Jump to content

Berjan1986

Leden
 • Posts

  792
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by Berjan1986

 1. 1 minuut geleden zei Socrates:

  Leuk geintje, zag er vooral uit als frustratie. Maar sorry als mijn voetbal- en wielerkennis je zo overrompelt. 

   

  Zat zaken waar ik weinig over weet (op sportgebied bijvoorbeeld autoracen, darts enzo), maar daar praat ik dan gewoon niet over, hè. Zouden er meer moeten doen. 

   

  Hehe, jouw voetbalkennis "ik kan kampioen worden met NAC Breda op fm 2021, dus ik heb er verstand van"....

  En dat Pogacar hier de tour kon winnen kon iedereen wel voorspellen, vooral achteraf..

   

   

   

   

 2. 3 minuten geleden zei MisterX:

  In beeld zie je soms een overzicht van het virtuele algemene klassement. Ligt het nu aan mij of staat Pogacar daar niet in?

   

  Pogi is tweede, na van Aert.

   

   

 3. 5 minuten geleden zei Socrates:

  Vergeleken met jou gaat mijn vriendin nog relatief goed om met haar ongesteldheid.

   

  Maar ik kom van Focus, hè. Die plek waar niemand jou ooit serieus nam. 

   

  Op focus nam niemand elkaar serieus, ik jullie ook niet...

   

  Maar kom, je doet iedere keer alsof je van alles weet. Zowel bij het EK, en als nu weer. Je neemt jezelf wel erg serieus, daar maakte ik even een geintje over..

   

   

   

 4. 3 minuten geleden zei Socrates:

  Was te verwachten hè. Carapaz enige die nog kon volgen, de rest direct klaar. En nu solo. 

   

  Killing voor de spanning, maar ja, buiten dat alsnog een geweldige Tour voorlopig. De spanning gaat hem vermoedelijk vooral om de derde plaats zijn.

   

  O jij wist het weer?

   

  Dus je hebt verstand van voetbal, en nu ook van wielrennen? Van korfbal misschien ook? Wie gaat daar EK worden?

   

   

 5. Op 30-6-2021 om 20:38 zei Socrates:

  Ja leuk, gaat om vooruitgang. Ajax heeft weinig meer aan de Eredivisie. Die stuwt Ajax niet vooruit. Sterker nog, het blijft Ajax klein houden. Slechte weerstand, weinig gelden, onaantrekkelijke competitie voor buitenlandse talenten.. Eredivisie heeft vooral veel aan Ajax door Europese punten en geld.

   

  Snap overigens niet wat er arrogant is aan deze constatering.

   

  Bol het af dan....

   

  En als je niet weet wat er arrogant aan is, dan mist er wel iets hoor :classic_biggrin:

   

  Dat Nederland een onaantrekkelijk land is voor buitenlandse talenten is van de lachwekkende zinnen wel het meest lachwekkend. De ED staat in Europa bekend als de kweekvijver van talenten, waar talenten ook nog ruimte krijgen om te groeien. Hier is de druk niet zo groot als in andere landen. Dus talenten van Real of Arsenal kunnen mooi in de ED rijpen.

   

 6. 3 minuten geleden zei Fantasy:

  Met het plusje linksonder een bericht kun je meerdere berichten tegelijk citeren @Berjan1986;)  Heb je drie berichten nu even samengevoegd. 

   

  Oke bedankt

  3 minuten geleden zei Fantasy:

  Met het plusje linksonder een bericht kun je meerdere berichten tegelijk citeren @Berjan1986;)  Heb je drie berichten nu even samengevoegd. 

   

  Bedankt

 7. 7 uur geleden zei Lazy:

   

  Sorry hoor, maar Dumfries was met afstand de slechtste van het veld, statistisch gezien. Daar doet zijn doelpunt - waar ik blij mee ben - niets aan af. Maar passing was drama, gewonnen duels was matig, voorzetten waren helemaal slecht om over zijn afwerking hoef ik het niet eens te hebben. Met een goede speler daar - waarom niet Berghuis proberen? - sta je in de eerste helft gewoon al met 3-0 voor. Die rechter winger hoeft niet teveel verdedigen, Timber en straks De Ligt lost dat wel op. Plus je kunt De Roon de opdracht meegeven die gaten dicht te lopen. Lekker Berghuis neerzetten (dat ik dat ooit zou zeggen). Die heeft wel een goede voorzet. De vraag is of hij in dienst van het elftal kan spelen.

   

  Sorry hoor, maar hier moet ik wel erg om lachen. ALLE goals kwamen van zijn kant. Van Nederland althans. En natuurlijk, er waren kansen die een aanvaller erin had geschoten, maar hij staat er maar wel. Ook de 2-0 kwam omdat Dumfries doorzette. Een aanvaller Allah Berghuis had nooit doorgejaagd op de man met de bal waardoor die man de bal bij Weghorst in de voeten schoot.

  De 1-0 was een voorzet, die te strak was maar dat komt ook omdat Weghorst niet een type Malen is. Weghorst liep de hele wedstrijd achter de feiten aan, behalve bij die ene goal..

   

  En zoals MisterX al schreef: Waar was de linksback? Die waren alleen betrokken bij de kansen van Oekraine. Met dat lamlendig achteruit lopen. En 1 mooie onderschepping met die sliding. Wat eigenlijk gevaarlijk is, zo in je eigen zestien..

   

  En je vergeet dat Dumfries een drive heeft, en dat missen spelers als Berghuis of Promes. Dus  het is niet zeker dat die lui ook daar stonden waar Dumfries stond. Dus een beetje te makkelijk om te zeggen "als Berghuis had meegespeeld dan had hij die kansen wel benut"..

   

  Dumfries speelde voor zijn doen gewoon een dijk van een wedstrijd. Mensen die dat ontkennen neem ik niet serieus..

   

   

   

  4 uur geleden zei PJHoutman:

  Denk dat Promes dit beter invult, in ieder geval tegen ploegen als Oostenrijk of Noord-Macedonië waar je verdedigend niet zo veel schrik van moet hebben. Ook daar zal de rechterwingback weer het meest aan de bal komen. 

   

  Sorry hoor, maar Oostenrijk is wel drie keer beter dan Oekraine. Ook N-Macedonie heeft snelle spelers die voor gevaar kunnen zorgen. Dat zag je gisteren.

  Het is ook te makkelijk om te denken dat een aanvaller de plek van een vleugelverdediger in kan nemen. Misschien iets minder Gijp en Derksen serieus nemen?

  Spelers die zomaar op de links of rechtsback positie komen zullen niet weten wat te doen.

   

   

   

   

  1 uur geleden zei Elsjorro1990:

  Had ik nog niet eens over nagedacht inderdaad. Maar dan vooral omdat ik Promes een ongelooflijke droeftoeter vind. Maar zeker tegen Noord-Macedonië zou die dat prima kunnen invullen.

   

  Het kon ook moeilijk slechter gaan dan die oefenwedstrijden. Puike pot gespeeld uiteindelijk hoor, maar ik heb hem die 1e helft echt vervloekt. Hoe hij daar bij die 1-0 ook alle tijd van de wereld heeft en dan alsnog een of andere pisbal voorzet geeft. Alles valt daar samen met een dosis geluk, maar die voorzet was wel echt schrijnend. 

   

  Ten eerste: Hij komt wel op. Dat heb ik die linksback niet zien doen. Ten tweede, die voorzet was niet best maar Weghorst had er ook eerder op kunnen anticiperen. Die speelde gisteren een ongelukkige wedstrijd en kwam steeds net te laat.

   

   

 8. 1 minuut geleden zei MisterX:

  Dumfries wordt toch zo de held van de avond :D

   

   

  Dat was hij al..

   

  ALLE kenners (of mensen die daarvoor opgeleid zijn) zijn het erover eens dat Dumfries bij alle gevaren betrokken was. Maar hier wordt gewoon alsof hij niet goed was...

   

  Echt, alle dagen FM spelen maakt je nog geen analist.

   

  Maar wel mooie wraak voor Dumfries

 9. Zojuist zei Socrates:

  Dumfries was constant de dissonant in de laatste fase. Maar hij zal wel voor Heerenveen hebben gespeeld ofzo. Wat is dat prikkie wat ze je hebben gegeven eigenlijk Berjan? Zit daar speed in? Je gaat wel als een speer hier de laatste tijd. 

   

  Schitterend dat de mensen waar jij het niet zo op hebt nu mede verantwoordelijk zijn voor de 1-0...

  Daarvoor had Dumfries ook al weer een mooie penetratie waar Weghorst te laat op reageerde..

   

  En nee, ik ben niet voor Dumfries of de Roon omdat ze bij Heerenveen gespeeld hebben. Beiden speelden maar 1 jaar bij de club, dus ik heb er niet zo'n band mee. Maar als mensen hun best doen, verantwoordelijk zijn voor veel gevaar dan spelen ze gewoon een goede wedstrijd.

   

   

 10. 1 minuut geleden zei MisterX:

   

  Dus die gasten in de studie van de NOS mogen bij deze gaan korfballen ;)

  Volgens hun was Dumfries de topper aan Nederlandse kans. 

   

  Dat was hij ook..

   

  Van Aanholt bijvoorbeeld is niet te zien. Zowel verdedigend als aanvallend niet.

 11. 1 minuut geleden zei Socrates:

  Zenden die ook wat uit ja? Dacht 15 minuten reclame in de rust. Schaamteloos van de publieke omroep, zouden een voorbeeld aan de Belgen moeten nemen.

   

  Misschien moet jij jouw eigen plek eens kennen? Je hebt niet de kennis van een Cruijff, terwijl je dat wel doet lijken..

   

  Dumfries is bij al het gevaar van Nederland betrokken. Dus die speelt inderdaad een puike wedstrijd. Verdedigend laat hij geen steken vallen. Aanvallend voor gevaar zorgen. Wat moet een Dumfries nog meer doen? Puik keeperswerk verrichten?

   

  Van Hooijdonk zei het volgens mij, dat Dumfries de beste Nederlander was.

 12. 2 minuten geleden zei Chiemel:

  De Roon zit wel lekker in de wedstrijd, Wijnaldum vanaf minuut 1 moe/traag. Dumfries kan goed lopen, maar daar blijft het dus ook bij. Promes overwegen. 

   

  Probleem met Promes daar neerzetten is dat je dan verdedigend nog zwakker bent. Dan zou je de match zomaar kunnen verliezen.

 13.  

   

  Jullie hadden wel gelijk. Weghorst in deze formatie werkt niet. Krijgt weinig de bal, is te traag, balbehandeling is matig.

   

   

  3 minuten geleden zei Socrates:

  Harde poten, glibberige klauwen en een scheve kop. Dumfries dus. Wat speelt die slecht. Verder weer de gebruikelijke problemen met De Roon (wel goed zonder bal), Wijnaldum en Weghorst. Zit er alsnog redelijk wat energie in.

   

  Jij hebt de gebruikelijke zondebokken weer te pakken lees ik?

   

  Dmufries speelt helemaal niet slecht. Hij komt op, de voorzetten zijn niet erg slecht, alleen die ene kans had er wel in gemogen. Namelijk de kopbal alleen voor de keeper.

   

  Dat over de Roon is al helemaal lachwekkend. Die staat een geweldige pot te spelen. Zit er vaak tussen waardoor Nederland verder kan met aanvallen. Zelfs aanvallend deed hij mee. 

  Weghorst mag er wel uit. Doet erg zijn best zonder bal, maar aan de bal is het niks. Te langzaam, te weinig kracht ook om de bal bij te houden. Daar zou Malen inderdaad beter zijn, zoals velen al schreven hier. Ik had de hoop dat Weghorst een type Huntelaar was, maar helaas.

   

   

 14. 1 uur geleden zei Vitesse88:


  ‘wij zijn oranjeeeeee’. Debiele muziek, jumbo komt me echt de neus al uit en het toernooi moet nog beginnen :-D 

   

  die reclame van AH vond ik wel geinig. Eerst zat ik me enorm te storen aan het enthousiasme van die vrouw. Totdat ze in de AH blijkt te zijn en AH zichzelf op de hak neemt.

   

   

   

   

 15. Op 6-6-2021 om 17:00 zei Socrates:

  Nja, 5-3-2 is een beetje makkelijk nalullen. Als het 3-4-1-2 is, kan je er bijvoorbeeld best prima mee spelen tegen kleinere tegenstanders. Zijn zat ploegen die daarmee structureel spelen. Gaan ook niet ineens tegen een mindere ploeg denken: oh, nee oké, dan 4-3-3. Dat is enorm Hollands, omdat dat het enige systeem is dat men hier kent. Je kan lullen over een systeempje, maar er moet een idee achter zitten. Je moet het juist invullen; qua type spelers, qua positionering en looplijnen/loopacties. 

   

  En die onzin over 4-3-3: dan kan Frenkie minder risico nemen op het middenveld, moet hij vaker inzakken, is hij nog simpeler te dekken, krijgt De Roon nóg vaker de bal en ben je ineens afhankelijk van Berghuis op rechtsvoor. Memphis is als linksbuiten ook niet geweldig. Mist de snelheid die hij destijds bij PSV wél had. Te weinig diepte ook. Gewoon maar 4-3-3 spelen is akkoord gaan met poule doorkomen en dan er vrij kansloos uitvliegen. Sowieso: als je met dit materiaal boven jezelf uit wil stijgen, moet je echt twee voorin opstellen. Memphis en Gakpo/Malen, gokken op gogme van Memphis en diepte van een tweede man. Verder een groot middenveld dat zo dynamisch mogelijk kan spelen (en zonder De Roon en niet met Wijnaldum als tien) door een veilige back-up te hebben met 3 en op momenten 5 achterin. 

   

  Ik heb jouw meningen eens bekeken en het gaat bijna nergens over...

   

  Als je tegen de kleinere landen wilt gaan spelen met Memphis en Gakpo/Malen dan heb je weinig verstand van zaken. Denk je bijvoorbeeld dat de tegenstanders gaan aanvallen tegen Nederland? Er zal weinig diepte zijn tegen Noord-Macedonie of Oekraine. Die houden de pot dicht en hopen op een puntje.

  Dus is het vrij logisch om met een spits als Weghorst te spelen. Het liefst in een 4-3-3 formatie, of misschien een 4-2-3-1 formatie. Zoals onder Bart van Merwijk het geval was.

  Als je met Memphis op linksbuiten speelt dan kan hij naar binnenkomen en ruimte maken voor Wijndal. Die kan dit bij AZ ook goed, al moet de afstemming met de spitsen en middenvelders iets beter worden.

  Berghuis bij oranje is een redelijk rechtsbuiten. Dat zag je bij andere wedstrijden ook, als hij erin kwam kreeg de spits tenminste nog een bruikbare bal. 

   

  Tegen Oekraïne zal je misschien iets meer met snelle spelers kunnen doen, maar vooral tegen noord-Macedonie zal je 75% balbezit hebben en bijna altijd op de helft van de tegenstander spelen. Dan heb je aan een 5-3-2 echt totaal niks. Tevens snappen de media en Frank de Boer niet dat in 2014 de meeste punten behaald zijn toen Nederland gewoon 4-3-3 speelde. Steeds moest van Gaal repareren.

   

  Ook is het te makkelijk om de Roon af te vallen. In de media duikelt men over elkaar heen om hem af te schieten. Maar een middenveld met alleen maar voetballende spelers wordt afgestraft. Je hebt een breker nodig. Dat de Roon 13 keer de bal verloor zegt op zich ook niet zoveel. Daar waren goede ballen bij  (bijvoorbeeld die lange bal op Memphis maar Memphis verstopte zich achter zijn tegenstander) die verkeerd begrepen werden. Tevens deden de Jong en Wijnaldum weinig om zichzelf vrij te lopen. En als de Jong al moeite heeft met mandekking tegen Georgie en Schotland vrees ik voor het EK.

   

   

 16. 2 uur geleden zei Steels:

  @FMNOOBzie er wel heel wat kenmerken van On The Ball uit, blijkbaar zelfde makers..

   

  Het doet ook een beetje denken aan TCM, Total Club Manager, van EASPORTS. Dat zo geflopt is. Kon je veel meer dan bij FM, ook kaartjes zelf verkopen, stadion zelf uitbouwen etc..

   

  Dat was wel leuk, maar de AI trok op niks dus het werd uiteindelijk afgeschoten door de community.

 17. 15 minuten geleden zei MetalMichael:

  Los van mijn mening over al dan niet vaccineren: Moet hij zelf weten. Daarnaast heeft hij al corona gehad en zitten ze toch voornamelijk in hun bubbel, dus dat risico lijkt me vrij klein.

   

  Met mijn mening over vaccineren: Vind het toch een vorm van zelfoverschatting.  

   

   

   

  Wappie....

   

  Misschien is het beter dat je eens wat onderzoek doet naar vaccinatie. Pas als 70% van de mensheid is gevaccineerd werkt een vaccin. En ook in een bubbel is dat zo. Zes van de zoveel Nederlandse spelers hebben het geweigerd. Dat is 23%, dus 77% is wel gevaccineerd. Maar als bij elk land zoveel spelers weigeren dan werkt het uiteindelijk minder goed.

   

  Tevens kan iemand die 1 keer corona heeft gehad het alsnog krijgen. Het virus kan muteren, waar dan mensen die wel gevaccineerd zijn weer de dupe van zijn. Dus het is een egoïstische daad van de Ligt.  Gebaseerd op helemaal niks "ik wil de baas in eigen lichaam zijn" stelde hij. Maar in dezelfde zin zei hij ook "het is nog niet verplicht". Dus dat wil zeggen dat mensen die zich wel laten vaccineren dit ook op eigen titel doen en dus baas zijn in eigen lichaam..

   

  Tevens snap ik niet wat vaccineren met zelfoverschatting te maken heeft. Is het pokkenvirus niet uitgeroeid door vaccineren?

   

   

 18. 5 uur geleden zei MNie:

  Hebben jullie dat ook weleens? Dat de wedstrijd afgelopen is en dat je denkt *** vergeten te wisselen of dat er iets tussendoor komt en de wedstrijd door gaat..

   

  Ik heb dat in RL wel eens. Dat ik denk *** vergeten mijn gulp open te doen, terwijl ik sta te pissen. Of dat ik om 18.00 uur denk *** vergeten mijn bed uit te komen.

   

  Laatst was er nog iemand die dacht *** vergeten dat ik over Omtzigt heb zitten roddelen met twee oude wijven.

 19. 33 minuten geleden zei 19CH98:

  Kan iemand mij nu het nut uitleggen van het hebben van verraders in dit spel? Als ik het goed begrijp is het eigenlijk gewoon mensen wegstemmen net zolang tot er 3 over zijn en dan een of andere finale gaan spelen. Of dat nu 3-0, 2-1, 1-2 of 0-3 is maakt geen zak uit. Zonde want op dit forum weten we echt wel hoe leuk een goed uitgevoerd verradersspel kan zijn;c

   

  het geld dat de verraders winnen gaat naar het goede doel.

   

   

×
×
 • Create New...