Jump to content

Grote Ree

Forum Admin
 • Posts

  3,974
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Everything posted by Grote Ree

 1. Wat dat betreft best bizar dat van Ajax, PSV, Feyenoord en AZ eigenlijk alle linksboeta's wel een plekje verdienen, maar er op de rechterkant geen enkele speler echt indruk op mij heeft gemaakt (ja, ik heb rekening gehouden met onze Braziliaanse circusartiest). Toch wel een aandachtspunt voor de clubs komend seizoen.
 2. Gefeliciteerd @Urbeto! Leuk om weer een debutant te zien winnen. Zelf geëindigd op de plek waar ik luttele stemrondes geleden al had aangekondigd dat ik er zou eindigen. Al met al niet ontevreden. Dank ook voor de organisatie @Socrates! Heb me kostelijk vermaakt met de recensies en het tempo was ook weer meer dan prima.
 3. Vraag is ook of je gebonden moet zijn aan de werkelijke posities van de spelers in het team. Zo zie ik Gakpo doodleuk op rechtsbuiten en Tadic op midmid staan bij sommigen. Snap het wel, want er zijn imo maar weinig goede rechtsbuitens geweest dit seizoen, maar het is niet bepaald realistisch.
 4. De laatste schrijf ik alvast weer voor volgend seizoen op.
 5. Helaas, geen Zweden als winnaar... Dan maar Oekraïne. Had het VK en Spanje niet gegund namelijk.
 6. Ik blijf Zweden het meest complete plaatje vinden hebben. Al lag de zang er niet zo mooi bovenop in de mix als donderdag. Armenië vond ik ook bijzonder goed. Spatzuiver gezongen en een ongecompliceerd maar heerlijk in het gehoor liggend liedje. Simpele maar unieke act ook. VK vind ik maar overgewaardeerd. Nummer en zanger (stemgeluid) zitten enorm in mijn irritatiezone, al is het niet slecht gezongen.
 7. Dit nummer had anders ook sowieso wel de finale gehaald ja en het goed gedaan bij de televotes, dat ben ik absoluut met je eens. Top 10 of top 5 zelfs was in ieder ander jaar ook wel mogelijk geweest. Maar in een 'normaal' jaar durf ik wel te beweren dat deze song niet gewonnen had. Ik vind het ergens ook wel sneu voor de andere deelnemers, die eigenlijk van tevoren al wel wisten dat ze vrijwel kansloos voor de eindzege zouden zijn. Die doen dus in feite voor spek en bonen mee. Nu hebben we in 2016 natuurlijk ook al een winnaar gehad met een politiek beladen song. Maar in tegenstelling tot de huidige jaargang, vond ik de Oekraïense song toen echt met kop en schouders boven het deelnemersveld uit steken. Het is mooi dat er steun wordt betuigd, maar ik - en ik vermoed met mij vele anderen - zal mij een Oekraïense overwinning morgen altijd herinneren als de winst die kwam door de politieke situatie en niet zozeer door de kwaliteit van de inzending. Geen wereldprobleem natuurlijk, maar het doet het hele idee achter het spelletje wel een beetje teniet. Volgens mij is Servië echt een inzending waar er geen tussenweg is: je houdt ervan of je haat het. Denk sowieso dat deze beter zal vallen in Oost-Europa dan in het westen.
 8. Ik vind alle 'sympathy votes' op Oekraïne die ongetwijfeld gaan komen, wel kortzichtig. "Ah, we vinden het zo kut dat jullie in oorlog zijn met Rusland, hier heb je een beker, gefeliciteerd! Mag je als klap op de vuurpijl even 20 miljoen aftikken voor de organisatie volgend jaar terwijl jullie halve land in puin ligt. Succes he?!"
 9. Zweden Deze inzending heeft alles; een enorm krachtig popliedje, een fantastische zangeres met een fabelachtig kraakje op haar stem en een goede act. Beste inzending die ik in jaren op Eurovision heb gezien. Elke andere winnaar dan Zweden is in mijn ogen onterecht.
 10. https://stem.nporadio2.nl/songfestival-top-50-2022/share/c5ef2ac8e8767e3e37de6885d8237cc6a1f37b0d Je hebt a.s. zaterdag een songfestival top 50 op Radio 2. Wel geinig, heb voor de vorm maar eens even gestemd.
 11. Jup. Heb hem er al op staan.
 12. Prima top 5 wel. Polen wel verrassend hoog, dat was echt een heel cliché liedje waar je er al tientallen van hebt gehoord op Eurovision, alleen dan slecht uitgevoerd.
 13. Die had ik er ook wel bij willen zien. Maar voor de rest een prima uitslag.
 14. Mwuah, wellicht verfrissend maar ik schaar hem qua rust in dezelfde categorie als Portugal en waar Portugal alles goed deed (onderscheidende stem, staging, song, geloofwaardigheid) daar vond ik IJsland in alles een slap aftreksel met verkeerde gemaakte keuzes. Het moge duidelijk zijn dat ik geen fan ben.
 15. Echt? Ik vond dat nog braver dan de EO Jongerendag. Nul dynamiek, nul interactie onderling en zanglijnen die allesbehalve speciaal waren. Klassiek bierhaalmomentje.
 16. Tja, bij familie kun je natuurlijk ook aan kinderen denken. Niet alle familie hoeft natuurlijk gewelddadig te zijn. Blijft overeind dat het er wel wat vreemd uitziet inderdaad.
 17. Het blijft ongekend dicht bij elkaar zitten, zowel in de subtop als in de middenmoot.
 18. Worden de laatste stemrondes er nog even doorheen gebeukt voor de start van Eurovision? Geen punten, waar ik ze overigens ook niet verwacht had. Verder volledig eens met onze organisator. Ik had exact dezelfde ervaring bij het luisteren van deze song. Had meer ingezeten..
 19. Oh serieus joh? Ik dacht oprecht dat er leentjebuur was gedaan. Wel een slechte timing dan. Eens verder met je analyse over de Måneskin. Ik hoop dat onderstaande meneer ergens de komende jaren weer de kans krijgt. Is voor mij de absolute cultheld van Eurovision. Fouter dan dit ga je het niet krijgen :
 20. Pas op wat je zegt hoor, met die nieuwe forum admin weet je het maar nooit. Ik herken me niet echt in het 'lege club'-verhaal, maar ik kijk dan ook door een blauw-witte bril. Heb dat gevoel juist bij RKC en Fortuna. Willem II vind ik de laatste jaren eigenlijk ook maar pure opvulling. Maar die hebben wel een mooi tenue wat in hun voordeel spreekt.
 21. Men heeft even afgekeken bij de winnende buurman en er een hele slechte rip-off van gemaakt.
 22. Laten we het niet hopen. Beide clubs horen imo in de Eredivisie thuis. Heb zelf stukken minder met een Willem II, RKC en Fortuna, maar die staan er nu wel op het moment surpreme.
 23. Sorry Kyrill maar nou breekt toch echt mijn klomp. Je stelt heel duidelijk een paar vragen aan mij, want wij zijn hierover in discussie. In die vragen zit, bedoeld of onbedoeld, ook heel duidelijk een ondertoon en een achterliggende gedachte. Je stelt die vragen immers niet voor niets. Vervolgens betwist ik de relevantie van die vragen en dan zeg je doodleuk dat ik die vragen helemaal niet hoef te beantwoorden. Waarom stel je ze dan überhaupt? En ja, vragen stellen mag altijd. Maar ik heb er grote moeite mee als mensen mij vragen gaan stellen wanneer ik al weet dat die mensen mij met die vragen in een bepaalde hoek willen drukken. En ik had het sterke vermoeden dat dat zojuist het geval was. Kan er helemaal naast zitten hoor, dan verneem ik het graag.
 24. Wat zijn dit nou weer voor rare vragen? Ik stel simpelweg dat Davids incapabel is en dus in mijn ogen niet aan de kwaliteitseisen voldoet en nu moet ik volgens jou gaan bewijzen dat er aangiftes tegen hem lopen? Dus ik mag alleen iemand incapabel vinden als er aangiftes tegen hem lopen? Mooi is dat zeg!
 25. Wat mij betreft voorlopig niet nee. Laat hem zichzelf eerst maar eens een paar jaar op een lager niveau bewijzen, zonder rare fratsen. Laten we wel wezen, we hebben het hier over het vlaggenschip van het Nederlandse voetbal, over een rol die deels bepalend is voor de dynamiek en sfeer die er in een groep hangt. Daar moet je inzetten op personeel dat een bepaald aanzien bij de spelers heeft en/of kwalitatief de staf naar een hoger niveau tilt. Davids zal dat eerste ongetwijfeld hebben gehad, ware het niet dat zijn imago nogal is afgebrokkeld.
×
×
 • Create New...