Jump to content

Hwb

Adviseur
 • Posts

  13,558
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Hwb last won the day on June 18 2019

Hwb had the most liked content!

About Hwb

 • Birthday 02/11/1984

Personal Information

 • Woonplaats
  Utrecht
 • Favoriete CM/FM
  CM2 '97/'98

Recent Profile Visitors

1,477 profile views

Hwb's Achievements

 • MU Bokalen: Debater van het Jaar (2020)
 • MU Bokalen: Nuttigste Poster van het Jaar (2020)
 • MU Bokalen: Nuttigste Poster van het Jaar (2021)

Recent Badges

679

Reputation

 1. Hwb

  AFC Ajax

  Het grote brein achter het succes van Ten Hag binnen een half jaar alweer ontslaan?
 2. Er zat een foutje in, bij de Attacking en Defending Units stonden de technische attributen van de keepers. Foutje gemaakt bij het copy-pasten. Heb dat rechtgezet; Long Throws ontbrak daardoor als attribuut. Heb die nu toegevoegd. Gewijzigde bestand is toegevoegd. Een mention voor degenen die geliket hebben: @Titan, @Daniell, @neva, @Arezo, @Fantasy
 3. Ik heb, in Excel, een overzicht gemaakt van welke trainingen wat beïnvloeden volgens het spel. Dit is vrij uitgebreid, maar niet compleet. Het overzicht bestaat uit 4 tabbladen: 1) Een algemeen overzicht van de effecten van de training op happines, condition, tactical familiarity, upcoming match etc. 2) Een overzicht van de effecten van de training op de attributen voor de aanvallende unit. 3) Een overzicht van de effecten van de training op de attributen voor de verdedigende unit. 4) Een overzicht van de effecten van de training op de attributen voor de goalkeeping unit. 5) Bij de Set Pieces (en dan vooral Delivery) heb ik de attributen van de outfield-players ingevoerd. De attributen voor de set piece takers spreken voor zich, die heb ik niet opgenomen. Wat ontbreekt: - De dingen die in tabblad 1 staan, verschillen soms een klein beetje voor de verschillende units (afhankelijk van focus). Hier is de primaire focus opgenomen. - Bij een paar trainingen heeft dezelfde groep (meestal outfield players) primaire en secundaire focus (resp 60% en 20% ). In een enkel geval staat hetzelfde attribuut bij allebei die focussen. Ik weet niet hoe het spel dat verwerkt (wordt dat 80%?) of dat het misschien een fout is. Ik heb dat ook niet consequent toegepast (de ene keer 60%, de andere keer 20% ingevuld), obv wat mij logischer leek. - In tabblad 1 staan de kolommen Att, Def en GK niet ingevuld. Deze heb ik voor mijzelf gemaakt, om in aan te geven in hoeverre ik een trainingsschema voor die unit geschikt vindt. Omdat dat per persoon kan verschillen, heb ik hier de lege geplaatst. Trainingsoverzicht FM23.xlsx
 4. Ik snap wat je zegt, maar vond het toch ook weer erg mooi hoor. Seizoenseinde vond ik dan weer minder, die Fair was mij iets te overdreven. Is overigens serie-einde begreep ik...
 5. Hwb

  AFC Ajax

  Je kunt ook met 2 standaardcontracten werken natuurlijk. Een voor het gros en een voor de spelers die je niet aan het buitenland wilt verliezen. Iedereen waarvan de club denkt dat die het eerste kan halen zou in de -18 wel een contract moeten hebben imo. En verder moeten juist de jongens met mogelijkheden natuurlijk gewoon bij Ajax blijven. Van alle gasten die naar het buitenland gaan voordat ze basisspeler in de Eredivisie zijn geworden, heeft niemand het vooralsnog écht gemaakt (geldt voor alle Nederlandse clubs btw). Al kun je over Aké en in mindere mate Fosu-Mensah twijfelen.
 6. Hwb

  AFC Ajax

  Potverdorie jongens, als die Brobbey gewoon keuzes maakt met het oog op zijn carrière en ontwikkeling, dan hadden we nu minstens 4 punten losgestaan.
 7. Hwb

  AFC Ajax

  Ik begreep dat ze bij jeugd vaak in deze periode met contracten in de weer gaan. Alleen grote talenten zijn een uitzondering daarop.
 8. Ben vrij recent begonnen aan Red Light, stond nog op de hd-recorder, prima serie.
 9. Zat hier nog over na te denken. Is het zo dat de verdediger meer mag dan de aanvaller? Want in Monza (in een heel andere situatie) liet Hamilton ook geen ruimte aan Verstappen, maar daar kreeg Verstappen de schuld van de crash. Al denk ik dat er mbt de laatste race veel afhangt van je antwoord op de vraag wie er vooraan reed.
 10. Achteraf had hij dat kunnen doen. Maar op het moment van de SC wisten ze dat niet. Mercedes moest gokken: eindigt de race achter de SC of niet? RB had het wat dat betreft makkelijk. Ze hoefden niet te gokken, maar moesten het tegenovergestelde doen van wat Mercedes deed. Overigens even een oude discussie aanhalen: een tijdje geleden werd hier gezegd dat pitten onder de SC altijd voordeel biedt. Hier werd duidelijk dat dat dus niet zo is. Hamilton zou een positie (en misschien meer) hebben verloren als hij ná Max alsnog was gaan pitten. Op het verkeerde moment pitten tijdens een SC kan je posities kosten.
 11. Overigens lees ik net bij F1maximaal dat de raceleider het recht heeft om tijdens de race procedures aan te passen of te overrulen (meer dan dit weet ik ook niet). Als dat zo is, staat Mercedes een stuk minder sterk.
 12. Laten we nou niet doen alsof RB dit andersom niet gedaan zou hebben. Ongeacht wat de stewards besluiten, gaat dit bij het CAS eindigen.
 13. Hamilton gaat niet naar binnen, omdat Merc inschat dat de race achter de SC afgesloten zal worden. Als dan blijkt dat dat niet gebeurt, terwijl dat volgens de regels (schijnbaar) wel had gemoeten, heeft Mercedes wel een punt natuurlijk. Wat de consequenties van dat punt moeten zijn? Gelukkig is het niet aan mij om dat te beslissen.
 14. Gezien de snelheid waarmee Hamilton een paar keer 'wegviel', zou het kunnen dat hij geremd heeft. En dat mag denk ik niet? Maar dit is wel erg speculeren. Verder natuurlijk een beetje flauw, want die actie heeft geen gevaar opgeleverd en nul effect gehad op de uitkomst van de race. Hoorde bij het spel dat Hamilton en Verstappen allebei speelden. Protest is logisch, maar het zou imo gestoord zijn als dat de uitkomst van de race (en dus het kampioenschap) zou veranderen.
 15. Het gaat er niet om dat je een regeltje van het autoracen ter discussie stelt Socrates. En dat begrijp je zelf ook best. Het gaat erom dat je nu een regel ter discussie stelt, die al zo lang als ik ken bestaat. Dat betekent dat je niets weet van F1, er geen zier om geeft, maar hier nu wel je mening komt geven. Een mening die ik (maar misschien is dat mijn gebrek) niet geheel los kan zien van jouw mening over Max en zijn aanhang. Het is uiteraard jouw goed recht om jouw mening over wat dan ook te geven. Maar ook het mijne daar iets van te vinden.
×
×
 • Create New...