Jump to content

Socrates

MU Songfestival
 • Posts

  8,639
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  31

Everything posted by Socrates

 1. Socrates

  AFC Ajax

  Maar die positie gaat hij niet overnemen. Tien of rechts. Berghuis en Antony zijn beter. Kan eventueel de opvolger van Antony worden mocht die van de zomer vertrekken. Maar wéér lever je daarmee diepte in. Daarom, prima als het leuk uit zou pakken, maar als dit ipv Bergwijn is: dom.
 2. Socrates

  AFC Ajax

  Nou, een beetje raar. Lijkt de keizer der lastige jongens en is een creatieve linkspoot, waar je er met Tadic, Berghuis en Antony al drie van hebt. Meer heb je aan een goede, rechtsbenige linksbuiten met een actie en een schot.
 3. Typisch Hollands wel al die mannen die haar zo mooi vinden. Vrij doorsnee en blond. Ik vind Laetitia en Hila karakteristiekere en ook mooiere verschijningen. Maar ja, volgens de Nederlandse man is saai biggetje Chantal Janzen ook een prachtvrouw. Oh en de mol is Laetitia of Fresia.
 4. Socrates

  Brits voetbal

  Mooi voor hem, maar eigenlijk een slap schotje.
 5. Socrates

  AFC Ajax

  Kom je als Braziliaans voetbaltalent voor een half miljoen helemaal naar Nederland, speel je een paar jaar later in Velsen-Zuid. Velsen-Zuid. Niet eens in het centrum, nee, in Velsen-Zuid. Medelijden met die jongen.
 6. Toch nog een deel van de wereld waar ze er kijk op hebben @La Pulga.
 7. Stemmen In de tweede post kan je vanaf nu alle 26 inzendingen beluisteren. De Spotify-playlijst staat op dezelfde volgorde als de Youtube-lijst in dit topic. Vanaf heden is het dus ook mogelijk om te stemmen. Dit doe je met de klassieke Eurovisie-stijl: het beste nummer krijgt 12 punten, dan 10, dan 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2 en 1. Ook stuur je twee reserves mee. Kopieer onderstaand stemlijstje: 12: 10: 8: 7: 6: 5: 4: 3: 2: 1: R1: R2: Je stemt uiteraard niet op jezelf. Vriendjespolitiek is niet toegestaan. De deadline voor het stemmen ligt op maandag 31 januari 23:59. Mentions @Regis @chrisje1993 @Bolderbast @Chimpa @Platina32 @aron24 @Srangaman @Chiemel @Fabian. @Titan @Keko @komodo25 @007mark @Grote Ree @Erwin. @Satyr @Laki @hjs @Kowet @ivago @bas2204 @Jeroen. @timpy00 @QuaLyon @nasje92
 8. Socrates

  Brits voetbal

  Vertonghen, Alderweireld en Eriksen bij Spurs. Maar niet zo relevant eigenlijk dit.
 9. Socrates

  Brits voetbal

  Onzin, veels te simpele vergelijking. Van de Beek heeft veel meer kwaliteit dan Klaassen. Het ligt niet zozeer aan het gegeven dat het een grote club is, maar aan de clubkeuze opzich. Van de Beek is vooral een lopende tien. Zijn werkelijke concurrent is natuurlijk altijd Bruno Fernandes geweest en dat is meteen de beste speler van die club in de laatste seizoenen. Hij zou heel misschien nog als B2B-middenvelder kunnen met een defensieve partner naast hem, maar die kans heeft hij nooit echt gekregen. Die invalbeurt tegen Watford was misschien één van de weinige keren (en toen speelde hij zonder enig wedstrijdritme echt geweldig). Ragnick speelt 4-2-2-2 en dan mag hij ofwel invallen als een soort hangende linksvoor, ofwel als een breker op het middenveld. Tja, dat zijn niet zijn rollen. Heb het weleens vaker gezegd: Van de Beek en Frenkie moeten bij hun clubs precies spelen op posities die de ander beter ligt. Frenkie had moeiteloos de Fred-rol kunnen overnemen (met twee CM's voor de defensie, een klassieke tien voor hem) en Van de Beek had bij Barca voor de nodige dynamiek, loopacties de zestien in en doelpunten kunnen zorgen.
 10. Socrates

  Brits voetbal

  Partey moet dan wel met een extra long gaan spelen.
 11. Socrates

  Brits voetbal

  Komt nooit de middencirkel uit, veel succes dan in Engeland.
 12. Een vlugge verdediger naast Araujo en een andere zes is inderdaad heel erg wat dit team mist. Dat Pique eigenlijk niet meer kan lijkt iedereen wel een beetje in te zien, maar op de één of andere manier zijn veel mensen echt blind als het over Busquets gaat. Gisteravond was hij weer zó ontzettend slecht.. Hij komt overal te laat, anticipeert traag, kan niet pressen, verdedigt soms gewoon niet mee.. Het is echt niet normaal. En dan Frenkie die al vanaf het begin in allerlei dynamische rollen moet opdragen waardoor hij steeds minder nog echt zichzelf is. Hoe moeilijk moet het toch zijn voor een fatsoenlijke trainer om eens Busquets op de bank te zetten en Frenkie te installeren op zes. Als ze hem straks wegdoen hebben ze het namelijk echt aan zichzelf te danken mochten ze er financieel verlies op lijden. Frenkie op zes, Nico als de wat meer dynamische middenvelder en Pedri/Gavi als de meer creatieve middenvelder. Laat dat een tijd staan, bouw verder aan een solide defensie (Lisandro Martinez bijvoorbeeld) en zorg dat je voorin wat diepgang hebt staan en je hebt gewoon weer een functioneel elftal. Zo vreselijk ver van een functioneel elftal zit je niet eens.
 13. Socrates

  Overrated

  Ah ja, dat zal wel. Amy ook nog wel iets alternatiever. Spotify vind ik gezien het tijdperk ook geen eerlijke vergelijking. Als je het werkelijk hebt over 'invloed' denk ik eerder aan een stempel drukken en andere artiesten beïnvloeden. Dan heeft Amy toch wel veel meer echt een eigen sound en aanpak gehad dan Adele. Maar ik vind Adele sowieso maar meh. Prima zangeres, vocaal, maar wat ze produceert is voor mij weinig onderscheidend. Kan zo in het rijtje met het oersaaie, grijze Coldplay.
 14. Socrates

  Overrated

  Hoezo Adele boven Amy? Verder niet zo'n interessante discussie, ik vind Adele maar flauw en Amy nog wel smaakvol en eigenzinnig. Vind haar dan ook niet overrated. Hendrix, tja, heb ik niet veel tegen.
 15. Busquets-moe once again. En zie Dembele en Ferran liever van flank wisselen.
 16. Zo zie je maar: plaats het vaak genoeg op MU en het kan nog werkelijkheid worden ook! Zou een hele mooie transfer zijn. Dit zou wel een mooie achterhoede zijn: Gaya - Martinez - Araujo - Mazraoui
 17. Socrates

  Afrika Cup

  Misschien moest 'ie nodig poepen.
 18. Dat hoeft niet hoor, ik ga de uitslagen wel op naam doen gewoon. Tenzij jullie dat echt leuk lijkt, maar dat lijkt me sterk.
 19. Socrates

  AFC Ajax

  Hopen dat hij aan de bak komt bij Shaktar en weer wat ritme terug weet te vinden. Dan kan hij imo nog steeds een leuk spelertje worden voor de Europese subtop (categorie AS Roma, Sevilla enz). Zal in elk geval genoeg vriendjes kunnen maken met al die landgenoten.
 20. Zie: Niemand zal overigens zeggen dat het hem uitmaakt of zou beïnvloeden, wat nog niet altijd wil zeggen dat dat ook zo is (onbewust kan het natuurlijk zeer goed iets met je doen). Maar het is niet alleen daarom: het is ook symbool voor dat de muziek voorop staat en het voegt ook wat spanning toe (welke inzending is van wie). Het is verder slechts een experiment. Misschien blijkt het later eenmalig te zijn geweest, maar wie weet bevalt het velen wel en is het een blijvertje. Dat zien we wel.
 21. Inzendingen Canada Ireland Austria Ukraine South Korea Belgium Australia Hong Kong Iceland United States Japan Albania England Germany The Netherlands Sweden Norway Nigeria Denmark Israel Zambia Scotland France Northern Ireland Finland Taiwan Spotify
 22. Welkom in.. Jamaica! Het land van Bob Marley. Of nouja, net zo goed dat van Skip Marley natuurlijk, die de familie weer eens op de kaart wist te zetten door het MU Worldvision Song Contest te winnen.. Dan tel je pas echt mee! Menigeen hoor ik al denken: goh, Socrates, wat een verrassende organisator! Maar de scherpe lieden onder ons zagen dat natuurlijk allang aankomen.. Ga maar eens na. Organisator (Platina)32 + winnaar (aron)24 = 56. Dat zit natuurlijk in de tafel van 8. Wat zei u, 8? Jawel! S o c r a t e s zijn 8 letters. Op mijn profiel staat bij mijn registratiedatum "12 februari 2021". Als je alle losse cijfers bij elkaar op zou tellen kom je uit op.. 8! En wie won er ook alweer 8 volstrekt nutteloze MU-bokalen in de laatste twee jaar? Ah ja! Nu zijn er hier natuurlijk een heleboel schapen, maar de echte scherpe geesten zagen dit dus al van ver aankomen. Goed, dan over naar het serieuze deel. Zoals jullie allicht al verwachten pak ik zaken graag net even iets anders aan. Zo ook bij deze editie. Naast een frisse banner (met dank aan Richard) gaan we ook experimenteren met een andere manier van inzenden. Dit gaan we namelijk anoniem doen, zodat eenieder zijn beoordelingsvermogen zoveel mogelijk vrij blijft van (soms onbewuste) persoonsgerichte referenties. Het gaat immers in de eerste plaats om de muziek! Voor het insturen van je inzending stuur je mij dus een PM. Je inzending moet aan een paar criteria voldoen: - Maximaal 20 miljoen views/clicks op zowel Youtube als Spotify - Het mag geen live-optreden zijn (ivm gelijke beoordeling), je stuurt een studio/opname-versie afkomstig van Youtube - Niet te ver doorschieten in nationaliteitje kiezen. Een kwart Nigeriaanse vader is dus niet genoeg. Geboorteplaats artiest of opgroei- en nog steeds woonland artiest. Meer niet In onderstaande post zal ik updaten welke landen reeds gekozen zijn. Omdat de eerste fase van het spel - het insturen van je inzending - anoniem zal gebeuren is het topic voorlopig gesloten. Meer informatie over het stemmen volgt wanneer alle inzendingen binnen zijn. De deadline voor het inzenden zet ik op maandag 17 januari 23:59. Mocht je nog vragen hebben mag je ze uiteraard PM'en. Mentions @ivago @bas2204 @007mark @Grote Ree @Tim' @Rogier. @Srangaman @nasje92 @Chiemel @Fabian. @Titan @aron24 @Laki @Chimpa @Jeroen. @timpy00 @hjs @komodo25 @koperij @chrisje1993 @Satyr @Stefanos @Lazvic @Bolderbast @ElPrincipito @Regis @Abe @Kyrill @NicoHaak @Urbeto @Tamara84 @Kowet @Keko @MetalMichael @QuaLyon @van der Water @Giroud @Roprop @Christian. @Kelvin @Erwin. @Platina32 @Vilhena @Viva La Vida @TeamWesil @King XVI @himan @Dysproz @Juca @Justin @Rensationeel. @Hakai
 23. Socrates

  Brits voetbal

  Nou, de trainers hebben ook een stevig aandeel hoor. Ole deed maar wat en Ragnick met z'n 4-2-2-2 is ook weer bagger.
 24. Socrates

  Feyenoord

  Ah ja. Maar punt blijft dat Djuricic ook gewoon geen loopwonder is. Til heeft daar wel zijn waarde in en scoort veel. Ik denk dan dat je beter een ander type kan gebruiken ipv Djuricic. Dat is het type flegmatieke en luie tien die vlugge aanvallers wil wegsteken. Maar begrijp wel dat in voetballend opzicht Til niet heel aangenaam is om te zien ja. Type Klaassen, Siem de Jong en De Wit.
 25. Socrates

  Feyenoord

  Die heeft al helemaal geen loopvermogen. Is ook een pure tien, kan niet als CM.
×
×
 • Create New...