Jump to content
Laat je horen: De MU Bokalen 2023! ×

Hwb

Adviseur
 • Posts

  14,356
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Posts posted by Hwb

 1. 12 uur geleden zei timpy00:

   

  Nou is een (zware) blessure overigens niet per se een argument of iets wel of geen rood is natuurlijk.

   

  Als je kijkt naar de spelregels, komt het neer op 'met buitensporige inzet'. Dat wordt uitgelegd als 'dat de speler de noodzakelijke inspanning ver overschrijdt en dat hij de veiligheid van de tegenstander in gevaar brengt'.

   

  Een (zware) blessure is op zich wel een bewijs (geen voorwaarde) voor het in gevaar brengen van de veiligheid van de tegenstander. Niet voor het ver overschrijden van de noodzakelijke inspanning.

   

  En dan is er ook nog de categorie ernstig gemeen spel, waarbij staat:

  "Een tackle of het aangaan van een duel, waarbij de veiligheid van de tegenstander in gevaar wordt gebracht, moet bestraft worden als ernstig gemeen spel.

  Een speler die naar een tegenstander springt in een duel om de bal te veroveren, hetzij van voren, van opzij of van achteren, en dit doet met beide benen, met buitensporige inzet, of de veiligheid van de tegenstander in gevaar brengt, maakt zich schuldig aan ernstig gemeen spel."

   

  Het gekke is dat daar alleen het in gevaar brengen van de veiligheid van de tegenstander al genoeg is voor rood.

   

   

  Het is een in verschillende opzichten een erg slecht uitgevoerde tackle van Berghuis. Ik ben van mening dat dit een rode kaart is, maar weet ook dat die in zulke situaties lang niet altijd gegeven wordt. Dat Berghuis zelf zegt dat hij twijfelt over geel is lachwekkend en bewijs dat voetballers (net als trainers en commentatoren) de regels niet zo heel goed kennen.

 2. Op 26-11-2023 om 19:17 zei joostmakaay:

  Voor de statistieken/records een mooi seizoen, maar nog een van deze en je gaat kijkers kwijt raken. Hoop dat RB iemand in het tweede stoeltje gaat zetten die het Max nog enigszins moeilijk kan gaan maken, anders gaat het weer een groot snoozefest worden komend seizoen.

   

  Ze hebben al bekend gemaakt dat Perez volgend jaar ook bij RB rijdt toch?

 3. Maar dat Kortrijk-verhaal is (vooralsnog) niet heel schokkend toch? Een zaakwaarnemer die hij kent, heeft tegen hem gezegd "joh, ik heb Amerikanen die een voetbalclub willen kopen, weet jij toevallig een club die te koop zou kunnen zijn?". Toen heeft hij Kortrijk genoemd en heeft die zaakwaarnemer Kortrijk en die Amerikanen in contact gebracht.

   

  Dat is iig het verhaal zoals ik het tot nu toe ken. Lijkt mij niet dat Kroes daar iets te verwijten is.

  Die uitspraken over Mislintat zijn in dat opzicht echt veel kwalijker imo. Tenzij hij al over informatie beschikt die nog niet bekend is, maar eigenlijk zelfs dan.

 4. Het enige wat tot nu toe duidelijk is geworden, is dat dat agentschap 3% van de aandelen in Mislintats bedrijf heeft toch? Hoewel niet zuiver, schrik ik daar niet meteen van. Wijst in elk geval niet op enorme zwendel.

   

  Wat de aanleiding voor het ontslag van Mislintat geweest schijnt te zijn, is het tekeergaan op de Toekomst tegen trainers en spelers voor de wedstrijd tegen Feyenoord(?).

   

  Mislintat heeft vooral de jaarlijkse kosten fors naar beneden moeten brengen. Daaruit zijn bv het vertrek van Tadic, Klaassen en Conceicao (ook) te verklaren.

 5. Er waren rond de transfers al heel snel verhalen dat Mislintat veel te veel betaald had voor die spelers. Volgens mij ontstond het rond het verhaal dat hij zaken deed met een agentschap dat aandelen had in zijn bedrijfje. Daarbij werden bij tal van aankopen bedragen genoemd wat ze waard waren, maar veel mensen vonden de betaalde bedragen realistischer (zelfs als ze aan de hoge kant waren) dan de genoemde bedragen waarvoor een speler gehaald zou kunnen worden. Zo werd van Manssverk gezegd dat hij een jaar eerder voor 2,5 mln ofzo naar Feyenoord had gekund, terwijl Ajax nu 6 betaalde. Zo'n prijsstijging is bij een jonge speler die in dat jaar zowel groepsfase Conference League als kwalificatie CL heeft gespeeld (en zich dus als basisspeler in Noorwegen voor de kwalificatie CL heeft geplaatst), is helemaal niet heel gek.

  Akpom was een ander voorbeeld. Ramaj ging het ook over, maar daarvan is redelijk duidelijk geworden dat er minder betaald werd dan in eerste instantie werd geroepen.

 6. Plus, er zijn ook verklaringen dat hij minstens een beperkt geklede speelster in de fysioruimte (waar hij op dat moment überhaupt al niet hoort te zijn, wat hij vaker deed) heeft betast. Weet niet of daar officieel een klacht van is gekomen en of dat is meegenomen, maar het kwam wel naar voren in een stuk van (volgens mij) Het Parool.

   

  Is ook veelzeggend dat hij in principe 2 jaar schorsing krijgt (waarvan 1 voorwaardelijk). Dan is er echt wel wat aan de hand geweest en niet alleen een paar gevoelige vrouwen.

 7. 3 minuten geleden zei bas huijsmans:

  Bas Kuipers als back up van Smal is ook nog niet zo gek

   

  Direct betrokken bij 22% van de goals van zijn club. Slechts 216 minuten nodig voor een goal of assist als linksback. Moet je nagaan wat die kan als hij betere spelers om zich heen heeft.

 8. 1 minuut geleden zei Rinus:

   

  Uhu. Vind dat Smal het mag gaan proberen. Als die het goed doet dan kan het zijn carriere weleens een boost geven. Ake zou ik VC zetten als Virgil te oud wordt.

   

  Vanzelfsprekend. Maar dat geldt ook voor Evert Linthorst, Sven Mijnans, Redouan El Yakoubi of Bobby Adekanye. En daar ruim je geen plekje voor in.

 9. Op 15-11-2023 om 21:20 zei Rogier.:

  Het is nog niet voorbij, nog langer niet, nog langer niet. Het is nog niet voorbij…

   

  Mag hopen dat deze woorden verdraaid zijn. Gênant anders. En dat zou de verlosser moeten zijn.

   

  Ik heb het boek 'De Coup van Cruijff' van die schrijver gelezen, dat vond ik niet heel sterk. Stonden echt wat dingen in die niet klopten en/of onvolledig waren.

 10. 2 uur geleden zei Gert:

  Zo fakking trots op Brobbey. Zoveel kritiek van best bekende namen en zelfs van je eigen bondscoach. En dan weer zo spelen. Mega ruk dit puntverlies, maar denk individueel het een goede prestatie was. Die 2-2 idd wel matig maar volgens mij was hij helemaal leeg.

   

  Echt Gert? Ik zie dat hij hard werkt, maar ik vond hem helemaal niet goed. Elke keer een gevecht om de bal bij zich te houden, met tegenstanders, maar soms ook met de bal. En dat gevecht doet hij goed, maar het zorgt ook altijd voor vertraging. Nooit wordt de bal snel doorgespeeld, nooit versnelling. Hij is een stuk beter, maar het is (zoals hij nu speelt) een type spits voor lange ballen, vasthouden en wachten op aansluiting. Niet een spits voor positie- en combinatiespel.

 11. Op 10-11-2023 om 14:51 zei Rinus:

  Ik zeg gewoon wat ik denk dat het gaat worden. Ben niet aan het trollen. Ik meen het echt. Het is gewoon aanpoten, omdat alles wat Ajax ooit had, qua geld, inkomen, spelers in de eerste dat is er allemaal niet meer. Een speler zoals Brobbery is gewoon een hele matige speler. Vergelijkbaar met de spelers die van Basten toen had. Misschien zelfs slechter. Maar goed. Ik snap dat je hart en je ziel Ajax zo verdedigd, maar tja. Ik mag best zeggen hoe ik het de komende jaren zie voor Ajax.

   

  Maar dat is allemaal ook vrij snel weer terug, verwacht ik. Niet op het niveau van 15-20, maar dat is ook niet de norm, dat zijn de uitzonderingen. Het probleem is dat als Ajax zo'n uitzondering heeft, het er de norm van wil maken, wat misloopt, waardoor je daarna weer wegzakt. En weer op moet bouwen. Constante daarin: je gaat spelers kopen voor dat niveau, minder kansen voor jeugdspelers en het werkt niet.

  Een realistisch doel voor Ajax is imo deelname CL, Europees overwinteren (kan ook EL als 3e in de poule) en 1-2x per 10 jaar kwartfinale CL/halve finale EL (en dan kun je ook verder komen). Al is het de vraag hoe je dat in de nieuwe CL-opzet moet plaatsen.

 12. 2 uur geleden zei Elsjorro1990:

  Ik vind dat echt, sorry dat ik het zeg, een soort van proberen te rechtvaardigen van je mening waarom Gorter niet zo slecht is als het gros van Nederland vindt. Ik denk dat je het elke keeper kunt vragen: als je op het verkeerde been staat, zijn dat soort ballen absoluut niet houdbaar. 

   

  Toen ik die situatie zag, dacht ik 'een écht goede keeper pakt die bal'. Nou denk ik niet dat een keeper van Ajax of zelfs in de ED die pakt. Ik noem dit alleen omdat Jeroen over Gorter schreef exact paste op wat ik dacht toen ik die goal zag.

   

  Maar het lijkt nu inderdaad te veel alsof ik Gorter aan het verdedigen ben en voor hem pleit, terwijl dat helemaal mijn bedoeling niet is. Ramaj doet het oké en er lijkt potentie op meer dan oké, dus lekker laten staan. En Gorter gaat hem bij Ajax niet meer worden denk ik.

 13. 1 uur geleden zei Elsjorro1990:

  Sorry, maar dat vind ik echt klinkklare onzin. Ramaj doet net een stap naar links, waardoor die op het verkeerde been zat. Juist door zijn reactievermogen zit die er nog verdomd dichtbij. Ik denk dat er maar heel weinig keepers zijn die die bal hadden gehad. 

   

  Zijn voetenwerk ziet er imo niet heel sterk uit. Doet stapjes ipv te springen. Zie je goed in de herhaling.

 14. 22 uur geleden zei Jeroen.:

   

  Moet zeggen dat ik bij Gorter het niets eens vaak echt fouten vind die hij maakt maar hij heeft wel redelijk vaak dat een bal die voor echt goede doelmannen houdbaar is erin gaan. Vooral als je ziet hoe hij naar de hoek duikt mist daar in mijn een zekere mate van explosiviteit die voor een doelman met zijn lengte zeker gewoon nodig is. 

   

  Dat ben ik met je eens. Aan de andere kant kun je dat imo ook zeggen van de 2-1 tegen Heerenveen gisteren.

 15. Ik ben niet zo van keepers fouten verwijten. Mijn schoonvader was op een behoorlijk niveau keeper en heeft mij daarin veel laten relativeren. Maar de 1-1 tegen PSV valt in de korte hoek. Tegen zowel Brighton (1-0) als PSV (5-2) slaat hij een bal voor de voeten van een tegenstander, waar Gorter in een wedstrijd (weet niet meer welke) enorm veel kritiek over kreeg, terwijl er daar toen een bijzat die hij wel heel goed naar buiten verwerkte, daar werd opgepikt en weer voor de goal werd gebracht.

  Ook in de passing heeft Ramaj al een keer een gevaarlijke situatie weggegeven, maar dat werd geen goal.

   

  Nu ben ik ook niet voor een keeperswissel, Ramaj mag van mij gewoon blijven staan. Maar ik constateer wel dat Gorter veel meer kritiek aantrekt dan Ramaj, terwijl ik tot nu toe hun keeperskwaliteiten niet heel ver uit elkaar vind liggen.

 16. Op 31-10-2023 om 08:58 zei Acquafresca:

  Hij is zowel qua cijfers als prijzen regelmatig overtroffen door andere spelers, net als dit jaar. Maar whatever, volgens mij nemen vrij weinig mensen deze prijs serieus. Zoals Cruyff het ooit zei; vrienden stemmen op vrienden.
   

  Martinez beste keeper, maar Bonou hoger in de ranglijst. Dit soort taferelen dus. :-D

   

  Heb dit laatst eens uitgezocht, nav de eeuwige 'Messi of Cristiano'-discussie. Van de 9 seizoenen die ze allebei in La Liga speelden, zijn de cijfers (zowel G/90 als A/90) vrij overtuigend in het voordeel van Messi. In slechts 3 seizoenen was Ronaldo cijfermatig overtuigend beter. Over hun hele Europese carrière is Messi op alle vlakken beter, in zowel CL als competitie.

   

  Waarbij je zulke prijzen natuurlijk niet moet bepalen obv g/90 en a/90, maar voor een vergelijking tussen Cristiano en Messi vond ik dat wel een aardig maatstaf.

 17. 2 uur geleden zei misterhille:

  Volgens het Algemeen Dagblad keert Gorter terug onder de lat morgen...

  Wat zien wij niet wat hun schijnbaar wel zien om hem terug erin te zetten. Ramaj doet het volgens mij best aardig en Gorter maakte niet echt een perfecte indruk.

   

  Wat je hier zegt klopt, maar bij Gorter gaat het voor een groot deel ook om uitstraling. Het verschil in uitstraling tussen Ramaj en Gorter is volgens mij groter dan de daadwerkelijke verschillen qua kwaliteiten (laten we het in FM-termen attributen noemen).

  Waarmee ik overigens niet zeg dat uitstraling er niet toe doet. Maar op de een of andere manier trekt Gorter imo onredelijk veel kritiek aan, net als bijvoorbeeld Taylor.

 18. Op 31-10-2023 om 10:33 zei Arezo:

  Oprecht super veel waardering en respect voor het positivisme hier (nee, dit is niet provocerend bedoeld voor een ieder die meeleest). Waar is dat op gebaseerd?

   

  Ik denk dat wanneer Ajax de Playoffs (om Europees voetbal) haalt het al best een Houdini Act is. Dan moet je wel 3 a 4 spelers in de winter naar Saoedi Arabië laten gaan en echt knallers binnenhalen qua aankopen, dat is in de winter vaak al moeilijk. 

   

  Voor de top-5 moet Ajax in 24 wedstrijden (25 als je RKC meerekent) 4 punten goed maken op Go Ahead Eagles. Waarom zou dat een Houdini-act zijn? Ik zeg niet dat het zeker gaat gebeuren, want volgens mij kun je geen zekere voorspellingen over Ajax doen dit seizoen, maar je kunt dat imo echt niet als (nagenoeg) onmogelijk bestempelen.
  Er zit gewoon kwaliteit in de selectie, zelfs als het bij de minder goed samengestelde selecties van Ajax deze eeuw hoort.

   

  Het is imo overduidelijk dat Steijn de slechtste transfer van Mislintat is geweest, wat er ook op de andere transfers af te dingen is.

×
×
 • Create New...