Jump to content

Socrates

Leden
 • Posts

  11,050
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  42

Posts posted by Socrates

 1. Je hebt Tadic, Lucca en Kudus. Elke idioot zet dan Lucca in de spits, Tadic op links en Kudus op rechts. Maar Schreuder zet dus Tadic op rechts, Kudus in de spits en Lucca op links. ;e

 2. 27 minuten geleden zei PJHoutman:

  Ik vind juist dat Slot buitenspelers te kort de tijd geeft. Constant wisselen tussen Dilrosun, Alireza, Wålemark, Idrissi en (nu) Paixaõ. 
   

  Het effect is wel hetzelfde overigens, want het aanvalsspel is een zooitje. 
   

  Rest van je verhaal wel mee eens. 

  Ja, die lezing kan ik ook inkomen. Het verschilt imo per speler. Ging mij vooral om Jahanbakterweinigvan maar blijven opstellen. Idrissi is dan best oké geweest maar vind ik niet echt een goede zet voor op de lange termijn. En door aan hen vast te houden kunnen jongens met potentie en eventueel restwaarde als Paixao, Walemark en Dilrosun niet echt lange tijd zich ontwikkelen.

   

  3 minuten geleden zei Orrie:

  Ik ben 't volledig met je eens over het middenveld, echter verwacht ik Szymanski volgend jaar niet terug te zien. Optie die we moeten lichten is flink, terwijl we ook nog met diverse andere betalingen zitten komende zomer. En de optie moet voor een bepaalde datum gelicht worden, kans dat we het geld dan al hebben is ook al klein.. 

  Dat zou wel jammer zijn. Een Walemark of Taabouni kan je misschien nog eens uitproberen op tien. Zijn technisch wel aardig maar missen een grote versnelling.

   

  1 minuut geleden zei MetalMichael:

  Dan zou je Kokcu vroeg moeten verkopen, om die optie te kunnen lichten. Ga je daarop wel een paar miljoen mislopen waarschijnlijk, maar zou het misschien wel waard kunnen zijn, als je dan een al gewende Szymanski kunt vastleggen.

  Szymanski ligt wel aardig in de markt, denk ik. Sowieso een nummer tien. Kan de investering best waard zijn als ze het idee hebben dat hij ook nog voldoende kan groeien.

 3. Het mag ook best gezegd worden dat Slot gewoon te lang vast heeft gehouden aan met name bepaalde buitenspelers. Al die wisselingen voorin zorgen ervoor dat er nog amper echt vaste patronen in het aanvalsspel opgesloten zitten. Als je dan ziet dat het middenveld wat stabiliteit mist nu zonder Aursnes is het al gauw wat meer los zand met bevliegingen. Als Timber zich kan ontwikkelen in de meer defensieve rol op het middenveld en er een redelijk structurele aanval ontstaat dan kan het al gauw wat vaster in balbezit worden allemaal. 

   

  Eigenlijk zou je bijna zeggen dat een vertrek van Kökcu nog best goed uit zou kunnen pakken. Dan kan je Timber meer laten schakelen op het middenveld, een meer defensieve middenvelder inwerken (misschien die Wieffer, jeugd of scouten) en een Szymanski meer vrijheid op tien geven. Dat zou qua balans al iets meer werken, denk ik.

 4. Hoe komen mensen bij Raya en Rulli dan? Waarom zouden die naar Ajax gaan? Vreemde geruchten. Als je werkelijk in die vijver kan vissen mag je dat ook weleens voor veldspelers gaan doen.

 5. 2 uur geleden zei Arezo:

  Wat heeft Nederland toch een absurd slechte muzieksmaak.. kolere. Gaat nergens over dit, maar toch blijf ik luisteren

  De Belgenvariant (de tijdloze oid) is al ietsjes smaakvoller. Holland zit vol smaakloze grijze muizen, Coldplay-wank enzo.

 6. 6 uur geleden zei PJHoutman:

  Markie kwam op Whatsapp met de suggestie dat het contract van Stefan de Vrij afloopt. Geen idee of die al 'toe is' aan een stap terug naar de Eredivisie, kan me voorstellen dat die het nog wel een paar jaartjes rooit op een wat hoger niveau, maar desondanks hoop ik toch dat we een lijntje uitgooien. Kan een mooi koppel vormen met Trauner, en dan kan Hancko weer op zijn beste positie. 

  Had Markie te diep in het kerstglaasje gekeken? 

 7. 13 minuten geleden zei La Pulga:

  Casemiro is ook niet echt een CV he Erik. 

  Nee maar blessures enzo. Dat hij ook balletjes inlevert op z'n tijd was op het middenveld ook al. Onder druk is 'ie zo geweldig niet altijd in zijn passing.

 8. En wat heeft Berghuis precies met Karsdorp te maken? Alleen een Feyenoord-verleden zeker? Dat boeit mij geen reetje, het gaat mij om de voetballer Karsdorp waar ik niet zo'n hoge pet van op heb. En niet alleen ik. Speelt gewoon bagger bij Roma en dat op RM. 

   

  Berghuis vind ik overigens niet de beste bij Ajax. Timber, Kudus en Brobbey zijn dat voor mij (niet voor Schreuder overigens, maar dat zegt meer over de beste man zelf). Berghuis is van een technisch goed niveau en is ook wel een completere speler geworden vergeleken met zijn Feyenoord-tijd. Dat is niet zo gek, bij een andere club ben je de ster met een vrije rol en dan een stapje hogerop moet je je opnieuw bewijzen en zijn er wel meer die iets leuks met een bal kunnen. Ziyech maakte ook zo'n ontwikkeling door bij Ajax.

 9. 4 uur geleden zei ElMarcos:

  Dus we gooien al het vermogen er tegenaan om een trainer te pleasen die er echt helemaal niks van kan. Treurig....

  Domste wat je kan doen inderdaad.

   

  En Karsdorp moet je helemaal niet doen. 

 10. 28 minuten geleden zei Erwin.:

  Ik besef me nu wel dat top10 misschien iets te beperkend is. Ik mag hopen dat er op zijn minst op een aantal nummers meerdere keren gestemd zal gaan worden. 

  Denk dat het voor mensen met een beetje alternatieve smaak een wat nutteloze onderneming is. Dan staan je nummers er gewoon één keer in en wint alsnog een band voor grijze muisjes als Coldplay.

 11. 50 minuten geleden zei joostmakaay:

  Dat je er nog serieus op in gaat, @MisterX komt enkel met aannames en nul feiten.

  Nu ja, het vervelende is imo vooral dat het al de twaalfde keer is dat hij komt met "goh, het leeft niet zo hè?" en ik niet echt begrijp wie of wat hij daarmee iets wil bewijzen of wat de relevantie ervan überhaupt is. Kan ons het ballen dat op de korfbal niemand het over een WK voetbal had. :-D

 12. Zojuist zei ElMarcos:

  Dat zou zomaar kunnen. Blijft wel staan dat de eerste helemaal niet rendeert in Oranje, om welke reden dan ook. Hopen dat Koeman Frimpong een kans geeft. Op die plek had ik in Oranje toch ook wel heel graag Mazraoui gehad om eerlijk te zijn.

  Rendeert hij niet in Oranje, of snappen Nederlandse coaches niet zo heel goed hoe ze een echte wingback implementeren? Maar ja, ik zou ook het vertrouwen geven aan Frimpong. Kan nog iets aan de bal, beetje snelheid enzo.

 13. 4 uur geleden zei Beppu:

  Knoepertje heeft er echt een sport van gemaakt om alleen maar Johan na te lullen en het eens met hem te zijn:mrgy:

  Daarom zit 'ie er ook. Slap rechts meelullen in de grote herhaalshow.

 14. Zojuist zei ElMarcos:

  Dumfries vind ik al een vrije beperkte speler als ik eerlijk ben. Hateboer is een soort Lidl versie van Dumfries. Tel uit je winst. 

  Hateboer is technisch wel beter dan Dumfries. Vraag mij zelfs af of Dumfries hem er uit zou spelen bij Atalanta in de manier waarop zij spelen. Daar moet alles met een idee zijn, geen blinde renpaarden.

 15. 11 minuten geleden zei Kyrill:

  Ja maar is niet alsof United nu uitblinkt in doelpunten maken en tegenhouden...

  20 goals maar gemaakt en ook al 20 goals tegen.....

  Met Rashford in de spits spelen ze vaak wel aardig. Martial was altijd geblesseerd, een alternatiefje zou wel handig zijn. Maar Ronaldo is niet beter dan hen gebleken dit seizoen. Met hem spelen ze juist statischer en scoren ze nog minder.

 16. Weet nou niet meteen of Amrabat zo geschikt zou zijn voor Liverpool. Past imo meer bij een defensievere ploeg die wat lager staat en waarbij men niet te veel van hem verwacht in balbezit. Italië of Spanje lijken mij daarnaast ook nog meer geschikt voor hem (iets tactischer, iets meer tijd aan de bal).

   

  Op 9-12-2022 om 18:58 zei delichris:

  Vorig seizoen was Ronaldo niet zo negatief als dit seizoen. Hij heeft gewoon bewust een vertrek geforceerd. Martial in fit en in vorm kan gewoon voor de goals zorgen. Rashford idem dito en wie weet komen ze nog met een andere spits op de proppen. Nu niet op een CL plaats staan is totaal niet belangrijk. Dat telt pas na 38 wedstrijden. Barcelona is te verslaan hoor. 

  Je kan ook gewoon tegen hem zeggen dat Ronaldo dit seizoen reteslecht speelt en net zoveel toevoegt als een Vincent Janssen zou doen. Dan ben je sneller klaar.

 17. 47 minuten geleden zei 007mark:

  Van Dijk geen basisplaats? Zie ik niet gebeuren, maar lijkt mij ook geen goede keuze. Toch gewoon één van de betere verdedigers van de wereld.

  Vraag mij overigens ook af of Danjuma echt beter is dan Gakpo op dit moment. Maargoed, die heeft zich de afgelopen weken ook niet kunnen laten zien op het WK.

  Van Dijk is dit seizoen lang niet geweldig. Omdat hij vooral teert op fysiek en het daarom te verwachten is dat hij redelijk vlug achteruit zal gaan de komende jaren lijkt het mij een goed idee om De Ligt al in het elftal te posteren. 

   

  Hoezo vraag je je af of Danjuma wel beter is dan Gakpo trouwens? Gakpo is de beste Eredivisie-aanvaller en scoort een paar goede doelpunten tegen kutploegjes, Danjuma laat zich de laatste jaren op La Liga en ook CL-niveau zien als een complete aanvaller. Ik vind Gakpo nog helemaal niet van het statuur van een Danjuma. Internationaal heb ik dan ook louter verbazing gelezen over het niet selecteren van Danjuma. Grappig genoeg meer dan in eigen land, daar ging het over de keepert van NEC.

   

  Daarnaast, omdat Brobbey een pure diepe spits is, heb je imo in mijn opstelling een linkerspits nodig die ook nog iets kan forceren. Dan heeft Danjuma meer voetbal in zich tov een Gakpo.

   

  24 minuten geleden zei Titan:

  Ik zie hier een paar keer Brobbey voorbijkomen, wat ik dan weer een ontzettend beperkte speler vind. Aan de andere kant wel handig om zo'n baksteen voorin te hebben staan.

  Niet beperkter vergeleken met een Memphis of een Bergwijn momenteel anders. Brobbey heeft naast een sterk lichaam namelijk wél snelheid, diepgang en slimmigheidjes om van een verdediger af te komen.

 18. Koeman zal wel weer 4-2-3-1 spelen of gewoon 5-3-2 inderdaad.

   

  Ik zou doorgaan in hetzelfde systeem maar offensiever en frisser. Meer voetbal en jonge, frisse energie erin.

   

  DM: Flekken (Bijlow/Noppert)

  RWB: Frimpong (Dumfries)

  RCV: Timber (Geertruida)

  CV: De Ligt (Van Dijk)

  LCV: Aké (Van de Ven/Koopmeiners)

  LWB: Malacia (Bakker/Taylor)

  RCM: Schouten (Van de Beek)

  LCM: De Jong (Gravenberch)

  CAM: Simons (Berghuis/Lang)

  RS: Brobbey (Malen/Bergwijn)

  LS: Danjuma (Gakpo)

×
×
 • Create New...