Jump to content

Urbeto

Leden
 • Posts

  10,437
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  17

Posts posted by Urbeto

 1. 4 minuten geleden zei Bogatyr:

   

  Lekker verfrissende reactie weer zeg, zoals we gewoon zijn van je. Gelukkig beslis ik nog altijd zelf wat ik doe in m'n weekend. En als je het niet aanstaat, kijk je gewoon lekker een andere kant op.

   

  @Urbeto¬†Veiligheid gaat boven alles natuurlijk. Er is toch een reden waarom die supporters niet welkom waren in Rome en de supporters uit Rome ook niet in Rotterdam. Dat soort volk heb je bij elke club, en bij de ene club al iets meer dan bij de andere. Verder is het ook je goed recht dat je het een lelijke club vindt, maar in mijn ogen is het een van de mooiste uit Itali√ę, ook al hebben die supporters niet een al te beste reputatie.

   

  Dat zei ik dus net in mijn eerdere reactie al; die reden is er dus niet. Het niet toelaten van Feyenoordsupporters anno 2023 of 2024 druist tegen de UEFA reglementen in juist omdat er geen geldige reden toe was. Dat de Romasupporters vervolgens in Rotterdam ook niet welkom waren was een door de UEFA afgedwongen gevolg van de Romeinse overtreding van de reglementen. 

   

  Wat betreft het tweede dikgedrukte stuk ben ik het ook niet met je eens. Er zijn gelukkig maar heel weinig clubs die erom bekend staan dat de supporters om de haverklap met messen staan te zwaaien. Roma valt echter wel onder dat kaliber club. Het incident met die Brighton supporters was immers niet de eerste van zijn soort, integendeel. 

   

  Het is overigens niet enkel de supporters hoor. Ook de spelers doen iedere keer een duit in het zakje. Of het nu om die enge Karsdorp of Dybala gaat; Roma heeft altijd wel een aantal spelers die zélfs na een overwinning nog de kwaliteiten bezitten om zich als kleuters te gedragen. Het zijn erg slechte winnaars. 

   

  Al met al lijkt het me dus niet vreemd dat er in dit topic geen Roma supporters te vinden zijn. Daar is in de afgelopen seizoenen genoeg aanleiding voor gegeven. 

 2. 5 minuten geleden zei Bogatyr:

   

  Ik snap dat je blij bent en ik begrijp dat het geen affiche is waar Feyenoord-supporters warm van worden. Maar de rancune richting deze club, die ik persoonlijk heel mooi vind, komt hier of in andere discussies regelmatig naar boven. Dit begint een beetje afgezaagd te worden, me dunkt.

   

  Mochten de wanstaltigheden rondom de ontmoetingen van Feyenoord en Roma nog niet voldoende legitimering voor de aversie jegens Roma voor je zijn heb ik nog wel een argument voor je: de supporters. Aan de ene kant is het namelijk zonde dat Feyenoord supporters niet worden toegelaten in de stad, maar aan de andere kant is het met die smerige messentrekkers misschien maar goed ook. Verschrikkelijk laf volk, maar dat past wel bij zo'n lelijke club. 

 3. 10 minuten geleden zei Bogatyr:

  Zit dat nog altijd zo diep? 

  Nog altijd? We hebben in de afgelopen drie seizoenen 5 duels tegen AS Roma en 4 duels tegen Lazio Roma gehad. Tegen alle UEFA reglementen in laten de autoriteiten daar zonder geldige reden geen Feyenoordsupporters toe én tegen Roma verliezen we keer op keer, óók wanneer Feyenoord de betere is. Dan is het wat mij betreft niet zo gek dat we blij zijn dat de Romeinse ploegen volgend seizoen niet te loten zijn. Doe maar weer eens een verfrissende loting. 

 4. 1. Feyenoord

  2. Ajax

  3. PSV

  Deze clubs spreken voor zich. 

   

  4. FC Twente

  5. FC Utrecht

  6. AZ Alkmaar

  Goede subtoppers met af en toe een uitschieter naar boven. AZ wel een saaie club, maar sportief kunnen we er niet om heen. 

   

  7. FC Groningen

  8. SC Heerenveen

  9. Sparta Rotterdam 

  Mooie clubs met veel geschiedenis. Of het nu het stadion, het shirt of één van de vele geweldige spelers betreft; deze clubs hebben het Nederlandse voetbal veel moois gebracht. 

   

  10. NAC Breda 

  11. Vitesse

  12. NEC Nijmegen

  Mooie clubs met een degelijke tot goede achterban. Vitesse lijkt altijd vrij matig op dat vlak, maar de Gelredome is gewoon te groot voor ze. Tevens komt men bij Vitesse vaak pas opdagen wanneer het slecht gaat. Het is een beetje het tegenovergestelde van Ajax dus. En dat vind ik wel cult. Eredivisieniveau dus. 

   

  13. Roda JC

  14. Willem II 

  15. Go Ahead Eagles

  Dit zijn drie clubs die ik altijd graag in de Eredivisie zie. Mooie tenuetjes en prima stadions. Precies goed. 

   

  16. ADO Den Haag

  17. MVV Maastricht

  Clubs die niet op basis van beleid, maar wel op basis van historie in de Eredivisie horen. Ik heb daar wel een zwak voor. MVV en ADO zijn hier schoolvoorbeelden van. De Maastrichtenaren heb ik zelf nooit in de Eredivisie actief gezien, maar dat wekt juist nieuwsgierigheid, dus laat ze maar komen! 

   

  18. De Graafschap

  Ik vind De Graafschap gewoon in alles een fijne club. Lekker kleinschalig, zéér trouwe support en een prachtige ligging. Misschien is het geen gedoodverfde Eredivisieclub, maar ik zie ze graag. Al is het alleen al om dit stadion idee. Cult. 

 5. 1 uur geleden zei Elsjorro1990:

  Ik bedoel daarmee te zeggen dat er een punt is geweest waarop geen enkele club eredivisie geschiedenis had, vandaar dat ik het altijd een beetje een kul-argument vind. Ook die clubs, in hun eerste eredivisie seizoen ( of dat dan vanaf het begin van de eredivisie was, maakt niet zoveel uit) hadden dus op dat moment geen eredivisie historie.

   

  Ik vind het belangrijker om naar de prestaties te kijken, wat voegt een team toe aan de competitie. En dan vind ik, persoonlijk, dat Emmen het een jaar of 2 gewoon heel erg netjes gedaan heeft, met leuk voetbal, een vol stadion en een elftal met een aantal leuke spelers. 

   

  Dit in tegenstelling tot , bijvoorbeeld, een FC Dordrecht, wat destijds maar 4 wedstrijden won. Of een Volendam dit jaar.

   

  Historie zegt mij niet zoveel. 

  Dat historie jou niet zoveel zegt maakt het natuurlijk niet direct een kulargument. Het gaat hier immers om een persoonlijke voorkeur. Ik vind voetbalgeschiedenis erg interessant en kijk daardoor graag naar het verleden om clubs te beoordelen. We zijn inmiddels immers bijna 70 jaar onderweg in de Eredivisie, dus we kunnen de balans aan de hand hiervan echt wel enigszins opmaken. 

   

  Ik heb voor mezelf altijd een beetje dat je in Nederland over het algemeen niet voor de kwaliteit van het voetbal hoeft te kijken, de (sub)top allicht uitgezonderd. Daarom kijk ik liever naar factoren als achterban, sfeer, stadion en geschiedenis. Op die punten zijn ADO en NAC natuurlijk grotere clubs dan FC Emmen. 

 6. 6 minuten geleden zei Elsjorro1990:

  Hoezo niet? Is toch gewoon een geinig clubje met leuke support? Als je bedoeld dat ze met de huidige selectie daar niks te zoeken hebben, ben ik het overigens roerend met je eens. 
   

  Aan de andere kant: Dat dacht ik de eerste ronde destijds ook en toen hebben ze toch zeker dat 1e jaar aardig weerstand gegeven en hadden ze uiteindelijk best een leuke selectie staan die goede wedstrijden op de mat hebben gelegd. 

  Ik vind Emmen bovenal een hele suffe club, onder meer door dit soort 'ludieke' acties. Leuk voor de KKD, maar ik hoef het niet zo nodig in de Eredivisie niet te zien. Hierbij speelt overigens wel mee dat de andere ploegen in de nacompetitie - en dan natuurlijk vooral NAC en ADO - een veel rijkere Eredivisiegeschiedenis hebben. Die clubs zie ik daarom liever promoveren dan FC Emmen, hoe knap de Drentsche prestaties in de afgelopen jaren ook geweest zijn. 

   

  Qua kwaliteit vind ik de overgebleven ploegen trouwens allemaal niet echt van een Eredivisie niveau. Maar je weet wat ze zeggen hé; in het land der blinden is eenoog koning. Dat zal in deze nacompetitie ongetwijfeld ook weer blijken. 

 7. Vervelend voor Dordt, maar voor Feyenoord is dit niet ongunstig. Volgend jaar weer enkele talenten stallen aan de Krommedijk en dan een nieuwe poging wagen. 

   

  Wel vervelend dat Emmen door is. Hoef die ploeg echt niet in de Eredivisie te zien. 

 8. 1 minuut geleden zei Michaelinho*:

  Union lijkt zich alsnog veilig te spelen. Bochum gaat het lastig krijgen tegen D√ľsseldorf vermoed ik.¬†

  Ik postte het en zie de notificatie binnenkomen inderdaad, tof! Union is een mooie club. Hoop dat ze deze zomer de juiste managerkeuze maken, want het blijft een aanwinst voor de Bundesliga. Bochum heb ik niet veel mee, hoop dus ook dat D√ľsseldorf het gaat redden.¬†

 9. Zonde dat FC K√∂ln weer een niveautje lager gaat spelen. Ben benieuwd of Union Berlin het tegen Fortuna D√ľsseldorf gaat redden.. Ik betwijfel het.¬†

 10. 3 minuten geleden zei bas huijsmans:

  En een soort van herhaling. Denk alleen niet dat die hem anders wel had gepakt haha

  Deze vrije trap was natuurlijk goed ingeschoten, maar dat hupje opzij van Bucker is wederom een bijzonder zwakke inschattingsfout. Lachwekkende keeper. 

 11. Maar bovenal is het afkomstig van een juicechannel, dus het lijkt me niet verstandig dit soort berichtgeving klakkeloos als waarheid aan te nemen. 

 12. Zo dan, dat is nog eens een lekkere eindsprint! Een vierde plek is een prachtige score. 

   

  Bedankt @Titanvoor de originele presentatie, heb de teksten met plezier gelezen! En uiteraard felicitaties naar Nederland. 

×
×
 • Create New...