Jump to content

Rossini'

Leden
 • Posts

  5,507
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by Rossini'

 1. 4-2-3-1 Gegenpressing - Rossini' Hierbij opnieuw mijn jaarlijks 4-2-3-1 Gegenpressing variantje. Getest met KV Mechelen, zonder transfers (zelfs sterkhouders verkocht in de winter). Resultaat: bekerwinst + kampioen. Wat is Gegenpressing nu precies? De centrale gedachte is hoog druk zetten om de bal snel te veroveren na balverlies, en dan de bal zo snel mogelijk terug naar voren brengen. Dit wil dus ongetwijfeld zeggen dat je elftal goed georganiseerd moet staan en 90 minuten moet knokken. Eigenlijk is Gegenpressing een vrij simpele tactische benadering: bij balverlies wordt de tegenpartij meteen vastgezet om hen tot verkeerde beslissingen te dwingen. In balbezit wordt er meteen gekeken naar de openliggende ruimtes om zo snel mogelijk een nieuwe aanval te lanceren. Hoog druk zetten bij balverlies, snel omschakelen als we de bal terug veroveren en meteen de ruimtes benutten. Een hoog tempo en veel beweging voorin is het allerbelangrijkste in balbezit. De achterste linie in deze tactiek bestaat uit een eenvoudige defensieve lijn. De centrale verdedigers moeten zich beperken tot duels winnen en simpel uitvoetballen. De backs moeten in balbezit hoger staan om het middenveld/vleugelaanvallers te ondersteunen, in balverlies terugtrekken en op één lijn met de CV’s spelen. Centraal op het middenveld vind je 3 jongens die constant in beweging zijn, zowel in balbezit als balverlies. Diepgang, loopvermogen, infiltreren, technisch vernuft, ... alles komt aan bod. De inverted wingers moeten dicht bij onze diepe spits spelen en de ruimtes induiken die door hem worden gemaakt. Verder krijgen zij veel vrijheid om hun acties te maken. Doordat zij naar binnen trekken, hebben de backs ook de ruimte om er zo af en toe buitenom te gaan. De spits moet zich met alle onderdelen van het spel bezig houden. Zowel scoren als meedoen in het combinatiespel zijn belangrijk in balbezit, maar zijn eerste taak is vooral om als eerste van de ploeg druk te zetten. Competitie Beker DOWNLOAD
 2. Rossini'

  FM Café

  Back in the BPL. Geheel onverhoopt tweemaal op rij kampioen.
 3. Rossini'

  FM Café

  Iemand suggestie qua club in tweede, derde of vierde klasse Engeland?
 4. Rossini'

  Feyenoord

  bij een deftige keeper valt die tweede goal niet, zonde die Hendrix nog zo'n prul
 5. Rossini'

  Feyenoord

  Hoe slecht zijn die centrale verdedigers eigenlijk
 6. Rossini'

  Feyenoord

  Slecht ontzet door Geertruida, veel te nonchalant van Kokcu nadien, en bal mag nooit binnen daar in de korte hoek. Weggevertje.
 7. Rossini'

  Brits voetbal

  Tuurlijk is het een penalty, gewoon een domme ingreep van Sanchez.
 8. Rossini'

  Feyenoord

  Klopt volledig. Tweede helft is wel echt niets zeg.
 9. Rossini'

  Brits voetbal

  Triestige pot. Newcastle bende houthakkers
 10. Leuk om te horen dat Ferdy Druijff wel een toevoeging kan zijn. Is het een voetballende spits? Heeft die wat diepgang? Hebben voornamelijk nood aan een aanspeelpunt dat kan scoren, maar ook niet traag is. @Dr. Bibber @Rogier.
 11. Beste ploeg: Club Brugge Beste speler: Nmecha, Lang, Mata, Onuachu en Refaelov. Beste trainer: Brys en Blessin Meest tegenvallende speler: Dessers (al had ik dat verwacht) & Coucke Meest tegenvallende ploeg(en): Standard en AA Gent Grootste talent: De Ketelaere Revelatie tot nu toe: OHL en Beerschot als teams. Noa Lang, Henry/Mercier, Tissoudali. Mooiste moment: Het fluitsignaal na de laatste wedstrijd van KV Mechelen, tegen Moeskroen. 6/6 pakken en eindelijk een beetje ademruimte. Leukste wedstrijd: / Beoordeel je eigen team met een cijfer (1 t/m 10): KV Mechelen. 3/10. Beste voetbal in jaren bij momenten, maar de punten volgen niet. Prognose eigen team: 16de. Nipt erin blijven. Ik vrees dat we karig beloond zullen blijven worden. Wie gaat er kampioen worden? Club Brugge Wie gaan er degraderen? WB eindigt laatste, Moeskroen 17de. Welke club gaat verrassen? OHL zie ik POII wel halen. Anderlecht gok ik op POI, en dat vind ik ook een verrassing.
 12. Rossini'

  Brits voetbal

  Heerlijke voetballers. Zet daar dan nog eens Martinelli in vorm bij... Hopelijk blijven die nog lang voor Arsenal spelen. Kunnen samen terug de stap naar de top zetten. Ben blij dat Arteta het licht gezien heeft. Enkele weken geleden had ik er echt genoeg van. Constant wisselen van systeem, steeds andere jongens in de basis, ... Elke week opnieuw smeet die alles terug om. Ik ben blij dat hij deze zaken nu niet meer doet. Er staat sinds de match tegen Chelsea een duidelijk systeem op poten, en dit komt door het inbrengen van ESR. Een 4-2-3-1 met genoeg aanvallende spelers en duidelijke taken. Arteta mag van mij dan ook verder blijven doen. Sowieso tot het einde van het seizoen, dan kunnen we terug evalueren. Zou wel graag nog een alternatief zien voor ESR, alsook een basisspeler voor de rechtsachter en de 6. Maar daarvoor moeten ze Bellerin en Xhaka eerst verkopen. Hoe rapper hoe beter imo, beiden niet goed genoeg en die Xhaka is ook nog eens een achterlijk rund.
 13. Rossini'

  Fortnite

  [quote name='Chris.tiaan']Ik was ook erg sceptisch over die vendingmachine, maar uiteindelijk valt het reuze mee. Dus verwacht dat ze hier ook goed over hebben nagedacht. Vind wel dat ze erg veel updates in een korte tijd doen. [/QUOTE] Inderdaad, moeten tegenwoordig elke week updaten :p Gaat de laatste weken trouwens erg lekker als ik speel, steeds top 10 (zonder te hiden :lol:) Btw @Elsjorro1990 , check eens even je PM
 14. Hoeveel boss coins krijg je eigenlijk gemiddeld na een seizoen?
 15. Tranen met tuiten hier na de wedstrijd. Net als de Beerschotters van de hemel naar de hel; 20 minuten voor het einde dacht ik gewoon dat het binnen was. Ongelooflijk hoe het kan keren. Al HOOP ik dat we van deze degradatie iets positief kunnen maken. De komende week (of weken) mag er plaats zijn voor woede, verdriet en ontgoocheling. Dat moet zelfs, alles moet er gewoon even uit. Nadien hoop ik dat we op een objectieve manier kunnen terugblikken op het voorbije rampjaar. Dat de mensen wie verantwoordelijk zijn voor de transferpolitiek van de zomer, én het ontslag van Ferrera/aanstelling van Jankovic de eer aan zichzelf houden. Er zijn grote fouten gemaakt met desastreuze gevolgen. En diegenen die hier de verantwoordelijkheid voor dragen moeten gewoon gestraft worden. Punt aan de lijn.
 16. Rossini'

  NFL

  Iemand goed streampje?
 17. Ik denk dat die Anderlecht terug groot gaat maken. Topper. En heeft het geld.
 18. Rossini'

  Call of Duty

  Me too. Geen onnozele dingen in het spel, lekker realistisch ipv futuristisch
 19. Zwakke kern, en onevenwichtig. Coosemans uitstekende keeper, Kolovos nu pas op niveau na kruisbandblessure... Rest is eigenlijk allemaal brol. Bandé ook ferm teruggezakt na transfer, amai
 20. Nooit gedacht dat het zover ging komen
 21. Hugo Broos net KV Mechelen geweigerd. Doeme.
 22. Rossini'

  Transfernieuws

  Als je dubbele cijfers kan krijgen voor iemand als Locadia moet je gewoon aanpakken en strik er rond doen. Kwaliteiten genoeg, maar zijn mentaliteit :lol:
 23. Kortrijk uit was de andere. Toevallig die wedstrijd gezien en ik was onder de indruk. Echt een beer van een vent, alleen vrees ik dat die sowieso nog rood pakt. Gaat soms echt véél te wild in :lol:
×
×
 • Create New...