Jump to content

Karlo

Lid van de Maand
 • Posts

  4,952
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Karlo last won the day on April 17

Karlo had the most liked content!

Reputation

590 Excellent

1 Follower

About Karlo

 • Birthday 07/22/1986

Recent Profile Visitors

1,648 profile views
 1. Dat laatste zou kunnen, maar je zou ook eens de daadwerkelijke reputatie kunnen opzoeken met de editor of een tool zoals Genie Scout om te kijken of je ook daadwerkelijk 'groter' bent.
 2. Zonder te weten hoe ver je in het spel bent en hoeveel prijzen je inmiddels hebt gewonnen, FM is en blijft een spel dat werkt op reputatie dus wellicht dat PSG in dat opzicht nog groter is.
 3. Ja, dat zou ik ook doen. Vooral ook omdat de AP vaak in de bal zal komen, heb je gewoon nog een doelgericht iemand nodig naast de spits.
 4. Qua rollen schuurt het wel een beetje, maar het kan nét. Wat is het idee van de APat achter een AFat? En zelf zou ik nooit twee buitenspelers gebruiken met identieke rollen. En zoals @DGremlin aangeeft is de rechterkant mij de statisch.
 5. In principe dezelfde omschrijving als FM19, FM20 en FM21. Alleen kan ik me herinneren dat de MEZ minder goed was uitgewerkt in het begin toen deze rol net werd geïntroduceerd. En nog niet zo werkte als nu in FM21.
 6. Karlo

  FIFA topic

  Eerste keer middagje FIFA 22 gespeeld tegen een maat van me, heb zelf geen PS. Veel gekke uitslagen zoals 6-4, 5-3, enz. En wat opviel waren de vele goals van rand zestien met geplaatst schieten.
 7. Karlo

  Brits voetbal

  Nee, dat is Ronaldo geworden. Tomiyasu is Arsenals player of the month geworden.
 8. Als je CF van hoog niveau is en hij betaalt het terug met doelpunten, dan gewoon zo laten staan De combinatie SVD-DYM-VSM kent wel twee spelmakers, oftewel 'ball magnets'. Je speelt FM19? Ik weet niet in hoeverre de MEZ toen al was uitgewerkt, maar je zou kunnen overwegen om van de VSM dan een MEZ te maken. Aangezien deze in aanvallend opzicht ook uitwijkt naar de flank, zou ik dan van de AML een NBV maken. Succes! Laat maar even weten hoe het loopt.
 9. Een rol werkt altijd als onderdeel van het geheel. Kijk ik naar de spelers om je spits heen, dan moet het elkaar vooral aanvullen. Je gebruikt twee wingers op support maar speelt vervolgens wel narrow, wat is het idee hier achter? Je speelt ook met een hoge LOE en vervolgens pass into space, als je spelers al ontzettend hoog staan, blijft er niet veel space over. Wat ik bedoel te zeggen is dat dit soort contradicties eigenlijk belangrijker zijn dan het spelen met een AF of een CS. Elke speler kan in principe gewoon in elke rol spelen, maar het zal afhangen van de tactiek in zijn geheel en de speler zijn traits, hoe goed hij functioneert.
 10. Dit heeft niet veel aanpassing nodig. Het enige wat ik zou veranderen is de samenstelling op het middenveld, zoals ik al aangaf is REG-DYM-VSM extreem aanvallend. Je hebt wel minimaal één holding middenvelder nodig zoals @FlyD terecht al aangeeft. Ik zou van de REG een HM of VMve maken. Qua instructies is het ook wel behoorlijk gewaagd, maar met Ajax kom je hier wel mee weg. Het enige wat voor een beetje overkill zou kunnen zorgen is het feit dat je een CS gebruikt in combinatie met twee ondersteunende vleugels + "geduld opbrengen". Hoe presteert je spits? Voor iets meer 'bite' in de zestien zou je kunnen overwegen om er een simpelere rol van te maken zoals DS of A, of juist één van de twee vleugelspelers op aanvallend zetten. Hier zou ik dan kiezen voor de AMR.
 11. Karlo

  FM Café

  Zonder de rest van je selectie te kennen en vooral afgaande op bovenstaande speler zou je HM-DYM-VSM of HM-MEZ-VSM kunnen overwegen. Met een HM kun je ook lekker aanvallende backs gebruiken.
 12. Karlo

  FM Café

  Dit is alles behalve een Regista. Daar is zijn zonder bal, inzicht, flair (!), dribbelen en eerste balcontact veel te laag voor. Hij komt nog het dichtst in de buurt bij een DYM, als je zou moeten kiezen tussen REG, DYM en VSM, wat overigens een extreem aanvallend middenveld is.
 13. Karlo

  AFC Ajax

  Goed dat we weer een keer verloren hebben.
 14. Karlo

  FM Café

  Ik weet nog wel dat CM4 toen eerst een verschrikking was t.o.v. de CM3-serie, damn. Dat was even wennen met die nieuwe lay-out
×
×
 • Create New...