Jump to content

Karlo

Leden
 • Posts

  4,915
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Everything posted by Karlo

 1. Karlo

  AFC Ajax

  Niet overdrijven, 1.96m slechts.
 2. 1) Al jaren een probleem in FM. Vleugelspelers lopen helemaal zelf richting goal en schieten dan in het zijnet, in plaats van terug te trekken op een vrijstaande spits. Je kunt kijken of je je buitenspeler een trait kunt aanleren 'looking for pass rather than score' o.i.d. Weet even niet hoe die in het Nederlands heet. 2) Vroege voorzetten heb je al aan, je zou nog meer directe passing kunnen proberen. Het tempo moet dan wel omhoog, en ik zou dan voetballend verdedigen ook uitzetten. Krijg je wel gelijk een veel directere speelstijl, dus je moet wel ff kijken of je spelers dat aankunnen.
 3. Heel herkenbaar, ik lees nu al vanaf de Corona-uitbraak bijna dagelijks mee op het Tactics forum van SI en als je adviezen van de moderator en andere deskundigen daar zou opvolgen dan heb je uiteindelijk best een logische - niet al te extreme - tactiek die best goed zou kunnen werken. Alleen dan heb je aan de andere kant de plug & play-tactics van o.a. Knap in de downloadsectie en dan zie je gewoon dat die veel minder 'logisch' zijn en toch beter werken. Enorm frustrerend, maar ik heb me er al bij neergelegd dat ik het een beetje combineer voor mezelf. De ene game heb ik zin om me enorm op tactieken te focussen, de selectie helemaal uit te pluizen om te zien wat er bij past en in een andere game gebruik ik een gedownloade tactiek om me meer te kunnen focussen op transfers bijvoorbeeld. En allebei is goed. Het is en blijft een spel en zelfs FM kan daarin niet de perfectie bereiken en het voor elke gebruiker naar het zin maken. Als ik naar bovenstaande tactiek kijk, dan zou deze best prima kunnen werken met een grote(re) club. Zelf ben ik niet zo'n fan van een back met een defend duty, zou ik te alle tijde een centrale middenvelder met defend duty willen in een 4231 wide en zou ik geen pass into space gebruiken terwijl je al zulke hoge lijnen hanteert. Maar voor de rest kan dit prima.
 4. Karlo

  Show je save

  Ik denk dat de beslissing om te stoppen samenviel met het feit dat ik zijn aflopende contract niet ging verlengen. Had nog prima gekund inderdaad, maar inmiddels is Mason Greenwood al beter en die wilde ik eerste spits maken. Ronaldo had nog een dusdanig salaris gewild, dat ik dat niet de moeite waard vond.
 5. Karlo

  Show je save

  Cristiano Ronaldo neemt - na drie CL-titels - op 38-jarige leeftijd afscheid.
 6. Lukaku triple captain Lekkere gameweek met 80 punten. In de subleague nu vierde.
 7. Klinkt veel, maar zijn vrij standaard bedragen hoor. Dat krijg je - mits een welkomstkorting - niet veel lager.
 8. Karlo

  AFC Ajax

  De lat voor een Ajax-spits ligt veel te hoog. Ik vind Haller het meer dan prima doen. Als ik sommige reacties hier lees, lijkt het wel of hij helemaal niets kan. Tuurlijk gaat er wel eens wat mis, maar dat gebeurde bij Dolberg, Milik, Huntelaar, Pantelic, Zlatan en zelfs Kluivert ook wel. Alleen omdat die tijd voorbij is, herinner je je vaak alleen maar het goede.
 9. Karlo

  MU Tactics League

  Komende weken iets te druk, sorry. Succes!
 10. Karlo

  Nederlands Elftal

  Echt leuke discussies dit. Ontzettend interessant om te lezen welke spelers jullie van het ene land bij het andere land zouden willen hebben door een beetje krampachtig te bewijzen hoe goed jullie allemaal wel niet bepaalde competities volgen. On-topic; we worden natuurlijk wereldkampioen. Mits we Riqui Puig nog kunnen naturaliseren.
 11. Karlo

  FM Café

  Nee, een zelf getweakte tactiek van Knap (SI). Eens in de zoveel tijd wil ik ook gewoon ff spatiebalk rammen i.p.v. met tactieken bezig.
 12. Karlo

  FM Café

  Ja, meteen in seizoen één dus al. Beetje onrealistisch.
 13. Karlo

  FM Café

  Nee, enkel reserves
 14. Karlo

  FM Café

  Altijd lekker! Hier een seizoentje met United erop zitten met de update. Daarna ook de selectie behoorlijk ingekrompen. Ronaldo had wel een 'aardig' seizoen, trouwens
 15. Karlo

  Nederlands Elftal

  Die viel wel lekker in tegen Montenegro, inderdaad.
 16. Ik zou dit gewoon lekker in overleg met een fysio doen, hebben jullie niet eentje via je club waar je terecht kunt? Hier een afspraak voor morgen staan. Moest vanochtend nog nét niet met een hijskraan uit bed getild worden
 17. Ik denk niet dat het volledig aan je tactiek ligt, aangezien je gewoon netjes 2e staat met Dortmund. Een ploeg kan altijd een mindere periode kennen in een seizoen, dus ik zou niet meteen in paniek raken. Met Haaland heb je de beste afmaker in het spel, dus ik zou me niet te druk maken om het 'afwerken' in het algemeen. Ik zou hier en daar wel iets willen aanpassen in de tactiek, maar dat zijn echt details. Het geraamte is prima, dus ik denk vooral dat het aan je algehele management ligt. Spelers in hun kracht gebruiken, spelers op momenten rust gunnen ook. Ik weet bijvoorbeeld van mijn game met Dortmund dat ik Haaland twee keer in het eerste seizoen 14 dagen vrij heb gegeven, omdat hij vermoeid was. En na een wedstrijd waar je weet dat je over 3 dagen weer moet > rechtermuisknop > training > rust 1 dag.
 18. Bekerpot vandaag met 4-3 verloren, wel een doelpuntje meegepikt Wel al na een halfuur uitgevallen nadat ik verkeerd landde na een duel en m'n knie overstrekte. Van de week maar even naar de fysio, hopelijk valt het mee.
 19. Karlo

  FM Café

  Correctie: dit gebeurt altijd met Moukoko bij Dortmund in 21.4
 20. Karlo

  Nederlands Elftal

  Jij kijkt voor het eerst voetbal?
 21. Karlo

  Transfernieuws

  Kan mij het schelen joh, zit al een tijdje non-stop naar Here we go te luisteren en elke transferdeal die 18x herhaald wordt en dan ineens komt dit in beeld
 22. Karlo

  Transfernieuws

  Potdomme lekker wijf ineens bij Fabrizio op de bank Voor de liefhebbers - https://www.instagram.com/grelmosss/
 23. Is dit niet zoiets als COTT of BOTT wat hier eerder georganiseerd werd? Ik kijk het even aan, ik heb namelijk niet één signature tactiek van mezelf o.i.d. Ik experimenteer graag met verschillende clubs en maak dan mijn eigen projectjes binnen een savegame.
 24. Bij je teaminstructies - zonder balbezit - kun je instellen of je ook druk zet met het hele team, die slider liet ik dus in dit geval in het midden staan en in plaats daarvan had ik het als speler-instructie bij enkele spelers toegevoegd. Op de SI forums noemen ze dit een 'split block' in het Engels. Dat betekent dus eigenlijk dat je de pressing op standaard laat staan en je meest aanvallende spelers, meestal de (meest aanvallende) MC, AMR, AML en ST 'meer druk zetten' meegeven als speler-instructie.
×
×
 • Create New...