Jump to content

Hwb

Adviseur
 • Posts

  13,655
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Everything posted by Hwb

 1. Hwb

  AFC Ajax

  Weet ik niet zeker. Ik vermoed van niet. Maakt samenwerking in een directie heel lastig, als de een de leidinggevende/beoordelaar is van de anderen. Plekken waar ik gewerkt heb met een RvC/RvT en een meerkoppige directie werkte het iig niet zo. Al heeft de directie altijd wel een stem bij het aannemen van nieuwe directieleden.
 2. Hwb

  AFC Ajax

  Het is niet zijn taak om TD's en RvC-leden te vinden. De RvC kun je min of meer zien als een soort bestuur op afstand, die de directie aanstelt. Als directieleden vervolgens de RvC moeten aanstellen gaat er toch iets mis. De RvC moet een TD aanstellen en ik denk dat de RvC zelf nieuwe leden zoekt (hoewel vermoedelijk het bestuur van de vereniging daar ook een rol in speelt). De aandeelhouders benoemen vervolgens RvC-leden.
 3. Hwb

  AFC Ajax

  Waarom moet Sar weg als er geen TD en complete RvC zijn?
 4. Hwb

  AFC Ajax

  Absoluut. De club zit wat dat betreft wel echt in de problemen. Wil het ook echt niet bagatelliseren. Maar is alleen onjuist om het Sar in de schoenen te schuiven.
 5. Hwb

  AFC Ajax

  Sar gaat helemaal niet over de TD. Dat is de RvC. RvC stelt de directie aan. Al praten die daar natuurlijk wel met Sar over.
 6. Hwb

  AFC Ajax

  Juist dan vind ik dit risicovol, ook omdat al is uitgelegd dat dit in principe voor de rest van het seizoen is. Als het niet lukt, komt er een ander. Gaat hij dan weer terug naar Jong? Wordt hij dan assistent van zijn opvolger?
 7. Hwb

  AFC Ajax

  Reiziger was voor Heitinga coach van Jong Ajax. Ik vermoed dat je daarvoor ook je papieren moet hebben, om te coachen in de KKD. Heeft daar goed gepresteerd; werd kampioen. Heeft daarmee ook meer ervaring, plus kent door zijn rol als assistent de spelers al beter. Anderzijds is Heitinga natuurlijk een nieuw(er) gezicht voor de groep. Sowieso is het doorschuiven wel opvallend, omdat als coach van Jong Ajax in principe heel andere dingen gevraagd worden dan bij het hoofdteam.
 8. Hwb

  AFC Ajax

  Ik gebruik FotMob als app op mijn mobiel. Die halen hun stats van Opta volgens mij. Iemand trouwens enig idee waarom Heitinga is verkozen boven Reiziger als hoofdcoach?
 9. Hwb

  AFC Ajax

  Heb voor de grap even gekeken naar zijn cijfers. Onderscheppingen per 90 min Bassey staat 6e van Ajax dit seizoen achter Rensch, Alvarez, Sanchez, Timber en Blind. Succesvolle tackles per 90 min Bassey staat 4e achter Sanchez, Alvarez en Rensch Tackle % Bassey staat 8e achter Brobbey, Kudus, Bergwijn, Timber, Blind, Alvarez en Sanchez. Bassey's percentage is 56,3%. Blokkeringen per 90 min Bassey staat 5e achter Timber, Alvarez, Klaassen en Sanchez. Dit zijn alle defensieve statistieken die ik tot mijn beschikking had. In elk rijtje staat hij achter Sanchez. Wijndal staat wegens te weinig spelen niet in deze lijstjes. Enige lijstje waar hij goed op scoort is begane overtredingen per 90 minuten. Alleen Blind maakte er minder (van de verdedigers). Helaas is er geen dribbled past-statistiek. Daar ben ik wel benieuwd naar bij hem.
 10. Hwb

  AFC Ajax

  Allertofste optie die ik hoorde, maar kans dat die ja zegt lijkt me klein, is Thomas Tüchel. Verder lees ik steeds dat Bassey misbruikt wordt als linksback, maar die moet je toch al helemaal niet centraal willen? Verdedigend is hij namelijk ook helemaal niet zo sterk als vaak gezegd wordt. Hij heeft een imposante fysiek, maar dat vertroebelt het beeld. Is technisch ook verdedigend helemaal niet zó sterk.
 11. Hwb

  AFC Ajax

  Niemand is tegen het gebruik van data, slechts tegen het staflid dat het doet. ;-) De argumenten die gebruikt worden zijn vooral obv beeldvorming en niet inhoudelijk. Kan ook niet anders, want inhoudelijk weten we de toegevoegde waarde van Kaltenbach niet. Als de situatie exact hetzelfde was, maar Schreuder had pak 'm beet Galasek in die rol aangesteld, was het daar veel minder over gegaan. En ik geef meteen grif toe dat de beeldvorming niet best is, maar uiteindelijk is het voor ons niet te beoordelen. En dus moet je imo erg voorzichtig zijn met een oordeel.
 12. Hwb

  AFC Ajax

  Interessant die weerzin tegen Kaltenbach. Grote kans die die op de tablet statistieken checkt, situaties nakijkt en patronen analyseert; real-time, tijdens de wedstrijd. Dat lijkt me niet bij voorbaat onzin of waardeloos. Ik snap heel goed waar het vandaan komt en ik zie op het veld de effecten er niet van. Maar op zich lijkt dat we geen onzinnige toevoeging. In hoeverre Kaltenbach daar de beste persoon voor is, is voor niemand van ons te beoordelen volgens mij.
 13. Hwb

  AFC Ajax

  Blind weer terug?
 14. Mijn mollen zijn Nabil en Jurre. Afgelopen aflevering niet, maar eerste 2 afleveringen Jurre wel echt veel gekke acties. In die dozen bv bracht Sara na een tijdje orde in het gesprek, begon Jurre al snel te roepen dat sommige vragen te ingewikkeld waren, waardoor het systeem er weer uitging. Hij vertrok ook als eerste bij de dozen, waardoor het voor anderen lastiger werd vragen te beantwoorden en juiste locatie te vinden. Plus hij ging (als enige met Sander) af bij het zingen, terwijl hij een musical-opleiding heeft gedaan. Tijdens het oefenen zei hij ook een paar keer: "de eerste en de derde zijn verschillend toch", terwijl ze volgens de koorleden hetzelfde waren. In die ijzerfabriek werd hij als eerste gespot door een drone, doordat hij zich halfzittend tegen een buis aan drukte. Bij de foto's en graffiti's stuurde hij gekantelde foto's door, terwijl de eerste wel correct was. Waarbij hij volgens mij ook de telefoon draaide op het moment dat hij ze voor goedkeuring aan anderen liet zien.
 15. Hwb

  AFC Ajax

  Dat zou kunnen. Maar ik zie ook opstellingen met Bassey centraal achterin en Alvarez op het middenveld. Dan ga je echt niet op kunnen bouwen. Overigens was de opbouw van Ajax al behoorlijk beroerd. Hoe dat komt, kon je zien aan de passmap. Verreweg de meeste ballen van Rulli gingen naar Alvarez, omdat Feyenoord Timber vooral afschermde. Het middenveld werd vastgezet, dus de meeste ballen van Alvarez gingen naar Taylor die weer terug moest of naar Sanchez. Zie daar het belang van een verdedigende middenvelder die kan opendraaien, onder druk uit kan voetballen en meerdere voetballend acceptabele verdedigers.
 16. Hwb

  AFC Ajax

  Bassey én Alvarez in de as is toch gewoon te veel van het goede? Of eigenlijk misschien het slechte?
 17. Hwb

  AFC Ajax

  Ik zeg: Rulli; Rensch, Alvarez, Timber, Wijndal; ???, Kudus, Berghuis; Bergwijn, Tadic, Conceicao. Ik twijfel heel erg over de controlerende positie, zeg maar de 6. Moet iemand zijn die gedisciplineerd kan spelen, vooral sterk is qua inzicht en aan de bal, maar ook een duel kan winnen. Ik denk dat Klaassen dat in principe in moet kunnen vullen, maar houdt ook wel een risico in. Alternatieven zijn Grillitsch, Regeer en Fitz-Jim denk ik, al zie ik die laatste meer als concurrent van Taylor en Berghuis voor de 8. Kan me ook voorstellen dat je Regeer de kans geeft als rechtsback. De meeste volgers zijn ook positief over Sarfo, al heeft die er nog niet heel veel ervaring.
 18. Hwb

  Feyenoord

  Dit weten we toch helemaal niet?
 19. Hwb

  AFC Ajax

  Ik denk dat we het over die situatie wel eens zijn. Dat het geen rood is omdat hij eerst de bal raakt is onzin. Het is geen rood omdat hij redelijk gecontroleerd inkomt. Waar het om gaat, ik herhaal het nog maar eens, is of en hoe hij de man raakt. Als Bouaouzan eerst de bal had geraakt en daarna Kokmeijer op deze manier, was het dan geen rood geweest? Je kunt prima met buitensporige inzet inkomen en toch eerst de bal raken.
 20. Hwb

  Feyenoord

  In deze foto mis je de diepte. De tackle werd van zover ingezet dat Kökcu's linkerbeen eigenlijk nooit Bergwijns benen kon raken, wat bij dit type tackles vaak wel het geval is (en dan meestal niet met rood wordt bestraft). Zo vaak dat bij een tackle de speler in balbezit 'geschaard' wordt tussen beide benen. Is imo altijd minstens geel, omdat dat gewoon gevaarlijk is. Net als bij tackles waarbij een speler volledig (ruim) loskomt van de grond. Er wordt dan min of meer eerst omhoog gesprongen. Je kunt niets meer corrigeren op dat moment, zou eigenlijk altijd rood moeten zijn imo.
 21. Hwb

  AFC Ajax

  Je hebt in zoverre gelijk dat als de bal niet gespeeld wordt, dat (bijna) vanzelfsprekend van kracht is. Maar dat is niet waar Urbeto het over had. En dus ook niet waar ik op inging. Ik weet ook wel dat er in de praktijk iets anders mee omgegaan wordt, maar dat is puur kijkend naar de regels lang niet altijd correct. -edit- Als je de regels leest, gaat het steeds om de (mogelijke) gevolgen voor de tegenstander. Of en hoe je de tegenstander raakt is enorm veel belangrijker dan of en hoe je de bal raakt.
 22. Hwb

  AFC Ajax

  En wat zegt dat dan over wel of niet eerst de bal spelen? En geldt dat dan alleen voor een rode kaart en niet voor minder zware overtredingen? Het is bulshit. Als je een duel ondoordacht of onbezonnen aangaat, is het een overtreding. Ook als je (eerst) de bal speelt. Idem met handelen zonder gevaar of gevolgen van de tegenstander in ogenschouw te nemen. Als je dat doet, maakt het niet uit of je de bal raakt, de bal eerst raakt of wat dan ook. Dan is het een overtreding waar geel op staat.
 23. Hwb

  AFC Ajax

  En waar in de spelregels staat dat?
 24. Hwb

  Feyenoord

  Hij is van de zijkant. Was imo stevig en hij raakt hem ook wel echt op de enkel. Vind geel erg verdedigbaar (maar ook niet zeker), meer zeker niet. Die van Kökcu was van achteren, maar wel mooi om de man heen.
 25. Hwb

  AFC Ajax

  Of je eerst de bal raakt of niet is juist niet relevant. Volgens de regels gaat het enkel over de manier van inkomen. Het is niet zo dat als je maar eerst de bal raakt, het verder niet uitmaakt wat je doet. Overigens vond ik dit niet de meest duidelijke. Hij trok bv Tadic een keer aan de kant, met allebei zijn armen over de schouders heen. Eerste helft kreeg een Ajacied voor zoiets geel, meen ik me te herinneren. Ook een paar keer stevig ingrijpen bij een inspeelpass. Maar werd niet herhaald, dus kan niet beoordelen in hoeverre het een overtreding was. Twijfelde wel 2-3 keer. Maar juist dat ingrijpen maakte ook dat ik hem erg sterk vond.
×
×
 • Create New...