Jump to content

Mo

Leden
 • Posts

  8,792
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Mo's Achievements

75

Reputation

 1. Mo

  [FM21] FC Schalke 04

  Chapter V - Mei (einde van seizoen 20/21) Tijdje weggeweest. Druk met andere zaken. Ondertussen wel wat verder met de game. We hadden een mooie uitgangspositie; 4e op doelsaldo (samen met Monchengladbach, allebei 53 punten) met nog 3 wedstrijden te gaan. Eerste wedstrijd verliep op zich prima. We stonden 1-2 voor. Tot we de 89' minuut 2-2 en gelijk daarna ook het verliezende doelpunt om de oren kregen. Het kon nog goed gemaakt worden als we van Frankfurt zouden winnen (die door winst 2 punten uitliep). Er moest dus van Frankfurt gewonnen worden om de 4e plek te bemachtigen. Maar tegen Frankfurt kwamen we helaas niet verder dan een teleurstellend 0-0. Daardoor bleef het gat met Frankfurt nog steeds twee punten. Laatste wedstrijd werd weliswaar gewonnen maar doordat Frankfurt ook won bleven wij de 5e en ging Frankfurt er met CL ticket ervandoor. Wedstrijden Eindstand DFB-Pokal halve finale DFB-Pokal finale Na een redelijk eenvoudige winst van Mainz mochten we in de finale spelen tegen de absolute favoriet Bayern. Ondanks dat we de eerste helft met 2-0 voorsprong afsloten gaven we het uiteindelijk in de tweede helft toch weg. Genadeklap van Douglas Costa in de 87e minuut. Wel tot de finale geschopt, maar helaas dus niet gewonnen. Terugblik seizoen 2020-2021 Stats van de selectie Commerciële inkomsten Wedstrijddaginkomsten Salaris in verhouding tot omzetratio Salarisuitgaven Wordt vervolgd... @Marius @ElMarcos @delichris @V-Traxx @spaansetukker @DGremlin @Elano @[email protected]* @Niejo101 Dank voor jullie reacties.
 2. Mo

  [FM21] FC Schalke 04

  Chapter IV - Februari, maart & april De competitie Einde van de competitie is in zicht. Met nog drie wedstrijden te gaan staan we op een mooie 4e plek. Na een verliesbeurt tegen Leipzig hebben we een ongeslagen reeks van 11 wedstrijden neergezet waarvan er uiteindelijk 5 werden gewonnen. Vooral de winst tegen Monchengladbach was lekker. Tegen Dortmund kwamen we goed voor de dag. Creëerden ook de meeste kans maar zoals in veel wedstrijden wisten we de kansen niet om te zetten naar doelpunten. Dat gold ook voor de wedstrijd tegen Stuttgart en Mainz. Wolfsburg was daarentegen weer beter van ons en mochten we van geluk spreken dat we in de laatste minuten toch nog een punt mee naar huis namen. Stats (thuis) tegen Dortmund Stats (uit) tegen Stuttgart Stats (thuis) tegen Mainz De maand april begonnen we tegen Leverkusen. De wedstrijd liep gelijk op. We stonden op een gegeven moment 1-2 voor en leken de wedstrijd naar ons toe te trekken tot dat Mascarell in de 74e minuut eruit werd gestuurd en daarna ook nog een penalty tegen kregen. Van augsburg wonnen we moeizaam en tegen Freiburg kregen we in de 85e minuut de gelijkmaker om de oren waardoor we dure punten hebben laten liggen. De wedstrijden erna werden gelukkig gewonnen. Deze resultaten heeft geresulteerd in de volgend stand. Bayern is zo goed als kampioen. Leipzig is vrijwel zeker van een tweede plaatst. Dortmund, wij, Monchenglabdach en Frankfurt strijden om plek 3 en 4. We moeten nog drie pittige wedstrijden spelen waaronder tegen Frankfurt. Het wordt een zware klus maar niet onmogelijk. We gaan ons best doen. DFB-Pokal Door van Arminia Bielefed en Augsburg te winnen hebben we ons geplaatst voor de halve finale van DFB-Pokal. Daarin treden we op tegen Mainz. wordt vervolgd... @Marius @spaansetukker @ElMarcos @fabianvdbeek1995 @DGremlin @Michaelinho* @delichris @Mordurette dank voor jullie reacties! @fabianvdbeek1995 klopt, ze spelen voornamelijk oefen wedstrijden georganiseerd door stafleden.
 3. Dit doe ik je echt niet na. Wát een prestatie zeg. Ongelofelijk.
 4. Je blijft prima presteren. Winnen van Fenerbahce doet me extra goed Verliezen van PSV en Southampton is natuurlijk geen ramp. Nu focussen op de competitie!
 5. Wow, erg goede prestaties. Eerst kampioen worden en dan de CL winnen. Lekker bezig. Ben benieuwd naar je transfers in de zomer. Heel veel hoef je niet te doen geloof ik
 6. Mo

  [FM21] FC Schalke 04

  Chapter III - December & Januari De competitie We zijn weer een paar maanden verder. In deze twee maanden hebben we 10 competitiewedstrijden gespeeld. Waarvan 6 gewonnen, 2 gelijk en 2 verloren. Een redelijk goede prestatie als je het mij vraag. Ik moet er wel bij zeggen dat we het onszelf soms erg moeilijk maken omdat we veel kansen laten liggen. 3 van de 6 wedstrijden hebben met 1-0 gewonnen. Tegen Bayern waren we kansloos en tegen Hertha speelden we ook niet al te sterk. Dat heeft geresulteerd in de volgend stand. Bayern begint uit te lopen. Frankfurt blijft verrassen en Leverkusen presteert ondermaats. Het verschil met top 4 is slechts 4 punten en dus niet groot. We liggen in ieder geval op koers. DFB-Pokal Ook in de beker zijn we weer een ronde verder. We traden om met een gerouleerde elftal en dat werd ons bijna fataal. Uiteindelijk hebben we de wedstrijd toch naar ons toe weten te rekken. Transferperiode Dan de transfers. De selectie zal volgend seizoen gaat volgend jaar flink op de schop. 8 spelers hebben een aflopend contract. Alleen Bentaleb en Schöpf kregen (gehuurde spelers niet meegeteld) af en toe speelminuten (allebei 6 wedstrijden in de basis en 7 keer ingevallen). En aangezien we dit seizoen ook veel meer uitgeven dan we binnen kunnen krijgen. Hebben we besloten om een aantal spelers al in de winter te laten gaan. Allereerst Mark Uth. Heeft dit seizoen géén minuut gespeeld. Verdient wel 4 miljoen (!) euro per maand. Bologna was zo lief om hem van ons te verlossen. Langer, onze reservekeeper hebben we ook laten gaan. Bentaleb had een aflopend contract en verdiende veel te veel. De russen namen hem over. Ook Ibisevic hebben we laten gaan. Hij had zowat geen minuten gemaakt. Met Schöpf en Skrzybski was het lijstje compleet. Uit We hebben dus maar liefst zes spelers laten gaan. Daarentegen hebben we er twee gehuurd. Elneny tot het einde van seizoen om Bentaleb op te vangen. En Lamela om Schöpf en Skrzybski op te vangen. We hebben dus -zo kan ik wel zeggen- kwaliteit geïnjecteerd in de selectie. In Tegelijkertijd hebben we ook twee spelers overgeheveld naar de eerste elftal. Het gaat om Capanile (VR) en Can Bozdogan (AMC) Campanile Can Bozdogan We gaan dus ongeveer met 20 spelers tweede helft van het jaar tegemoet. We hebben een niet al te drukke schema dus ik heb goede hoop dat we het hiermee wel gaan redden. De bedoeling is om in de zomer de boel compleet om te gooien. Salarislasten before / after Clubvisie Wordt vervolgd.. @OptimistPrima Dank @DGremlin dankje @spaansetukker Zeg dat wel! thanks @Mordurette Nou, dat gaat nog wel even duren denk ik @Koenbres we doen ons best @JordiW. thanks @Titan thanks @KayDeManaager dankje Kay @Marius Dank voor de tip! @Fantasy Ja, je hebt gelijk. Kan echt alle kanten op. @V-Traxx zo is dat @Niejo101 Ik hoop het! We doen het al iets beter, toch? :))
 7. Gunstig geloot in CL. In de competitie blijft het echt spannend. Jammer van de FA cup. Maar nu kan je je wel goed focussen op de competitie en CL. Succes!
 8. Mooie novelle. Je manier van presenteren spreekt mij aan. Goede resultaten behaald. Je gaat prima.
 9. Prima reeks achter de rug en superspannend bovenin. Cavani lekker op dreef
 10. Mo

  [FM21] FC Schalke 04

  Chapter II - september, oktober en november Zo, de seizoen is inmiddels van start. We hebben in totaal 10 wedstrijden gespeeld. 4 gewonnen. 3 gelijk en 3 verloren. Overall: we wisselen goede wedstrijden af met minder goede wedstrijden. Kansen omzetten in doelpunten en achterin de boel schoonhouden wil nog niet helemaal lukken. Al moet hierbij wel gezegd worden dat we een redelijk zwaar schema hadden. Beginnen tegen Bayern is nooit een pretje. De competitie Zoals jullie kunnen wisselen we goede periodes af met mindere periodes. Maand oktober ging prima maar maand november was een stuk minder. Wat opvalt is dat we thuis onze wedstrijden nagenoeg wel winnen en uit veel punten laten liggen. We hebben nu gelukkig wel de wedstrijden tegen Bayern, Leipzig, Dortmund en Monchengladbach achter de rug. De stand ziet er nu als volgt uit. De verschillen zijn nog niet zo groot. Frankfurt is de verrassende koploper. De topclubs presteren ook nog niet constant. Het ligt dus eigenlijk nog helemaal open. Kijken wat de volgende maanden ons brengen. DFP-Pokal Dit was onze eerste wedstrijd van het jaar. De wedstrijd ging redelijk gelijk op. Uiteindelijk hadden we de wedstrijd wel naar onze toe weten te trekken. Op naar de volgende maanden. Dank voor al jullie reacties. Wordt vervolgd..
 11. Chapter I - Introductie De Duitse voetbalcompetitie heeft me altijd gefascineerd. Het is een mooie competitie waarin veel teams aan elkaar gewaagd zijn. Ook een competitie waarin voldoende uitdaging ligt voor FM spelers om Bayern van troon te stoten. Heb de afgelopen jaren vaak met Leverkusen gespeeld. Maar dit jaar zag ik meer uitdaging in Schalke 04. Een club wat vooral de laatste jaren zeer wisselvallig presteert. Afgelopen jaar de 14e en het jaar daarvoor de 12e. Schalke hoort gezien zijn status bij de subtop plaatst en daar gaan we dit jaar een begin mee maken! Zevenvoudig kampioen Schalke 04 (voor het laatst in 1958) presteer zoals aangegeven presteert de laatste jaren zeer wisselvallig. Al twee jaar geen Europese competities door tegenvallende resultaten. Laatste prijs werd behaald in 2011 door de DFB Pokal en DFL supercup te winnen. Sindsdien dus geen prijzen gewonnen. Beste prestatie sindsdien was in voetbalseizoen 2017-2018; toen de club tweede werd achter FC Bayern. Het bestuur heeft voor nu daarom ook geen hoge verwachten. Zoals te zien is de verwachting niet bijster hoog. Eindigen in linkerrijtje is voldoende. Werken binnen het salarisbudget spreekt voor zich. Het bestuur heeft ook meegegeven om vooral te focussen op jongere spelers onder de 23. Dat past bij de langetermijnvisie om successen te boeken. Dan de selectie voor seizoen 20-21. Transferactiviteiten zijn in de zomerperiode uitgeschakeld. Dus hier gaan we het mee doen. Op zich is de selectie breed genoeg om het jaar mee door te komen. Puntje van zorg is onze bezetting rechtsback; niet al te sterk. Verder het centrale middenveld niet echt goed bezet. We hebben op die posities 4 spelers + een groot talent (Bozdogan). Van acht spelers loopt het contract volgend jaar af, waaronder spelers als Bentaleb. Dus we moeten aankijken hoe we de selectie gaan vormgeven volgend schooljaar. Maar dat is iets voor later. Dan de tactiek. We gaan spelen van van uit een 433 positie met punt naar achteren. Met opkomende backs. Liefst speel ik met een Targetman voorin maar buiten Ibisevic (waarvan zijn contract volgend jaar afloopt) niemand die die rol kan uitvoeren. Onze sterkste spits is Paciencia en hij komt als complete spits best tot zijn recht. Ideale elf heb ik nog niet gevormd. Maar de volgende spelers zijn vrijwel zeker van een basisplaats: Fährmann; LB ; Nastatic, VC, Ludewig; Mascarell, Suat Serdar, Harit; Raman, AMR; Paciencia. Uiteindelijk bepalen de prestaties en omstandigheden met welke elf we gaan starten. We gaan zien hoe het loopt. Tot slot; de voorbereiding. Aardig verlopen met één verlies tegen City. Dat moet kunnen :). Nieuw seizoen gaat zeer binnenkort van start. We hebben er in ieder geval zin in. Kijken hoe het loopt. Wordt vervolgd...
 12. Heeft iemand idee waar Sasa Ilic rond hangt?
 13. Mo

  Frans voetbal

  OMG, wat een wedstrijd! :cab: Vijf goals in tien minuten.
 14. Mo

  AZ Alkmaar

  AZ wordt morgen gewoon kampioen. Ajax laat morgen ook punten liggen in Eindhoven.
 15. nieuw; argentinie - messi 19. deze is wel nep, maarja, boeiend. ;c
×
×
 • Create New...