Jump to content

Socrates

Leden
 • Posts

  11,050
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  42

Everything posted by Socrates

 1. Socrates

  AFC Ajax

  Ik hoop het niet. Dat zou voor iedereen maar beter zijn.
 2. Socrates

  AFC Ajax

  Je hebt Tadic, Lucca en Kudus. Elke idioot zet dan Lucca in de spits, Tadic op links en Kudus op rechts. Maar Schreuder zet dus Tadic op rechts, Kudus in de spits en Lucca op links.
 3. Socrates

  Feyenoord

  Ja, die lezing kan ik ook inkomen. Het verschilt imo per speler. Ging mij vooral om Jahanbakterweinigvan maar blijven opstellen. Idrissi is dan best oké geweest maar vind ik niet echt een goede zet voor op de lange termijn. En door aan hen vast te houden kunnen jongens met potentie en eventueel restwaarde als Paixao, Walemark en Dilrosun niet echt lange tijd zich ontwikkelen. Dat zou wel jammer zijn. Een Walemark of Taabouni kan je misschien nog eens uitproberen op tien. Zijn technisch wel aardig maar missen een grote versnelling. Szymanski ligt wel aardig in de markt, denk ik. Sowieso een nummer tien. Kan de investering best waard zijn als ze het idee hebben dat hij ook nog voldoende kan groeien.
 4. Socrates

  Feyenoord

  Het mag ook best gezegd worden dat Slot gewoon te lang vast heeft gehouden aan met name bepaalde buitenspelers. Al die wisselingen voorin zorgen ervoor dat er nog amper echt vaste patronen in het aanvalsspel opgesloten zitten. Als je dan ziet dat het middenveld wat stabiliteit mist nu zonder Aursnes is het al gauw wat meer los zand met bevliegingen. Als Timber zich kan ontwikkelen in de meer defensieve rol op het middenveld en er een redelijk structurele aanval ontstaat dan kan het al gauw wat vaster in balbezit worden allemaal. Eigenlijk zou je bijna zeggen dat een vertrek van Kökcu nog best goed uit zou kunnen pakken. Dan kan je Timber meer laten schakelen op het middenveld, een meer defensieve middenvelder inwerken (misschien die Wieffer, jeugd of scouten) en een Szymanski meer vrijheid op tien geven. Dat zou qua balans al iets meer werken, denk ik.
 5. Socrates

  AFC Ajax

  Hoe komen mensen bij Raya en Rulli dan? Waarom zouden die naar Ajax gaan? Vreemde geruchten. Als je werkelijk in die vijver kan vissen mag je dat ook weleens voor veldspelers gaan doen.
 6. De Belgenvariant (de tijdloze oid) is al ietsjes smaakvoller. Holland zit vol smaakloze grijze muizen, Coldplay-wank enzo.
 7. Socrates

  AFC Ajax

  Mooi, je stond internationaal voor lul met die opa. Ook met deze trainer overigens.
 8. Socrates

  Feyenoord

  Had Markie te diep in het kerstglaasje gekeken?
 9. Same, behalve dat laatste dan. Die 4 punten neemt 'ie maar lekker terug.
 10. Socrates

  Brits voetbal

  Nee maar blessures enzo. Dat hij ook balletjes inlevert op z'n tijd was op het middenveld ook al. Onder druk is 'ie zo geweldig niet altijd in zijn passing.
 11. Socrates

  Brits voetbal

  McTominay al die balletjes weggeven weer Wan-Bissaka valt nog wel mee voorlopig.
 12. Socrates

  AFC Ajax

  En wat heeft Berghuis precies met Karsdorp te maken? Alleen een Feyenoord-verleden zeker? Dat boeit mij geen reetje, het gaat mij om de voetballer Karsdorp waar ik niet zo'n hoge pet van op heb. En niet alleen ik. Speelt gewoon bagger bij Roma en dat op RM. Berghuis vind ik overigens niet de beste bij Ajax. Timber, Kudus en Brobbey zijn dat voor mij (niet voor Schreuder overigens, maar dat zegt meer over de beste man zelf). Berghuis is van een technisch goed niveau en is ook wel een completere speler geworden vergeleken met zijn Feyenoord-tijd. Dat is niet zo gek, bij een andere club ben je de ster met een vrije rol en dan een stapje hogerop moet je je opnieuw bewijzen en zijn er wel meer die iets leuks met een bal kunnen. Ziyech maakte ook zo'n ontwikkeling door bij Ajax.
 13. Socrates

  AFC Ajax

  Domste wat je kan doen inderdaad. En Karsdorp moet je helemaal niet doen.
 14. Denk dat het voor mensen met een beetje alternatieve smaak een wat nutteloze onderneming is. Dan staan je nummers er gewoon één keer in en wint alsnog een band voor grijze muisjes als Coldplay.
 15. Nu ja, het vervelende is imo vooral dat het al de twaalfde keer is dat hij komt met "goh, het leeft niet zo hè?" en ik niet echt begrijp wie of wat hij daarmee iets wil bewijzen of wat de relevantie ervan überhaupt is. Kan ons het ballen dat op de korfbal niemand het over een WK voetbal had.
 16. Rendeert hij niet in Oranje, of snappen Nederlandse coaches niet zo heel goed hoe ze een echte wingback implementeren? Maar ja, ik zou ook het vertrouwen geven aan Frimpong. Kan nog iets aan de bal, beetje snelheid enzo.
 17. Socrates

  Praatprogramma's

  Daarom zit 'ie er ook. Slap rechts meelullen in de grote herhaalshow.
 18. Hateboer is technisch wel beter dan Dumfries. Vraag mij zelfs af of Dumfries hem er uit zou spelen bij Atalanta in de manier waarop zij spelen. Daar moet alles met een idee zijn, geen blinde renpaarden.
 19. In een 4-3-3 heb je alleen nooit een echte rechtsbuiten. Wat dat betreft zonde dat Ziyech een andere keuze heeft gemaakt en Ihattaren er geen zin meer in heeft.
 20. Socrates

  Brits voetbal

  Met Rashford in de spits spelen ze vaak wel aardig. Martial was altijd geblesseerd, een alternatiefje zou wel handig zijn. Maar Ronaldo is niet beter dan hen gebleken dit seizoen. Met hem spelen ze juist statischer en scoren ze nog minder.
 21. Socrates

  Brits voetbal

  Weet nou niet meteen of Amrabat zo geschikt zou zijn voor Liverpool. Past imo meer bij een defensievere ploeg die wat lager staat en waarbij men niet te veel van hem verwacht in balbezit. Italië of Spanje lijken mij daarnaast ook nog meer geschikt voor hem (iets tactischer, iets meer tijd aan de bal). Je kan ook gewoon tegen hem zeggen dat Ronaldo dit seizoen reteslecht speelt en net zoveel toevoegt als een Vincent Janssen zou doen. Dan ben je sneller klaar.
 22. Van Dijk is dit seizoen lang niet geweldig. Omdat hij vooral teert op fysiek en het daarom te verwachten is dat hij redelijk vlug achteruit zal gaan de komende jaren lijkt het mij een goed idee om De Ligt al in het elftal te posteren. Hoezo vraag je je af of Danjuma wel beter is dan Gakpo trouwens? Gakpo is de beste Eredivisie-aanvaller en scoort een paar goede doelpunten tegen kutploegjes, Danjuma laat zich de laatste jaren op La Liga en ook CL-niveau zien als een complete aanvaller. Ik vind Gakpo nog helemaal niet van het statuur van een Danjuma. Internationaal heb ik dan ook louter verbazing gelezen over het niet selecteren van Danjuma. Grappig genoeg meer dan in eigen land, daar ging het over de keepert van NEC. Daarnaast, omdat Brobbey een pure diepe spits is, heb je imo in mijn opstelling een linkerspits nodig die ook nog iets kan forceren. Dan heeft Danjuma meer voetbal in zich tov een Gakpo. Niet beperkter vergeleken met een Memphis of een Bergwijn momenteel anders. Brobbey heeft naast een sterk lichaam namelijk wél snelheid, diepgang en slimmigheidjes om van een verdediger af te komen.
 23. Koeman zal wel weer 4-2-3-1 spelen of gewoon 5-3-2 inderdaad. Ik zou doorgaan in hetzelfde systeem maar offensiever en frisser. Meer voetbal en jonge, frisse energie erin. DM: Flekken (Bijlow/Noppert) RWB: Frimpong (Dumfries) RCV: Timber (Geertruida) CV: De Ligt (Van Dijk) LCV: Aké (Van de Ven/Koopmeiners) LWB: Malacia (Bakker/Taylor) RCM: Schouten (Van de Beek) LCM: De Jong (Gravenberch) CAM: Simons (Berghuis/Lang) RS: Brobbey (Malen/Bergwijn) LS: Danjuma (Gakpo)
 24. Het heeft alleen op de Noorse inzending na weinig met het Eurovisie Songfestival te maken.
 25. Socrates

  AFC Ajax

  5-4 gewonnen van Volendam, er is nog hoop!
×
×
 • Create New...