Jump to content

Socrates

Leden
 • Posts

  7,893
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  29

Socrates last won the day on June 17

Socrates had the most liked content!

Reputation

1,898 Excellent

Personal Information

 • Managerstijl
  Italiaan

Recent Profile Visitors

2,976 profile views
 1. Vraagt enkel de bal in de voet met zijn rug naar het doel. Heeft een sterk lichaam en dribbelt vaak kort naar binnen om op doel te schieten. En dan meestal naast. Bij Ajax deed hij dat vaak ook al, op jongere leeftijd was hij misschien iets mobieler en dus ook iets sneller. Maar nooit écht snel en nu al helemaal niet meer zo. Op rechts dus geen optie imo. Op links halen Gakpo, Lang, Groeneveld etc een hoger rendement. Ik zie in hem wel een alternatief voor Memphis. In elk geval meer dan Luuk de Jong en Wout Weghorst. Malen vind ik meer een redelijk handig counterspitsje, niet direct een technisch aanspeelpunt om mee te combineren.
 2. El Ghazi snelheid en diepgang? Dat eerste heeft hij niet echt en het tweede wil die vaak niet. Bal in de voeten. Vind hem dus ook geen optie voor rechtsbuiten.
 3. Op deze manier niet, nee. Eeuwig rekenen op veteranen die elk jaar weer door hun hoeven zakken in belangrijke wedstrijden. Hoeveel wedstrijden zijn er nog nodig om erachter te komen dat Pique en Busquets in je as niet meer kan tegen moderne ploegen met lopende mensen? Roberto is ook allang klaar en 5-3-2 is niet duurzaam en levert op de korte termijn ook (te) weinig op. Wat je vanaf het begin moet doen is de rollen omdraaien. Jeugd het vertrouwen geven. Je moet ze echt ontwikkelen, fysiek en tactisch grillen, coachen.. Dat doe je vooral door ze te laten spelen. Je zou al veel eerder/langer de definitieve schakel naar 4-3-3 moeten maken en dat zonder de veteranen. Dan kan je op termijn weer opbloeien. Een goede trainer met oog voor de lange termijn had al direct begonnen aan een 4-3-3 met nieuwe as Araujo, Eric/Mingueza en Frenkie. Pedri met Puig of desnoods Gavi en voorin Demir/Collado op rechts. Zodra Coutinho/Fati/Dembele terugkeren heb je weer een kwaliteitsimpuls voorin. Wat Koeman nu doet is verder pijn lijden en uitstellen. Hier heeft niemand wat aan.
 4. 3-5-2 met Pique+Roberto+Busquets+Luuk. Niet beter? Eerder: veel slechter kan je het niet doen.
 5. In een 4-3-3 vind ik El Ghazi niet veel toevoegen op de vleugels. Heel misschien als aanspeelpunt in de spits met wat bewegingsvrijheid. Dat zou ik het uitproberen nog wel waard vinden. Groeneveld zou ik ook weleens willen zien, maar weet niet of hij ook op rechts kan. Gakpo en Lang zou ik in ieder geval niet op rechts zetten. Redelijk. Voordeel met oog op Oranje is dat Mourinho met vier ipv vijf achterop staat en hij nu dus gewoon weer rechtsachter staat. Een oproep in de plaats van Rensch was wel terecht geweest imo. Onbegrijpelijk dat hij er weer bij zit, wat moet je ermee. Wappie Weghorst als een soort stormram, tja, dat kan nog. Maar dan Luuk lekker thuis laten.
 6. Alisson heel gauw even wel vergeten. Na die CL-winst maakt 'ie de domste en meest slordige fouten. Ederson is oké, maar kan vooral goed meevoetballen.
 7. Oblak is sowieso by far de beste keeper.
 8. Socrates

  AFC Ajax

  Neres is bij uitstek ook iemand die vertrouwen en ritme nodig heeft, heb ik het idee. En ook aanvoer, want zeker op links gaat hij dus vaker diep, zie die CL-campagne destijds. Hij is nu al wat langer weer fit, maar met enkel invalbeurten komt hij niet terug in vorm. Tadic blijft wel sloom voor op links. In Europa zal je ook vaker counteren en dan heb je er daar niet heel veel aan. Zeker in Europa kan hij dan soms anonieme wedstrijden gaan spelen, want enkel op techniek heb je soms niet heel veel opties vanaf een flank. Ik blijf het zonde vinden dat je niet van zijn techniek en voetballend vermogen profiteert door hem op een centrale positie te zetten. Blind was inderdaad gisteren wéér niet goed imo. Las de momenteel beste tv-analist als je het mij vraagt daar ook weer zinnige dingen over zeggen. https://m.voetbalzone.nl/doc.asp?uid=393876
 9. Blijf het idioot vinden dat die bondscoaches hun werk nooit doen. Als Klaassen (redelijk) goed speelt bij Werder Bremen in de Bundesliga: boeiend. Groeneveld de smaakmaker van de Championship: boeiend. Lang de Neymar van België: boeiend. Schouten loopt op het middenveld te bazen in Italië: nou en. Maar schiet je er een paar in bij Feyenoord (Til) of ben je bankzitter of speel je heel gemiddeld bij Ajax (Rensch & Klaassen)? Dan zien we je; in het Nederlands elftal! Kijk, ik snap dat wij op dit forum sommige niet volgen en/of goed kennen. Maar kom op, als bondscoach met je staff, wat doe je dan? Studio Sport om 19u-scouting, hoor.
 10. Socrates

  AFC Ajax

  Mja, dat is dus met de veronderstelling dat verder alles blijft zoals het is, toch? Ik denk wel dat het goed/belangrijk is om iemand tussen Gravenberch-Alvarez (gebrek aan creatieve passing) en Haller (gebrek aan voetballend vermogen) te hebben staan die compenseert wat zij missen. Dat doet Klaassen duidelijk niet, Berghuis zou dat al beter moeten kunnen. Gister vond ik hem daarin alleen niet heel opvallend, maar ook niet slecht iig. Ik vraag mij alleen af of Tadic dat niet beter in zou vullen. Naast dat ik hem op links wat beperkt blijf vinden. Mis dan nog steeds snelheid/diepgang. Je ziet hoe fijn het is als Antony dat eens een keer doet (en Haller profiteert daar ook van, want die betrek je niet in een aanval, maar laat je gewoon afdrukken voor goal). Kort antwoord: laten staan, maar misschien ook eens Tadic uitproberen op tien, met dan Neres/Daramy op links.
 11. Socrates

  AFC Ajax

  Tja, lekker laten gaan. Lezen en nadenken is voor de één soms moeilijker dan voor de ander.
 12. Socrates

  AFC Ajax

  Dacht boven de 2m, maar dat is inderdaad heel veel minder. Bedankt voor de nuttige toevoeging Karlo.
 13. Socrates

  AFC Ajax

  Ze missen ook 2 van hun 3 CV's, waarvan één de leider en ook aanvoerder is (Coates). Die is ook boven de 2 meter trouwens. Dus dat kan wel wat verklaren, maar nog steeds is het zwak ja.
×
×
 • Create New...