Jump to content

Hwb

Adviseur
 • Posts

  13,338
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Posts posted by Hwb

 1. Waarom zou je Onana anders behandelen dan Brobbey? Waarom zou je met het opstellen van Onana een ander signaal afgeven dan je met het op stellen van Brobbey hebt gedaan?

  Je moet Onana toch nog 10 maanden betalen, laten we daar dan ook het maximale uithalen. Lijkt mij echt een no-brainer.

 2. Ging me wat dat betreft niet specifiek om Haller. Heb je dat (of zoiets) zowel over Ajax als over Oranje verschillende keren zien zeggen.

 3. 4 uur geleden zei Socrates:

  Kinderachtig Huub.

   

  Tja, als jij na posts van het type "ik vind het best oké" of "zo slecht is het allemaal ook weer niet" roept dat we allemaal de polonaise lopen, moet je hier ook niet over zeiken.

 4. 2 uur geleden zei E2E:

   

  Zo werkt confirmation bias; als Haller een kans mist denken we snel 'zie je wel hij mist echt veel kansen!' maar uit vier 1-op-1's vier keer scoren bij Sporting of relatief moeilijke kansen in een goal laten eindigen vergeten we sneller. 

   

  Ik moet vaak mensen bij clubs met dit soort dingen overtuigen, dus is absouluut niet neerbuigend bedoeld of wat dan ook, gewoon nogal contra-intuïtief omdat - wat ik al zei - Haller absoluut gezien de speler is die het vaakst een grote kans mist, omdat hij bij Ajax de meeste grote kansen krijgt. Maar hij werkt ongeveer even goed af als je mag verwachten. 

   

  Je snapt het niet E2E. Haller moet álle kansen maken. Anders is het een waardeloze kutspits.

 5. 5 uur geleden zei 19CH98:

  Op dit moment CL en competitie samen heeft hij 10 goals uit 10,1 xG oftewel geen bijzondere afronding ten opzichte van de gehele dataset. Om eerlijk te zijn vind ik dat voor een Ajacied niet goed genoeg omdat ik hoop dat Ajax bij de betere ploegen hoort waarop de dataset gebaseerd is, met andere woorden geen middelmaat.

   

  Van wat ik ervan begrijp, werkt xG zo niet. Er zijn niet of nauwelijks spelers die structureel beter doen dan xG. Dat kun je dus ook niet zomaar verwachten van een speler, ongeacht de ploeg waarvoor iemand speelt.

   

  Of is dit de afgelopen jaren veranderd @E2E?

   

   

  Ik ben trouwens benieuwd of @Socrates denkt dat het normaal is voor een spits om uit prima voorzetten vaak te scoren. Ik denk namelijk dat de waarschijnlijkheid dat uit een kans een doelpunt volgt vaak enorm (en dan bedoel ik echt enorm) overschat wordt. Van prima voorzetten wordt normaal gesproken (ruim) meer dan de helft gemist. Het is niet reëel om van een speler te vragen om het beter te doen.

   

 6. 11 uur geleden zei ElMarcos:

  De vraag is dan nog wel of Haller echt goed was voetballend of dat wij de lat stiekem al wat lager leggen voor hem? 

   

  Nee, ik vond hem echt vrij goed. Zette een paar keer iemand vrij in de 16 met snel doorpassen. Aardige loopacties. Af en toe goed afjagen.

 7. Ik vond in de 1e helft Haller voetballend juist verrassend goed. Heerlijke bal op Gravenberch, paar goede combinaties, soms ook juist snel doorspelen, prima loopacties om ruimte te maken. Niet alles was top, maar in de 1e helft ook weinig tot geen fouten gemaakt.

   

  Verder erg eens met Socrates.

 8. 1 uur geleden zei Elsjorro1990:

  Mwoah, dat valt wel mee. Hoelang kun je echt achter iemand rijden? 3/4 rondes begreep ik ooit van Verstappen? Daarna schijn je gigantisch je banden op te branden en last te krijgen van alles en nog wat. Je ziet het trouwens ook he, Verstappen moest met die harde band net zo snel naar binnen als Hamilton op geel. 

   

  Maar dat maakt dan toch juist dat het niet slim is om Bottas naar achteren te halen, omdat de kans dat hij daar vroeg gepasseerd wordt door Verstappen groter is?

  En verder zat Hamilton ook de hele tijd achter andere coureurs, dus dat lijkt mij de verklaring niet waarom ze tegelijk naar binnen moesten. Je zag sowieso dat het verschil tussen wit en geel heel klein was deze race. Wit leek zelfs een voordeeltje te hebben. Nadat Verstappen naar geel was gegaan (en verder bijna iedereen naar wit), stokte zijn opmars en werd hij zelfs nog ingehaald door Alonso.

 9. 2 uur geleden zei Jotew:

  Of het is juist tactisch wel slim aangezien Verstappen dan het hele veld nog voorbij moet én dan ook nog eens als één van de eersten Bottas tegen komt. Als hij hem er vanaf het begin langer achter kan houden, in de weet dat Verstappen daarna nog 15 man voorbij moet kan dat ook erg frustrerend werken, kans op fouten maken etc.

   

  Maargoed, voor beide valt wel iets te zeggen. Maar dat men nu roept dat het een tactische keuze was om Verstappen op te houden was natuurlijk te verwachten he .. ;) 

   

  Juist in de beginfase zie je nog veel positiewisselingen én de start is altijd nogal risicovol, zeker verderop in het veld. De kans dat Verstappen Bottas in dit scenario al vroeg inhaalt is gewoon enorm veel groter. En daarmee maak je je hele strategie én de waarde die Bottas kan hebben ongedaan. Ik vind het echt niet verstandig. Ik snap hoe het kán werken, maar de kans is relatief klein.

 10. Op 26-9-2021 om 22:43 zei Kyrill:

   

  Thx heren voor de snelle reply's. Fijn om te horen Erik dat je het  met me eens bent :) Zkr nom niet op één lijn maar Berghuis kan dan maximaal op 8/9 dat is ie eigenlijk ook niet. Eigenlijk heeft Ajax nu enorm luxe probleem... Antony is gruwelijk goed op AMR en Tadic op zowel AML als Spits. Alleen Steven kan helaas niet op links spelen maar Antony wel!  

  Volgens transfermarkt kan Berghuis op rechts en als CAM. Antony AMR en AML. Je zou prima Antony-Tadic- Berghuis kunnen spelen. Ik vind jammer als Davy niks meer speelt, hij was magistraal tegen Turkije...

   

  Als je kijkt op welke positie(s) hij loopt in het veld, speelt hij natuurlijk wel gewoon als aanvallende middenvelder. Zie ook dat eerste plaatje van E2E

 11. Op 13-9-2021 om 22:37 zei aron24:

  Dat Verstappen hier een straf krijgt, is eigenlijk wel begrijpelijk. Maakt een move waar van hij weet dat hij hem nooit kan voltooien. Dat blijkt 1: uit feit dat hij nooit volledig naast Hamilton zit en 2: hij degene is die op de kerbs belandt. In principe had Verstappen nog zijn move kunnen afbreken (snap wel dat hij dat niet deed trouwens). Daarbij komend, had Hamilton allicht voor de bocht wat meer kunnen doen, maar hij zat er voor het rempunt nog ruim voor. De straf die dan standaard volgt is 3 plaatsen gridstraf, vergelijkbaar met Stroll in Hongarije. 

   

  Dat volledig naast zitten vind ik altijd wat vreemd. Even los van Hamilton en Verstappen. Als je er half naast zit, heb je al een probleem doordat de wielen uitsteken. Jouw voorwiel zit dan tussen de wielen van de ander. Remmen is dus geen optie, want dan rijdt het achterwiel van de ander op jouw voorwiel. Enige alternatief is van de baan af sturen om een botsing te voorkomen.

  Eigenlijk denk ik dat de definitie van 'naast' in de F1 verruimd zou moeten worden: zijn de voorwielen de achterwielen van de ander gepasseerd, zou de ander (enige) ruimte moeten laten en niet de rand van de baan op mogen zoeken. Of zou dat allerlei ongewenste effecten hebben, bv coureurs die extreem veel risico gaan nemen om nog net voorbij de achterwielen te komen?

 12. Op 16-9-2021 om 21:41 zei Kyrill:

  Effe serieus ik mag Rossi enorm. Maar wat een bizarre en vreemde discussie laatste pagina's. Nederlandse elftal doet al 3-4 eind toernooien onder voor Spanje. Letterlijk enige positie laatste 10+ jaren Spanje niet heel goed was is de spits, meer dan dat ook niet. Als een landen team wel hele brede selectie heeft en had is Spanje wel. NL totaal niet. Greep uit spaanse wereldtoppers pak em beet laatste 15 jaar : Asensio, Ramos, Isco, Cazorla, David Silva, Raúl, Morientes, Piqué, Puyol, Oyarzabal, Iniesta, Xavi, Guti, Gaya, Koke, Saul, Alcacer, Gerard Moreno, Carvajal, Odriozola, Alba, Grimaldo, Víctor Valdes, Busquets, Fabregas, Cabo Alonso, Jesús Navas, David Villa, Pedro, Mata, Iker Casillas, Javi Martínez

   

  Als ik eerlijk ben wat had en heeft Oranje :

  Robben, Van Persie, Sneijder, Van der Vaart, Van Nistelrooy, De Jong, De Ligt, Memphis, Wijnaldum, Van Bronckhorst, Mark van Bommel 

   

  Dat is en was het wel zo'n beetje tenzij ik Van der Wiel, Demy van der Zeeuw en Stijn Schaars moet noemen :-D:-D

   

  Ben ik enige iig lichtelijk Ironisch vind men Noa Lang bij Ajax helemaal niks vond en nu bij Brugge iedereen roept dat ie Oranje in moet? 

   

  Ik heb wel het idee dat jouw opvatting van wereldtopper bij Spanje een stuk ruimer is dan bij Nederland. Ik zie bij Spanje ook enkele namen, waarvan hun hoogtepunt wat langer geleden is dan 15 jaar (Raúl en Morientes met name).

  Bij Nederland vergeet je sowieso; Vd Sar, De Jong (weet niet of je Nigel of Frenkie bedoelde), Van Dijk, De Vrij, Huntelaar, Kuijt. Daarnaast denk ik dat op hun top (maar die duurde niet lang genoeg of was misschien net niet hoog genoeg) mannen als Stekelenburg, Vd Wiel en Strootman niet onderdeden voor enkele namen op jouw lijstje. En waar schalen we bv Dumfries en Aké in?

  Neemt niet weg dat je verder gelijk hebt natuurlijk.

   

  Interessant trouwens, Spanje heeft vooral een enorm overschot aan talentvolle middenvelders, kijkend naar dat lijstje. Bij Nederland is het toch wat evenwichtiger verdeeld (al ontbreken backs).

 13. 18 uur geleden zei Elsjorro1990:

  Nou ja die realiteit is vrij simpel toch: De groten der aarde zullen op meerdere posities kunnen voetballen. Alleen heb je aan een Haaland meer in de spits dan als rechtsbuiten, als je begrijpt wat ik bedoel.

   

  In het typische woord, om even terug te komen op je voorbeeld, van van Persie, zeg ik: Dat is geen echte spits. Zoals die ooit bedoeld zijn. Maar op zijn eigen manier heeft hij die positie natuurlijk wel erg goed ingevuld. 

   

  Maar dan zijn er toch geen echte spitsen meer? Niemand speelt namelijk meer spits zoals die ooit (wanneer? in de jaren '20? '50? '80?) bedoeld waren. Van Persie heeft jarenlang spits gespeeld. Op die positie in de EPL 147 wedstrijden gespeeld en 87 goals daarin gemaakt (even gespiekt op transfermarkt voor de exacte cijfers). Als dat al geen 'echte' spits is. Van Persie is op een andere manier spits dan Van Nistelrooy, maar niet minder spits. Ik denk dat er allerlei verschillende typen spitsen zijn. Van Inzaghi tot Firmino en van Van Basten tot Memphis. Maar het zijn allemaal spitsen, waarvan sommigen ook op een andere positie een bijdrage kunnen leveren aan het team en anderen eigenlijk niet.

 14. Op 8-9-2021 om 15:45 zei Elsjorro1990:

  Wil je daar dan oprecht argumenten over horen, of kap je bij voorbaat alles af. Iets als "gelul" bestempelen impliceert namelijk dat tweede.

   

   

   

  Daar wil ik op zich wel echt argumenten over horen. Volgens mij doet spreken over 'echte' posities namelijk geen recht aan de realiteit en is het vaak nogal inconsistent, zoals ik met mijn voorbeelden aangaf.

 15. Ik lees hier trouwens zoveel gelul over wat wel of niet een 'echte' positie van iemand zou zijn. Al jarenlang ook. En vreemd genoeg hoor je dat over andere spelers dan weer nooit. Wat bepaalt wat de 'echte' positie van iemand is. Waarom was Van Persie volgens velen 'geen echte spits', is Memphis dat ook niet? Gaat het om de positie waar ze ooit doorbraken in de Eredivisie? Maar waarom is Blind dan ook geen echte back? En had niemand bezwaar tegen Robben als rechtsbuiten?

 16. Op 5-9-2021 om 13:13 zei 19CH98:

   

  Je maakt nog steeds een denkfout bij het eerste. Pitten onder (V)SC is altijd een voordeel in vergelijking tot pitten tijdens de groene vlag.

   

  Even een mathematisch voorbeeld:

  Stel de tijd die je doet om over de baan van pit ingang naar pit exit te rijden is X seconden. Via de pit is het dan X + Y seconden. Je verliest dus Y seconden door via de pits te rijden in plaats van over de baan. ((X + Y) - X = Y)

  Wanneer er een (V)SC komt dan moet iedereen gas terugnemen dus is de tijd die je over de baan rijdt van pit ingang naar pit exit is niet X maar X + Z seconden. Via de Pit is de tijd die je nodig hebt om van pit ingang naar pit exit te rijden nog steeds X + Y. Je verliest dus in dit scenario nog maar Y - Z seconden door via de pits te rijden in plaats van over de baan ((X + Y) - (X + Z) = Y - Z).

   

  Wat betreft dat tweede snap ik wat je zegt maar inderdaad hebben alle 10 de teams dus uitgerekend dat dat risico het waard is. En ik kan mij niet voorstellen dat alle rekenwonders van de teams ernaast zitten. 

   

   

  Die van Aston Martin en Red Bull afgelopen weekend dus wel.

   

  Verder snap ik nog steeds wat je zegt, maar volgens mij mis je dat het niet alleen om afstand/tijd gaat, maar ook om posities. En omdat de onderlinge posities achter de SC (dit is anders bij de VSC) kleiner worden, omdat iedereen zich gaandeweg achter de SC verzamelt, kan dit dus ook verkeerd uitpakken. Je ziet (of zag?) toch geregeld coureurs posities verliezen bij een SC-pitstop, zonder dat het verknalde pitstop betreft. Het klopt dat je minder tijd verliest. Maar de onderlinge tijdsverschillen tussen je concurrenten worden ook kleiner. En dus kun je minder tijd, maar meer posities verliezen.

 17. 1 uur geleden zei 19CH98:

   

  Bij je eerste alinea mis je inderdaad iets. Als er een SC is moet iedereen meteen gas terug nemen dus leg je op de baan minder afstand af dan normaal in de tijd dat je concurrent een pitstop maakt. Die verliest dus minder afstand (en dus posities) tijdens zijn pitstop.

   

  Wat betreft dat tweede is de baan sneller op het moment dat er meer auto's overheen gaan. Als jij dus als eerste gaat maak je de baan sneller voor je concurrenten. Nu is dit niet altijd waar maar dat is de vuistregel. 

   

  Dat eerste ligt natuurlijk erg sterk aan je positie op de baan als de SC erop komt. Als er al auto's achter de SC aangesloten zijn, verlies je juist meer posities omdat de onderlinge afstanden kleiner zijn. Dat heb ik ook wel geregeld zien gebeuren. Vaak is dat niet zo'n punt, maar op een baan als Zandvoort (of Monaco) pakt dat natuurlijk vervelend uit. Maar ik snap je punt, het kan ook naar uitpakken inderdaad.

   

  Tweede snap ik ook. Maar het risico op vertraging (of zelfs te laat zijn) nemen ze dan dus. En dat kan nogal verkeerd uitpakken, zoals Vettel en Perez nu gebeurde.

   

   

 18. 13 uur geleden zei La Pulga:

   

  Ik denk als die het morgen moeilijk gaat hebben dan komt het door een SC die komt zodra hij net gepit is en de rest nog niet. 

   

  Verder kan je echt niet ingehaald worden, dus of het wordt een botsing met Hamilton of hij wint dit makkelijk.

   

  Arme Vettel vandaag trouwens, ook wel eigen schuld.

   

  Dat is juist prima toch? Gaat iedereen alsnog pitten ivm SC en komt hij weer aan de leiding. Riskanter is een SC als  Hamilton/Bottas gepit heeft en Max nog niet. Of mis ik iets?

   

  Waarom wacht iedereen in die Q's trouwens tot 2,5 minuut met weer naar buiten gaan? Ga je op 5,5 minuut naar buiten, dan heb je een volledig vrije baan voor je snelle rondje. Nu zit iedereen in verkeer te kutten. Of wordt het ineens een stuk sneller in die 3 minuten?

 19. Op 4-9-2021 om 08:38 zei Lazy:

   

  Neemt niet weg dat er vanuit kamp Onana toch wel enige vorm van coulance had mogen zijn richting Ajax. Hij wordt gepakt voor doping, Ajax stelt alles in het werk om hem onschuldig te verklaren en betaalt alle juridische kosten. Vervolgens blijven ze je contract respecteren en betalen ze je dik betaalde contract gewoon door ondanks dat jij een stomme een fout hebt gemaakt. Het minste wat hij had kunnen doen was zijn contract met 1 seizoen verlengen zodat hij na zijn schorsing nog zou kunnen spelen om dan in de zomer erop een transfer te maken. Beetje dankbaar zijn voor wat de club voor je gedaan heeft de laatste jaren was wel op zijn plaats geweest.

   

  Contract voor 1 jaar wilde hij ook wel toch? Ajax wilde 2 jaar, begreep dat het daarop misliep.

   

  Verder vrij simpele discussie imo. Ten eerste heeft hij een contract bij Ajax, wat betekent dat hij speler is van Ajax. Ten Hag zou vrij stom zijn als hij niet het in zijn ogen beste team van Ajax-spelers opstelt. Als Onana onderdeel is van dat team, hoort hij gewoon te spelen. Verder hebben Ajax én Onana gewoon dezelfde belangen vanaf 4 november, namelijk dat Onana zo goed mogelijk presteert. Buiten emotie zijn er geen redenen om Onana niet te gebruiken. Nu ben ik een groot voorstander van het gebruik maken van je emotie bij beslissingen, maar niet als die emotie nadelig voor je is.

  Als Brobbey vorig seizoen gewoon gebruikt bleef worden, is er geen reden om dat met Onana niet te doen.

 20. 3 minuten geleden zei joostmakaay:

  Volgens mij is geregeld d.m.v. externe geldschieters (Frits van Eerd gaat het gerucht o.a.) waardoor hij alsnog in het salarishuis van PSV zou passen.

   

  Maar iemand in de top van je salarishuis erbij nemen (aangevuld met externe financiering) is nog steeds een forse investering toch?

 21. Op 31-8-2021 om 18:34 zei Michaelinho*:

  En ook voor het geld van Dumfries, Malen en Rosario hebben we eigenlijk niets terug gehaald. 

   

  Ik denk dat het geld vooral in salaris gestoken is (Van Ginkel, Pröpper, Ramalho). En verder hebben ze met Sangaré en Götze vorig jaar natuurlijk al best geïnvesteerd (ook qua salaris) en moet denk ik het niet halen van CL wat gecompenseerd worden.

   

  1 uur geleden zei Michaelinho*:

  Inmiddels bevestigd. Had met de snelle ontwikkeling van Obispo ook weinig uitzicht op speelminuten.

   

  ???

  Was twee seizoenen geleden al een uitstekende/prima cv in de Eredivisie. Vorig seizoen (voornamelijk door blessure) maar heel weinig minuten gemaakt. Begint zijn grote belofte nu, op 22-jarige leeftijd, in te lossen. Zou dat niet direct een snelle ontwikkeling noemen, al is het natuurlijk wel een heel goede ontwikkeling.

×
×
 • Create New...