Jump to content

Zeus

Forum Admin
 • Content Count

  4,975
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

Zeus last won the day on September 15

Zeus had the most liked content!

Community Reputation

607 Excellent

About Zeus

 • Rank
  Manager

Personal Information

 • Managerstijl
  Italiaan

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Nu ook trending in Spanje al: #RiquiNoSeToca (raak Riqui niet aan/kom niet aan Riqui). @ElPrincipito Aleña is een beetje de Eiting van Barca. Redelijk technisch, ziet het spelletje ook wel, maar fysiek niet zo mobiel en traag. Handelingssnelheid ook niet op gewenst niveau. Puig heeft duizendmaal meer talent wat dat betreft.
 2. Die is nog niet fit. Is gewoon de best mogelijke selectie dus. Althans, in de ogen van Koeman dus. Onbegrijpelijk. Maakt zich hier niet geliefd mee, Riqui Puig is één van de weinige lichtpuntjes in de selectie van Barca. Schijnt ook al gewoon heel goed hebben gespeeld in die eerste oefenpotjes. Onzinnig ook dat hij niet als een zes naast De Jong zou kunnen spelen. Als Pjanic dat kan, dan Puig ook wel. Derde coach op rij die bij de club komt en verkondigt La Masia weer belangrijk te willen maken en vervolgens daar niks van waar maakt. Sterker nog, Koeman gooit nu gewoon het in potentie grootste talent uit de eigen opleiding overboord.
 3. Koeman schijnt gezegd te hebben tegen Puig dat hij hem niet nodig heeft. Zit ook niet bij de selectie van vandaag. Echt heel vreemd. Reacties fans van Barca zijn ook niet mals. https://mobile.twitter.com/barcacentre/status/1307271217716502529
 4. Zeus

  AFC Ajax

  Maar heeft wel gewoon echt een te lage handelingssnelheid voor de (sub)top.
 5. Reece James en Thilo Kehrer zijn geweldige defensieve versterkingen. Jammer dat we Davies nog niet hebben.
 6. Zeus

  AFC Ajax

  Juist niet. Gooi Dest er vijftien minuten in en je ziet al meer voetballend vermogen en offensieve impulsen. Maar kan je specifieke facetten noemen dan? Mazraoui heeft imo vooral gewoon een goede basistechniek. Maar Dest zit toch echt op een hoger niveau, vandaar ook de interesse van clubs als Bayern en Barca.
 7. Zeus

  AFC Ajax

  Wat heeft hij precies meer dan Dest?
 8. Grappig wel. Zegt in letterlijke woorden de combinatie van technisch en dynamisch voetbal voor te staan en gaat daarmee dus mee in zijn tijd (itt al die Nederlandse trainers). Zijn fluïde opvatting mbt posities heeft hij vooral van Conte gok ik. Aan de bal vind ik het allemaal niet super bijzonder. Bijna een beetje Cruijff en Guardiola-stijl zelfs. Bij balbezit tegenstander wel iets opvallends. Een beetje het Simeone-concept mbt pressie. Balverlies op helft tegenstander volle pressie en bal naar zijkanten dwingen om er vol op te vliegen. Wanneer middenlijn is overgestoken door tegenstander verder terugvallen. Typisch Simeone. Wil wel hoger staan met de defensie maar met het middenveld extreem kort erop. Dat is dan nog wel leuk om te zien. Heel compact dus. Uiteindelijk dus een bijzonder offensieve opvatting voor Pirlo. Had daar toch iets meer nuance en balans in verwacht, maar goed, wel interessant om te zien hoe hij de Conte en Simeone-invloeden weet te verwerken in zijn speelplan.
 9. Dat is geen argument natuurlijk. Wéér een switch is al helemaal geen goed idee met het EK volgend jaar.
 10. Zeus

  AFC Ajax

  Is hij ook. Had al veel meer vertrouwen en een basisplaats moeten krijgen. Het is ook niet voor niks dat Barca en Bayern interesse hebben en er voor Mazraoui hoogstens een scout van AS Roma hem te licht bevonden heeft. Mazraoui is een slaper. Defensief niks beter tov Dest. Offensief is Dest nu al tien keer beter. Zit veel meer potentie in met de juiste begeleiding. Met Davies en Dest heeft Bayern straks op termijn even twee backs, zeg. Heb je geen vleugelspelers meer nodig straks.
 11. Wenger geen fan van, rest is oké. Poch past inderdaad wel. Denk vooral een trainer die technisch en dynamisch voetbal kan combineren en allicht ervaring heeft met een dynamisch systeem dat op drie centrale verdedigers kan leunen. Sampaoli zou droomkandidaat zijn.
 12. Reactie fans ging toch echt over het voetbal dat de ploeg op de mat legde dat klaarblijkelijk niet om aan te gluren was. De Boer vind ik ook niet bepaald modern overigens, integendeel. In zijn hoofd bestaat er één speelwijze die nu juist gedateerd is. Koeman bracht in elk geval nog wat dynamiek. Thans, dat kan je je dus afvragen aan wie dat echt lag, maar bon. Als het dan toch een Nederlander moet zijn - jammer, want Nederland heeft nu eenmaal niet zo veel moderne, tactisch goede trainers - dan inderdaad maar weer Van Gaal. Maar die is te eigenwijs en dan moet Lodeweges misschien wel weg. Stel je toch eens voor.
 13. Bedankt voor de open deur. @ElPrincipito Heb je de reacties gezien bij de fans van Atlanta United na zijn ontslag? Die waren euforisch en spraken over slecht en niet om aan te gluren-voetbal. Onder Tata was het veel attractiever en waren ook de resultaten beter. Spelersgroep nadien ook gemor over hem. Dat hoor je eigenlijk bij elke club. Ook bij Inter is hij echt afgemaakt als een notoire onbenul.
 14. Koeman was inderdaad ook niet goed bij Everton en Valencia en is sowieso geen geweldenaar. Bij clubs als Southampton en Feyenoord heeft hij er wel veel uit kunnen halen. Dat is natuurlijk anders dan bij De Boer, die er bij elke club na Ajax een puinhoop van heeft gemaakt en in lijstjes staat van slechtste manager ooit. Ik vind niet dat Koeman het niet goed gedaan heeft bij het Nederlands elftal, maar tegelijkertijd vind ik ook niet dat zijn rol overschat moet worden. Vanaf de wedstrijd tegen Peru kwam Frenkie de Jong in de ploeg en is hij er eigenlijk nooit meer uitgegaan. In mijn ogen was dat het grootste kantelpunt: een verzorgde opbouw en meer dynamiek, ook al omdat Wijnaldum offensiever kon spelen. Het duo Van Dijk en De Ligt is natuurlijk onder elke coach een goed duo en wmb de enige goede vondst van Koeman zelf was Memphis als spits, al denk ik dat vrijwel elke fatsoenlijke coach daar wel op gekomen was. Bij Lyon uiteraard ook vaak een centrale positie als tien of linkerspits. Wat ik wél geloof is dat Koeman gezag afdwong en de spelers op een prettige manier benaderde.
×
×
 • Create New...