Jump to content

Chiemel

Leden
 • Posts

  14,120
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Posts posted by Chiemel

 1. U1IYP3b.png

   

  Het was weer een bijzonder seizoen. Een van de tien ploegen promoveert voor het eerst naar de Eredivisie, maar ook de eerste degradatie is een feit. Financieel gezien zijn er ook zeker verschillen te zien.
   

  Seizoensevaluatie 2026/2027

   

  FC Almere - KKD

  FC Almere deed het dit seizoen weer wat beter dan in het vorige seizoen, de 3e plek werd behaald. Deze positie geeft recht op promotievoetbal. In het onderlinge gevecht met Fortuna Sittard werd er 2x verloren, dus wederom geen promotie. FC Almere neemt nog steeds deel aan de districtbeker, deze werd dan ook gewonnen. In de finale werd Purmersteiyn met 3-1 verslagen. Inmiddels wordt het stadion wederom uitgebreid, hij gaat van bijna 16000 stoeltjes naar meer dan 22000 stoeltjes. Verder werden er 16 spelers gehaald voor in totaal 400K en werden er 3 spelers verkocht voor een totaalbedrag van 4 miljoen. Clubkas: 3M.

   

  SC 't Zand - KKD

  SC 't Zand heeft moeite om aan te haken met de top van de KKD, ze moesten vooral naar onderen kijken en werden 15e. Wel wonnen ze de districtbeker voor de 2e keer, door Leerdam in de finale met 3-0 te verslaan. Er werd 425K aan spelers uitgegeven en minder dan 20K kwam er binnen door transferinkomsten. De clubkas is nu 577K

   

  SV Houten - KKD

  Het debuut van SV Houten in de KKD was een groot succes, ze werden meteen kampioen. SV Houten is de eerste van de tien clubs die gaan deelnemen in de Eredivisie. Op transfergebied waren ze ook behoorlijk succesvol, er werd 6.5 miljoen besteed en 11.25 miljoen verdiend. Hierbij zat ook Sem Trovato, een product uit eigen jeugd die verkocht werd voor 1.5 miljoen. De clubkas telt nu 18 miljoen. Ook wordt het stadion uitgebreid, er komen 7500 stoeltjes bij voor een totaalcapaciteit van 22.500.

   

   

   


  image.thumb.png.bb8ed10caf90634bb39f8b4acb7ab8b9.png
   

   

   

   

  VV Kakertse Boys - Tweede Divisie

  VV Kakertse Boys kwamen nooit in de buurt van het kampioenschap. Maar de 3e plek werd behaald en die plek geeft recht op promotievoetbal. In een tweeluik met DOVO Veenendaal werd er 1x gelijkgespeeld en 1x gewonnen, dus promotie was een feit! Ook zijn er grootste toekomstplannen voor het stadion. Momenteel wordt er een aanvraag ingediend voor een stadioncapaciteit van 57500. Het is nog onduidelijk of dit om een directe verbouwing gaat of om de maximale en uiterste capaciteit. Verder werd er 350K aan transfers uitgegeven en werd er voor 1.3 miljoen verkocht. Clubkas: 6.2M.

   

  VV De Wherevogels - Tweede Divisie

  De Wherevogels kwamen heel erg in de buurt van het kampioenschap. In de voorlaatste ronde werd er echter nog verloren en ze werden uiteindelijk 2e met 1 punt achterstand. In de promotie play-off moesten ze tegen VVSB Noordwijkerhout, er werd 2x met 3-1 gewonnen en ook hier was promotie een feit. Er werden maar 4 spelers gehaald en er vertrokken ook slechts 4 spelers, waaronder Geertruida voor 1.1 miljoen richting Sparta. Clubkas: -1.3M

   

  FC Eibergen - Tweede Divisie

  Het was ook niet FC Eibergen die kampioen werd, dat was namelijk Roda JC. Ze kwamen ook een punt te kort om aan promotievoetbal mee te mogen doen, dus nog een poging in de Tweede Divisie is een feit. Ze mochten nog deelnemen aan de districtbeker, maar deze werd ook niet gewonnen. KVV Losser was in de kwartfinale te sterk. Er werd bijna geen geld uitgegeven aan transfers, wel werden er 8 spelers gehaald. Er werden 4 spelers verkocht, waaronder aan De Wherevogels, HFC'15 en SC 't Zand. Clubkas: -1.5M.

   

  KVV Losser - Tweede Divisie

  KVV Losser was een beetje de weg kwijt dit seizoen. De ploeg wist zijn draai nooit te vinden in de Tweede Divisie en de 17e plek was een feit, degradatie was een feit. De eerste ploeg van de tien die degradeert in plaats van promoveert. Er was nog wel een schrale troost, want de districtbeker werd nog wel gewonnen door Opheusden in de finale met 3-0 te verslaan. Clubkas: -480K.

      

  image.png

   

   

   

  HFC'15 - Derde Divisie Zaterdag

  HFC'15 had dit seizoen geen last van een van de andere 10 ploegen. Dat was dan ook te merken, want ze werden eenvoudig kampioen met 80 punten. Om dat te bereiken werden er gewoon weer 12 spelers gehaald voor een totaalbedrag van 1.4 miljoen. Er werd ook voor 1.7 miljoen verkocht. Er staat nog 7 miljoen op de bank, dus genoeg financiële middelen voor komend seizoen.

      

  image.png

   

  VV Beek Vooruit - Derde Divisie Zondag

  Dit was de tweede poging van Beek Vooruit in de Derde Divisie. Maar ook dit seizoen was het niet genoeg, ze werden 3e. Ook de districtbeker was geen succes, in de 5e ronde was Leerdam te sterk na penalties. Dus weinig succes dit seizoen. Er werd geen geld uitgegeven aan transfer, wel werden er 7 transfervrije spelers gehaald. Er vertrokken geen spelers. Momenteel wordt er een aanvraag ingediend voor een stadioncapaciteit van 57500. Het is nog onduidelijk of dit om een directe verbouwing gaat of om de maximale en uiterste capaciteit. Financieel hebben ze het zwaar, de clubkas telt -2.9 miljoen.

   

  SV HODO - Derde Divisie Zondag

  Het was het debuut van SV HODO in de derde divisie, maar het werd meteen een succes: ze werden kampioen! De districtbeker wisten ze net niet te winnen, in de finale was SV Urk te sterk met 1-2. Er werd voor 350K aan spelers gehaald, waaronder spelers van KVV Losser, HFC'15 en Kakertse Boys. Er werden twee spelers verkocht voor 1.5 miljoen in totaal. Er staat nog 1.1 miljoen op de bank.

     image.png

   

   

  Welke clubs zitten volgend seizoen bij elkaar in de competitie?

   

  Eredivisie: SV Houten

  Keuken Kampioen Divisie:  FC Almere, SC 't Zand, VV Kakertse Boys, VV De Wherevogels,
  Tweede Divisie: FC Eibergen, HFC'15, SV HODO
  Derde Divisie Zondag: VV Beek Vooruit, KVV Losser

   

   

   

   

   

   

 2. Op 20-10-2021 om 20:19 zei FlyD:

  Enkel de eerste aflevering gezien en die vind ik minder dan de Nederlandse.

   

  Heb er niks van gezien, maar kan het zijn dat het meer lijkt op Jachtseizoen? Das nu ook op de NL tv en vergelijkbaar, maar met bekende Nederlanders en een tijdsbestek van 4 uur ofzo. 

 3. Willem II - Fortuna Sittard  3

  FC Utrecht - SC Heerenveen  1

  PEC Zwolle - Heracles Almelo  3

  RKC Waalwijk - Sparta  2

  FC Twente - NEC  1

  SC Cambuur - Feyenoord  2

  Vitesse - Go Ahead Eagles 1

  Ajax - PSV  1

  FC Groningen - AZ  3

 4. 2 uur geleden zei La Pulga:

   

  Hij mist een type Ziyech om zich heen. En dan natuurlijk niet binnen het veld maar er buiten. Iemand die weet hoe het is om te knokken als je wordt uitgefloten en een zieke mentaliteit heeft.

   

  Kan niet uitgefloten worden als je nooit speelt :LO:

 5. In al die tijd heeft hij nog steeds geen goede begeleiding? Dus al die professionals en familie bieden geen steun? Kan ik mij bijna niet voorstellen. Ik vermoed dat deze er wel is / aangeboden wordt, maar dat hij daar te weinig mee doet. Zo lees ik dat hij bijvoorbeeld afspraken met fysiotherapeuten skipt (niet per se die begeleiding die bedoeld wordt, maar toch) 

 6. 17 minuten geleden zei nasje92:

  Hoppa, weer promotie. Wel frustrerend dat er zo weinig mensen naar de wedstrijden komen. Hopelijk verandert dit als de club professioneel wordt. 

   

  Zal later eens kijken of dit niet al zo is. Aangezien de faciliteiten en dergelijk niet bijzonder veel veranderden de afgelopen seizoen besteed ik er nu wat minder aandacht aan. 

 7. U1IYP3b.png

   

  Omdat de clubs die hoger in de boom zijn gekomen wat haperen, groeien de tien clubs meer naar elkaar toe. Komend seizoen zullen alle ploegen in de Derde Divisie spelen of op een hoger niveau. Zes van de tien ploegen promoveerden en in het komende seizoen van de Tweede Divisie zijn er zelfs vier van die het tegen elkaar op moeten gaan nemen.

   

  Seizoensevalutie 2025/2026

  FC Almere - KKD

  Vorig seizoen 15e, dit seizoen 7e met slechts 4 punten achterstand op plek 3 (laagste promotieplek). Dit had veel beter kunnen aflopen want van de laatste 10 wedstrijden werden er nog 5 verloren. Wel werd de districtbeker gewonnen, in de finale werd AFC'34 met 1-0 verslagen. In de KNVB-beker was Helmond in de 2e ronde na penalties te sterk. Zijn er verder nog opvallende zaken?

  • Ger Senden (ex Roda JC) is hoofdcoach bij het O19-team
  • Dit seizoen werd het uitgaande transferrecord verbroken door 1 miljoen te ontvangen voor Arsenio Meijer, een speler die FC Almere transfervrij overnam van SC 't Zand
  • Clubkas: -1.0M


  SC 't Zand - KKD

  Vorig seizoen 16e, dit seizoen 13e en dus een kleine vooruitgang. In de distictbeker ook geen succes, in de 6e ronde werd er na penalties verloren van eersteklasser HVC Heesch. Zijn er verder nog opvallende zaken?

  • Hoofdtrainer is Jan de Hoon, inmiddels al 9 jaar aan het roer en er dus vanaf het 'begin' erbij.
  • Dit seizoen werd het uitgaande transferrecord verbroken door 2.2 miljoen te ontvangen voor Peter Tromp, een speler die SC 't Zand voor 750K bij Sparta had opgepikt. 
  • Clubkas: 2M
   

   


  image.thumb.png.83fdad2125c2ce9652cf06aec56a6df3.png
   

   


  VV Kakertse Boys - Tweede Divisie

  Kakertse Boys behaalden 6 kampioenschappen op een rij, maar een 7e keer was te veel gevraagd. Het scheelde niet veel, aangezien ze op de 2e plek eindigden met 3 punten achterstand op de nummer 1, en na 2 gelijke spelen in de laatste 3 speelrondes ook nog. Ze mochten nog wel promotievoetbalspelen, maar hierin was DOVO Veenendaal te sterk (3-2v, 0-1v). Zijn er verder nog opvallende zaken?

  • De staff bestaat uit maar liefst 21 leden. waaronder 7 scouts.
  • Nick Marsman en Mitchell van Bergen staan onder contract
  • Clubkas: +970K


  SV Houten - Tweede Divisie

  Het was SV Houten die kampioen werd in de Tweede Divisie, dus die gaan FC Almere en SC 't Zand vergezellen. Dat terwijl er vooral spelers vertrokken (9 spelers, 3.4M) en weinig spelers werden gehaald (4 spelers, 300K. Zijn er verder nog opvallende zaken?

  • Sven Botman is de speler met de meeste waarde (4M). Ook Othman Boussaid (3.4) is een waardevolle speler.
  • De thuiswedstrijd tegen Kakertse Boys was met 14.581 man op de tribune de best bezochte wedstrijd tot nu toe.
  • Clubkas: 13M
   

   


  image.thumb.png.cf4d46a85fa31e468bcf45275dc27934.png
   

   

   

  VV De Wherevogels - Derde Divisie Zaterdag

  De Wherevogels werden met 87 punten zeer overtuigend kampioen, ze hielden hiermee de nummer 2 Barendracht op 14 punten achterstand. Aan het begin van het seizoen werden onder andere Wessel Dammers van Fortuna en Sezer Sahin van HFC'15. Zijn er verder nog opvallende zaken?

   

  • Michel Cruijff is de trainer, hij heeft een opvallende naam en verder valt op dat hij hiervoor trainer was van KVV Losser.
  • De 87 punten die behaald zijn is meteen een clubrecord, nog nooit behaalde de club zoveel punten in een competitie
  • Clubkas: 3.9M
   

   


  image.thumb.png.e8aeda327c5ba4335be1d8aae81c9cb3.png
   

   

   

  VV Beek Vooruit - Derde Divisie Zondag

  De eerste poging van Beek Vooruit in de Derde Divisie was geen succes, ze werden slechts 6e. Ze wisten nog wel een troostprijs binnen te slepen. De districtbeker werd gewonnen na een finale tegen Nuenen (2-1), dus al de 3e keer.  Zijn er verder nog opvallende zaken?

  • In alle seizoenen bij elkaar gaf Beek Vooruit nog maar 40K uit aan transfers, bijzonder weinig. Ze hebben ook weinig/geen bekende namen in de selectie.
  • Clubkas: -1.6M

   

  FC Eibergen - Derde Divisie Zondag

  Het was FC Eibergen die kampioen werd in de Derde Divisie Zondag, met slechts 2 punten voorsprong op KVV Losser. KVV Losser was dan wel weer te sterk in de kwartfinale van de districtbeker (0-3). Zijn er verder nog opvallende zaken?

  • Het stadion wordt verbouwd, er vindt een uitbreiding plaats van 3000 naar bijna 9000 stoeltjes.
  • Clubkas: -1.0M

   

  KVV Losser - Derde Divisie Zondag

  KVV Losser werd dan geen kampioen na hun eerste poging in de derde divisie, maar er werd wel gepromoveerd. Na een 2e plek werd Quick'20 in de nacompetitie verslagen (0-1w, 2-2). Daarnaast werd ook de districtbeker gepakt, in de finale werd DFS Opheusden met 3-1 verslagen. In de KNVB-beker was Excelsior met 0-1 te sterk in de 2e ronde. Zijn er verder nog opvallende zaken?

  • Het gemiddeld toeschouwersaantal van afgelopen seizoen was maar 434, bijzonder weinig.
  • Clubkas: 330K
   

   


  image.thumb.png.7230b07b199391b50c0bb9c119cd91aa.png
   

   

   

  HFC'15 - Hoofdklasse A Zaterdag

  Zonder serieuze tegenstand, moest HFC'15 dit seizoen wel promotie pakken naar de Derde Divisie. Dat lukte dan ook, met 23 punten voorsprong op nummer 2. Voorafgaand werden er ook slechts 12 spelers gehaald, waaronder Lucas Woudenberg. Zijn er verder nog opvallende zaken?

  • Wessel de Jong is de hoofdcoach bij de club, nog steeds dezelfde trainer als in 2019.
  • De 73 punten die behaald zijn is meteen een clubrecord, nog nooit behaalde de club zoveel punten in een competitie
  • Clubkas: 7.4M
   

   


  image.thumb.png.b9a951423e833115b2ef32642aa31ae0.png
   

   

   

  SV HODO - Hoofdklasse A Zondag

  SV HODO had eindelijk ook een geen serieuze tegenstand in de hoofdklasse, ze werden dan ook meteen overtuigend kampioen met 79 punten. In de districtbeker werd in de 6e ronde verloren van VV Hoogeveen. Zijn er verder nog opvallende zaken?

  • Guilaume Balker is de hoofdcoach bij de club, nog steeds dezelfde trainer als in 2019.
  • Levi de Wilde - voormalig speler van KVV Losser - assisteerde dit seizoen bij 23 goals, een clubrecord.
  • Clubkas: 1.3M
   

   


  image.thumb.png.04682d29cba722bfcdbef735123d8b08.png
   

   

   

  Welke clubs zitten volgend seizoen bij elkaar in de competitie?

   

  Keuken Kampioen Divisie:  FC Almere, SC 't Zand, SV Houten
  Tweede Divisie: VV Kakertse Boys, VV De Wherevogels, FC Eibergen, KVV Losser
  Derde Divisie Zaterdag: HFC'15
  Derde Divisie Zondag: VV Beek Vooruit, SV HODO
   

   

   

   

 8. Van der Vaart vind ik heel vervelend om naar te luisteren. Combinatie van weinig nuttigs zeggen en zijn hese stem is best irritant. 

   

  Leuk dat Koopmeiners in de basis staat. En dit Man Utd is ook alweer veels lang kut he, zet daar eens een coach neer die een ploeg goed kan laten voetballen. 

  Edit: en dan ook nog een vlijmscherpe corner van Koopmeiners, mooi voor hem. 

 9. Can en de scheids waren kut inderdaad. Can had er weinig zin aan geloof ik, zag de bui al hangen toen ie linksback werd gezet. 

  Die gele kaart van Alvarez sloeg ook nergens op als je bedenkt dat Witsel als enige van Dortmund geel pakte 

 10. 3 minuten geleden zei Socrates:

  Ja onzinnig hè. Twee ballen goed wegleggen, één onnodige mislukte hakbal en een matige teruglegbal op Antony die het tempo eruit haalde. Een kinderhand is gauw gevuld enzo.

   

  Bal net mocht er ook wel in.

   

  Beetje positief over Haller mag wel, anders mag je Gravenberch één van de slechtste voetballers van dit elftal noemen. Sjonge jonge, wat zit die te kutten. 

 11. Oké, paar grote kansen gehad al, maar ook ontzettend veel dom balverlies. Paar keer kortsluiting lijkt het. Gravenberch raakt ook nog geen pepernoot. 

   

  En 2-0, Haller doet ook wel leuke dingen deze wedstrijd 

 12. Misschien wel gewoon goed om van eigen kracht uit te gaan (Blind ipv snelle verdediger). Ik heb er niet bijzonder veel vertrouwen in, dit is misschien één van de lastigere tegenstanders die dit Ajax kan hebben. Maar maak me ook geen zorgen met al twee overwinningen op zak. Ook al is het dan wel weer jammer dat die andere ploegen Dortmund mogelijk treffen in een fase dat Dortmund al door is. 

 13. U1IYP3b.png

   

  Vijf van de tien clubs wisten weer te promoveren, wat dat betreft is er nog genoeg vooruitgang. Nu lijken de clubs die hoger in de boom komen het wel moeilijker te krijgen. Ook zijn er een aantal clubs die het financieel moeilijker beginnen te krijgen. Wat dat betreft is er nog genoeg variatie aan factoren die de toekomst onvoorspelbaar maken. Qua faciliteiten lijkt er geen vooruitgang geboekt meer te worden, eerder achteruitgang. 

  FC Almere - KKD

  Voor het eerst deelname in de Keuken Kampioen Divisie, de laagste profdivisie zou je het kunnen noemen. Almere had voor het eerst met serieuze tegenstand te maken, ze werden dan ook slechts 15e. Ze mochten ook nog deelnemen aan de districtbeker (buggie), ze pakten de beker door Sportlust'46 te verslaan in de finale. Er werd voor ongeveer 1 miljoen aan spelers gehaald, hiervan ging bijna het hele bedrag naar Jasper Senden die overkwam van RKC. De trainingfaciliteiten daalde ook wat in kwaliteit (adequate --> below average). De clubkas is nu negatief (-2.8M), dus de club zit momenteel niet in het meest fijne vaarwater.

  SC 't Zand - KKD
  Deed SC 't Zand het beter dan FC Almere in de Keuken Kampioen Divisie? Nee is het antwoord. Ze eindigden met 35 punten op de 16e plek en ontliepen daarmee net degradatie. Ook wisten ze de districtbeker niet te winnen, in de kwartfinale was SV Nuenen te sterk. Aan het begin van het seizoen werd er nog wel voor 1.5 miloen aan spelers gehaald, het grootste bedrag (625K) was voor Peter Tromp van Sparta. Desondanks is de clubkas nog wel positief (1.5M).

   

   

   

   

   


  image.png.aac570078d1cff44e54d7d0b1adcfd34.png
   

   

   

   

  FC Eibergen - Derde Divisie Zondag

  Na 4 kampioenschappen op rij bleef FC Eibergen nu even steken, ze werden slechts 4e. Dat de club zuinig was met het aantrekken van nieuwe spelers heeft hier mogelijk mee te maken, er werd slechts 16K uitgegeven. Marcel Altrogge - een product uit eigen jeugd - werd verkocht voor 230K aan NEC.
  In de bekers werden ook geen successen geboekt. In de kwartfinale van de districtbeker was KVV Losser te sterk en in de 3e ronde van de KNVB Beker was HBS Craeyenhout dat. Ook de trainingsfaciliteiten werden wat minder (good --> average). De clubkas is nu zo'n 400K.


  VV Kakertse Boys - Derde Divisie Zondag
  Kakertse Boys werden voor de 6e keer achter elkaar kampioen (!), een record. Ze durfden 1.2 miljoen te besteden aan transfers, zonder dat daar uitgaande transfers tegenover stonden. De bekendste nieuwe aanwinst is Mitchell van Bergen. Helaas verminderden zowel de trainings- als de jeugdfaciliteiten (excellent --> superb). Wel bied het stadion inmiddels voor bijna 20.000 man plaats. De clubkas telt nu wel een negatief doelsaldo van -1.2 miljoen.

   

   

   

   

   


  image.png.91baf7c6ccc90b53f82aeea017bf4bc3.png
   

   

   

   

  SV Houten -  Derde Divisie Zaterdag

  Zeer overtuigend sleepte SV Houten het kampioenschap binnen, met 19 punten afstand op nummer 2 Harkemase Boys. Er werd 1.8 miljoen besteed aan transfers, waaronder 700K aan Quinten van den Heerik van Cambuur. Ook werd er verkocht voor 2.6 miljoen, hierbij zat ook Mitchel Bakker. Mede dankzij die inkomsten staat de clubkas nog in het positieve (10M). De faciliteiten bleven verder hetzelfde.

   

   

   

   

   


  image.png.7ed7e0fef6a479cb9fa7ec7b6ee93063.png
   

   

   

   

  SV HODO - Zondag Hoofdklasse A

  Voor het tweede jaar op rij liep SV HODO net promotie mis, ze werden 2e met 9 punten achterstand. Ze namen deel aan zowel de districtbeker als de KNVB-beker, maar in beide werden ze uitgeschakeld. In de 6e ronde van de districtbeker door Flevo Boys (1-1p) en in de 3e ronde van de KNVB-beker door Sparta (1-3). Er werd ook slechts 140K aan transfers uitgegeven, waarvan 84K aan Levi de Wilde van KVV Losser. Er staat nog 2.7 miljoen op de bank, dus er zijn zeker nog financiële mogelijkheden.

   

  KVV Losser - Zondag Hoofdklasse A

  De 3e poging van KVV Losser in de hoofdklasse is geslaagd, ze werden nu wel kampioen. Naast het kampioenschap pakten ze ook voor het eerst de districtbeker, in de finale wonnen ze van Jonge Kracht (p0-0). In de KNVB-beker verloren ze in de 4e ronde van ASV De Dijk. Er werd 800K uitgegeven aan transfers, waarvan 725K voor Hugo Silva van Almere City. De trainingsfaciliteiten hadden een klein verval (average --> adequate), dat kan niet los gezien worden van het negatieve banksaldo (-2.2M). 


   

   

   

   

   


  image.png.a70b297955a3ba03d33cecf9bdafe73b.png
   

   

   

   

  VV Beek Vooruit - Zondag Hoofdklasse B
  Beek Vooruit had totaal 4 pogingen nodig om de hoofdklasse te verlaten, maar het is ze gelukt door onder andere Nuenen op 13 punten achterstand te houden. In de bekers hadden ze minder succes. In de 5e ronde was Nuenen te sterk in de districtbeker en in de KNVB-beker was Excelsior in de 2e ronde alweer te sterk. Er werd slechts 40K uitgegeven aan transfers, hierbij zat ook Ted van de Pavert van De Graafschap. Qua faciliteiten veranderde er niks, de clubkas staat een klein beetje in het negative (-27K).
   

   

   

   

   


  image.png.ffd1be3834e0214b05ecd6b99a84af0e.png
   

   

   


  HFC'15 - Zaterdag Hoofdklasse A
  Ook de 2e poging van HFC'15 in de hoofdklasse mondde uit in een teleurstelling. Ze behaalden 72 punten, maar dat waren er 6 te weinig. Er werd voor 475K aan spelers gehaald, zoals Dante Rigo van VVV Venlo. Er werd ook voor 1.6 miljoen verkocht, waaronder Gersinio Siberie aan Helmond voor 1.5 miljoen. De trainingsfaciliteiten gingen wat achteruit (good --> average), er zit nog wel 8 miljoen in de clubkas om te investeren. 

  VV Wherevogels - Zaterdag Hoofdklasse A
  Het waren de Wherevogels die HFC'15 in de competitie wisten te verslaan. Er werd dan ook 1.3 miljoen aan geld uitgegeven voor nieuwe spelers, het meeste geld (575K) werd overgemaakt voor Kharchouch van ADO. Ook staat Geertruida - oud-speler van Feyenoord - onder contract. Totaal beschikt de club nog over 10 miljoen, dit is vooralsnog niet geïnvesteerd in nieuwe faciliteiten want die veranderden niet. 

   

   


  image.png.f6831e5b160564d9f050889ee85e8640.png

   


  Welke clubs zitten volgend seizoen bij elkaar in de competitie?

   

  Keuken Kampioen Divisie: FC Almere, SC 't Zand
  Tweede Divisie: VV Kakertse Boys, SV Houten
  Derde Divisie Zaterdag: VV De Wherevogels
  Derde Divisie Zondag: FC Eibergen, KVV Losser, VV Beek Vooruit
  Zaterdag Hoofdklasse A: HFC'15
  Zondag Hoofdklasse A: SV HODO, 

   

   

   

   

   

   

 14. Een slang om minder mainstream te lijken, maar verder is het weinig aan voor mij. Niet mijn smaak, maar ook voor dit genre is het ook niet heel bijzonder geloof ik -1

 15. U1IYP3b.png

   

  Inmiddels is bekend dat zes van de tien clubs gepromoveerd zijn, waarvan vijf via een kampioenschap. Wat gebeurde er verder nog tijdens het seizoen? Werden er nog andere prijzen gewonnen, waren er verder nog opvallende zaken? Zeker, vooral dat alle overgebleven mede-investeerders zich allemaal terugtrokken. Wat hier de oorzaak van is, is niet bekend. Wat hiervan de impact is, is al helemaal niet bekend. Het tiental investeerders waarmee dit verhaal allemaal begon, schijnen hun koppen weer bij elkaar te steken.


  SEIZOENSEVALUATIE 2023/24 - DEEL 2/2

   

  VV Wherevogels

  Het meeste was eigenlijk al gezegd: kampioen en Danny de Munck trok zich terug. De clubkas kromp van 26 naar 17 miljoen. In de 019-Eerste Divisie werden de Wherevogels 5e, een prima resultaat eigenlijk. Alle overige faciliteiten bleven op hetzelfde niveau.

   

  VV HODO

  In de competie greep VV HODO dus naast de prijzen, in de districtbeker was dit helaas ook het geval. In de finale werd verloren van Flevo Boys (0-2). Ander feit is dat het stadion met meer dan 2500 stoeltjes wordt uitgebreid. Dit was een van de laatste wapenfeiten van mede-investeerder Theo ten Caat, want hij trok zich terug uit de club. Alle overige faciliteiten bleven op hetzelfde niveau.

   

  FC Eibergen

  FC Eibergen werd al kampioen, maar ze konden zeker nog een prijs pakken. In de finale van de districtbeker kwamen ze KVV Losser tegen [zie spoiler]. Ook bij FC Eibergen trok de mede-investeerder zich terug, Pascal Averdijk dus. Alle overige faciliteiten bleven op hetzelfde niveau. 

   

  KVV Losser

  Hierboven was al te lezen dat KVV Losser in de finale van de districtbeker terechtkwam. Verder waren er geen bijzonderheden. Er werden 11 transfervrije spelers gehaald, hierbij zaten geen hele bekende namen. Alle overige faciliteiten bleven op hetzelfde niveau.

   

  FINALE DISTRICTBEKER OOST FC EIBERGEN - KVV LOSSER

   

   


  image.thumb.png.da5119a538937930bde2fa5b3ecb4ba3.png
   

   

   

  VV Kakertse Boys

  Er werd afgelopen seizoen dus een kampioenschap gevierd. Dit was niet het geval in de O19-Eerste Divisie, hierin werden de jongelingen 7e (2 plekken onder Wherevogels). Yasser El Harchou trok zich terug als mede-investeerder. Voor zijn vertrek werd er nog wel 1.5 miljoen besteed aan transfers, de duurste speler van Noah van Waal van SV Houten. Alle faciliteiten bleven op hetzelfde niveau.

   

  VV Beek Vooruit

  Geen kampioenschap, maar wel een prijs! De districtbeker werd via penalties gewonnen van Nieuwenhoorn, dit was de tweede keer op rij. Ook hier trok de mede-investeerder haar terug, mevrouw Geraldina Eld-PotAlle overige faciliteiten bleven op hetzelfde niveau.

   

  SV Houten

  Het kampioenschap was al binnen, daarnaast werd nog een andere semi-prijs gewonnen. Het O19-team promoveerden van de Derde Divisie D. Verder viel op dat er voor 3.7 miljoen aan spelers verkocht werden, hiervan maar liefst 9 spelers aan een van de andere tien gevolgde teams. Andere faciliteiten veranderden verder niet.

   

  HFC'15

  In de hoofdklasse werd slechtst een 3e plek behaald, maar er was nog wel een kleine troostprijs. Het O19-team werd kampioen in de Derde Divisie D, in deze competitie werd SV Houten dus wel verslagen. Er werd voor 550K spelers gehaald, waaronder Erik Bakker van Cambuur. Andere faciliteiten veranderden verder niet.

   

  FC Almere

  FC Almere mag zich na 5 kampioenschappen hun borst gaan natmaken voor de strijd in de KKD. Ze lijken alles mee te hebben, want de districtbeker werd ook gewonnen na een finale tegen Sportlust'46. In de KNVB-beker werd in de 3e ronde verloren van Noordwijkerhout. Het stadion telt inmiddels bijna 16.000 stoeltjes en werd 1.1 miljoen besteed aan transfers. Ondanks alle successen trok de Nigeriaan Emptiew Allet zich terug als financiële man. Andere faciliteiten veranderden verder niet.

   

  SC 't Zand

  Geen kampioenschap, maar toch wel een promotie naar KKD. Belangrijke speler tijdens het seizoen was Simon Janssen, die overkwam van VVV Venlo. In de districtbeker werd de club uitgeschakeld door Beek Vooruit. In de 2e ronde van de KNVB-beker was Fortuna Sittard te sterk. Andere faciliteiten veranderden verder niet.

   

  Welke clubs zitten volgend seizoen bij elkaar in de competitie?

   

  Keuken Kampioen Divisie: FC Almere, SC 't Zand
  Derde Divisie Zaterdag: SV Houten
  Derde Divisie Zondag: FC Eibergen, VV Kakertse Boys
  Zaterdag Hoofdklasse A: VV Wherevogels, HFC'15
  Zondag Hoofdklasse A: KVV Losser, SV HODO
  Zondag Hoofdklasse B: VV Beek Vooruit

   

 16. 1 uur geleden zei nasje92:

  Oei, wat zuur! Op doelsaldo 2e geworden. Wel een prima seizoen gedraaid. 

   

  @Chiemel Je bent de mentions vergeten in de voorgaande updates! 

   

  1 uur geleden zei nasje92:

  Oei, wat zuur! Op doelsaldo 2e geworden. Wel een prima seizoen gedraaid. 

   

  @Chiemel Je bent de mentions vergeten in de voorgaande updates! 

   

  Thanks. Bij teaser bewust weggelaten, bij die laatste update inderdaad vergeten. Maar ik neem ook aan dat deze sign up zo ontzettend boeiend is dat iedereen even dagelijks kijkt. 

×
×
 • Create New...