Jump to content
Doe mee met de jubileumeditie van het MU Worldvisionsongfestival! ×

Urbeto

Leden
 • Posts

  10,910
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  17

Urbeto last won the day on May 12

Urbeto had the most liked content!

About Urbeto

 • Birthday 10/18/2000

Personal Information

 • Interesses
  Feyenoord
 • Opleiding/Werk
  Universiteit
 • Favoriete CM/FM
  FM14
 • Favoriete Club
  Feyenoord

Recent Profile Visitors

5,775 profile views

Urbeto's Achievements

 • MU Bokalen: Cultuurkenner van het Jaar (2023)
 • MU Bokalen: Debater van het Jaar (2023)
 • MU Bokalen: Nuttigste Poster van het Jaar (2023)
 • MU Bokalen: Cultuurpurist van het Jaar (2022)

Recent Badges

4.5k

Reputation

 1. Urbeto

  Spaans voetbal

  Prachtig shirtje juist.
 2. Urbeto

  FM Café

  Qua loting was eigenlijk enkel Feyenoord een relatief makkelijke horde; onder leiding van Jagoba Arrasate is Nice uitgegroeid tot de vaste nummer twee van Frankrijk. In 2028/2029 wonnen ze zelfs de Champions League. De uitwedstrijd in Nice waar ik de competitiefase mee opende is de meest kansloze nederlaag die ik de afgelopen jaren geleden heb. Echt een stugge ploeg dus. Des te lekkerder dat het in de knock-outfase verrassend makkelijk ging. Het niveau vind ik lastig om in te schatten. Sinds we in de CL uitkomen zijn we gestrand in de kwartfinale, achtste finale, halve finale en nu dus de finale. Hierbij heb ik wel ieder jaar het idee dat we echt aan het stunten zijn. Mijn ploeg bestaat immers vooral uit jeugdig (top)talent en niet uit de echte vedettes waar de absolute top haar teams mee vult. Je zou het - en dat zeg ik natuurlijk niet graag - een beetje kunnen vergelijken met het Ajax van 2018/2019 qua verhoudingen. Ik vind het jammer dat je vanuit de CL niet meer af kan vloeien naar de EL, want ik denk dat we die zeker zouden kunnen winnen met de huidige selectie. Het Zweedse voetbal zit sowieso wel in de lift, we zijn qua coëfficiënten Duitsland zelfs voorbij, maar qua reputatie gaat het traag. Heel traag. Ik denk dat we de CL kunnen pakken wanneer het echt meezit, maar voordat we een vanzelfsprekende kanshebber zijn zullen we nog wel enkele jaren door moeten spelen, vrees ik. Ik heb geen idee of ik dat geduld ga hebben overigens. De competitie in Zweden is dusdanig eenrichtingsverkeer geworden dat alles om de CL draait. Hoe dan ook, moedig voorwaarts!
 3. Topspelers met obscure nationaliteiten. Dat is meer dan eens mijn leidraad wanneer ik de wereld verken op zoek naar nieuw talent. Op deze manier kwam ik ruim vier jaar geleden uit bij Pakhtakor in Oezbekistan. Hier stuitte ik op Aziz Fayzullayev, een jonge spits die alles in zich had om een echte allrounder te worden. Na een korte huurperiode kocht ik hem voor 93k. Een regelrecht koopje. In de afgelopen vier jaar is Fayzullayev immers uitgegroeid tot onze vaste topschutter. Hij kwam in precies 100 wedstrijden tot 50 doelpunten - kan een moyenne nog mooier? - en speelde zichzelf daarmee in de kijker van andere clubs. Nu, in de zomer van 2031, is het tijd voor zijn volgende stap. Schalke 04 legt liefst 46 miljoen op tafel, maar door de doorverkoopclausule heb ik er vertrouwen in dat dit in de toekomst nog een stuk hoger uit gaat vallen. De opvolgers van Fayzullayev staan al een tijdje klaar, maar toch ga ik mijn favoriete Oezbeek wel een klein beetje missen
 4. Urbeto

  FM Café

  De droom geleefd maar net te vroeg wakker geworden. Zo zou ik ons Champions League seizoen 2030-2031 wel omschrijven. Na onze minste competitiefase tot nu toe plaatsen we ons 'slechts' voor de play-off ronde, maar vanaf dat moment begint het te lopen. We schakelen Nice en Feyenoord terecht uit, maar hebben tegen City al het geluk van de wereld (rode kaart City + verlenging) nodig om door te bekeren. Uiteindelijk weten we tegen Real Madrid een wereldprestatie neer te zetten en zo plaatsten we ons voor het eerst in de Zweedse voetbalgeschiedenis voor de ultieme titanenstrijd: de Champions League finale. Tegen Barcelona pas ik mijn tactiek aan en hierdoor krijgen we een hele stugge wedstrijd, maar wel een wedstrijd waar die ene kans het verschil zal maken. Helaas haalt Kiwior een minuut of tien na rust een bal van ons van de lijn en, zoals dat dan gaat in het voetbal, weet je dat hij dan aan de andere kant wél gaat vallen. In de 73e minuut zorgt een vrije trappenvariant ervoor dat Ferran Torres de winnende goal maakt. We kunnen trots en met opgeheven hoofd terug naar Göteborg, maar daar koop je natuurlijk niets voor.
 5. Wat een gare simulatie voor de Nederlandse competitie zeg. Op basis van het verleden ook niet echt waarschijnlijk dat slechts één club de dienst uit gaat maken. Wel leuk om Den Bosch eens op het hoogste niveau te zien. Dat zie ik niet zo vaak gebeuren in FM.
 6. Hier het hele artikel. Dat zal wel niks worden dan.
 7. Dit vind ik altijd zulk dom geneuzel. Het is niet alsof vandaag een walk-over was hé.
 8. Leek qua camerastandpunt van de BBC geen moment buitenspel. Mooi dat hij blijft staan.
 9. Volgens de dramatische Jan Roelfs was het een kaats van Watkins
 10. Goede goal hoor. Palmer echt een genot om naar te kijken.
 11. In een discussie met Karel zou deze wedstrijd inderdaad een goed argument zijn om aan te tonen dat die ratings op Flashscore vaak tamelijk arbitrair zijn en niet altijd zeggen hoe goed iemand speelt
 12. De rust was al gevuld met eten maken en luisteren naar hoe Marco van Basten een energieke analyse op tafel gooide
 13. Ik dacht nog wel even naar het toilet te kunnen toen de tweede helft begon. Dat was een misvatting.
×
×
 • Create New...