Jump to content

Hwb

Adviseur
 • Posts

  13,291
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Hwb last won the day on June 18 2019

Hwb had the most liked content!

Reputation

529 Excellent

About Hwb

 • Birthday 02/11/1984

Personal Information

 • Woonplaats
  Utrecht
 • Favoriete CM/FM
  CM2 '97/'98

Recent Profile Visitors

1,151 profile views
 1. Dat volledig naast zitten vind ik altijd wat vreemd. Even los van Hamilton en Verstappen. Als je er half naast zit, heb je al een probleem doordat de wielen uitsteken. Jouw voorwiel zit dan tussen de wielen van de ander. Remmen is dus geen optie, want dan rijdt het achterwiel van de ander op jouw voorwiel. Enige alternatief is van de baan af sturen om een botsing te voorkomen. Eigenlijk denk ik dat de definitie van 'naast' in de F1 verruimd zou moeten worden: zijn de voorwielen de achterwielen van de ander gepasseerd, zou de ander (enige) ruimte moeten laten en niet de rand van de baan op mogen zoeken. Of zou dat allerlei ongewenste effecten hebben, bv coureurs die extreem veel risico gaan nemen om nog net voorbij de achterwielen te komen?
 2. Hwb

  Nederlands Elftal

  Ik heb wel het idee dat jouw opvatting van wereldtopper bij Spanje een stuk ruimer is dan bij Nederland. Ik zie bij Spanje ook enkele namen, waarvan hun hoogtepunt wat langer geleden is dan 15 jaar (Raúl en Morientes met name). Bij Nederland vergeet je sowieso; Vd Sar, De Jong (weet niet of je Nigel of Frenkie bedoelde), Van Dijk, De Vrij, Huntelaar, Kuijt. Daarnaast denk ik dat op hun top (maar die duurde niet lang genoeg of was misschien net niet hoog genoeg) mannen als Stekelenburg, Vd Wiel en Strootman niet onderdeden voor enkele namen op jouw lijstje. En waar schalen we bv Dumfries en Aké in? Neemt niet weg dat je verder gelijk hebt natuurlijk. Interessant trouwens, Spanje heeft vooral een enorm overschot aan talentvolle middenvelders, kijkend naar dat lijstje. Bij Nederland is het toch wat evenwichtiger verdeeld (al ontbreken backs).
 3. Hwb

  Nederlands Elftal

  Maar dan zijn er toch geen echte spitsen meer? Niemand speelt namelijk meer spits zoals die ooit (wanneer? in de jaren '20? '50? '80?) bedoeld waren. Van Persie heeft jarenlang spits gespeeld. Op die positie in de EPL 147 wedstrijden gespeeld en 87 goals daarin gemaakt (even gespiekt op transfermarkt voor de exacte cijfers). Als dat al geen 'echte' spits is. Van Persie is op een andere manier spits dan Van Nistelrooy, maar niet minder spits. Ik denk dat er allerlei verschillende typen spitsen zijn. Van Inzaghi tot Firmino en van Van Basten tot Memphis. Maar het zijn allemaal spitsen, waarvan sommigen ook op een andere positie een bijdrage kunnen leveren aan het team en anderen eigenlijk niet.
 4. Hwb

  Nederlands Elftal

  Daar wil ik op zich wel echt argumenten over horen. Volgens mij doet spreken over 'echte' posities namelijk geen recht aan de realiteit en is het vaak nogal inconsistent, zoals ik met mijn voorbeelden aangaf.
 5. Hwb

  Nederlands Elftal

  Ik lees hier trouwens zoveel gelul over wat wel of niet een 'echte' positie van iemand zou zijn. Al jarenlang ook. En vreemd genoeg hoor je dat over andere spelers dan weer nooit. Wat bepaalt wat de 'echte' positie van iemand is. Waarom was Van Persie volgens velen 'geen echte spits', is Memphis dat ook niet? Gaat het om de positie waar ze ooit doorbraken in de Eredivisie? Maar waarom is Blind dan ook geen echte back? En had niemand bezwaar tegen Robben als rechtsbuiten?
 6. Die van Aston Martin en Red Bull afgelopen weekend dus wel. Verder snap ik nog steeds wat je zegt, maar volgens mij mis je dat het niet alleen om afstand/tijd gaat, maar ook om posities. En omdat de onderlinge posities achter de SC (dit is anders bij de VSC) kleiner worden, omdat iedereen zich gaandeweg achter de SC verzamelt, kan dit dus ook verkeerd uitpakken. Je ziet (of zag?) toch geregeld coureurs posities verliezen bij een SC-pitstop, zonder dat het verknalde pitstop betreft. Het klopt dat je minder tijd verliest. Maar de onderlinge tijdsverschillen tussen je concurrenten worden ook kleiner. En dus kun je minder tijd, maar meer posities verliezen.
 7. Dat eerste ligt natuurlijk erg sterk aan je positie op de baan als de SC erop komt. Als er al auto's achter de SC aangesloten zijn, verlies je juist meer posities omdat de onderlinge afstanden kleiner zijn. Dat heb ik ook wel geregeld zien gebeuren. Vaak is dat niet zo'n punt, maar op een baan als Zandvoort (of Monaco) pakt dat natuurlijk vervelend uit. Maar ik snap je punt, het kan ook naar uitpakken inderdaad. Tweede snap ik ook. Maar het risico op vertraging (of zelfs te laat zijn) nemen ze dan dus. En dat kan nogal verkeerd uitpakken, zoals Vettel en Perez nu gebeurde.
 8. Dat is juist prima toch? Gaat iedereen alsnog pitten ivm SC en komt hij weer aan de leiding. Riskanter is een SC als Hamilton/Bottas gepit heeft en Max nog niet. Of mis ik iets? Waarom wacht iedereen in die Q's trouwens tot 2,5 minuut met weer naar buiten gaan? Ga je op 5,5 minuut naar buiten, dan heb je een volledig vrije baan voor je snelle rondje. Nu zit iedereen in verkeer te kutten. Of wordt het ineens een stuk sneller in die 3 minuten?
 9. Hwb

  AFC Ajax

  Contract voor 1 jaar wilde hij ook wel toch? Ajax wilde 2 jaar, begreep dat het daarop misliep. Verder vrij simpele discussie imo. Ten eerste heeft hij een contract bij Ajax, wat betekent dat hij speler is van Ajax. Ten Hag zou vrij stom zijn als hij niet het in zijn ogen beste team van Ajax-spelers opstelt. Als Onana onderdeel is van dat team, hoort hij gewoon te spelen. Verder hebben Ajax én Onana gewoon dezelfde belangen vanaf 4 november, namelijk dat Onana zo goed mogelijk presteert. Buiten emotie zijn er geen redenen om Onana niet te gebruiken. Nu ben ik een groot voorstander van het gebruik maken van je emotie bij beslissingen, maar niet als die emotie nadelig voor je is. Als Brobbey vorig seizoen gewoon gebruikt bleef worden, is er geen reden om dat met Onana niet te doen.
 10. Hwb

  PSV Eindhoven

  Maar iemand in de top van je salarishuis erbij nemen (aangevuld met externe financiering) is nog steeds een forse investering toch?
 11. Hwb

  PSV Eindhoven

  Ik denk dat het geld vooral in salaris gestoken is (Van Ginkel, Pröpper, Ramalho). En verder hebben ze met Sangaré en Götze vorig jaar natuurlijk al best geïnvesteerd (ook qua salaris) en moet denk ik het niet halen van CL wat gecompenseerd worden. ??? Was twee seizoenen geleden al een uitstekende/prima cv in de Eredivisie. Vorig seizoen (voornamelijk door blessure) maar heel weinig minuten gemaakt. Begint zijn grote belofte nu, op 22-jarige leeftijd, in te lossen. Zou dat niet direct een snelle ontwikkeling noemen, al is het natuurlijk wel een heel goede ontwikkeling.
 12. Hwb

  AFC Ajax

  Kanttekening is natuurlijk wel dat het eigen vermogen van Ajax niet geld is dat ze op de bank hebben staan. Eigen vermogen zit voor een groot deel ook vast, neem ik aan. Waarde van spelers maakt daar bijvoorbeeld onderdeel van uit, geld dat ze nog te goed hebben van transfersommen, waarde van De Toekomst (vermoed ik). Ik weet niet of Ajax zomaar 30-70 miljoen vrij heeft om op in te teren. Lijkt mij eigenlijk geen gezonde bedrijfsvoering als dat wel zo is. De vraag wordt dan wat hier de consequenties van worden. Zonder iets te weten van de situatie bij Ajax, kan ik me voorstellen dat het gaat om zaken als (tijdelijk) minder salarisruimte voor contracten, misschien zelfs geen nieuwe contracten/contractverlengingen op kantoor, (kortlopende) leningen afsluiten.
 13. Hwb

  AFC Ajax

  Ik zie Klaassen, Kudus en Gravenberch alledrie niet zo controlerend spelen als Schöne daar deed. Die speelde echt enorm in functie. Bovendien ontbreekt dan het corrigerend vermogen dat De Jong heeft, ook bv qua snelheid.
 14. Hwb

  AFC Ajax

  Je zou Klaassen in die rol kunnen zetten: Klaassen, Kudus, Gravenberch. Het probleem met die varianten is alleen dat zowel Kudus als Klaassen geneigd zal zijn bij te sluiten en je defensief kwetsbaar wordt. Hopen dat er vanuit Jong snel spelers de stap kunnen maken (Taylor/Regeer/Warmerdam zijn de namen die ik in dat opzicht het meest hoor, vooral de eerste natuurlijk).
 15. Hwb

  AFC Ajax

  Natuurlijk moet dat kunnen. Maar voor het spel dat Ajax wil spelen, moeten de loper en de balansbewaker technisch, positioneel, qua inzicht etc wel sterker/beter zijn dan voor ander voetbal noodzakelijk is (overigens is dat niet alleen voor het spel van Ajax zo, we moeten ook niet doen of Ajax in dat opzicht superexceptioneel is). Het maakt voor je spel nogal uit of Schöne je balansbewaker is of Alvarez. En, in mindere mate, of Vd Beek of Klaassen je loper is. Ik begrijp het nut van Alvarez voor Ajax. Maar aan de bal is hij (nog) niet sterk genoeg, waardoor de opbouw eenzijdiger en voorspelbaarder wordt. En andere opties als balansbewaker zijn dan weer niet betrouwbaar genoeg in het bewaken van de balans. Even versimpeld, want er valt nog veel meer over te zeggen.
×
×
 • Create New...