Jump to content

Hwb

Adviseur
 • Content Count

  12,631
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Hwb last won the day on June 18 2019

Hwb had the most liked content!

Community Reputation

280 Excellent

About Hwb

 • Rank
  Moderator
 • Birthday 02/11/1984

Personal Information

 • Woonplaats
  Utrecht
 • Favoriete CM/FM
  CM2 '97/'98

Recent Profile Visitors

935 profile views
 1. Hwb

  AFC Ajax

  Eens, maar ik denk dan met Kudus op 10. En dat laatste is hopelijk een teken dat er nog een controleur bijkomt. Of dat een sterke is, moet nog blijken.
 2. Van die 6 heb ik er 4. Is in de rangschikking verder helaas niet zo veel van terug te zien.
 3. Klopt, maar om Pogacar aan het werk te krijgen, zal Dumoulin al eerder moeten vertrekken. Nu wordt hij niet zo nerveus als Dumoulin later in de etappe gaat. Overigens valt het volgens mij wel mee met dat Roglic in de 3e week minder is. Dat was inderdaad zo in de Giro vorig jaar, maar toen was er ook fysiek iets niet in orde. In de Vuelta heeft hij slechts seconden verloren (terwijl hij minuten voorstond) op Pogacar in de laatste week. In de Tour van 2018 won hij etappe 19, terwijl hij streed om het podium met Froome en Dumoulin. Jaar daarvoor (zonder klassement) won hij ook een etappe in de slotweek én werd hij een etappe 4e.
 4. Natuurlijk zien ze in dat Roglic en Pogacar te sterk zijn. Dus wat doen ze bij een vlucht met Dumoulin? Ze gaan hun positie in het klassement beschermen. Dumoulin bedreigt die dan namelijk. Ik denk dat die mannen (en hun ploegen) niet graag Dumoulin eroverheen zien komen. Dus zullen ze rijden om dat te voorkomen. Dat zie je al jarenlang, zeker in de 3e week.
 5. Denk zelfs dat je dan Bennett met Dumoulin mee moet sturen. Ga je met Gesink, Van Aert en Kuss lekker tweede rang zitten en kijken hoe UAE de meubelen gaat redden. Probleem is dan alleen wel dat Astana/Bahrain/Trek/Movistar dan ook met UAE mee gaan doen, omdat Dumoulin ook voor hen een bedreiging vormt (in geval van Movistar ook voor ploegenklassement met Dumoulin/Bennett vooruit). Waarschijnlijk kost het Dumoulin/Bennett meer dan het Pogacar kost, dus is dan de vraag wat je er netto mee opschiet. Huidige strategie is niet ideaal, maar zie ook niet direct een betere. Behalve dat ik me altijd heb afgevraagd waarom de ploeg van de gele trui zo nodig op kop moet. Lijkt me dat juist die ploeg het prima vindt om met 25 per uur naar de finish te rijden toch? De andere ploegen moeten iets ondernemen, zij niet.
 6. Had ik die etappe van Martinez btw gewonnen @Satyr?
 7. Hwb

  AFC Ajax

  Al zo'n twee jaar? Twee jaar geleden begon Ajax aan een seizoen met Frenkie en Schöne in de selectie.
 8. Je doelt dan op Dumoulin? Verhaal is dat hij hier zelf toe besloten heeft, omdat hij niet goed genoeg is om mee te doen om de Tourzege. Op zich hou ik wel van renners die zelf initiatief nemen, ipv alles alleen in opdracht doen. Maar dit was niet per se handig.
 9. Roglic zat wel met overschot, zo op het oog. Volgde heel makkelijk wie hij wilde volgen (Quintana met name). Reed alleen erg defensief. Moet dit wel gaan verzilveren, anders kan het in de derde week nog lastig worden als anderen er meer doorheen komen. Kijken of hij het vandaag wel wil doen.
 10. Hwb

  AFC Ajax

  Promes gaat op de 10 positie spelen, zo lijkt het. Dus volgens mij komt er gewoon iemand van de top op de 10 positie. Daarnaast speelde Vd Beek afgelopen seizoen voornamelijk controlerend als half. Alleen door de blessures kwam hij op 10. Dus als er een vervanger moet komen, lijkt mij dat voor de controlerende posities. Die zijn ook (zowel kwalitatief als kwantitatief) veel minder bezet dan de posities voorin. Je hebt daar nu 4 spelers, waarvan je er niet 1 in de categorie 'top' plaats. Misschien dat je Gravenberch als 'Muy bueno' kunt zien, maar zelfs dat is nog maar de vraag. Alvarez, Eiting, Taylor en evt Ekkelenkamp zijn dat sowieso (nog) niet.
 11. Hwb

  AFC Ajax

  Kwalitatief zijn die posities ook ruim voldoende bezet imo. Zie ook wat Rogier daar over zegt.
 12. Klopt. Maar dan moet hij er wel nog bijzitten op de top van de Peyresourde. Vraag ik me af, omdat het toch meerdere opeenvolgende serieuze klimmen zijn. Lijkt niet de vorm van vorig seizoen te hebben én draagt de gele trui niet.
 13. Hwb

  AFC Ajax

  Waarom een vervanger voor Donny halen? Die voorste vier zijn de sterkst bezette posities van het team. Voor die 4 posities heb je Tadic, Neres, Antony, Promes, Kudus, Lang, Huntelaar, Traoré, Labyad en Ekkelenkamp (als ik niet nog iemand vergeet). Dat zijn er 10. Versterking is vooral gewenst controlerend op het middenveld en aan de linkerkant van de verdediging (centraal en/of op de flank). Daar zijn we nu het minst bezet, mede vanwege de onzekere situatie rond Blind.
 14. Ik vermoed dat Roglic morgen wel wat gaat proberen. Paar kilometer onder de top demarreren, in de afdaling extra tijd pakken.
×
×
 • Create New...