Jump to content

Hwb

Adviseur
 • Posts

  14,553
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Hwb last won the day on June 18 2019

Hwb had the most liked content!

About Hwb

 • Birthday 02/11/1984

Personal Information

 • Woonplaats
  Utrecht
 • Favoriete CM/FM
  CM2 '97/'98

Recent Profile Visitors

14,508 profile views

Hwb's Achievements

 • MU Bokalen: Voetbalanalist van het Jaar (2023)
 • MU Bokalen: Nuttigste Poster van het Jaar (2022)
 • MU Bokalen: Debater van het Jaar (2020)
 • MU Bokalen: Nuttigste Poster van het Jaar (2020)
 • MU Bokalen: Nuttigste Poster van het Jaar (2021)

Recent Badges

1.3k

Reputation

 1. Ik ben vooral verbaasd over de enorme stelligheid van sommigen. Ik vind Sor het meest verdacht, terwijl ik eerder vooral op Kees zat. En ja, ik ben mij ervan bewust dat ik de laatste twee afleveringen veel meer op Sor let dan eerder. Kees zou het ook heel goed kunnen zijn, maar vind ik minder verdacht dan Sor. Fons lijkt vooral plezier aan het maken te zijn, speelt het spel niet heel serieus (niet voor de pot iig). Zou een erg interessante strategie zijn als mol, maar ik verwacht het niet. Anna brengt weinig geld in, maar speelt imo meestal niet onlogisch. Zie haar verder erg weinig mol-dingen doen, maar dat kan komen doordat ik haar nauwelijks verdenk.
 2. Hwb

  AFC Ajax

  Ik denk dat het goed is als Ajax met een echte 6 gaat spelen, dus met de punt naar achteren. Iemand die in balbezit ook als VM voor de twee centrale verdedigers positie kiest. Ik denk dat Taylor dan best een van de twee achten kan zijn, enigszins afhankelijk van wie de andere is. In een 4231 niet imo.
 3. Hwb

  AFC Ajax

  Lees hier veel positiefs over Kaplan. Heb alleen de samenvatting gezien (en dus geen recht van spreken), maar die ging wel enorm de mist in bij de 2-0 toch, tegenover Lahdo? Of was hij dat niet? Was kinderlijk eenvoudig in elk geval. Bij de o10 van mijn zoontje sta ik in zulke situaties al te roepen 'Voor je houden'.
 4. Dan was het meteen overduidelijk geweest. De meest vertrouwde kandidaat afschieten...
 5. Dat eerste: oja, tuurlijk, stom. Maar ook bij de mol als penningmeester is de pot wel veilig. Sor is voor mij als mol steeds verdachter geworden, door hints (molik, bril) en gedrag (-3000 gepakt, wil als muzikant noten van vader jakob verkeerd hangen, kan de piano niet zo bespelen dat de nummers geraden worden, schiet veel geld af, hengelt geen woorden binnen, kan ook niet peddelen volgens Rian). Anna was imo niet ontgoocheld, maar verbaasd. En zelfs als ze niet in de min zouden kunnen, dan nog kwam zij met de suggestie om 'boek' als werkwoord te gebruiken, waardoor überhaupt een tweede zin gevormd kon worden, waarmee geld werd verdiend. Zelfs al was die zin discutabel.
 6. Hwb

  Schaatsen

  EK Afstanden is een toernooi zonder historie of status. Zelfde geldt een beetje voor de NK Afstanden. NK en EK Allround heeft ze nooit gewonnen. En als je 4 jaar lang de beste stayer ter wereld bent, is het niet gek dat je op die afstanden ook de titels op de EK Afstanden en de NK Afstanden pakt. Wel is het zo dat ze wat pech heeft dat Nederland net Wüst heeft gehad. Ze heeft bijvoorbeeld een mooier palmares dan Van Gennip (hoewel; een Olympische 1500 meter...), maar haar carrière viel samen met een veel grotere Nederlandse dominantie dan die van Van Gennip. Daardoor worden haar prestaties misschien minder uitzonderlijk gevonden. Plus: Nederland is een land met een allround-traditie, waardoor dat hoog wordt aangeslagen. Dat is (oa door kalenderwijzigingen van de UCI) wel aan het veranderen.
 7. Dat is inderdaad de kern én waarom ik het jammer vind. Dat de sporters slechts een heel klein deel van de gehele krachtmeting zijn, staat voor mij (enigszins) op gespannen voet met het fundamentele concept van sport. Maar dat kan ook mijn beperkte blik zijn.
 8. Sor kan blijkbaar niet peddelen en niet vissen. Schiet bovendien iedereen af muv degene die het meest vertrouwd wordt. Anna kwam met de suggestie om 'boek' als werkwoord te gebruiken bij die zinnenopdracht. Dat was anders -700 geweest. Lijkt mij niet iets wat de mol doet. Je bent degene die het minst wordt vertrouwd, dan word je natuurlijk zeker afgeschoten. Waarom dan voor een joker gaan? Fons vond het blijkbaar fijn om Sor een joker te geven. En @Aaron21 als ze eruit is gegaan op Sor, waarom zou ze hem dan nog vertrouwen en de pot toespelen? Ik denk dat ze hem de pot gaf, omdat ze een bondje hadden en ze met hem de meeste klik leek te hebben. Speelt wel of geen mol verder niet echt een rol in imo.
 9. Hwb

  Schaatsen

  Groot kampioen op de lange afstanden. Legende is wat overdreven imo. De teller eindigt op 3x wk 5km, 1x wk 3km, 1x wk allround, 3x wk massastart en 3 olympische gouden medailles (3km, 5km en massastart), behaald op 1 Spelen. Ze is 4 jaar lang de beste stayer ter wereld geweest.
 10. Nog een laatste toevoeging, en dan is mijn punt wel duidelijk. Ik wil er namelijk ook niet een enorme discussie van maken waarbij het lijkt alsof ik heel heftig iets aan het betogen ben, waar anderen lijnrecht tegenover staan (waarschijnlijk is dat al mislukt btw). Waar je bij andere sporten relatief eenvoudig kunt zien hoe goed de sporters/teams relatief zijn, is dat bij F1 moeilijker. Het is overduidelijk Feyenoord vorig jaar betere spelers had dan NEC. Of dat Vd Poel een betere wielrenner was dan Fred Wright. Maar is Stroll (74 ptn) een betere coureur dan Bottas (10 ptn)? Albon had minder dan de helft van de punten dan Ocon, maar is hij ook minder goed? Bij het wegen van de prestatie van de coureur moet je altijd de factor van de auto enorm meewegen. Ik bedoel, het is niet vol te houden dat Perez vorig jaar de op een na beste coureur op de grid was. Zowel Hamilton als Alonso zijn in elk geval beter dan hij. Zijn ze ook beter dan Verstappen? Daar kun je heel lang over discussiëren, maar valt eigenlijk niet écht te zeggen (toegegeven, dat is bij Messi en Cristiano Ronaldo niet wezenlijk anders; maar daar kun je in elk geval nog prestaties naast elkaar leggen die onder vergelijkbare omstandigheden zijn behaald). Wel iets grappigs, niet als voorstel voor de F1, bij een grote wedstrijd (weet niet welke, misschien zelfs wel het WK) voor paardspringen, doen alle ruiters eerst een manche op hun eigen paard en daarna een manche op een (door loting aangewezen) paard van een concurrent.
 11. Dat klopt. Dat weet ik ook. En ik vind het ook, van alle betrokkenen, razendknap. Ik vind F1 ook wel tof, geen enorme fan, maar ik volg het altijd wel. Het was van mij ook niet bedoeld als F1-bashen. Maar dat je als atleet minder het verschil kunt maken, doet voor mij wel afbreuk aan het sportieve element. Nu heeft elke sport dat tot op zekere hoogte (schaatsen heeft het bijvoorbeeld gehad met snellere pakken en vooral de klapschaats, bij wielrennen zit er ook verschil tussen verschillende fietsmerken), maar bij mijn weten is er geen sport waar de verschillen zo structureel en groot zijn als auto-/motorsport. Wat daarbij komt, is dat de vergelijking wordt gemaakt tussen Man City en Excelsior/Helmond Sport. Dat is exact het punt natuurlijk. In voetbal spelen die in 3 verschillende competities, in F1 zitten ze bij elkaar. Het is alsof je in de PL speelt met City, Tottenham, West Ham, Bournemouth, Brentford, Burnley, Sheffield, aangevuld met teams uit de Championship, League One en League Two. Er wordt (op de baan) niet gestreden met gelijke middelen. Dat is bij bijvoorbeeld voetbal wel min of meer. Daar zijn er buiten het veld ook omstandigheden die tot grote kwaliteitsverschillen tussen teams zorgen, maar ook de top ontloopt elkaar daar veel minder (muv Frankrijk en Duitsland, zou je kunnen zeggen).
 12. Daarom zeg ik ook dat ik niets af wil doen aan de inspanning en de prestatie. En nee, natuurlijk zou Haaland niet hetzelfde presteren bij Excelsior of Helmond. Wat wel zo is, is dat Haaland ook op dat niveau gespeeld heeft, zich onderscheiden heeft en zo bij Man City terecht is gekomen. Dat geldt natuurlijk voor de toppers in de F1 ook. Maar waar het voor Hamilton, Russel, Leclerc etc nu feitelijk niet mogelijk is om Verstappen te kloppen, is het voor Dortmund wel mogelijk Bayern te kloppen. Of voor Arsenal om Man City te kloppen. Het verschil in de top wordt uiteindelijk op het veld gemaakt door de prestaties van de spelers. Dat is bij F1 imo niet in dezelfde mate vol te houden. PSV wordt kampioen omdat de spelers beter presteren (geïnstrueerd door de coach) dan die van de concurrentie. Niet omdat ze betere voetbalschoenen hebben of de keeper handschoenen met meer grip. Ik ga dus tot op zekere hoogte met je mee, maar 'exact zo van invloed' is imo echt niet het geval.
 13. Ik snap niet zo goed waarom je dat penningmeesterschap zo belangrijk maakt (ook niet waarom dat zo'n rol speelt in het programma trouwens) en waarom dat Babs hem de pot geeft een aanwijzing is dat zij op Sor zat. Heb van de week trouwens wel gelezen dat Babs heeft gezegd toch wat gespreid te hebben bij de test. Overigens zet Daniël Verlaan zijn geld op Anna. Brengt weinig geld in de pot én zit volgens hem vaak op sleutelposities in de opdrachten. Volgens hem zijn dat de twee belangrijkste dingen om op te letten om een mol te spotten.
 14. Zonder iets aan de inspanning en prestaties af te willen doen, en ik vind F1 ook echt wel vrij tof, maar het is toch eigenlijk niet echt een volwaardige sport imo. Omdat sport voor mij gaat om een menselijke krachtmeting. En natuurlijk zijn er tal van sporten waar materiaal enorm van belang is. Maar ik ken geen sport waar verschillen in materiaal structureel dermate groot en bepalend zijn. En daarmee gaat het idee van een (min of meer) gelijkwaardige krachtmeting wel verloren.
 15. Hwb

  AFC Ajax

  Boerrigter hoort niet eens bij de minste 3 van dat lijstje. Nou, misschien net 3e. Verder over Jans als trainer. Kan me prima voorstellen dat dat voor de stabiliteit wel goed is. Aan de andere kant weet ik niet of een 'tussenpaus' een goed idee is voor Ajax.
×
×
 • Create New...