Jump to content

Socrates

Leden
 • Posts

  10,377
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  39

Everything posted by Socrates

 1. Voor de liefhebber. Hups.
 2. Ongelofelijk hè, hoelang blijft die z'n krediet nog bewaren? Elke domme fan ziet zelfs al dat het niks is. Wat een draaicirkel ook. En altijd overtredingen nodig om zichzelf te corrigeren.
 3. Gecondoleerd met Cocu @Vitesse88. Denk maar zo: er waren in Dirk Kuyt, Frank de Boer en Aad de Mos nog altijd drie slechtere opties.
 4. Brobbey was twee dagen ervoor en geen hele wedstrijd. Gakpo kon ook gewoon met Bergwijn en Malen zat er niet eens bij. Klaassen speelde niet echt als tien, meer als CM's met Berghuis (later Taylor) voor CVM De Roon. En al had 'ie daar wel gespeeld, hoef je ook niet per sé met een tien te spelen. Als je met De Roon (defensief) speelt wil je toch betere voetballers naast hem op dat middenveld. Schouten zit er niet eens bij, de jongens van PSV (Xavi en Veerman) ook niet en Gravenberch en Taylor beginnen dan op de bank. Tja, ik vind het kansloos. Als je zo graag een lopert wil zou ik zelfs nog eerder een Van de Beek zonder enkele wedstrijdritme meenemen, die kan in elk geval nog eens een bal aannemen en een fatsoenlijke pass versturen.
 5. Ook zo genoten van Klaassen en Janssen ja?
 6. Van ForzaUtreg naar ForzaHolland misschien?
 7. Over voedsel gesproken: ik heb dus altijd al het gevoel gehad dat jouw pf een pot met augurken was.
 8. Dat vraag ik niet. Wat heeft niet met oranje kazen op je kop lopen en weigeren 'het is stil aan de overkant' mee te zingen precies te maken met je eigenwaarde? Dat is een hele bijzondere verbinding die je daar legt hoor. Sterker nog, ik zou eerder beargumenteren dat het wél blijk geeft van wat zelfrespect.
 9. Hoe kom je precies op zelfhaat? En prima hoor, doe wat je niet laten kan.
 10. Dat zou nog eens mooi zijn. Frenkie doet de opbouw, De Bruyne de creatieve passes naar voren. Niet zozeer onbegrip - je kan het sociologisch prima verklaren - maar ik vind het wel vies ja. Zeker in het geval van Nederland en de Oranjesupporters. Dat is geen passie of grinta of iets, hè. Dat is gewoon sulligheid ten top. Bruine boterhammen met pindakaas en oranje kazen op je hoofd dragen-gehalte. En dat het geluidsniveau aan de overkant tegenvalt enzo.
 11. Als je in de commentsectie van Voetbalzone komt verdien je ook wel een flinke sneer.
 12. Klopt, aangeboren talent om op een bank te zitten.
 13. Maar hee, Southgate laat ook gewoon een Tomori in bloedvorm thuis voor fucking Harry Maguire. Er zijn genoeg kutcoaches op dat WK straks, er is altijd hoop.
 14. Vinden jullie dit nou niet wat overdreven? Waar gaat het over, joh. Lijken wel twee patriotten in fase van oorlog.
 15. Ik herken dat sentiment helemaal niet hier, sterker nog, er is vaak juist veel sympathie voor de Belgen. Op dat toernooi waar Nederland niet bij was droeg de vaderlandse media het volk nog net niet op om voor België te supporteren. In België leeft dat meer, tegen de kazen/kezen (wat was het nu?) en het zo arrogante en platte Holland. Overigens lijkt het tegenwoordig eerder andersom: de Nederlanders worden wat meer nuchter en de Belgen verliezen een beetje de rationaliteit door hun opgevoerde chauvinisme. Dat vind ik wel jammer.
 16. Socrates

  Rode Duivels

  Witsel doet dat inderdaad best redelijk bij Atléti, teert veel op zijn fysiek. Beetje vlugheid naast hem heb je wel nodig, niet met die twee oude gasten. Ja, of je moet echt heel diep in gaan willen zakken. En dat middenveld moet gewoon altijd twee van Onana/Sambi/Lavia/Mangala + De Bruyne zijn hè. Help je De Bruyne ook veel meer mee. En geef hem een voorhoede waar die serieuze ballen op kan geven. Carrasco/T. Hazard/Trossard/CdK. Niet weer met Batshuayi en E. Hazard. Gewoon gasten die ook eens diep kunnen gaan.
 17. Socrates

  AFC Ajax

  Helemaal niet eens over de passing en het overzicht van Kudus. Daarnaast zorgt hij voor bewegelijkheid, iets wat de rest heel erg mist. Bergwijn levert voorlopig helemaal geen diepte. Berghuis en Tadic moeten alles in de voet, Brobbey staat in de punt. In heel veel wedstrijden kan je iemand gebruiken - sterker nog, heb je echt zo'n iemand nodig - die wél over die bewegelijkheid beschikt en iets kan forceren. Voor mij zijn er twee zekerheden: Bergwijn op links, Brobbey in de spits. Op LCM, CAM en RB kan je - ook gezien de tegenstander - rouleren met Taylor, Berghuis, Kudus en Tadic, waarbij Berghuis en Kudus bij mij degene zouden zijn die het vaakst spelen, zeker in internationale wedstrijden. Zij kunnen dat tempo momenteel het best aan en beschikken over de hoogste handelingssnelheid.
 18. Ik vind Geertruida eigenlijk wel van een constant hoog niveau. In mijn ogen is hij met afstand de best mogelijke back-up voor Timber als RCV. Mobiliteit, snelheid, verdedigend erg scherp en prima aan de bal. Daarnaast kan hij eventueel een back-up zijn voor Dumfries (Geertruida heeft in elk geval een betere techniek en speelt wat meer als IWB) en zou hij zelfs naast Frenkie nog een interessante optie kunnen zijn. Multifunctioneel. Ik ben het ook niet eens met @La Pulga over De Vrij en De Ligt. Dat zijn voor mij back-ups voor Van Dijk. De centrale man, liefst in de mandekking op een spits. Timber en Aké moeten heel veel hun posities ook verlaten: breed naar de zijkant of doordekken tot op het middenveld. Dit wil je De Ligt en De Vrij eigenlijk niet zien doen, dat kunnen ze helemaal niet goed. Omdat De Vrij sinds afgelopen seizoen gewoon echt ontzettend matig speelt en sindsdien veelal bankzitter is (terwijl ze nog altijd met 3 CV's spelen) zou ik hem dan thuis laten. Geertruida kan dus wel op die buitenkant-CV positie spelen, dan neem ik liever hem mee.
 19. Hoezo heeft Geertruida het niveau nog niet? En Veerman is slechter dan Klaassen en Taylor?
 20. Voor mij zitten Nederland en België wel echt onder Spanje en Argentinië nog, zeker qua kwaliteit. Maar veel valt en staat ook bij de tactische uiteenzetting + de teamgeest op zo'n WK.
 21. Ja, dat zal wel. Van Gaal heeft altijd zijn lievelingen + het idee dat enkel spelers die hij met dikke nek toegesproken heeft betrouwbaar zijn in 'zijn systeem'.
 22. Zet je gewoon even Molina eruit. Ook liever Acuña ipv Tagliafico imo. Maar goed, ja, ik weet niet of Dybala op links en Messi op rechts gaat werken. Het is een aardige puzzel. Ik zou overwegen om Messi op de bank te zetten en als joker steeds in te brengen, maar dat is voor jou vast vloeken in de kerk.
 23. Socrates

  AFC Ajax

  Wat heeft dat precies ermee te maken dan? Ik weet niet of je gister hebt gezien, maar Bergwijn is sowieso niet erg goed in vorm, hè? Een paar goede schoten verbloemen dat niet.
 24. Socrates

  Rode Duivels

  Oh ja, maar Aad de Mos met Jan Boskamp ook.
×
×
 • Create New...