Jump to content

Glenn08

Leden
 • Posts

  17,121
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Posts posted by Glenn08

 1. 61ea8160ec5c1-ThesWeCan.png

   

  42. De concurrentie

   

  Onze kern is voor iedereen hier ondertussen wel bekend denk ik. In deze kleine update ga ik enkele spelers van onze grootste concurrenten voor de titel uitlichten.

   

  Club Brugge

   

  Beginnen doen we bij onze grootste concurrent Club Brugge. Het is ongezien dat een AI team in België zolang gelijke tred kan houden. Hieruit blijkt dat het bij Club Brugge gewoon ook allemaal goed staat. Mede door hun uitstekende jeugdspelers, en top transferbeleid spelen zij elk jaar mee om de titel.

   

  61ea8b5650906-ClubBrugge.png

   

  Beginnen doen we met hun belangrijkste speler Sofiane Diop. De winger kwam in het seizoen 24/25 over van AS Monaco voor de bescheiden som van 1.8 miljoen. Met een jaarlijks gemiddelde van boven de 7.3, is duidelijk dat hij een echte topper is. Is de assistenkoning van de competitie.

   

  61ea8bbf7e5ae-DiopBrugge.png

   

  Op 31 augustus 2026 deed Club Brugge op deadline day zaken met Real Madrid. Voor maar €5.75 miljoen kwam Reinier over van de Spanjaarden. In zijn 1ste seizoen was het nog zoeken voor hem, maar nu in zijn 2de seizoen is hij de man die de lijnen uitzet bij de Bruggelingen.

   

  61ea99e6b8201-ReinierBrugge.png

   

  In de zomer van 2023 deed Club Brugge zaken met Inter Milan, voor het waanzinnig laag bedrag van €3.3 miljoen nam het Belgisch international Zinho Vanheusden over. De jonge Belg maakte meteen indruk, en groeit uit tot leider van de Brugse defensie.

   

  61ea9ab5b19bf-VanheusdenBrugge.png

   

  In maart 2022 loopt bij Club Brugge een jonge Yoshi Vandenbroucke de academie in. In het seizoen 25/26 veroverde hij een basisplaats, en schopte het zelfs tot kapitein! De verdediger heeft een gemiddelde van boven de 7 in zijn 2 eerste volledige seizoenen op het hoogste niveau!

   

  61ea9b39043f1-VandenBrouckeBrugge.png

   

  Brugge koopt zijn spelers dus goedkoop in, maar maakt ook felle winsten op uitgaande transfers. Zo vertrok Mouassa voor €22 miljoen richting Man City. Nsoki vertrok voor €15 miljoen richting Real Madrid. Mbamba vertrok voor 32 miljoen richting Arsenal. De grootste klapper werd gemaakt met de verkoop van De Ketelaere, hij vertrok voor €68 miljoen richting de Wolves. En in dit seizoen vertrok doelman Lunin voor €16.5 miljoen richting Torino.

   

  KAA Gent

   

  Bij AA Gent zien we voorlopig een meer 'doe maar wat' beleid. Al lijken zij vorig seizoen wel de weg naar boven terug gevonden te hebben. Bij hun zijn er geen grote transfers gedaan, niet op inkomend vlak, maar ook niet op uitgaand vlak.

   

  61ea9cb27a26f-AAGent.png

   

  Kapitein Hanche-Olsen speelt sinds 2020 voor de Gentenaren. Met een gemiddelde van boven de 7 is hij in Gent een uitstekende speler geworden. Met zijn ervaring kan hij ondertussen een sterke defensie leiden.

   

  61ea9d25a9186-Hanche-OlsenGent.png

   

  Elisha Owusu speelt al sinds 2019 bij Gent. De verdedigende middenvelder werd elk seizoen belangrijker bij de Gentenaren, en hij lijkt zich er ook thuis te voelen. Met een gemiddelde van rond de 7 kan er niemand ontevreden zijn over zijn seizoenen.

   

  61ea9da4969ad-OkumuGent.png

   

  De grootste klapper op de transfermarkt deed Gent met het halen van Anouar Ait El Hadj bij Anderlecht. Hij kwam over voor €6.25 miljoen. Hij voelde zich meteen thuis, en hij is met zijn dribbel, en assists een gesel voor elke tegenstander. Bij Anderlecht hebben ze al lang spijt dat ze hem lieten gaan, met een gemiddelde van boven de 7.3 doet hij het allesinds uitstekend in Gent!

   

  61ea9e3acef07-ElHadjGent.png

   

  Reacties, en mentions.

   

  @KyrillIk kan voorlopig nog geen termijn plakken op wanneer we brokken gaan maken in de CL, hopelijk heb je wel gelijk met je prognose!

  @MNieHet verlies tegen Brugge houdt het inderdaad allemaal spannend. Ik denk ook dat we in de EL verder gaan geraken, dan dat we in de CL hadden kunnen doen.

  @delichrisHopelijk kunnen we ver geraken in die EL, en gaat het ons niet teveel punten kosten in de competitie.

  @ElMarcosKlopt, Europees moeten we nog stappen zetten, hopelijk dit seizoen al in de EL.

  @DGremlinDe strijd met Club Brugge lijkt allesinds weer een spannende te worden.

  @MariusIk dacht inderdaad dat we toch zeker Napoli gingen aankunnen, jammer genoeg staan we zo ver nog niet.

   

  @Fantasy@Michiel RAFC@FlyD@Netzwerk@KayDeManaager@Jan Jansen@DavyPeeters@Rossi.@jefri@FC Bruges@Daniell@rich ruzzian@glennix

   

   

 2. 61e9657658263-ThesWeCan.png

   

  41. Foutje? Moet kunnen!

   

  Even een kleine rechtzetting, ik ben bij de vorige update gewoonweg vergeten om de competitiewedstrijden van oktober te bespreken.

   

  Oktober dus! Uit bij Cercle maakten we het verschil met doelpunten van Lesage, en Oyen. Thuis tegen Deinze was het een penalty van Lesage die voor de beslissing zorgde. Uit bij Beerschot waren Nlandu, en Ehulech schutters van dienst. In de beker nam een geroteerd elftal vlot de maat van provinciegenoot Sporting Hasselt. Karna vond 2x het net, Ehulech, en Muci brachten de eindstand op 0-4. De maand werd afgesloten met een gevleide puntendeling tegen KV Mechelen. Teklic redde voor ons een punt.

   

  61e9675cd0e5e-WedstrijdenOktober.png

   

  In november stond onze verste verplaatsing op het programma. We trokken niet voor niets naar Henegouwen! Moeskroen werd verslagen met 2 doelpunten van Nlandu. In de Limburgse derby werd Stvv simpel verslagen. Nlandu scoorde er wederom 2, Bammens scoorde het 3de doelpunt. November werd afgesloten met een topwedstrijd tegen Standard, na 5 minuten stond er al een 1-1 tussenstand op het bord. Meza bracht ons op voorsprong, maar Standard kon snel tegenprikken. Hierna was het wachten tot minuut 62, en 68 voor de beslissing in de partij viel. Doelpunten van Teklic, en Nlandu brachten ons op een 1-2, en 1-3 voorsprong. Nu was Standard niet meer bij machte iets terug te doen.

   

  61e96974b81aa-wedstrijdenNovember.png

   

  In december begonnen we met een doelpuntenfestijn in de beker. Uit bij KRC Genk buigen we in de 2de helft een 3-1 achterstand om, in 3-4 winst. Escobar nam 2 doelpunten voor zijn rekening, Teklic, en Nlandu scoorden er elk 1tje. Uit bij Charleroi brengen Teklic, en Escobar ons op voorsprong, maar een owngoal van Monzon in minuut 93 zorgt ervoor dat we nog naast de winst grijpen. Thuis tegen OHL stonden onze 2 prijsschutters op het scorebord. Escobar scoorde 2x, Nlandu maakte er eentje. Uit bij Club Brugge kwamen we er niet aan te pas, en leden we een logische nederlaag, onze eerste van het seizoen! In de kwartfinale van de beker namen we de maat van OHL, Escobar, Teklic, en Ehulech scoorden. Het jaar 2027 werd afgesloten met een overwinning tegen Zulte-Waregem. Escobar stond weer 2x aan het kanon, Geussens scoorde van op de stip.

   

  61e96b3aef041-wedstrijdenDecember.png

   

  Ondanks de nederlaag tegen Club Brugge, eindigen we het jaar wel als leider. We tellen op dit moment een bonus van 1 punt op de Bruggelingen. De strijd om plekken 3, en 4 lijkt dit seizoen te gaan tussen AA Gent, Oostende, en Anderlecht.

   

  61e96cf0d6041-StandDecember.png

   

  In de Champions League stond bij het begin van november de cruciale wedstrijd tegen Napoli op het programma. In een gelijkopgaande partij trokken de Italianen uiteindelijk aan het langste eind na een doelpunt van Gakpo. Hierna mochten we het thuis opnemen tegen Midtjylland. We begonnen slecht aan de partij, en dit resulteerde in een vroege achterstand. Nlandu bracht ons op slag van rust gelukkig op gelijke hoogte. Meteen na rust kon diezelfde Nlandu ons op voorsprong brengen. Nog geen 5 minuten later scoorden we opnieuw, nu via Lesage. Hierna zette Escobar ons helemaal op rozen. Laat in de wedstrijd konden de Denen nog tegenprikken, maar verder geraakten ze niet meer. De groepsfase werd afgesloten met een verliespartij tegen Monaco, in deze wedstrijd kwamen we er weer niet aan te pas.

   

  61e96e62dd345-WedstrijdenCLdecember.png

   

  We eindigen de groep op een 3de plek. Hierdoor verzekeren we ons van nog minstens 2 Europese wedstrijden na nieuwjaar, en dat was uiteindelijk de ambitie bij de start van het seizoen. Bij de loting voor de EL kwam Benfica als tegenstander uit de koker, en zo zijn er allesinds wel kansen om door te stoten!

   

  61e96f08ac75b-EindstandCLGroep.png

   

  Reacties, en mentions

   

  @MNieKlopt, Europees wil het nog niet vlotten, maar is een kwestie van nog enkele jaren te bouwen aan ons team.

  @MariusIn een poule als deze is er inderdaad altijd de ambitie om door te stoten, al zullen we ook altijd blij zijn met een 3de plek, aangezien we in de EL meer kans hebben om verder door te stoten.

  @KyrillBedankt!

  @glennixIn België gaat het natuurlijk prima!

  @DGremlinBedankt voor de reactie alweer!

  @delichrisKlopt, we kunnen niet klagen over de start van het seizoen!

  @ElMarcosKlopt, Europees zal natuurlijk een werk zijn van iets langere adem!

   

  @Fantasy@FlyD@Michiel RAFC@FC Bruges@jefri@Jan Jansen@DavyPeeters@Netzwerk@KayDeManaager@rich ruzzian@Rossi.@Daniell

  Allen bedankt voor het blijven volgen, liken, en reageren! Als je geen mention meer wil mag je het altijd laten weten!

   

 3. 61e55783c9c10-ThesWeCan.png

   

  40. Nog niets beslist!

   

  We hadden zoals vanouds een korte voorbereiding op het nieuwe seizoen. Twee amateurteams werden vlot verslagen, Atletico Madrid werd op een brilscore gehouden. Tegen Brondby, en Ajax werd een schietoefening gehouden. De voorbereiding werd tot slot afgesloten met een 2-0 overwinning tegen Club Brugge in de supercup. Nlandu trapte ons met 2 doelpunten naar de eerste trofee van het seizoen!

   

  61e55a89081d1-FriendliesSupercup.png

   

  Meza was de man die ons 1ste doelpunt van de competitie scoorde. Dit doelpunt volstond voor de zege tegen Charleroi. Uit bij OHL opende Nlandu al snel de score, maar OHL vocht terug, en stond na 55 minuten zelfs op voorsprong. Onze kwaliteit kwam echter bovendrijven, en zo gingen we er, via doelpunten van, Escobar, Teklic, en Meza, nog op, en over.

   

  61e55b187a233-WedstrijdenJuli.png

   

  Augustus opende met een topwedstrijd tegen Club Brugge, een doelpunt van Meza, en een brace van Lesage zorgden ervoor dat we de punten thuis hielden. Uit bij Zulte-Waregem konden we in het slot een 2-0 achterstand ongedaan maken via doelpunten van Escobar, en Raskin. Die laatste sloeg pas toe in minuut 93! In een saaie partij tegen Antwerp viel er niets te beleven, en bleven we steken op een brilscore. Uit bij KRC Genk werd nipt gewonnen na een doelpunt van Lesage.

   

  61e55bbdec682-WedstrijdenAugustus.png

   

  Ons B elftal mocht de maand september aftrappen met een thuiwedstrijd tegen Ronse. Een bescheiden zege na een doelpunt van Geussens zorgt ervoor dat we een ronde verder geraken in de beker. Dezelfde eindstand stond er op het bord na de wedstrijd tegen Eupen, nu was het Lesage die scoore van op de stip. Ook tegen een tienkoppig Anderlecht werd er maar nipt gewonnen. Nu waren het Escobar, en Meza die voor de doelpunten zorgden. Uit bij AA Gent etaleerden we wel onze klasse, tegen de titelconcurrent werd met overmacht gewonnen. Met Lesage, Monzon, Geussens, en Ehulech stonden er ook 4 verschillende spelers op het scorebord. Ook tegen Oostende liep het weer vlot, Nlandu, Ehulech, en Teklic scoorden in de partij.

   

  61e55cc9c5423-WedstrijdenSeptember.png

   

  Met 11 overwinningen, en maar 3 gelijke spelen op 14 wedstrijden is het logisch dat we aan de leiding gaan. Al doen Club Brugge, en AA Gent het verre van slecht dit seizoen. Dat wij hun verslagen hebben is de reden dat we nu ook voor hun staan. We winnen veel dit seizoen, maar toch gaat het nog niet altijd even vlot, en zo is een nieuwe titel nog helemaal geen evidentie. Onderin lijkt voormalig kampioen Antwerp een moeilijk seizoen tegemoet te gaan.

   

  61e55febcf7f1-StandOktober.png

   

  In de CL werden we uitgeloot in een groep met AS Monaco, Napoli, en FC Midtjylland op het eerste zicht een haalbare groep. We gingen van start met veel ambitie. Deze ambities kregen meteen een flinke knauw nadat we uit bij de Denen niet verder kwamen dan een doelpuntenloos gelijkspel. Vervolgens werd er op het veld van Monaco nipt verloren, Nlandu, en Lesage waren de doelpuntenmakers. Thuis tegen Napoli kwamen we niet verder dan een 1-1 gelijkspel, de openingsgoal van Ehulech werd diep in de wedstrijd door de Italianen teniet gedaan.

   

  61e5608d3120b-WedstrijdenSeptemberOktobe

   

  Als we naar de stand kijken zien we at Monaco aan de leiding gaat met het maximum. Daaronder hebben 3 ploegen met 2 punten. Alles buiten groepswinst ligt dus nog binnen handbereik, we weten meteen waar we voorstaan met de uitwedstrijd tegen Napoli op het programma.

   

  61e5611920ce2-StandCLoktober.png

   

  Reacties, en mentions

   

  @DGremlin@glennix@Kyrill@Marius@delichris@FlyD@Fantasy@rich ruzzian@Michiel RAFC@Rossi@Jan Jansen@Daniell@jefri@FC Bruges@DavyPeeters@Netzwerk@KayDeManaager@ElMarcos@MNie

  Allen bedankt voor het volgen en reageren! Als je geen mention meer wil mag je het altijd laten weten!

   

   

 4. 61e133a43fe51-ThesWeCan.png

   

  39. Doorselecteren

   

  We haalden 2 titels op rij, en gaan nu dit seizoen voor de 3de keer naar de groepsfase van de CL, dus financieel beginnen we de zaken op orde te krijgen. Dit wil ook zeggen dat er betere spelers werden/worden toegevoegd aan de kern. Zo zijn we nu ook op een punt gekomen dat we voor een eerste keer eens kunnen gaan doorselecteren, en waar nodig is, extra kwaliteit toevoegen. Van Genechten, en Huard waren de afgelopen seizoenen zeker waardevolle spelers voor ons.  Echter hadden zij nu de eis om als belangrijke speler aanzien te worden, en deze status wou ik ze niet geven. Hierdoor kozen zij ervoor om hun geluk elders te gaan beproeven. Ook Victor Diniz is een waardevolle kracht gebleken, echter was hij nu pas 3de keuze als nummer 10, hij gaat nu voor Groningen spelen. McCarthy speelde in 4 seizoenen tijd maar liefst 90 wedstrijden voor ons, de Amerikaan zou het komende seizoen niet meer op een vaste plek in de 11 kunnen rekenen, dus verkoos hij het om verkocht te worden. Het contract van doelman Delanghe zou na het seizoen aflopen, en zijn salariseisen waren te gortig voor een keeper van zijn kaliber, vooral ook omdat hij nu back up was. Hij vertrekt voor een mooie som richting Hamburg. Nieuwe aankoop Rodriguez mag meteen gaan wennen aan het Belgische weer bij de hoofdstedelingen van Union. Wasinski speelde amper voor ons, en wordt dus logischer wijze verkocht. Bij zijn komst had ik redelijk wat verwachtingen van Reinaldo jammer genoeg heeft hij die niet echt kunnen inlossen, hij vertrekt gratis richting Union. Youngster Schoofs wordt uitgeleend aan La Louvière, er was geen enkele ploeg die hem gratis wou overnemen. Ook van Corovic had ik meer verwacht, hij keert terug naar Zweden. Gevers krijgt de kans om zich bij Lierse te tonen, bij hem is het nog afwachten of hij definitief zal vertrekken bij ons. Jandera is een jonge jongen met wat potentie, maar een bod van €4.5 miljoen kunnen we niet weigeren.

   

  61e16c1b95e3e-TransfersUit2.png

   

  Enkele seizoenen geleden stonden we dicht bij de komst van Rodriguez, hij zou toen meteen basisspeler geworden zijn, hij verkoos het echt om bij Velez te blijven. Nu liep zijn contract weer af, en deze keer komt hij wel naar ons. Nu zal hij zich eerst via een uitleenbeurt moeten bewijzen. Charlier vertrok op jonge leeftijd bij ons, nu halen we de doelman gratis terug. Hij zal zich bij de U21 mogen bewijzen, hij telt ook als home grown speler van de club, waardoor hij een goede optie is voor de Europese selectie. Teklic komt voor een stevig bedrag over van Dinamo Zagreb. De rechterwinger mag het met Oyen gaan uitvechten voor een plekje in de basis. Ook voor Ehulech moest er een pittig bedrag overgemaakt worden naar River Plate. Meza mag zijn oren beginnen uitkuisen met zijn nieuwe concurrent op de linkerflank. Pirard wordt de nieuwe back up op de rechtsback positie. Kuznetsov wordt onze nieuwe linksachter, hij komt op huurbasis over van Zenit, ook hebben wij een aankoopoptie afgedwongen.

   

  61e16e639fca2-TransfersIn1.png

   

  Spoiler

  Jose Luis Rodriguez

  61e16e8d4893d-Rodriguez.png

  Cesar Charlier

  61e16ea69bbc6-Charlier.png

  Boris Teklic

  61e16ec6a454e-Teklic.png

  David Ehulech

  61e16edf0fe60-Ehulech.png

  Gerald Pirard

  61e16eff847c7-Pirard.png

  Gleb Kuznetsov

  61e16f1b988d9-Kuznetsov.png

   

  Ondertussen beschikken we over een mooie selectie om voor de 3de titel op rij te gaan. Na de dubbel vorig jaar, richten we ons vizier nu een beetje meer op Europa. Afgelopen seizoen waren we nog kansloos in de CL, daar willen we dit jaar wat verandering in brengen. Dit seizoen is Europese overwintering de ambitie, alsook het binnen halen van de 3de titel.

   

  Doelmannen

   

  De colombiaan Santamaria veroverde vorig seizoen een basisplek, en deze zal hij ook dit seizoen behouden. De Block zal onze doelman worden in de beker. Met De Block beschikken we over een jonge Belgische doelman als back up, ook zal hij in de komende seizoenen gaan gelden als een speler die bij de eigen club opgeleidt is, zo'n speler is de ideale back up!

   

  Spoiler

  Santamaria

  61e170ee1c09f-Santamaria.png

  De Block

  61e170fdbc7a5-DeBlock.png

   

  Rechtsback

   

  Op de rechtsachter is de jonge Chileen Aguilera de 1ste keuze. Al moeten we wel oppassen dat we hem niet opeens verliezen aangezien hij een relatief lage ontsnappingsclausule in zijn contract heeft. Met nieuwkomer Pirard hebben we een jonge Belgische back up gehaald. Beide spelers zullen in de toekomst als eigen jeugdproduct gaan gelden, op voorwaarde dat ze lang genoeg bij ons blijven spelen.

   

  Spoiler

  Aguilera

  61e171a32ced6-Aguilera.png

  Pirard

  61e171c176ff4-Pirard.png

   

  Linksback

   

  Op de linksachter zal nieuwkomer Kuznetsov als basisspeler aan het seizoen starten. Met Nizet hebben we een ervaren Belg als back up.

   

  Spoiler

  Kuznetsov

  61e1724ca6063-Kuznetsov.png

  Nizet

  61e172624f7e3-Nizet.png

   

  Centrale verdedigers

   

  Centraal achterin is ons duo al jaren hetzelfde. Ook dit seizoen zal het duo Bammens-Monzon de dienst uitmaken. Al staan Quere en de gehuurde Muci te drummen om hun plaats in te nemen.

   

  Spoiler

  Bammens

  61e172f060a62-Bammens.png

  Monzon

  61e173026ff6f-Monzon.png

  Quere

  61e17316f30ca-Quere.png

  Muci

  61e17327713fc-Muci.png

   

  Centrale middenvelders

   

  Op het middenveld is Raskin de enige speler die zeker is van een basisplaats. Hij lijkt op het eerste zicht een duo te gaan vormen met Geussens. Jonge spelers Kunene, en Sanchez zullen sowieso ook voldoende speelminuten krijgen om zich te bewijzen. Op deze positie kunnen we echter wel nog wat versterking gebruiken, en die zullen we dan ook proberen te zoeken.

   

  Spoiler

  Raskin

  61e174147b369-Raskin.png

  Geussens

  61e17425d587d-Geussens%C2%B5.png

  Kunene

  61e1743948960-Kunene.png

  Sanchez

  61e1744b02f39-Sanchez.png

   

  Aanvallende middenvelder

   

  Als aanvallende middenvelder hebben we misschien wel het grootste Belgische talent als basisspeler. Lesage kwam het afgelopen seizoen definitief over van Anderlecht, en heeft meteen een basisplaats afgedwongen. Zijn concurrent Krastev is ook niet van de minste, waardoor we op deze positie heel wat kwaliteit hebben.

   

  Spoiler

  Lesage

  61e17563d19b9-Lesage.png

  Krastev

  61e1757512ea2-Krastev.png

   

  Rechterwinger

   

  Op de rechtse flank hebben we met Oyen, en nieuwkomer Teklic heel wat talent lopen. De verwachting is dat Oyen het seizoen als basisspeler zal aanvatten, zodat Teklic zich rustig kan aanpassen aan de Belgische competitie.

   

  Spoiler

  Oyen

  61e175e7ac68b-Oyen.png

  Teklic

  61e175fea8229-Teklic.png

   

  Linkerwinger

   

  Ook op de linkse flank hebben we een nieuwe aanwinst Ehulech mag de Colombiaan Meza het vuur aan de schenen proberen leggen. Ook hier is de verwachting dat Meza het seizoen zal starten in de basis, zodat Ehulech rustig zijn draai kan vinden in België.

   

  Spoiler

  Ehulech

  61e1768d79f56-Ehulech.png

  Meza

  61e176ae5f5df-Meza.png

   

  Diepe spits

   

  In de spits hebben we 3 uitstekende spelers rondlopen. Nlandu is sinds zijn komst elk jaar onze topschutter geweest. Het is dus logisch dat hij ook een basisplaats krijgt bij het begin van het nieuwe seizoen. Wintertransfer Escobar heeft in de terugronde al bewezen dat ook hij het doel goed weet staan, dus zal Nlandu zeker niet op zijn lauweren mogen rusten. Ook Karna heeft al laten zien dat hij makkelijk kan scoren, ook al krijgt hij niet veel kansen om zich te bewijzen.

   

  Spoiler

  Nlandu

  61e1775c1b751-Nlandu.png

  Escobar

  61e17794acc22-Escobar.png

  Karna

  61e177bdec902-Karna.png

   

  Reacties, en mentions

   

  Bij deze hebben jullie weer een overzicht van de selectie, aangezien dit toch weer enige tijd geleden was. Als jullie extra screens willen mogen jullie dit altijd vragen.

   

  @FantasyBedankt, heerlijk gevoel ja om die dubbel te pakken!

  @delichrisBedankt, we zijn nu inderdaad een topclub in België, nu Europa veroveren.

  @KyrillBedankt, en klopt ook, Europa is de volgende stap.

  @MNieBedankt, Europa is de nieuwe focus, al zal het daar niet zo vlot gaan als in België.

  @MariusHet werd nog een spannend seizoenseinde, maar die dubbel is een mooie beloning!

  @rich ruzzianDie dubbel smaakt naar meer, al wil ik de beker best opofferen om Europees succes te boeken.

  @glennixBedankt!

  @DGremlinBedankt!

   

  @FlyD@Michiel RAFC@DavyPeeters@Netzwerk@KayDeManaager@jefri@FC Bruges@Jan Jansen@Daniell@Rossi@ElMarcos

  Allen bedankt voor het reageren, volgen, en liken! Als je geen mention meer wil mag je het altijd laten weten.

 5. 61dffe113c032-ThesWeCan.png

   

  38. De eerste dubbel?

   

  Spannende play offs, die zaten er aan te komen. Beginnen deden we thuis tegen het Club Brugge dat we net met moeite hadden verslagen in de finale van de beker. Deze keer kwamen de Bruggelingen er echter niet aan te pas, via Oyen, en een hattrick van Meza wonnen we met overduidelijke cijfers. Uit bij Anderlecht bleek dat ze toch onze angstgegner aan het worden zijn, we kwamen wel op voorsprong via Escobar, maar we kwamen er helemaal niet aan te pas. Anderlecht kreeg nog een gelijkmaker, maar tot een verdiende winninggoal kwamen ze niet meer. Ook thuis tegen AA Gent stokte onze machine, we kwamen amper tot kansen, en mochten blij zijn dat de rode kaart van Monzon geen nederlaag inleidde.

   

  61dfff8f80279-WedstrijdenPOApril.png

   

  Na 3 wedstrijden in de play offs is er nog steeds niets beslist, het staat enkel vast dat Anderlecht geen kampioen zal worden. Wij hebben een voorsprong van 3, en 4 punten op onze achtervolgers. De eerstvolgende wedstrijd uit bij Club Brugge, is er zo dus meteen een van groot belang!

   

  61e00043c4729-StandPOApril.png

   

  Met een voorsprong van 3 punten trokken we naar Jan Breydel om het op te nemen tegen onze dichtste concurrent. Club Brugge zat meteen op rozen dankzij een doelpunt van Diop. Vlak na rust kon Sandro de score verdubbelen. We probeerden wel, maar verder dan een aansluitingstreffer van Nlandu geraakten we niet meer. Thuis tegen Anderlecht moest er dus gewonnen worden, het werd een zenuwachtige partij. Beide teams kregen kansen, maar het was de thuisploeg die het laken naar zich toe trok via doelpunten van Meza, en Muci in het slot van de wedstrijd. Ook Club Brugge won hun wedstrijd, hierdoor werd de competitie pas beslist op de slotspeeldag. We moesten evengoed doen als Club Brugge om kampioen te worden! In onze wedstrijd was het tot minuut 71 wachten op een doelpunt. Nlandu zette ons met zijn 27ste doelpunt van het seizoen op weg naar de titel! Hierna konden we de wedstrijd rustig uitspelen, zeker omdat Club Brugge op dat moment al met 2-1 achter stond tegen Anderlecht.

   

  61e0023c940aa-WedstrijdenPOMei.png

   

  Het beloofden spannende play offs te worden, en die werden het ook. Uiteindelijk speelden wij en Club Brugge weer om de titel. We haalden het nu al voor de 2de x op een rij, en hiermee kunnen we ons nu echt wel eens gaan uitroepen tot topclub in België! Anderlecht eindigde uiteindelijk nog voor AA Gent op plek 3.

   

  61e002e2c3e62-EindstandPO.png

   

  Reacties, en mentions

   

  @glennixEindelijk hebben we die beker gewonnen!

  @KyrillBedankt!

  @MariusInderdaad een prachtig gevoel om uit een verloren positie het toch nog om te keren. Dat het tegen onze dichtste concurrent is maakt het nog mooier, en geeft vertrouwen voor de toekomst!

  @MNieBedankt!

  @delichrisDit zijn de mooiste overwinningen!

  @DGremlinPrachtig toch, daar teken je op voorhand toch ook wel voor.

   

  @Fantasy@FlyD@Michiel RAFC@ElMarcos@Netzwerk@KayDeManaager@rich ruzzian@Jan Jansen@DavyPeeters@jefri@FC Bruges@Rossi@Daniell

  Allen bedankt voor het lezen, reageren, en liken! Als je geen mention meer wil mag je het altijd laten weten!

   

 6. 61dc3c1d14681-ThesWeCan.png

   

  37. Finale!

   

  De 1ste finale bekerfinale van Thes Sport staat voor de deur! We hebben de voorbije seizoenen meermaals de focus gelegd op het binnenhalen van de Croky Cup, maar tot dus ver zijn we zelfs nog nooit in de finale geraakt! Dit seizoen kwam er echter eindelijk verandering in, en werd die finale gehaald! Zo maakt het Limburgse Tessenderlo zich op voor een ware volksverhuizing richting de hoofdstad!

   

  Road to the final

   

  Onze weg naar de finale begon op 9 september tegen KVK Tienen, een b ploeg van ons had zelfs verlengingen nodig tegen de Amateurs. Ook in de volgende ronde kwamen er verlengingen aan te pas om ons te ontdoen van Waasland-Beveren. De 7de ronde, en de kwartfinale werden vervolgens vlot gewonnen tegen OHL, en Cercle Brugge. In de halve finale werd er op het veld van Anderlecht geflirt met de uitsluiting! In eigen huis werd er echter orde op zaken gesteld, waardoor we nu in de finale staan!

   

  61dc3e4a07178-RoadtothefinalThes.png

   

  De tegenstander in de finale is grote concurrent Club Brugge. Hun bekeravontuur startte in oktober op het veld van Eupen waar ze uiteindelijk simpel kunnen winnen. Hierna werden ze uitgeloot tegen de Kielse ratten van Beerschot, een doelpunt op het einde van elke helft zorgde ervoor dat de volgende ronde vlot bereikt werd. In de kwartfinale hadden ze, opnieuw in een uitwedstrijd, verlengingen nodig om de maat te nemen van Standard. Ook Brugge flirtte in de halve finale met de uitschakeling, zij hadden zelfs penaltys nodig om afstand te nemen van die andere Limburgers in het geel, en blauw.

   

  61dc40019fa00-RoadtothefinalClubBrugge.p

   

  Beide teams traden aan met hun sterkte elftal, en lieten zien dat ze aan elkaar gewaagd zijn. Beide teams krijgen kansen om de score te openen, en in minuut 32 is het Kamal Sowah die de Bruggelingen op voorsprong brengt. De wedstrijd blijft ook na dit doelpunt vlot op en af gaan, de wedstrijd lijkt beslist te worden met een doelpunt van Yoshi Vandenbroucke, in minuut 62, wanneer hij de score kan verdubbelen. Nog geen 3 minuten later is het Escobar die Thes Sport terug in de wedstrijd brengt. Hierna is het alle hens aan dek voor Club Brugge, nu de ene aanvalsgolf na de andere hun richting uitkomt. In minuut 76 is het opnieuw Escobar die de gelijkmaker tegen de touwen prikt. Thes neemt geen genoegen met een gelijkspel, en blijft pushen voor de winning goal. Die winninggoal komt er ook na opnieuw in doelpunt van Escobar ditmaal, in minuut 92! Er rest hierna geen tijd meer voor Club Brugge om de rug te rechten, en zo gaat de 1ste Croky Cup voor Thes Sport mee naar Limburg!

   

  61dc4349df26e-CrokyCupFinal.png

   

   

  Reacties, en mentions

   

  @KyrillBedankt! Het succes zullen we nodig hebben!

  @MNieBedankt, het loopt goed voor de moment ja.

  @DGremlinIk hoop het ook, maar kijk toch met een bang hart naar de PO's.

  @delichrisKlopt, iets te spannend vrees ik.

  @MariusWe kunnen wel wat vertrouwen hebben, maar er zijn toch teams die wat angst inboezemen.

  @glennixWe gaan natuurlijk voluit voor die nieuwe titel!

   

  @Fantasy@FlyD@DavyPeeters@rich ruzzian@Michiel RAFC@jefri@FC Bruges@Jan Jansen@Netzwerk@KayDeManaager@Rossi@Daniell@ElMarcos

 7. 61dc32ab91992-ThesWeCan.png

   

  36. Als leider het slot in

   

  We beginnen maart, zoals we februari eindigden, met een overwinning. Dankzij doelpunten van Meza, en Karna droop Cercle puntenloos terug af. Tegen Deinze redde Oyen een punt voor ons. Tegen Antwerp speelden we een goede partij, maar was het toch lang wachten op de beslissing. Mbayo, en Krastev scoorde elk een doelpunt, Karna scoorde er 2.

   

  61dc34f6a5bea-WedstrijdenMaart.png

   

  Nog 2 wedstrijden staan er op het programma in de reguliere competitie. De eerste tegen Kortrijk werd alvast simpel gewonnen, Mbayo, Nlandu, en Escobar zijn doelpuntenmakers van dienst. Tegen AA Gent, zorgt een buffelstoot van Monzon in minuut 93 voor een punt.

   

  61dc35a698f28-WedstrijdenApril.png

   

  De reguliere competitie eindigen we als leider, de voorsprong op het einde is beperkt tot maar 4 punten. Onderin is het liedje van Lommel in 1ste klasse al uitgezongen, Kortrijk heeft nog kans op het behoudt.

   

  De play offs starten we met een voorsprong van maar 2 punten op naaste achtervolger Club Brugge. AA Gent, en Anderlecht zijn ook nog niet afgeschreven, zij volgen op respectievelijk 4, en 5 punten. En in een mini competitie kan het snel gaan, spanning zal er dus nog even zijn!

   

  61dc37a44b38c-EindstandCompetitie.png

   

  61dc37ee7ecef-StandBeginPO1.png

   

  @delichrisIk ben vooral blij met de komst van Escobar. En we lijken wel het alleenrecht te hebben op die 1ste plek, voorlopig toch.

  @KyrillBedankt!

  @glennixBedankt!

  @FlyDBedankt, dat tweeluik in de beker tegen Anderlecht was me toch net iets te spannend ;c

  @MariusBedankt, Anderlecht lijkt het ons inderdaad moeilijk te kunnen maken, zo zien we dat we niet onoverwinnelijk zijn.

   

  @Fantasy@Michiel RAFC@Daniell@Jan Jansen@Rossi@DavyPeeters@ElMarcos@Netzwerk@KayDeManaager@jefri@FC Bruges@DGremlin@rich ruzzian@MNie

   

×
×
 • Create New...