangspositie in de CL zit je alvast ook goed.
 18. Je blijft maar knallen. Het gelijkspel in Parijs opent ook de deuren voor een eventuele CL finale. Maar tussendoor natuurlijk ook nog even de laatste 2 partijtjes in de Eredivisie winnen. Want het maximum van de punten halen zou toch ook wat zijn!
 19. Een zeer geslaagd debuut op het hoogste niveau toch wel! In de kampioensgroep kan je het nu rustig aankijken: niets moet, alles mag!
 20. De bekerresultaten had ik even gemist, maar die tonen toch ook dat je klaar lijkt voor de Championship. En ook de statistieken geven hetzelfde aan. Benieuwd of er toch veel transfers zullen plaats vinden.
 21. Een gat van jewelste ondertussen! Om de hoek kan je al stilaan een kampioenschap ruiken.
 22. Die Japanner zijn profiel ziet er wel goed uit zeg! Ga je ongetwijfeld nog veel plezier aan beleven. En aan zijn merchandasing kan je misschien ook nog wat verdienen. Dat WK voor clubs blijft een gedrocht van een tornooi. Het speelschema is een ware aanslag op het fysieke vermogen van de spelers en dan kan je als eens zo'n ongelofelijk scoreverloop als tegen Real krijgen. Dat je er dan uitligt is niet meer dan een voetnoot.
 23. Wat een bedragen! Echt bizar dat je dit voor mekaar krijgt eigenlijk. Natuurlijk heb je al een bepaalde reputatie opgebouwd maar toch zijn sommige bedragen echt wel tenenkrullend, zoals 50 miljoen voor een speler die maar 3 wedstrijden voor de club speelde of bijna 140 miljoen voor een speler uit de Eredivisie.
 24. 56. Korte zomernachten Na een nieuwe triomf in Europa was het tijdens de zomermaanden, met de typische korte nachten boven de Noordpoolcirkel, tijd om ons weer vooral op de prestaties binnen de eigen landsgrenzen te richten. Juni was allereerst behoorlijk goed gevuld met zes wedstrijden. Toch bracht dat niet echt spanning in de Eliteserien met een doelpuntensaldo van 14 tegen 1 in vier wedstrijden. Spanning was er wel in de bekerwedstrijd tegen Brann, waar we verlengingen nodig hadden om als winnaar van het veld te stappen na een knotsgekke 3-4. Juli bracht zowaar nog eens puntenverlies nadat we niet verder kwamen dan een 0-0 in Olso tegen het plaatselijke VIF. Augustus daarentegen gaf de supporters wat meer redenen om te juichen met onder meer een 6-1 en een eclatante 4-1 in de derby om Noord-Noorwegen. Weinig verrassend is dan ook de tussenstand met nog 10 speeldagen op het programa. Tussendoor speelden we ook nog om de Europese Supercup. Verrassende tegenstander daarin was Arsenal dat eerder dit jaar de Europa League wist te veroveren. Een doelpunt van Syver Aas bezegelde hun lot en bezorgde ons een nieuwe trofee. Verder was de transfermarkt natuurlijk opnieuw geopend. Met Joshua Kitolano trokken we een buitenkansje aan. De 25-jarige middenvelder was einde contract bij Arsenal, deed al allerhande ervaringen op en is ook Noors international. We zouden dom zijn om dit te laten liggen, zelfs al zal hij niet op het voorplan staan. Stats Kitolano Carrière Kitolano Maar dat was niet de enige transferactiviteit. Isak Hansen Aaroen, die anderhalf jaar geleden overkwam voor 32 miljoen, stond in de belangstelling van enkele topclubs uit de Premier League. Uiteindelijk kon Chelsea het pleit beslechten voor een bedrag van 50 miljoen en een clausule van 50% van de winst bij doorverkoop. Tot slot deel ik ook nog graag de loting voor de nieuwe Champions League campagne. Reacties
 25. De motor moest eerst nog wat warm lopen maar daarna verliep het natuurlijk uitstekend. Na de winterstop wacht echter een overvol schema. Afwachten hoe de ploeg daar mee zal omgaan.
×
×
 • Create New...