Jump to content

Rossini'

Leden
 • Posts

  5,593
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Rossini' last won the day on June 11 2020

Rossini' had the most liked content!

About Rossini'

 • Birthday 09/25/1997

Personal Information

 • Woonplaats
  België
 • Favoriete Club
  KV Mechelen
 • Managerstijl
  Econoom
 • Huidige novelle
  De club zal zegepralen

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Rossini''s Achievements

386

Reputation

 1. Als winnaar van de FA Cup mochten we samen met kampioen Manchester City het seizoen aftrappen in de Community Shield. Een hele eer en prestatie om hier mogen te staan. Na een spannende wedstrijd verloren we met 3-2, we lijken dus klaar voor het nieuwe seizoen aangezien we het meteen de kampioen moeilijk maakten. We begonnen de competitie sterk met een 4/6 tegen Newcastle en Norwich. Nadien kenden we meteen een serieuze dip, met uitschakeling in de League Cup en een 1/15 in de Premier League. Dat was even slikken. In de Europa League startten we dan weer heerlijk met 3 overwinningen, tegen LASK, Lech Poznan en Dinamo Zagreb. Onze ambities zijn hoog in deze competitie dus is het mooi om te zien dat we sterk vertrekken. We sloten oktober af met een goede 6/9 in de competitie waardoor we weer in veilige wateren kwamen. Een redelijke start van het seizoen, die ons een dertiende plaats oplevert momenteel. Een plek in de buik van het klassement dus, maar we hebben nog steeds voeling met de linkerkolom.
 2. Een nieuw seizoen, dat betekent ook nieuwe ambities. Met de mooie bekerwinst afgelopen seizoen waren we weer verzekerd van Europees voetbal in Fratton Park. Daar willen we opnieuw ver in geraken. De competitie daarentegen was vrij matig vorig seizoen, dit jaar moet de linkerkolom ons doel zijn. Daarvoor moesten we ons weer versterken. Er werden zowel talentvolle spelers voor de breedte gehaald als directe versterkingen voor de basiself. Spelers met ervaring als Watkins, Loftus-Cheek en Bazunu moeten meteen impact brengen. Daartegenover zijn er ook jongens als McFarlane, Gotts , Valdes, Torfs en Evans die over heel veel potentie beschikken en zich kunnen bewijzen. De aanwinsten Langs uitgaande zijde trokken een paar bepalende spelers de deur toe. Kusi-Asare maakte gebruik van een clausule en vertrok naar Inter. Ook belangrijke namen als Lelo, Laïdouni en Sima verlieten de club. Daarnaast werd er ook stevig gecasht op enkele bankzitters. Uiteindelijk hielden we netto veel meer over dan we uitgaven. Goed gewerkt dus, indien de kern in balans staat! in: out: Al die transfers leverde onderstaande kern op. Hiermee moeten we toch een rol van betekenis kunnen spelen, zowel Europees als in de competitie.
 3. Door de knappe resultaten in het begin van 2028 stonden we weer met wat marge op een veilige plek. In maart kenden we weer een klein dipje in de PL met een 3/9. Gelukkig kropen we in april en mei weer overeind met een 14 op 24. Dat zijn cijfers waar we op mikken. In de Champions League haalden we uiteindelijk de laatste 16, waar Liverpool enkele klasses te sterk was. Desalniettemin fantastische resultaten voor een eerste campagne op dit niveau. Er was echter nog meer goed nieuws te melden. Het liep erg lekker in de FA Cup, en we bleven gewoon knallen. In de kwartfinales wonnen we op West Ham met een droge 0-1 overwinning. In de halve finale lootten we dan weer een makkelijkere kaart met Charlton, die relatief eenvoudig opzij werden gezet. Weer een finale in een beker dus! Hier gaven we Everton partij, die in de halve finales wonnen tegen Arsenal. We waren echter in een mooie vorm waardoor we na een spannende match ook wonnen. Weer een prijs erbij dus! In de bekerfinale waren al mijn rechtsachter onbeschikbaar, waardoor ik jeugdspeler Shaun Wood zijn eerste basisplek op het hoogste niveau gunde. Dat verliep overigens vlekkeloos, met een knappe assist had hij zelfs een belangrijke bijdrage in deze overwinning. Door de knappe resultaten in de Champions League en met de FA Cup op zak kunnen we alsnog terugblikken op een mooi seizoen. In de competitie was het niet wat we op voorhand verwachtten, maar misschien waren we iets te veel verblind door de knappe prestaties in het eerste jaar in de Premier League. Volgend seizoen mikken we op de linkerkolom en op goede resultaten in de Europa League!
 4. In december zetten we helaas de zwakke prestaties van november door. De 2/12 in november werd uiteindelijk een 2/24. Dramatische cijfers die ons weer volledig in het degradatiemoeras trokken. Code rood in Portsmouth dus! Gelukkig konden we 2027 toch nog afsluiten met 2 belangrijke overwinningen, waaronder tegen degradatiekandidaat Burnley. Dat gaf ons weer een beetje meer zuurstof. De wisselvallige resultaten noopten ons toe om in te grijpen. Koen Casteels is dit seizoen nauwelijks fit waardoor Matt Macey de meeste wedstrijden in doel staat. Hij was belangrijk tijdens onze promotie in derde klasse, maar voor dit niveau komt hij tekort. Ook o het middenveld misten we nog wat power. Dario Essugio en Slonina werden daarom in januari gehuurd van Sporting Lissabon en Chelsea. Langs uitgaande zijde verliet Scott Twine ons dan weer om terug in de Championship te gaan voetballen. Transfers Het vers bloed zorgde voor een nieuwe stimulans in het elftal. Op nieuwjaarsdag verloren we nog met 1-0 van Chelsea, maar daarna volgden maar liefst 6 overwinningen op rij (waaronder eentje in Bernabeu!). De uiterst drukke maand werd wel afgesloten met een nederlaag tegen concurrent Sunderland. In februari presteerden we ook vrij lekker en pakten we weer broodnodige punten in de competitie. Ook schakelden we RB Salzburg uit in de eerste KO-fase van de Champions League. Toch bizar, zo wisselvallig in de competitie en in Europa dan weer uitstekend. De goede prestaties in 2028 leverden ons een dertiende plek op, met 9 punten voorsprong op Sunderland. Toch nog steeds oppassen geblazen dus!
 5. De competitiestart was verre van denderend met de laatste plaats op de rangschikking na 7 speeldagen. Hoog tijd om ons te herpakken dus. Oktober beloofde een heel moeilijke maand te worden met wedstrijden tegen Arsenal, Liverpool en Manchester United in de competite. Tussendoor moesten we ook nog tegen Bayern in de Champions League en naar Sunderland voor de League Cup. Geen eitje dus. Wonder boven wonder pakten we maar liefst 9/9 tegen de topteams!! Een fantastische prestatie als hekkensluiter. Je zou denken dat dit veel vertrouwen en moed geeft voor de rest van de competitie. Niets was minder waar. Er volgde een 2/12 tegen Nottingham Forest, Brighton, Aston Villa en Leeds United. Hier hoopte ik toch een paar puntjes meer tegen te pakken. Door de magere maand november konden we dus helaas niet doorpakken in onze goede flow. Het blijft zwoegen om een lekker ritme te vinden in de competitie. In de Champions League gaat het daarentegen niet onaardig met 7 punten uit 5 wedstrijden. Niet verkeerd voor een eerste deelname aan dit tornooi. Door de 11 op 21 schoven we een aantal plaatsen op naar de 14de stek. We zitten nu in de lage middenmoot met 4 punten voorsprong op een degradatieplek. Iets veiliger dus, maar nog steeds oppassen geblazen... De komende maanden worden dus weer heel cruciaal!
 6. Met veel ambitie gingen we dit unieke jaar voor Portsmouth in. Het beloofde een spannend seizoen te worden met onze eerste wedstrijden ooit in de Champions League. De kern zou over meer kwaliteit moeten beschikken dan vorig seizoen, hopelijk vertaalt zich dat ook in de resultaten. Het omgekeerde was echter waar. De seizoensstart was werkelijk dramatisch. Toegegeven, de agenda was ons niet gunstig gezind. We startten op Newcastle waar we meteen 3-0 onderuit gingen. Reality check. Een week later ontvingen we Chelsea, die met 1-3 kwam winnen. Weer een zware nederlaag. Een 0/9 was een feit na een nederlaag op de Spurs. Geen onlogische resultaten, maar toch pijnlijk. Toen ontvingen we Everton, waar we normaliter de eerste punten van het seizoen moeten tegen ontvangen. Het werd echter een hold-up en Everton kwam de 3 punten meegraaien. Het zit zowel voorin als achteraan nog niet goed. We tankten wat vertrouwen met een 3-1 overwinning tegen Sheffield in de League Cup. Op Manchester City werd dat weer helemaal weggeveegd. We werden naar huis gespeeld met een pijnlijke 6-1. 5 nederlagen op rij. Dan begin je toch al wat te panikeren. Het programma werd tegelijkertijd ook weer wat drukker aangezien de Champions League startte. Onze eerste wedstrijd ooit werd met 3-1 gewonnen van Astana, een legendarische avond voor de fans. Enkele dagen later pakten we onze eerste punten in de competitie. Na een moeizame avond wonnen we met 2-1 van Sunderland, een degradatiekandidaat. Belangrijk! We gingen een beetje op het positieve elan door. Op Lazio pakten we een puntje in de Champions League en ook in Fulham werd er een puntje gepakt. 4 wedstrijden ongeslagen, laten we ons daar aan optrekken. De laatste plek is wel het verdict... Wow. Wat is dat slikken zeg! Gelukkig is er helemaal nog geen man overboord, met één overwinning kunnen we al weer van de laatste 3 plekken weg zijn. Maar een veilige plek, die is nog heel ver weg.
 7. Een nieuw seizoen in de Premier League én ook voor het eerst een deelname aan de Champions League voor de club. Een historisch jaar staat er dus voor de boeg waar we geen mal figuur in mogen slaan. Ondanks een heel mooi debuutseizoen in de Premier League wou ik toch wat doorselecteren. Het werd tijd om van enkele gevestigde jongens afscheid te nemen. McIntyre en Lang sloten de deur achter zich, zij waren erbij in ons eerste seizoen in de League One. Scales, Mpanzu en Goode waren heel belangrijk in de Championship voor ons maar mochten ook vertrekken. Transfers van afgelopen zomer Léoni, Volpato, Antonio en Toffolo waren geen voltreffers en werden daarom ook verkocht. Hamilton werd dan weer verhuurd aan Birmingham. Heel wat ruimte voor vers bloed dus. Achterin versterkten we ons met maar liefst 4 centrale verdedigers. Bornauw, Puljic en Bowat sloten aan voor meerdere jaren en Phillips werd voor een jaartje gehuurd van Tottenham. Josh Doig en Saël Kumbadi moeten de concurrentie op de wingbacks verder aanscherpen. Op het middenveld werd Paul Okon overgenomen van Benfica, terwijl Bilal El Khannous en Thiago Almada overkomen van Genk en Atlanta. Tenslotte komt Omari Benjamin over van Arsenal om vooraan wat meer opties te bieden bij blessures. Nog enkele uitgaande transfers: Screens aanwinsten Dat levert ons de volgende kern op, waarmee we op véél fronten mogen gaan strijden: Hopelijk zijn we met deze ploeg klaar voor de Premier League en Europa!
 8. Tweede seizoen in Championship de titel gepakt: Eerste seizoen als promovendus in de Premier League (+ winst League Cup):
 9. Europees voetbal en een prijs op het hoogste niveau was dus al binnen, compleet onverhoopt. Dat gaf ons de ruimte en energie om bevrijd te voetballen in de laatste maanden van de competitie. De redding was ook al zeker waardoor er helemaal niets meer te verliezen viel. Maart was een rustige maand met maar 2 wedstrijden op het programma. We begonnen fantastisch met een overwinning tegen Liverpool en ook op Leicester haalden we verwoestend uit. 6/6 dus! In april raasden we door met een knappe 10 op 12 tegen de mindere goden in de competitie. We sloten het seizoen af met een 3 op 9 in mei tegen West Ham, Crystal Palace en Chelsea. Dat vertaalde zich in de volgende eindstand. We behaalden een knappe 5de stek, die dit seizoen zelfs recht geeft op de Champions League. Wie had dit op voorhand gedacht? Zomeraankoop Kusi-Asare was een absolute voltreffer dit seizoen. Hij blijkt een echte groeibriljant te zijn en moet volgend jaar de speerpunt van de aanval worden. Sima zal zich met een bankzitterstatuut moeten tevreden stellen, het wordt drummen voorin. De eerste échte tekenen van de laatste successen is de uitbreiding van het stadion. We willen verder doorgroeien en daar hebben we meer capaciteit voor nodig. Binnenkort zal Fratton Park meer dan 10.000 plaatsen rijker zijn. Op naar volgend seizoen!
 10. De ongeslagen reeks ging gewoon als een tierelier voort. We bleven gas geven, tot we midden januari op Manchester United verloren na 13 ongeslagen wedstrijden. Ongekend voor een promovendus zou ik denken. Het goede nieuws hield niet op. In de halve finales van de League Cup moesten we tegen Aston Villa, die we in hun stadion billenkoek gaven. Het werd daar maar liefst 2-6! Daardoor kon ik thuis roteren, waardoor het hier 4-4 werd. Knotsgekke confrontaties die ons een plek in de finale gaven. Daar ontmoetten we Nottingham Forest, die we na een spannende wedstrijd 3-1 versloegen voor 90.000 mensen. Wauw. Een absoluut toppunt voor Portsmouth na al die jaren in de lagere regiones. Ook in de competitie raasden we door, de overwinningen volgden week na week. Ongekende reeksen werden neergezet. Dit had ik nooit verwacht in ons eerste seizoen in de Premier League! Europees voetbal is dus al binnen, de mooie resultaten brachten ons zelfs op een 6de stek.
 11. De maanden oktober en november zou de richting van het seizoen bepalen. Augustus was fantastisch met een aantal onverhoopte punten. September was dan weer teleurstellend. Wordt het een jaar lang vechten tegen degradatie? Of kunnen we ons wat zuurstof geven? Oktober was rustig met maar 3 potjes, maar wel enkele zeer moeilijke. We begonnen tegen Arsenal, waar we ons lang verweerden maar uiteindelijk ons toch nog gewonnen moesten geven. 0 op 12 was het verdict. Een week later moesten we naar Manchester City, dan vrees je voor 5 nederlagen op rij natuurlijk. Wonder boven wonder hielden we, serieus tegen de gang van het spel in, de netten schoon. Daar ga ik niet om malen natuurlijk! We sloten de maand af met een mooie overwinning in de League Cup tegen Blackpool. Ik kreeg het gevoel dat we een kleine kwaliteitsinjectie konden gebruiken. Thomas Soucek kwam op mijn pad als free agent en wou tegen een bescheiden loon tekenen. Dan aarzel je niet! Vanaf november liep hij erbij en dat heeft ons geen windeieren gelegd. Vanaf zijn komst begon er iets moois. We speelden eerst 0-0 thuis tegen Newcastle, enkele dagen later gingen we 3-2 winnen op Liverpool! Heerlijke punten. Nadien pakten we nog 4/6 tegen Leicester City en Luton Town, héél belangrijke en broodnodige punten. December was heel druk met 7 potjes, al mochten het er nog meer zijn. We gingen gewoon door op onze flow. We pakten 12/18 tegen enkele stevige ploegen en verloren geen enkele keer. De laatste nederlaag was dus al van 16 oktober, thuis tegen Arsenal. En last but not least, Manchester United ging weer met 5-1 voor de bijl in Fratton Park. Ditmaal in de kwartfinale van de League Cup! Door de geweldige en nog steeds ongeslagen reeks vanaf eind oktober maakten we een knappe sprong in het klassement. 28 punten na 19 speeldagen, dat had ik nooit verwacht. We staan nu lekker geparkeerd in de middenmoot, met al 14 voorsprong op de 18de stek.
 12. De voorbereiding is voorbij, spelers en fans hebben er weer veel zin en de eerste competitiewedstrijd in de Premier League sinds mei 2010. We openden het seizoen met een uitwedstrijd op Nottingham Forest. We kwamen al na 4 minuten voetballen op achterstand, op het uur stond het zelfs 3-0. Scott Twine milderde nog tot 3-1. Een valse start. Een week later stond er een haalbare kaart op het programma, Sheffield United. Daar moeten we altijd van winnen thuis als we het behoud willen verzekeren. Dat deden we ook vlotjes, het werd 3-0. Een week later stuntten we op Tottenham door, lichtjes onverdiend, een puntje mee te graaien. Dit zorgde voor een vertrouwensboost waardoor we op speeldag 4 Manchester United vernederden met 5-1. Een lekkere start van de competitie dus met 7 op 12. Tussendoor wonnen we ook vlot van Ipswich Town in de League Cup. September was een heel pak minder. We behaalden een knap resultaat in de League Cup door Chelsea uit te schakelen na penalty's. Nadien volgde jammer genoeg 3 nederlagen op rij in de competitie. Zeker tegen een rechtstreekse concurrent als Sunderland verliezen is zonde, ook thuis tegen Everton moet je een puntje kunnen pakken. Door de 0/9 in september zakten we naar de 13de plek in de stand. Een plaats die ik voor ogen heb om rond te eindigen. Hopelijk pakken we vanaf oktober terug punten, want zo wordt het een vrije val naar beneden.
 13. Na de fijne promotieviering was het alle hens aan dek. Er moest natuurlijk een nieuwe kern samengesteld worden die overeind moet blijven in de Premier League. Een loodzware klus, aangezien er veel jongens niet naar Portsmouth durven te komen gezien de voorspellingen van de media. Daarom hebben we ervoor gekozen om veel jonge gasten aan te trekken met talent, aangevuld met enkele ervaren rotten die op een zijspoor waren geraakt op andere plekken. Voorin werd Jonah Kusi-Asare overgenomen van Bielefield, een talentvolle spits waar ik op termijn veel van verwacht. Hij moet de doublure worden van Sima. Achter de spitsen vieren we de terugkeer van Christian Volpato, die transfervrij overkomt van Sassuolo. Ook Micah Hamilton komt gratis over van Manchester City. Voor Sontje Hansen en Julian Baiocchi werden bescheiden transferprijzen betaald. Die laatste is meer voor de toekomst, terwijl Hansen er meteen moet staan. Een rijtje lager wordt er veel verwachten van Théo Leoni en Aïssa Laidouni. Zij moeten het duo worden voor de defensie. Op de flanken bleef enkel Leonardo Lelo, wat betekende dat er 3 jongens moesten aangetrokken worden. Harry Toffolo werd gecontracteerd als zijn doublure. Voor de rechtse flank vervoegen Bill Antonio, die nog moet omgetraind worden naar wing-back, en Yeferson Paz de gelederen. Centraal achterin werd Jarell Quansah gekocht van Liverpool, kwam Filipe Relvas transfervrij van Portimonense en huurden we Martin Vitik van Newcastle. Bij de vertrekkers werd er afscheid genomen van jongens die niet goed genoeg geacht werden voor de Premier League. Onder andere Faustino Anjorin, de man waarvan we veel verwachtten vorig seizoen maar een totale flop werd. Voor sommige spelers werden er zelfs nog fantastische sommen geïncasseerd. Nog enkele uitgaande transfers die bij vorig seizoen werden gerekend: + De inkomende transfers De volgende selectie was het resultaat na de drukke transferzomer: Op zich ben ik zeker tevreden met de jongens die er vandaag zijn. Enkel achter de spits had ik graag nog wat meer ervaren kwaliteitsvolle jongens gehad. Echter was er niemand die voor de juiste prijs aan te kopen was, dus geef ik liever het vertrouwen aan enkele jonge jongens met potentie. Met deze kern gaan we strijden om het behoud, voorlopig zal dit de basis zijn: De voorbereiding verliep alvast prima, op naar het seizoen!
 14. De top 4 binnen, mooi
×
×
 • Create New...