Jump to content

Hwb

Moderators
 • Content Count

  11,190
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Hwb last won the day on February 19

Hwb had the most liked content!

Community Reputation

66 Excellent

About Hwb

 • Rank
  Moderator
 • Birthday 02/11/1984

Personal Information

 • Woonplaats
  Utrecht
 • Favoriete CM/FM
  CM2 '97/'98

Recent Profile Visitors

406 profile views
 1. Hwb

  Eredivisie Topic

  Of de penalty eruit voor iets met een kleinere scoringskans. Maar dan ga je meteen een hele rits aanpassingen aan het spel doen. Maar je kunt ook zeggen: bal raakt de hand, dan een indirecte vrije trap. Wordt een doelpunt voorkomen, dan penalty. Heb je niet de opzettelijkheid, wel discussie over of een doelpunt voorkomen werd.
 2. Had Martinez gekozen en Madouas als reserve, Madouas komt er bij mij dus ook nog in. Maar er waren belachelijk veel opties voor de top-10. Zie een ploeg als Groupama, waar je gewoon Molard, Gaudu en Madouas zou kunnen kiezen. Waren een stuk of 10 ploegen waar je prima 3 renners van op zou kunnen stellen.
 3. Hwb

  Eredivisie Topic

  Geel voor het voorkomen van een beloftevolle aanval kan inderdaad wel. Ik ben het ook wel met je eens, qua de jurisprudentie. Maar zeggen dat KNVB ernaast zit omdat ze zeggen dat het niet bewust hands was, is wat mij betreft onjuist. Ik ben er trouwens op zich wel voor om meer op die opzettelijkheid te letten (plus dan 'opzettelijk het risico nemen de bal met de hand te spelen'). Is natuurlijk altijd lastig beoordelen, want je kunt niet in iemands hoofd kijken. Maar zie vrij vaak dat er gefloten wordt, waarbij volgens mij geen sprake is van opzet, of zelfs juist dat geprobeerd wordt hands te voorkomen. Enig alternatief lijkt mij om te zeggen 'bal raken met de hand is hands', zoals shoot bij hockey. Maarja, dan is een penalty wel erg zwaar bestraft voor een handsbal waar je niets aan kunt doen.
 4. Hwb

  [KKD] FC Twente #4

  Zullen we het gewoon over Twente en hun promotie hebben, ipv hier kibbelend vetes uit te vechten?
 5. Hwb

  Eredivisie Topic

  Nee, je hebt de regel over wanneer een directe vrije trap gegeven wordt. Daarvoor kunnen veel redenen zijn. Een van die redenen is wanneer een speler opzettelijk de bal met zijn hand of arm speelt. Dát is de regel over hands. In de spelregels staat daaronder nog een apart kopje over hands, daar wordt nog eens expliciet geschreven "hands houdt in dat de speler de bal opzettelijk met de hand of arm speelt/raakt." Vervolgens staat er dat de scheidsrechter drie zaken in overweging moet nemen: - beweging van hand naar de bal - afstand tussen de tegenstander en de bal - positie van de hand hoeft niet noodzakelijkerwijs in te houden dat sprake is van een overtreding [armen langs het lichaam is dus een fabeltje] Jezelf groter maken staat niet in de regels, blokkeren van een schot richting doel staat alleen in de regels als reden voor een rode kaart (mits de bal opzettelijk met de hand gespeeld is). Overigens zie ik in de regels grappig genoeg geen mogelijkheid om voor hands een gele kaart te geven. Meen toch dat dat geregeld gebeurt. Kan alleen als je dmv hands probeert te scoren of een doelpunt (onsuccesvol) probeert te voorkomen.
 6. Hwb

  Eredivisie Topic

  Volgens de regels is dat het enige criterium inderdaad.
 7. Hwb

  [KKD] FC Twente #4

  Laten we wel wezen, dat ze de rente over een lening van in totaal 14 miljoen niet hoeven te betalen, gaat natuurlijk wel mogelijkheden bieden om de selectie te versterken. Het gaat niet alleen om rommelen. Ze zijn ook niet alleen nu even gered voor dit seizoen, deze actie werkt jarenlang door.
 8. Hwb

  Tactieken

  Heb zelf ook een vraagje, over de backs. Ik begrijp het verschil tussen de Fullback en de Wingback, maar welke invloed heeft de taak die je ze meegeeft? Hoe verhoudt een aanvallende (of evt ondersteunende) Fb zich tot een defensieve of ondersteunende Wb? Ben best tevreden over mijn backs, maar denk dat ik ze daarmee mogelijk specifieker in zou kunnen zetten. Zet ze nu vaak 'gewoon' op Wingback - support (of automatisch), terwijl daar misschien nog meer uit te halen is.
 9. Hwb

  AFC Ajax

  Doelpogingen zegt niet per se niets over de grootte van de kans. Zie die bal van Ziyech die Szeczny redt, zo'n kans heeft Juve de hele wedstrijd niet gehad. Of mijn geheugen laat me in de steek. Zoals ik al zei: de xG van Juve was 0,8. Hoe kom je er dan bij dat ze minstens twee goals hadden moeten maken? Als je opvatting is dat het anders had kunnen lopen en dat Juve twee keer had kunnen scoren, dan ben ik het met je eens. Maar als het is dat Ajax heeft gemazzeld en Juventus te weinig heeft gekregen, dan absoluut niet.
 10. Hwb

  Tactieken

  Er zijn hier users veel meer onderlegd dan ik én ik speel FM19 niet, maar twee dingen vallen me op: 1) Redelijk breed in balbezit zorgt voor grotere afstanden tussen je spelers. Dat kan een probleem zijn icm korter passen. 2) Een MC als spelmaker ondersteunen (ook al is het voor de defensie) en een AMC als spelmaker ondersteunen, levert in mijn ervaring toch redelijk vaak op dat ze min of meer dezelfde ruimtes zoeken. Niet dat ze elkaar direct in de weg lopen, maar ze trekken vaak wel dezelfde kanten (centrum, voren, achteren etc.) op.
 11. Hwb

  AFC Ajax

  Waarop baseer je dat Juve minimaal twee keer had moeten scoren in de eerste helft? Want Ajax werd goed ontregeld, maar in balbezit was het ook niet veel. Ik zal hier wel weer gezeik over krijgen, maar hun xG over de hele wedstrijd was .8. Dat komt niet overeen met 'had minimaal twee keer moeten scoren'. Dat Juve in de tweede helft zo slecht was, was natuurlijk ook de verdienste van Ajax. Verder kun je gelijk hebben dat Ajax alleen de beker wint, zeker als het 0-0 was gebleven. Maar eerlijk gezegd zie ik PSV geen 12 uit 4 halen. Waarom kwam Ajax in jouw optiek arbitraal goed weg?
 12. Hwb

  [KKD] FC Twente #4

  De kosten van oa Gimenez, Brama, Schenk en Cantalapiedra worden op de belastingbetaler afgewenteld. Tegelijk geloof ik graag dat de kosten die de club maakt (oa voor het stadion en leningen) te hoog zijn om in de KKD te dragen. Dus moet je snel terugpromoveren en dus investeren in je selectie. Als ze dat niet hadden gedaan en in de middenmoot waren geëindigd, zou het zomaar kunnen dat ze het dit seizoen financieel hadden gered, maar ergens de komende seizoenen dezelfde actie uitgevoerd had moeten worden.
 13. Hwb

  AFC Ajax

  Hij zei dit voor de return. En hij heeft prima kijk op voetbal, denk meer dan ik. Maar kan niet zo goed tegen zulke stellige uitspraken, zonder dat je er verder over in gesprek gaat. Voegt zo verdomd weinig toe. Doe 10 van zulke uitspraken en die keer dat je het goed hebt kun je lekker pronken met dat je gelijk had. Dit laatste heeft trouwens niet per se betrekking op Zeus.
 14. Hwb

  Eredivisie Topic

  Wat doet Huntelaar in jouw ogen dan? Ben wel benieuwd. Ik zie namelijk wel dat als je héél streng bent, je zegt dat die arm om Handwerker heen niet kan, maar Handwerker heeft in dat geval even goed zijn arm om Huntelaar.
 15. Hwb

  AFC Ajax

  Voor wat het waard is:
×
×
 • Create New...