Jump to content
Doe mee met de jubileumeditie van het MU Worldvisionsongfestival! ×

Brattbakk

Leden
 • Posts

  282
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • Woonplaats
  Lier
 • Favoriete CM/FM
  FM24
 • Favoriete Club
  LLM
 • Mijn novelles
  [FM17][LLM] Farfalle di Regio Insubrica
  [FM23] Any way the wind blows - Belgian Journeyman

Recent Profile Visitors

1,475 profile views

Brattbakk's Achievements

430

Reputation

 1. 16 Decembre 2023 Het blijft wisselvallig en daardoor blijft Nancy ook gewoon een ploeg in de middenmoot (zou je denken) Er valt nog steeds weinig lijn in te trekken al is het me wel wat beter aan het lukken om het balbezit meer op te eisen. We schuiven daar ook duidelijk op in de nevenranking en zijn de club die een gemiddelde van 54% balbezit haalt. Daarmee zijn we de 3de ploeg van de reeks, al steken NÎmes en Red Star er compleet bovenuit. Dat bleek ook in de onderlinge duels waarin beide ploegen op dat vlak de bovenhand hadden tegen ons (met respectievelijk 65% en 55%). Toch ben ik met deze evolutie tevreden omdat het een richting is die ik uit wil met de ploeg. Het grootste probleem situeert zich echter vooraan. Scoren verloopt nog steeds vrij moeizaam. De afgelopen 3 maanden viel dat ook te merken in de resultaten. Een reeks XWLXLWWL is niet bepaald sterk en de reden is vooral dat we te weinig doel treffen. Ondanks dat het van elk soort uitslag ongeveer evenveel is, gaan we verrassenderwijs de winterstop in op een 4de plek in het klassement. De enige verklaring kan dus zijn dat alle ploegen ongemeen sterk aan elkaar gewaagd zijn en elke club wel met problemen zit. Het kan voor iedereen nog alle kanten uit. Zo staan we zelf op 2 punten van een rechtstreekse promotie plaats maar evenzeer staan we maar 4 punten boven de degradatiestreep. Het vormpijl zal dus van cruciaal belang worden. In de Coupe de France loopt het wel op wieltjes. Daar hebben we ondertussen de 9de ronde bereikt en hebben geen enkel probleem gekend met de 4 ploegen die we al tegen zijn gekomen. Enkele spelers komen ondertussen iets meer bovendrijven. Vooral centrale middenvelder Louis Carnot maakte een sterke periode door. Zijn goals kwamen grotendeels van de penaltystip maar anderzijds registreerde hij enkele cruciale key passes. Wie mij ook ietwat onverwacht aan het bekoren is, is youngster Gwilhem Tayot. Hij kan zoel op linksback als op linksmidden uit de voeten maar een rol als defensive winger lijkt hem op het lijf geschreven. Sinds ik hem daar uitspeel, bloeit hij helemaal open. Aan de andere zijde kan een beetje hetzelfde worden gezegd van Yann Godart. Dat is een ietwat zelfde verhaal, al is hij iets meer bescheiden qua constant niveau. Omwille van onze zwakke aanvallende prestaties en daar ik niet beschik over die uitermate sterke spits blijft het zoekwerk richting ideale opstelling. Ik had in mijn 442 één van de spitsen qua rol al wat achteruit getrokken als Trequartista maar ook daarmee maak ik te weinig of geen verschil. Aangezien het qua aantal aanvallers eveneens redelijk krap is, overweeg ik om tijdens de winterstop volledig over te schakelen naar een 1-spitsen formatie. Hopelijk brengen de nodige vriendenwedstrijden soelaas op dat vlak.
 2. 6 Octobre 2023 De hosanna stemming is na de maand september gaan liggen. Na het (negatieve) nieuws omtrent de spelers die hun contract niet meer gaan verlengen, loopt het ook op het veld niet goed meer. Tegen Marignane Gignac haalden we de winst nog wel binnen met een vrij zuinige 1-0 maar daarna stokte het scoren helemaal. 3 matchen op rij wisten we het net niet te vinden. Een mogelijke oorzaak is het uitvallen van Benjamin Gomel. Hij is op zich mijn meest creatieve speler en zonder hem valt de flair een beetje weg. Het lijkt ook allemaal wat steriel als we opbouwen. Onze XG is daardoor vrij dramatisch in verval geraakt met opeenvolgende 0.44 – 0.29 – 0.28 noteringen. Eigenlijk is het nog verrassend dat we er 2 punten mee uit de brand sleepten. Saaie nul nulletjes tegen zowel Goal FC als de derby op SAS Epinal. Als klap op de vuurpijl werden we volledig zoek gespeeld tegen Dijon. Slechts 1 tegentreffer was een halve stunt. Na die match was het dus des te opmerkelijker dat we in krek dezelfde opstelling tegen FC Martigues plots tot een XG van 2.11 kwamen en bijgevolg opnieuw konden winnen. Allemaal niet zo evident om alles te linken maar samenvattend loopt het niet zoals het moet of zoals ik het vooral zelf zou willen. We kamperen wel op een goede en mooie 5de plaats in het klassement maar qua spel is er dus niet veel lijn te trekken in onze prestaties. Het gaat een beetje alle kanten op. En bij de spelers is dat ietwat hetzelfde. Niemand die zich echt manifesteert of onderscheidt ten opzichte van zijn ploegmaten. Al is het uitvallen van Gomel en de geleverde prestaties nadien wel een opvallende vaststelling. We werken dus noest verder en hopen om een meer constant niveau op de mat te leggen. Hij keert alvast wel terug richting wedstrijdselectie en dat is iets waar de ploeg zich aan moet optrekken. Verder nog even een kort overzicht op onze transferbewegingen. Buiten de in-game real world transfers heb ik een paar toevoegingen in de breedte gedaan. De focus lag daarbij op “footballeurs locals” (later meer daarover). Inkomend kon ik daarbij Yann Godart, Lénny Muller en Vincent Laurini transfervrij binnenhalen. In principe zijn zij squad players die geregeld in de ploeg zullen staan maar zeker geen onbetwistbare titularissen. Uitgaand kon ik nog 2 spelers laten gaan. Baptiste Aloé en Lenny Nangis gingen niet meer verlengen en ik nam elk binnenkomend aanbod dus aan. Zij verkassen respectievelijk naar UTA Arad en NEC
 3. 1 Septembre 2023 We zijn nog maar amper vertrokken en ik moet vaststellen dat de sfeer binnen de club enorm goed zit… Maar liefst 5 spelers laten tegen het einde van de zomer mercato al weten dat ze hun contract niet meer zullen verlengen en hun toekomst na dit seizoen elders zoeken. Het lijstje: Baptiste Aloé, Shaquil Delos, Jules Mendy, Gaëtan Bussmann en Lenny Nangis. Er zijn betere manieren om je carrière te starten… Het sportieve luik dan. Na de voorbereiding beginnen we namelijk aan het echte werk. Mijn tactiek is qua formatie nog steeds een 442 maar ik heb wel een paar kleine aanpassingen gedaan na de vriendschappelijke wedstrijden. We gaan de normale breedte benutten en ik ga dan toch meer risico in het spel leggen door een higher defensive line te hanteren. Hopelijk krijg ik er naast de risico’s wel af en toe de reward voor. * op de match klikken voor een gedetailleerd matchverslag Ik kan stellen dat ons seizoenbegin degelijk verlopen is. We wonnen 2 wedstrijden en gingen 1 maal ten onder. Maar met een 6 op 9 ben ik best tevreden. Daarnaast is het fijn om vaststellen dat we in elke wedstrijd het balbezit opeisen met controle over grote delen van de match. Op verplaatsing hebben we wel een hoge XG tegen. Ik overweeg al meteen om in die wedstrijden toch een lagere mentaliteit de match aan te vatten.
 4. L’équipe Met deze jongens zullen we het moeten gaan doen. Wegens de herschikkingen in de Franse voetbalpiramide, zakken er komend seizoen maar liefst 6 ploegen van de 18 uit de Championnat National. Vorig seizoen toonde aan dat Nancy niet te hoog van de toren moet blazen. Als we de komende campagne veilig in de middenmoot eindigen, is de beoogde doelstelling bereikt voor de nieuwe directie. Zelf zie ik wel waar het schip strand maar die doelstelling moet alvast wel bereikt worden. Om toch ergens te beginnen, neem ik de algemene vergelijkingen erbij. Platini zal alvast een beetje content zijn. Technisch is deze ploeg bij de beteren van de reeks. Kracht en uithouding hebben we dan weer niet Een agressieve instelling en goed positie kiezen, is dan weer wel een sterkte Voor alle andere zaken zitten we een beetje in de middenmoot. Physical Mental Technical Alassane Diaby, Maxence Carlier en Teddy Bouriaud worden naar voor geschoven als de sterkere elementen binnen de ploeg. Alle 3 zijn het centrale verdedigers/verdedigende middenvelders. De sterkte lijkt op het eerste zicht ook meer daar te liggen dan op de flanken. Richting een tactische basis kies ik daarom voor een simpele 442 of 4141. Van daaruit kijk ik dan wat we verder kunnen uitdokteren. De eerste basiselementen die ik daarvoor neem gezien de sterkere en zwakkere punten van AS Nancy: - gebalanceerde mentaliteit - shorter passing - mid block - press less often - step up more Onze techniek is in orde dus een passing stijl op een kleinere ruimte in balbezit moet ons wat beter liggen. Ik zet iets minder druk omdat de uithouding dan weer niet echt een sterkte is. Ook de fairly narrow sluit daarbij aan (zo moeten we bij balverlies minder dichtlopen). Ik speel met een mid block maar met de step up more aan. Ik twijfel aan een “higher defensive line” maar met mijn linies zit ik eigenlijk altijd wat te klooien. Dat is voor mij een beetje gokwerk moet ik toegeven. Met de formatie die iets meer focus legt op een blokvorming hoop ik de tegenstander het makkelijk voetballen te beperken als we ons in de verdedigende fase bevinden. Dat is alvast het uitgangspunt. Aan de rest morrel ik voorlopig niet. De spelersrollen hou ik momenteel dan ook vrij basic. Enkel gebruik ik een IWB om wat extra steun te hebben centraal op het middenveld als we in balbezit zijn.
 5. L’entraîneur Een uitspraak ten tijde van de revolutie. En in mijn FM context zijn deze “active citizens” bij Nancy de groep oud-spelers die zich gevormd hebben om het zinkend schip te redden. Het initiatief daarvoor kwam zowaar van Michel Platini zelf en enkele ploegmakkers van zijn tijd bij de club. Vooral de mannen die indertijd samen de Coupe de France gewonnen hebben zoals Olivier Rouyer, Carlos Curbelo, Jean-Michel Moutier en Philippe Jeannol) hebben daarbij de kar getrokken. Dagelijks zien ze de echte fans met een zwaar gemoed door de stad lopen en de teloorgang van de club doet hen zelf ook pijn aan het hart. Om toch iets te doen, hebben ze de contacten met een pak oud-spelers nieuw leven ingeblazen. Het opzet was om het huidige bestuur met de neus op de feiten te drukken dat niet alles enkel om geld draait maar dat ook de cultuur en geschiedenis van AS Nancy een belangrijk gegeven zijn. Dat het echter zover zou gaan zoals nu het geval is, hadden ze evenwel niet verwacht. Maar het is een feit dat er zowaar een heus collectief uit voortgevloeid is dat zich heeft verenigd onder noemer “les Gars de Nancy”. Het contact nadien met de huidige beleidsmensen liep echter af met een sisser. Verandering zou niet lukken zonder zelf de koe bij de horens te nemen. Het was duidelijk dat de wisselende opeenvolging van eigenaars de club alleen maar meer schade heeft toegebracht dan goed gedaan. Terwijl het bestuur zelfs over onvoldoende fondsen beschikt om de club de stabiliteit te geven waar ze zo naar snakt. Schoorvoetend moest het bestuur dat toegeven. Het maakt dat ze nu met deze stabiele groep van oud-spelers naar voren treden om hun club te behoeden van een volledige ondergang. Met een machtsovername willen ze bij AS Nancy voor een kentering zorgen. De administratieve afhandeling daarvoor is volop aan de gang en ondertussen schuiven ze Thomas Gaultier naar voor als vaandeldrager op het sportief vlak. Wie? Vraagt de Franse pers zich af. Gaultier is een Franse manager die recent zijn Continental A licentie behaald heeft. Met zijn professioneel verleden op regionaal niveau heeft hij toch enige kennis binnen het voetbalwereldje. Hij kon vooral technisch deftig uit de voeten. Het is dus ook logisch dat zijn eindthesis daarover ging. Binnen de jeugdwerking van AS Nancy Lorraine heeft hij vervolgens voor een heuse omwenteling gezorgd. Zoals het revolutionairen betaamd met strakke keuzes en een doorgedreven visie. Deels kon hij die bewerkstelligen omdat de investeerders de jeugd stiefmoederlijk behandelden maar deels moest hij het ook maar beredderen met beperkte middelen omdat elke vraag tot investering richting prullenbak verdween. Net die vastberadenheid zien de ex Chardons als de ideale insteek richting echte verandering. Wil de club het roer omgooien, moet het drastische beslissingen nemen en aangezien Gaultier dat de laatste jaren willens nillens binnen de jeugdwerking heeft moeten doen, maakt dat hij nu naar voren wordt geschoven als entraîneur. Hij beseft ook dat het de tering naar de nering zetten wordt maar met het herwonnen optimisme wil gans AS Nancy Lorraine een nieuw positief hoofdstuk in de clubgeschiedenis aanvatten. On commence!
 6. Introduction FM gamer sinds het prille begin en dit spel blijft me pakken. Ik speel vooral LLM in de klassiekere Europese competities waarbij ik meestal actief ben in de landen waar de Romaanse taal een grotere invloed heeft. Ik kan niet direct verklaren waarom dat zo is maar de Italiaanse en Franse competitie trekken me steeds aan. Daarnaast heb ik ook meermaals saves in iets kleinere landen waar het allemaal wat complexer is dan elders zoals Zwitserland, Schotland en België. Mijn recentere passages waren te vinden bij Standard, Como, Trento en Aarau. Na mijn Belgische journeyman in FM23 kom ik nu terug uit bij een ander land van mijn opgesomde reeks. Kortom, we gaan van start in Frankrijk. Ondertussen toch al enkele edities geleden dat ik me daar nog eens vastgebeten heb in een langdurige save. De novelle sectie lees ik al een heel lang en ik heb me daar binnen de vorige editie uiteindelijk ook eens een keer aan gewaagd. Ik moet bekennen dat het voor mezelf een serieuze meerwaarde bleek te hebben en voor een totaal andere spelervaring zorgde. Het maakt dat ik veel dieper en intenser in mijn game opga, dat ik mijn eigen visie op het spel veel beter probeer te ontwikkelen en dat ik dingen zoals mijn tactische keuzes uitgebreider probeer uit te leggen. Ook al ben ik niet enorm sterk in FM, het maakt je beleving toch veel intenser en je probeert mee te geven waarom je bepaalde keuzes maakt, sterke resultaten of niet (want die zijn er bij mij zeker en vast niet altijd - vaak is het zelfs zwoegen om de doelstellingen waar te maken). Ik schrijf trouwens in real time tijdens mijn game zelf. Vandaar soms wat kortere stukjes en mogelijk een wirwar aan gedachtegangen. Club de Football De Franse revolutie en de daaropvolgende gebeurtenissen zijn een periode in de geschiedenis die me altijd serieus geïntrigeerd hebben. Ik ga het daarom ook deels proberen gebruiken om mijn save wat meer background te geven. De keuze van de club is niet direct in dat (ver)licht(ing) maar ik ga wel terugvallen op de regio om de richting van mijn verhaal te bepalen. En zo ben ik uitgekomen bij AS Nancy Lorraine. Een ploeg die volledig weggezakt is door financiële problemen. Op het einde van het seizoen 22-23 werden ze in de Championnat National gered door het op de fles gaan van CS Sedan. Ze zijn dus heropgevist i.p.v. verder te zakken op de ladder. Omwille van eigen geldproblemen starten ze wel met 1 punt in de min. Maar dat het anders moet, maken deze recente prestaties wel duidelijk. Historisch gezien heeft deze club nochtans de nodige successen gekend. In 1978 won het de Coupe de France en 4x werd de titel behaald in de league 2. Tijdens de jaren dat ze op het hoogste niveau actief waren, hebben ze ook enkele Europese campagnes gespeeld. Het is daarom niet direct allemaal met de nodige bekers in de prijzenkast maar AS Nancy Lorraine kan je nu ook niet bepaald een kleine meeloper noemen. Qua spelers hebben ze altijd oog voor talent gehad. De bekendste is natuurlijk Michel Platini. Hij is vanuit de jeugdwerking van Nancy doorgestroomd en heeft uiteindelijk 3 keer de Ballon d’Or gewonnen. Dan weet je dat zo iemand een clublegende is. Hij is zeker niet de enige, uiteraard wel de bekendste. Maar het is duidelijk dat de afgelopen jaren wanbeleid deze club naar de verdoemenis aan het helpen is. Financiële problemen, foute investeerders, sportief falen,… alles is voorhanden. Het is dus dringend tijd voor een reset… een revolutie… La Révolution Lorraine!
 7. Misschien een iets (te) algemene vraag... Zijn er tips waar je kan op letten bij het bepalen van je blok, je defensieve lijn en/of line of engagement? (bv. eigen formatie, de formatie van de tegenstander, spelersrollen, vaststellingen tijdens de wedstrijd, enz...) Ik probeer soms aan te passen naargelang ik de wedstrijd onderga en iets moet doen om het spel wat meer in handen te krijgen. Soms pakt dat goed uit maar evenveel keer totaal niet. Vermoedelijk is mijn ploeg dikwijls ook niet sterk genoeg om het standaard zelf te bepalen en het lijkt mij dus belangrijk dat ik in geval goed kan anticiperen. Maar ik pas veel te veel gokwerk toe vermoed ik
 8. Het zijn er zoveel om volgen dat ik onmogelijk alles gelezen kan hebben... Ik ga daarom voor ééntje dat al vrij snel opgezet werd en waar al redelijk wat updates van zijn. Mijn stem @MNie met zijn IFK Göteborg save.
 9. Uitgebreide analyse @Nom de Guerre Heb momenteel zelf 1 korte optie in mijn routine van 3 steken maar haal toch nog heel wat extra daaromtrent uit jouw tactische analyse. Op zich scoor ik wel geregeld op een stilstaande fase maar daarom niet altijd rechtstreeks op een "Ik zet voor en ze koppen binnen" Wat jij aangeeft @MisterX is eigenlijk wat ik heel hard aanvoel. Standaardsituaties zijn in deze versie op het gevoel een pak belangrijker en beslissender richting resultaat. Moet nu wel zeggen dat die bij jou wel extreem in de overhellende balans zijn. Wow! Bij mezelf heb ik vooral het idee dat ik te veel incasseer op corners en/of vrije trappen. Op zich heb ik het wel een beetje kunnen smoren als het over rechtstreekse tegentreffers gaat maar eens afgeslagen en het spel wordt verder gezet, lijkt het alsof ik op die manier veel meer tegendoelpunten krijg. Daar iets minder een lek hebben, zou toch wel helpen. Nu is het vrij vaak iets in de trend van "we koppen of werken een corner tegen ver genoeg weg, de tegenpartij pikt vervolgens de bal opnieuw op en speelt terug tot aan tegen de middencirkel. Van daaruit wordt de aanval terug opgezet, met als gevolg een tegentreffer" Waar kan ik bij die verdedigende opzet op letten om dat iets meer te voorkomen? Haal ik bv. alles maximaal terug of zet ik best 2 spelers vooraan? Een paal opofferen en daarop wat gokken of eerder niet? Met vrije trappen tegen idem. Voordeel/nadeel van de defensieve lijn diep of juist niet diep te zetten? Ter info, ik vind deze aangepaste feature echt wel een mooie evolutie. T is vooral wat beter leren kennen zoals dat met elke versie wel met iets aangepast of nieuw het geval is. Is zeer leuk en realistisch aangepakt van SI alvast.
 10. Toch wel een heel nieuwe omgeving tegenover de vorige versies... Tips & Tricks? Waar op te letten bij het instellen? Het is dus nog wat zoekwerk allemaal.
 11. Any way the wind blows – Belgian Journeyman 24 mei 2032 Met FM24 eindelijk gearriveerd, ga ik mijn novelle stilaan beëindigen. Op zich zou deze journeyman perfect verder kunnen lopen (het grote voordeel van dit type van save) maar ik besluit om toch mijn 23 versie af te sluiten en vanaf een nieuwe basis te starten in de nieuwe omgeving. Standard was dus een beetje in de Champions Playoffs gesukkeld en het was noodzakelijk om het tij zo snel mogelijk te keren. Het betekende echter niet dat het allemaal super veel vlotter en beter liep dan tijdens de reguliere campagne maar de belangrijke kanttekening is dat we op de juiste momenten toesloegen. Cruciaal was het tweeluik Antwerp – Brugge dat we midden in de reeks in ons voordeel beslechtten. Dit waren exact de 2 ploegen waartegen het moest gebeuren en dat trokken we dus over de streep. Het beloofde daardoor een spannende ontknoping te worden. En dan gebeurde het zomaar uit het niets. We klopten zowaar Anderlecht en die onverhoopte en onverwachte zege deed ons naar plaats 4 stijgen. Vooral Club Brugge ging in deze play-offs compleet ten onder wegens de ene tik na de andere. Standard finisht dus op een heel mooie 3de plaats en plaats zich opnieuw voor Europees voetbal. Als er dus iets is wat ik hier in Luik bewerkstelligd heb, is het wel het feit dat ik binnen de club stabiliteit gecreëerd heb. Mocht dit echt long term gaan, zie ik de stap vooruit ook gebeuren richting een constante top 3 ploeg. Al moet ik wel zeggen dat we XG gewijs toch weer stevig boven ons niveau uitkomen. De volledige statistieken voor de liefhebbers Ik speel zelf heel vaak LLM en nu speel ik na dat opklimwerk toch eens op het hoogste niveau. Ik heb daar echt de nodige verschillen ondervonden maar ik denk wel dat ik er vrij goed mee omgegaan ben. Ik zal nooit de veelwinnaar worden binnen dit spel maar het maakt dat deze save er toch vooral eentje is van de stijgende lijn. Qua spelers was Jonathan Herbin weer vrij cruciaal omwille van zijn trefzekerheid. Hij steekt er als speler niet echt bovenuit maar in de afwerking is hij echt enorm sterk (vice-topschutter ook). Mijn favoriete Standard speler al die tijd is evenwel Marco Brescianini. Een heel constante speler en de motor van de ploeg. Ook Mohamed Bendaoud en Walid Amara blijven spelers die ons vooruit stuwen. Marco Brescianini en Walid Amara halen ook de Belgian Pro League Team of the Year en daar komt nog een Standard spelers kijken want ook Abdourahmane Sylla is in die selectie geraakt. Er staat nog zoveel positiefs te gebeuren bij deze club, dat is duidelijk. Maar zelf trek ik richting FM24… of dat in novelle vorm is, weet ik nog niet en moet ik even bekijken... Rechts mijn carrière overzicht (en dan weet je ineens ook het resultaat van mijn allerlaatste seizoen - afgelopen seizoen sneller doorgespeeld dan ik daarvoor deed gezien komst nieuwe FM versie)
 12. Any way the wind blows – Belgian Journeyman 5 april 2032 Een pure resultaten update… In de Europa League werd Betis Sevilla effectief ons eindpunt. Over 2 matchen gezien gingen we met 4-2 ten onder na telkens een 1-2 nederlaag te incasseren. Desalniettemin ben ik best tevreden over mijn eerste kennismaking met Europees voetbal. Een serieus avontuur maar eigenlijk vooral ook een sportief gebeuren waar je gebruik zou kunnen maken van een extra kern. Ik werk zelf te graag met een beperkte kern en moet hier dus wel lessen uit trekken. Als we er opnieuw in slagen om Europa in te gaan natuurlijk... Want het moet gezegd. In de competitie is het serieus lastig geweest en zijn we een beetje richting vrije val gegaan. We kwalificeren ons uiteindelijk voor de Champions Playoffs. Maar wel slechts op een 5de plaats. Het wordt dus ferm zaak om resultaten in de playoffs te halen of we mogen Europa vergeten. Alleszins zijn we verplicht om nog 1 plaats te stijgen, willen we ons doel bereiken. De kampioen lijkt trouwens alweer gekend. Niemand die opgewassen lijkt tegen de paars-witte hoofdstedelingen. In principe gaat de basisploeg er een beetje als volgt uitzien GK Gillard - DR Garrigues/Husic DC Dridi/Benyahya DC Morales DL De Cuyper – DM Brescianini - MR Amara/Moga MC Sylla MC Bendaoud ML Adekalom/Servais - SC Herbin/Karlsbakk Nog meer slecht nieuws komt er van onze SL16 ploeg. Zij degraderen (vrij kansloos) uit de Proximus League en zakken naar de amateur reeksen. Het zijn woelige tijden in het Luikse… Gelukkig mocht ik eind maart wel een nieuw contract tekenen. Ik blijf Standard trouw en heb echt wel een band opgebouwd met de club.
 13. Any way the wind blows – Belgian Journeyman 31 januari 2032 Gezien er voor mijn doen toch wat transferactiviteit is, een tussen update. Het gaat ‘m niet zozeer over het feit dat er transfers zijn maar wel dat het over belangrijke personeelswissels gaat. Want na het vertrek van Koopmeiners zien we nog een belangrijke schakel andere oorden opzoeken. Ngoy gaat namelijk richting het Premier League walhalla. Overzicht winter mercato UIT Nathan Ngoy (screen van jaartje geleden) trekt naar Leicester City voor €20.5M (exclusief bonussen). Daarmee komt de Engelse ploeg tegemoet aan de release clause die in zijn contract stond. Onhoudbaar dus voor Standard maar een absolute aderlating voor de ploeg. Hiermee zijn we sowieso verzwakt, ondanks het feit dat we hier financieel een klapper maken IN Ik heb natuurlijk zo goed als mogelijk geanticipeerd op dat vertrek maar heb toch besloten om te focussen op een jonger talent. En dat hoop ik gevonden te hebben met de Uruguayaanse verdediger Néstor Morales. Er was stevige concurrentie maar ik heb hem toch weten overtuigen voor ons project. Aangezien ook wat grotere Engelse clubs enige interesse toonden, heb ik wel opnieuw een release clause moeten toestaan. Maar ik zie in hem een erg groot talent en absoluut een aanwinst voor onze ploeg. Ik haal hem trouwens binnen van Sporting Defensor voor een zeer aanvaardbare som van €1M dat met bonussen kan oplopen tot €1.2M (wel 30% op het profijt bij een volgende verkoop) UIT youngster Georges Poey verkast naar Lyra Lierse. Ondanks het feit dat hij enkele kansen gekregen heeft in het fanionteam, zie ik hem niet doorgroeien tot een vaste waarde. Hij verkast daarom voor slechts 80k naar de Proximus League maar ik heb wel een 50% doorverkoop clausule UIT doelman Noah Hermann trekt op uitleenbasis naar Nationale 1 club Tubize. De keeperskwestie blijft een delicaat probleem. Ik slaag er maar niet in om de ideale opvolger te vinden voor Maxime Delanghe. Deze huurdeal lijkt op een toekomstige exit te wijzen. Op het veld Ondertussen wordt er natuurlijk ook nog gevoetbald. In de competitie hebben we er maar 2 wedstrijden bij gedaan. Die werden wel gewonnen en daardoor blijven we 2de in het klassement. Europees hebben we ons in de Europa League gekwalificeerd voor de knock-out fase. En het lot heeft daar bepaald dat Standard opnieuw uitkomt tegen Betis Sevilla. Een club die we en route reeds getroffen hebben. We zijn, uiteraard, underdog. Tot slot ben ikzelf trouwens ook de trotse eigenaar geworden van een Pro Licence!
 14. Any way the wind blows – Belgian Journeyman 30 december 2031 It’s been a bumpy ride sinds onze hosanna stemming na 9 matchen... Het drukke spelschema speelt daar zeker zijn rol in. In de competitie hebben we problemen tegen de toppers en sterkste subtoppers. Buiten Antwerp hebben we zowat overal punten kwijtgespeeld. De vermoeidheid speelt ons parten maar ik wil Europees ook niet al te zwaar gokken en deze fase te overleven. Aangezien de zwaarste tegenstanders (naast Lyon) daar nog volgen, heb ik getracht om zoveel mogelijk punten binnen te halen. Dat is op zich wel gelukt, zeker met de winst tegen Betis. Maar het heeft dus zijn keerzijde. Ik heb de gok tot rust 1x effectief wel genomen en het werd meteen incasseren. In de Croky Cup gingen we eruit tegen een ploeg uit de 1ste nationale: FCV Dender. Het is duidelijk dat we allesbehalve de stevige topploeg zijn met veel rotatie mogelijkheden. In het klassement valt de schade eigenlijk nog mee. We staan ietwat verrassenderwijs nog steeds 2de. In de Europa League is doorstoten naar de volgende fase ook een reële optie. De beker van België werd dus een flop maar algemeen gezien zit het qua resultaten eigenlijk al bij al goed. Hetgeen met het meeste zorgen baart, is het feit dat we het in de (voor onze norm) topmatchen moeilijk hebben om te presteren, laat staan te domineren. Bovendien gaat de winterstop een moeilijke periode worden. Er wordt stilaan aan sommige spelers getrokken door grotere clubs. Standard is te weinig een club met stevige reputatie om daar makkelijk aan te weerstaan en zit dus mogelijk in een niet echt comfortabele periode. De moeilijke mercato die eraan komt, wordt al meteen concreet met Peer Koopmeiners die vertrekt. Hij wou niet bijtekenen en daardoor verkast hij naar Valencia CF voor €6.25M (met bonussen kan dat zelfs nog oplopen tot €8.15M). Alsnog een zeer mooi bedrag voor een 31-jarige speler die uit contract dreigt te lopen. Maar anderzijds is hij wel een sterkhouder binnen de ploeg. Dat ga ik niet zomaar vlot kunnen opvangen, is de vrees. Verder vertrekt ook Samuele di Benedetto. De Duitse middenvelder kon zich nooit doorzetten en trekt roemloos richting Stade Brest. Het verlies is in dit geval vooral kwantitatief. Wel heel positief is het feit dat Nathan Ngoy zijn debuut heeft gemaakt bij de nationale ploeg op 18 november 2031. Mijn eerste Belgische international! België staat trouwens nog maar 17de op de wereldranglijst. Het gaat daar dus eigenlijk niet al te best. Als laatste nog positief om melden, is onze aanwezigheid in de eindejaarprijzen. Zelf eindig ik 3de in de manager of the year lijst, Maxime Delanghe is goalkeeper of the year en Jonathan Herbin young player of the year.
 15. Any way the wind blows – Belgian Journeyman 5 oktober 2031 Een enorm druk seizoenbegin. Het valt echt wel op dat het in de Belgische competitie meteen vol gas geven is. Waar de grotere competities haf augustus opstarten, ben je in België al een 5-tal wedstrijden ver. De start missen terwijl de transferperiode nog loopt, is dus absoluut te vermijden. Maar gelukkig loopt het enorm goed. In de competitie hebben we maar 1 nederlaag opgelopen tegen Cercle Brugge. Al de rest: winst! Kanttekening is wel dat het deels uit de context getrokken is. We zijn namelijk nog maar 1 ploeg uit de top 6 van vorig seizoen tegen gekomen en in een paar matchen was het echt met de hakken over de sloot (vooral de 1-0 tegen Union SG was compleet tegen het spelbeeld in). De punten zijn natuurlijk binnen en we staan dus wel goed in de ranking maar de “maar” is dus zeker aanwezig. De spelerskern is niet mega groot en de Europese wedstrijden wegen op fysiek vlak. Daar maak ik me nu al geen illusies meer over omdat het bij sommigen al te merken valt. Ik ga er dan ook van uit dat het ons nog punten zal kosten maar hopelijk kunnen we dat beperken en hebben de andere clubs er evenzeer last van. Wat dat Europees parcours betreft, ben ik al bij al tevreden. In de laatste voorronde van de Champions League werden we gekoppeld aan FC Porto. Een ploeg die vele malen groter en sterker is dan Standard. Weinig illusies met die loting en in de heenmatch bleek dat ook meteen. Eigenlijk was alles al gespeeld na 30 minuten, waar we al 3 goals incasseerden. Kortom, de 1-4 viel zelfs nog mee. Verrassenderwijs wonnen we echter de terugmatch met 1-2. Niet dat we beter waren maar op een diefje scoorden we coëfficiënt punten voor zowel België als onszelf. Voor de volledigheid is dit de line-up van onze eerste match in de CL. We zakten dus richting de Europa League. Daar hebben we momenteel 1 wedstrijd gespeeld, een gelijkspel tegen Qarabag. Een echte uitblinker kan ik niet direct noemen. Iedereen draagt meer dan zijn steentje bij en onze control possession is ongeveer in elke match merkbaar. Daar ben ik dus zeer tevreden mee. Nog content ben ik met enkele contractverlengingen. Zo tekent Jonathan Herbin ineens bij tot 2036. Verder hebben ook Walid Amara (2036), Mehdi Bendaoud (2035) en Mohamed Sylla (2035) hun overeenkomst verlengd. Nieuws dat allemaal enthousiast onthaald wordt door de supporters en die ons goede seizoenbegin perfect aanvullen.
×
×
 • Create New...