Jump to content

Rogier.

Leden
 • Content Count

  7,683
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

15 Good

About Rogier.

 • Rank
  Coz' I can
 • Birthday 06/29/1997

Personal Information

 • Woonplaats
  Koekjesland
 • Favoriete Club
  Ajax

Recent Profile Visitors

715 profile views
 1. Houd die Smeets maar in de KKD hoor, straks verspelen we weer een kampioenschap op de laatste speeldag.
 2. Rogier.

  AFC Ajax

  Niet vergeten dat we dat ook dachten van Sulejmani. Desalniettemin sowieso de gok waard. Enige probleem is wel dat Neres' favoriete kant juist rechts is, waar Odegaard nu ook speelt
 3. Ah, op die manier. Ben het er overigens nog steeds niet mee eens haha, want het draait om het vinden van de juiste balans tussen 'het domineren van de bal' en 'het domineren van de ruimte'. Omdat ik dit zelf niet goed uit kan leggen, drop ik even dit filmpje: Sterke en kort samenvattende uitleg over de rivaliteit waarin ook dit soort principes aan bod komen. Onder andere de tactiek van Fellaini in de Europa League finale tegen Ajax passeert de revue. Maar ik begrijp wat je bedoelt, denk dat het een beetje mening ook is (wat een voetballiefhebber pur sang ben je toch ook cim ;c)
 4. Rogier.

  Eredivisie Topic

  Gadverdamme wat een ranzig lekkere pass van Odegaard zeg.
 5. Dat ligt eraan wat je overdreven vindt. Real Madrid speelt veel minder op de counter (al kunnen ze dat nog steeds fantastisch, 2e goal in de thuiswedstrijd) sinds Ronaldo weg is, en zowel Juventus als Spurs pogen dominant voetbal te spelen. Dat zijn speelstijlen die het huidige Ajax fantastisch liggen, aangezien zij samen met Barcelona de enige ploegen die letterlijk iedereen kapot kunnen spelen zodra er enige ruimte ligt. Juist tegen PSV gingen we ontzettend nat toen Ten Hag met De Jong achterin ging spelen (wat naar mijn mening onder de noemen 'niet aanpassen' valt), waar we in de terugwedstrijd een PSV tegenover ons kregen die niet wilde voetballen waardoor hun counters ook niet echt opgestart konden worden. Ten Hag heeft daar zeker in de looplijnen in verdedigend opzicht nuances aangebracht waardoor dat spel nog minder uit de verf kon komen. Om even een ander voorbeeld aan te halen, Guardiola vs. Klopp. De eerste wedstrijden die zij tegen elkaar speelden ging Guardiola er telkens af. Daarna ging ook hij zijn tactiek tweaken. Net als Ajax nu blijft dat met veel balbezit en het proberen de tegenstander kapot te spelen. Dat bracht 'm wel het benodigde resultaat, winst. Ik heb de wedstrijd Oss - Sparta niet gezien, maar als Fraser er thuis 4-1 afgaat enkele weken voor 'ie uit 2-0 wint kan je spreken van een succesvolle aanpassing. Hierbij denk ik niet dat Sparta heel veel aan kan passen, aangezien ze daar de kwaliteit gewoon niet voor hebben. Waarschijnlijk heeft Fraser de mindere kanten van Oss geprobeerd bloot te leggen op een manier die Sparta bekend is. Tegen een 5-mansverdediging (toch?) kan dat al heel gauw tot heel ander voetbal leiden. @cimbomcu Op je laatste bericht; dat komt door de manier waarop Ajax speelt. Ik heb me daar niet in verdiept, maar ik denk dat als je puur kijkt naar de veldbezetting er een hoop veranderd is in de tweede wedstrijd tov de eerste. Het spel van Ajax is echter onmogelijk te veranderen, dat is namelijk hoe de ploeg is en de tegenstander het meest pijn kan doen. Desalniettemin worden er door een goede trainer (Ten Hag in dit geval, die imo op weg is om een van de beste trainers ter wereld te worden) aanpassingen gedaan, die bij de ene ploeg significanter zijn dan de andere. Daarom kun je Sparta en Ajax ook niet vergelijken imo.
 6. Niet elke speelstijl werkt tegen elke club cim, dat zou jij wel moeten weten als we het over Ajax - PSV hebben. Ajax heeft altijd moeite met dat vieze countervoetbal dat PSV de laatste jaren speelt. Ja, dan stel je je daar op in en pas je wat aan. Het tekent juist een goede coach als 'ie dat doet en succes boekt.
 7. https://nos.nl/artikel/2285609-sportforum-als-roglic-bij-astana-had-gereden-hadden-we-er-een-heel-ander-idee-bij.html Hoe denken jullie hierover? Weet niet echt of hij abnormale tijden reed (bijvoorbeeld die beklimming in 1e tijdrit), maar eigenlijk vind ik het wel heerlijk om te zien dat er totaal niet meer over doping gespeculeerd wordt als zo'n renner het bizar goed doet. Lijkt het toch nog ooit goed te komen met de wielersport.
 8. Rogier.

  AFC Ajax

  Waan van het moment oid gok ik. Nederlands, weten dat 'ie wat kan en PSV haar spelers wegkopen à la Bayern. Vind 'm zelf iig sowieso te duur, relatief gezien.
 9. Rogier.

  AFC Ajax

  long time no see RG. Vind het een vrij onrealistisch plaatje. Los van het feit dat zowat elke speler die je noemt een versterking is (alleen wie is Castillo?), PSV gaat meer dan 30 miljoen willen voor Bergwijn en ook Alderweireld gaat denk ik niet komen. Daarnaast is denk ik dit middenveld niet echt in balans en behoorlijk veel renovatie. Niet al die spelers hoeven meteen weg..
 10. Rogier.

  Belgisch Voetbal

  Ja precies dat was ook mijn gedachte. Heb hem nooit een hele wedstrijd zien spelen, maar op de beelden die ik heb gezien leek het me echt de perfecte opvolger van Frenkie, die inderdaad ook nog eens goed bij Ajax past. Misschien hebben ze 'm wel gepolst maar heeft hij zelf nee gezegd, kan natuurlijk ook.
 11. Rogier.

  Belgisch Voetbal

  Naar wat voor clubs denken jullie dat Berge zal vertrekken? Had verwacht dat Ajax een poging zou doen om die binnen te halen, maar die hebben nu Marin ook al gehaald natuurlijk. Niet echt een beeld van hoe goed hij daadwerkelijk is @Simonsav @glennix
 12. Rogier.

  AFC Ajax

  https://totalfootballanalysis.com/player-analysis/lisandro-martinez-superliga-defensa-y-justicia-tactical-analysis-statistics Ook voor andere geinteresseerden. @Regis, heeft iets van 5 van de dik 50 wedstrijden echt als linksback gespeeld. 1.78 is idd vrij klein, maar schijnt net als Tagliafico goed te kunnen koppen. Verder wel eens, Overmars en Sar gaven aan nog meer Tadic en Blind achtige aankopen te willen doen. Misschien een gek idee, maar zou Robben open staan voor Ajax denken jullie? Dat zou echt een bizarre transfer zijn namelijk Los van het feit dat hij de helft van de tijd geblesseerd is en misschien niet past bij de huidige spelers van Ajax. Zal natuurlijk altijd wel van meerwaarde zijn.
 13. Rogier.

  AFC Ajax

  Martinez is een centrale verdediger, maar is tactisch heel sterk waardoor hij meerdere systemen en verwante posities aan kan. Denk aan een type Blind, met een fantastische positionering, goed voetballend vermogen (crosspas e.d.) en het Argentijnse 'gif'. Verwacht persoonlijk misschien komend seizoen al de tandem Tagliafico - Martinez - Magallan achterin en Blind die af en toe doorschuift naar nummer 6, Lisandro nummer 2 schijnt echt heel goed te zijn namelijk.
 14. Rogier.

  AFC Ajax

  Ik verwacht nog steeds heel veel van Eiting. Begon dit seizoen uitstekend en zou zichzelf meer dan prima kunnen ontpoppen tot een fantastische opvolger van De Jong of op de positie van Schone. Heel veel gaat ook afhangen van de prestaties van die Marin denk ik. We hoeven in ieder geval niet meteen nog een fantastische middenvelder te kopen, want daar is al deels op ingespeeld. Verwacht dan ook dat er eerder ingespeeld gaat worden op het mogelijke vertrek van Ziyech, Neres en Van de Beek. Daar gaat er toch wel zeker minstens eentje van weg.
 15. Goeie score, maar voor de punten jammer van de volgorde van Max, Vettel en Leclerc 2 ipv 9 punten daar
×
×
 • Create New...