Jump to content

Socrates

Leden
 • Posts

  9,594
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  37

Posts posted by Socrates

 1. Mwah, wil niet zeggen dat je dat dan ook doet. En op een gegeven moment staan de clubs ook niet meer in de rij. Veltman is heel erg gebonden aan een specifieke speelstijl. Bij pakweg Burnley of Stoke City heeft 'ie niet zoveel te zoeken. Uiteindelijk zijn spelers als Martins Indi, Vlaar en Van der Hoorn ook weer teruggekomen, terwijl die nog veel beter passen bij allerlei ploegen in de Championship.

   

  Maar goed ja, nu praat ik al wat te lang over Veltman. 

 2. 8 minuten geleden zei FlyD:

  Ik denk dat zijn beste positie eerder als rechtercentrale verdediger is in een driemansdefensie, zoals hij ook vaak speelt bij Brighton. Dan kan hij zich vastbijten in een tegenstander, de opbouw verzorgen met het spel voor zich en hoeft hij niet de hele flank te bestrijken. Daarnaast heeft hij in die formatie wel extra dekking in zijn rug van de middelste centrale verdediger. In die rol zit hij bij Brighton op een prima niveau voor hem en ik denk dat hij dat zelf ook weet. Niks mis mee natuurlijk, op je 30ste PL spelen bij een middenmoter en al meerdere titels opzak en bijna 30 interlands. 

  Ja, dat moet hij wel kunnen, op een niet al te hoog niveau.

   

  Maar in een viermansdefensie heeft hij niet veel te zoeken. Ja, misschien in Nederland, bij AZ of Heerenveen.

 3. Mwah, niet echt solide. Niet als centrale verdediger in elk geval. Systeem van Brighton is ideaal voor hem. RWB met drie man in zijn rug. Nogal wat anders dan rechtsback of zelfs RCV in een horizontale viermansdefensie.

   

  Meerwaarde van Veltman is dat hij voor een RWB defensief redelijk vaardig is en hij kan prima ondersteunen, zowel defensief als in balbezit. Aanvallend is hij eigenlijk te bleu voor die positie, maar in zekere zin compenseert hij voor de échte ster-wingback; Cucurella op links. Die bestrijkt dus wel echt de hele flank en is aanvallend sterk.

   

  Maar denk wel dat RWB één van de posities zal zijn waar ze nog eens op gaan versterken. Tenzij Lamptey eens fit blijft en de stap maakt.

 4. Van 9 naar 4. Blijft een geweldige trainer. Hele mooie teamdoelpunten ook gezien sinds Conte het overnam. Niet veel trainers die op zo'n korte termijn al zoveel energie en automatismen in een ploeg kunnen brengen. Elke keer weer.

   

  Wel jaloers op Kulusevski die ineens kan ballen.

 5. Zeker als je zonder argumenten komt aanpappen inderdaad!

   

  Zoals ik al zei is het vrij simpel. Ogen op de bal, tackle op de bal, hij raakt 'm ook gewoon. Scheids gaf voordeel België want het spel ging gewoon verder. Je kan fluiten voor een overtreding omdat 'ie hem met links meeneemt in de schaar. 

 6. Nou, ik vond die op De Bruyne geen geel. Gewoon een vrije trap want neemt naast bal ook speler mee. Al gaf 'ie daar zelfs gewoon voordeel aan België dacht ik.

   

  En de vraag is ook of Palhinha daar shirtje had getrokken met al geel op zak. 

 7. 50 minuten geleden zei Bogatyr:

  In die match tegen Portugal was het gewoon tackelen om te blesseren van Palhinha en daar hoef je geen geleerde voor te zijn.

   

  Ogen op de bal, tackle op de bal. Alleen met het linkerbeen neemt hij hem mee. Het is vooral de snelheid die het er erger uit doet zien.

 8. Tja, ik weet nog dat vooral een Belgische overtreding vrij hard was en Palhinha op De Bruyne werd nogal overdreven door de Belgische commentator. Volgens de statistieken Belgen zelfs nog meer overtredingen gemaakt ook. In die wedstrijd was Renato Sanches voor mij de man van de wedstrijd, die was echt geweldig.

   

  Maar goed, ik gun jou en België de wereld en snap ook best dat je al snel zo'n wedstrijd door een wat gekleurde bril ziet. Ik hoop vooral dat België eens wat beter gaat spelen, wellicht dat ik er dan ook eens wat meer sympathie voor op kan brengen. Aan het land zelf ligt het immers niet.

 9. Je komt met een open deur terwijl ik helemaal niet zeg dat het iemand anders z'n schuld is dat Portugal die wedstrijd niet won (ik zei dus: ze hadden wel 3-0 kunnen winnen, moeten zelfs). Die hele reactie was al tamelijk overbodig. 

   

  Maar je hebt wel gelijk natuurlijk, dankjewel.

 10. 13 minuten geleden zei RubenS2:

  Portugal speelde toen als een ploeg slagers. Terecht dat ze verloren.

  Beetje wereldvreemd, België ging evenzeer over de schreef. Daarnaast gaat een wedstrijd niet om het aantal tackles. Portugal had die wedstrijd de grootste kansen en het betere van het spel. Had wel 3-0 kunnen worden. Moeten zelfs.

 11. Ik ben voor Juventus, Palermo, Ajax, Feyenoord, Vitesse, Sparta, Dortmund, Barca, Atleti, Bilbao, Las Palmas, Benfica, Braga, Marseille, Metz, Shaktar Donetsk, New York City FC, Brondby, FCSB, PAOK, Racing Club en Dinamo Zagreb.

   

  Iemand problemen mee?

 12. Daar identificeer ik mij totaal niet mee. Ik ben juist voor een tactische, slimme of vernuftige aanpak, ook als dat defensief is. Het gaat mij niet om een smerig spelletje spelen, het ging erom dat Portugal in die wedstrijd veel beter was en het onsamenhangende België gewoon finaal werd weggespeeld. Nog altijd een wonder dat België daar won en dat heeft meer met geluk dan wijsheid te maken.

 13. 6 minuten geleden zei Bogatyr:

  Goh dat het spel op niks trekt is wel zwaar overdreven. Ik sluit me aan bij @Miz België heeft veel individuele klasse.

  Klopt en daar leunt het op. Dat is dus precies nul werkzame strategie. Altijd als ik België zie is het totaal geen logisch collectief zonder enige herkenbaarheid in spel.

   

  5 minuten geleden zei Miz:

  Maak van Japan maar Portugal. :P 

  Toen ze volledig weggespeeld werden? Of gaat het dan vooral om het resultaat?

 14. 10 minuten geleden zei 007mark:

  Net als Barcelona bijvoorbeeld 

  Zijn al sinds Berjuan beter gaan voetballen, vrijwel direct.

   

  Maar Barca noemen is sowieso flauw want veel slechter dan Koeman kon ook bijna niet meer.

   

  Overigens was ik het wel eens over Heracles nu hoor. Wormuth lijkt mij toch geen complete onbenul en voor alleen twee (?) wedstrijdjes play-offs is het wel heel lastig nog wat te veranderen.

 15. Kleine toelichting:

   

  - Anoniem geeft een kleine speltwist en ik geloof dat het voor een paar individuen ook zelfs wel degelijk uitmaakt

  - Laatste 10 jaar-uitgebracht + maximum views/clicks (is imo ook vooral de combinatie) omdat het toch leuk is om vooral wat nieuwe, niet vreselijk bekende muziek te leren kennen

 16. Zojuist zei 007mark:

  Zo zie je maar weer dat trainer eruit gooien zelden zin heeft.

  Ja dat zegt iedereen als het een keer fout gaat. Maar als het wel goed gaat blijven de dooddoeners uit.

   

  PEC, Heerenveen, Sparta, Club Brugge, Spurs, Newcastle.. Zat voorbeelden waar het wel effect sorteert.

 17. 10 minuten geleden zei Mansveld:

  Ik snap de drang om met je regenboogvlag op de tribune te staan niet zo.

  Nee, jij niet. Maar jij bent ook geen homo en voetbalsupporter tegelijk. Tal van voorbeelden dat voetbalstadions bepaald niet homo-vriendelijk zijn, valt nog een wereld te winnen dus. Regenboogvlag is maar een symbool.

   

  12 minuten geleden zei Mansveld:

  Maar van mij zijn ze van harte welkom, zonder regenboog.

  Dat was de boodschap in Hongarije ook. Dit is Nederland, een over het algemeen vrij en tolerant land. Laat toch lekker.

   

  13 minuten geleden zei Mansveld:

  Misschien moeten ze zelf eerst leren zichzelf niet in hokjes te plaatsen en ook andere meningen accepteren.

  Mwah, andere meningen.. Haat en intolerantie hoef je niet te accepteren. Dan moet je lekker in Saoedi-Arabië gaan wonen als je wil dat dat de norm is (niet jij specifiek).

   

  Maar goed, jammer dat je er zo over denkt. Zou het juist omarmen als supporter. Toch fijn dat iedereen zichzelf kan en mag zijn bij de club (en daar hoort dus ook bij dat je welke toegestane symboliek dan ook bij mag gebruiken). En ADO heeft toch ook wel een reputatie van wat agressieve, rechtse en wat volkse aanhangers. Ik vind het van de club in elk geval wel goed.

×
×
 • Create New...