Jump to content

Hixxo

Leden
 • Posts

  9,871
 • Joined

 • Last visited

About Hixxo

 • Birthday 02/23/1997

Personal Information

 • Managerstijl
  Bouwer

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Hixxo's Achievements

9

Reputation

 1. Art of War, Common Sense, Rights of Man
 2. Net als alle andere Italiaanse koersen, klote Eurosport. Vind dat echt een waardeloze zender.
 3. Als je een state maakt kunnen de provincies onder de 75% autonomy dalen. Vooral bij rijke provincies heeft dit zeker nut. Hoe lager de autonomy hoe meer geld je binnenkrijgt.
 4. Waar geef je veel geld aan uit? Forts disbanden of monthballen, army maintance helemaal naar 0 schuiven als je niet in oorlog bent. Goed kijken hoeveel geld je uitgeeft aan corruption, gaat geloof ik, als je corruption hebt, direct op de maximale uitgave staan. Zorgen dat je geen loans hebt, want interest. Om meer geld binnen te krijgen naar je trade kijken, je home trade node (Sevilla) beschermen met schepen en als je power over hebt (admin of diplo) in de development van provincies steken en als je teveel geld buildings bouwen die geld opleveren. Dit zijn een paar dingen die zo ineens in me opkomen. Als Spanje moet je makkelijk geld verdienen met trade, zorg dat je bij het koloniseren kijkt naar provincies die center of trade zijn of trade bonussen geven. Kun je zien bij de provincies op de trade map.
 5. Hixxo

  Darts Topic

  Fijn potje dit tussen Cadby en Cullen zeg.
 6. Austria aka PU game is wel leuk om zo nu en dan te spelen. In 1.18 ook de HRE achievement gehaald met Spain, Brandenburg, Bohemia, Hungary, Sweden under PU. Alleen zo lelijk dat je PU's vassals worden na revoke the privilegia. Huidige 1.19 game eindelijk eens weten te overleven met Byzantium. Gelukje dat in deze patch Hongarije altijd allies wordt met Albanië, waardoor je meer tijd hebt voordat je zelf wordt aangevallen. Kon na een lange tijd gelukkig Austria krijgen als ally, daarmee Ottomans geDOWd. Moeilijke oorlog, paar provincies gesieged, krijg ik ineens Enforce Peace melding van Frankrijk. Dus maar vrede gesloten en twee cores teruggenomen. Ottomans daarna in oorlog met Mamluks, perfect moment om ze te blocken via mn ships, maar helaas een regency council. Negen jaar gewacht, maar had Ottomans twee fijne allies: Bohemia en Frankrijk. Daarna een epische oorlog met Venice, die al in oorlog waren met Hongarije en Bosnia. Kon de troepen van Venice opsluiten op Corfu en blokkeren met scheepjes. Paar eilandjes gesieged en daar kwam Frankrijk weer met een Enforce Peace. Nu genegeerd, waardoor aan onze kant ook Serbia mee kon doen. Ondertussen had Bosnia in zijn oorlog de eilandvassals van Venice gereleased, waardoor de troepen van Venice weer vrije doorgang hadden. Austria tekende daarna een truce deal met Venice, waardoor het Frankrijk & Venice vs Serbia en mij was. Frankrijk was na een paar maandjes klaar met de oorlog en ze wouden gelukkig een white peace tekenen. Daarna verliet ook Serbia de oorlog, ze gaven een provincie aan Venice. Dus toen was het een één tegen één gevecht, waarbij de troepen van Venice geblokt stonden op hun balkan provincies. Kon vervolgens alles van ze siegen op de balkanprovincies na. 99% warscore, twee provincies gepakt en wat geld. Helaas dat Austria in haar peace deal de alliantie met mij moest verbreken. Hopen dat Ottomans mij niet aanvalt, voordat ik weer alliantie kan pakken met Austria, anders wordt het lastig.
 7. Waarom heb je Frankrijk niet als ally?
 8. Heb de save nog steeds: https://we.tl/iGEUaRN8bV
 9. Ik hoop dat [MENTION=7019]Barteh[/MENTION]; nog een versie heeft, want ik heb de komende week geen toegang tot mijn laptop.
 10. Aru is dit jaar ook wel zeer tegenvallend bezig zeg.
 11. Hungary, 1519 - 1544 Twee woorden zijn er nodig om deze periode te beschrijven: regency council. Het was een kwestie van wachten tot we iets konden doen deze periode. Aan de ene kant zitten onze drie sterke allies, de andere kant de Otto's waar we momenteel nog te slap voor zijn. Naples nog een truce voor pakweg vijf jaar, dus begonnen om easy target Mazovia te pakken. Bohemia deed het vechten voor ons en zo konden we vrij gemakkelijk de drie provincies pakken. Nadat deze oorlog voorbij was in begin 1523 was het wachten tot we ons konden richten op Naples & co. In 1525 was het zover. Naples, Aragon, Venice en Portugal vs Austria, Papel State en Hungary. Het was nog een vrij lastige oorlog waarbij onze kant iets meer troepen had als ik het me goed herinner. Op het moment dat we redelijk wat troepen van Portugeze kant hadden vermoord en we Portugal een white peace konden aanbieden, waren we binnen. Na vijf jaar pakten we ons wargoal Salento en werd de PU tussen Aragon en Naples verbroken, waardoor we in de toekomst makkelijk Naples kunnen oppeuzelen. Veel verder zijn we niet gekomen in deze periode, want onze king ging helaas dood. Anders hadden we Polen en Lithuania nog een kopje kleiner kunnen maken, maar helaas is het niet zover gekomen. Onze heir is nu tien jaar oud, dus nog vijf jaar te gaan voor de volgende speler. De schuld die we hadden opgebouwd is weg, er zijn wat galleys en gebouwen gebouwd en het legers is aangevuld tot het maximum. Alle truces zijn over vijf jaar voorbij, de AE die we hebben met Naples op 0. De volgende speler kan ook een nieuwe ideagroup kiezen. Wens ik [MENTION=7019]Barteh[/MENTION]; veel succes met het slopen van de Turkjes. https://we.tl/8rcAmVceDi
 12. Is het oke als ik de volgende 25 jaar pak?
 13. Of Portugal vassalizen en subsideren zodat je Portugal voor je laat koloniseren.
 14. Spanje onder PU met Haiti, geweldig. Haiti opm?
×
×
 • Create New...